![]() |
Citat:
"Članci u .pdf formatu od srpnja 2005. do prošlog broja besplatno su dostupni svim članovima akademske i istraživačke zajednice, kao i učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj." Ja ovdje ne vidim nigdje da je meni besplatan download dotičnog sadržaja, s obzirom da više nemam aktivno CarNET korisničko ime niti idem u osnovnu/srednju školu, ali opet, u ovom threadu imam link direktno na sadržaj. Što se mene tiče, coconut je napravio odličan posao. A tumačenja pravila pojedinaca ne bih komentirao. Mislim da je svima jasno o čemu se ovdje radi. |
cilj je da se nasi gradjani informaticki educiraju i ne vjerujem da bi casopis "vidi" poduzimao ikakve mjere ako bi se javno dao link...
|
Nemojte krivo shvati ovo, ne namjeravam dolijevati ulje na vatru, ali kad se već priča o edukativnim materijalima u digitalnom obliku, onda imam pitanje.
Naime imam ogromnu količinu ebooks u pdf / chm formatu koje pokrivaju veliki raspon informatičkih tema, pa bih drage volje uploadao iste na server, te stavio linkove ovdje na forum. Da li to onda spada u warez kategoriju ili u edukativnu kategoriju (radi se o O'Reilly i sl. knjigama)? Ne tiče politika PCE foruma niti je dovodim u pitanje - ako postavite određena pravila ja ću ih se pridržavati (osim ako ne procijenim da se zbog tih pravila ne isplati pratiti takav forum naravno, no takvi slučajevi / forumi su ionako rijetki). Još jednom, nije mi namjera nastavljati nekakav flame ili nekome spočitavati nešto itd,, nego me stvarno zanima to. |
Vezano za VIDI casopis:
ovdje nije rijec o najnovijim brojevima koji bi uzrokovali pad prodaje u ducanima i trafikama. Nego o ahrhivi starijih koji ne mogu nicemu "stetiti". Drugo da sad netko ovdje postavi pdf VIDI-ja koji je tek izasao i naravno ugrozi prodaju casopisa...to nikako. |
Citiraj:
BTW ajd sad vezano uz VIDI, na FER-u, u kiosku u auli, je VIDI bio 20kn (valjda je jos uvijek), jer oni tam vrshe u labosima ispitivanja. |
Nisam to znao. Je li samo za FER-ovce ili za sve?
|
Citiraj:
Šta gorluk-u nitko ne odgovori? Ja isto čekam odgovor pa da vidim dal da stavim nekoliko knjiga na hrvatskom i engleskom (kopirane u pdf) o radu u wordu, excelu i ostalim office aplikacijama, da se nađe ljudima kojima treba. |
Ne može.
|
Citiraj:
A moze i sa igrama :) |
:D
tor car, zahvaljujem na promptnom odgovoru. Nema smisla išta više na ovoj temi pisati, ko je shvatio shvatio, ko nije nek čita ponovo dok neshvati. EDIT: Sad tek vidim da je tema bila ljudima zanimljiva, 89 postova, 2077 view, bar su se svi zabavili. :) |
Citiraj:
Dobro znaš kako stvari stoje ali si našao za shodno napasti Tora za nešto kaj nije ni objavio na PCE nego je rekao da bude. Isto tako dobro znaš da je ta stvar sa Carnetom i Vidijem samo stvar exluzive jer je Stanić njihov kolumnist (uz to kaj je ravnatelj Carneta). Budući da maltene SVAKI osnovnoškolac može imati korisnički račun na Carnetu i skinuti te PDF-ove-stvar je samo toga da li Vidi kao firma ima nešto protiv toga. Ako ima, link na rapidshare će biti istog trena maknut i bog. |
Citiraj:
Nego iskreno, tor, ispričavam se na napadima. |
Pročitah sve ovo i lagano mi se probudio i završni stupanj probave...
O.T. Čini li se to meni ili Fleks više nije član ovoga foruma? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kakva genralna glupost ovo oko nelegalnsti. Sto se knjiga tice i edukativnih materijala bilo je par postova sa linkovima na edukativne materijale. Netko ce reci da je e-book piratiziranje, povreda autorskih prava. IMO to je takva GLUPOST.
One knjige koje sam ja imao u digitalnome obliku i svidjele su mi se tolko da sam pomislio da ih je korisno imat, cijele procitati, ja sam uvijek kupio. Ne zato sto sam osvijesteni antipirat nego jednostavno e-book nemoze i nece nikada (u ovom obliku) biti zamjena za knjigu. Da ih nisam vidio prije kao e-book nebi ni znao da postoje. Kod casopisa je meni apsolutno ista stvar. VIDI sam desetak puta kupio ali sam uglavnom kupovao druge IT casopise. Sada definitivno kupujem VIDI od sljedeceg broja. Svi su ti casopisi tolko slicni i pisu skoro o identicnim stvarima isti mjesec ali VIDI imam u digitalnoj arhivi. To meni a i mnogima koje znam puno znaci ako trebaju doci do odredjenog clanka jednom kada su procitali casopis. NA KRAJU: VIDI -u svaka cast za ovo! Vecina koja je kupovala ovaj casopis kupovati ce ga i dalje, ko nije mozda ga pocne kupovati nakon ovoga. Mislim da nisu izgubili apsolutno nista sa ovime, dapace. |
Nadam se da će BUG slijediti konkurenciju i napraviti arhivu.
Skuplja mi se prašina po starim časopisima na policama. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
BUG je bolji od Vidi-ja.
Ima mekše listove, pa bolje kupi nečistoću i ugodniji je na koži :D |
Citiraj:
|
jao sada ce pasti odma lock kada beren dodje :D
|
Citiraj:
P.s. BUG? Ma u bug -u vlada komunisticki rezim, dok ide ide kad pocne pucati svim silama po onima koji su navodno krivi (a zapravo oni sami). Zestoko mi je gledati kako znaju pljuvati po ostalim IT casopisima... |
dosta glupiranja i OT-a. ovo vam nije svaštara.
|
moram još malo oftopičariti (ipak ja to rijetko činim pa će mi se valjda oprostiti :) )
nemojte mi dirati tea valića :fuming: theo valich uber alles : goood : |
vi ste stvaaaaaaaaaaaaarno svi skupa u kari zescoj ***o vas ja. pa zar stvarno nitko nema pametnijeg posla nego voditi raspravu o ovako necem glupom?!
Citiraj:
|
Ok dosta sa offtopicom, od sad se držite isključivo razgovora o časopisu, linku, i korisnim stvarima koje se mogu unutra nač, razgovor o ilegali mislim da je riješen.
Hvala |
Citiraj:
Citiraj:
|
The end.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:42. |