PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Vodič do savršenog zvuka (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58272)

svebee 26.05.2007. 21:15

evo (napokon) kupio :D par origigi cd-a i sad idem radit po ovom postupku...skinem FLAC, EAC - sve poštelam...sve ok...idem počet rippat i onda se prva pjesma (ni ostale nakon nje) ni mrdnut s mjesta...sve stoji ko zamrznuto a u biti nije...do čega je??? :beer:

EDIT: sve maknuo totalno (FLAC, EAC, AccuosticRip...sve) i ponovo sve složio prema uputama i sad radi savršeno :chears:

Majestic 28.05.2007. 16:05

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 709071)
Samo još nešto,
na htpcu imam šrotnu SB Live! zvucnu, kako to da do nje ne zavisi kvaliteta zvuka, ako je ona spojena na iste zvucnike kao i CD plejer i ja fakat ne cujem razliku izmedju htpc-a i pravog CDplayera?

cuj ak je kartica stara ne znaci da je srot, SB Live! na sebi ima jako dobar EMU10K1 procesor. ove nove nisu nis puno bolje, sam imaju neke nove dide da bi ih se moglo prodat kao nesto novo. odi na sluzbenu SB stranicu pa poglec pod specifikacije te srot SB Live! i neke X-Fi.

SniperWolf 28.05.2007. 16:24

Ma nije do toga sto je stara nego sto je kostala mozda 120kn :D
kao nekakav low-end.
kao da na radeonu 9200 pokreces far cry pa ti je sve nazubljeno, tak je valjda i meni tu, naravno da bi sa xi-fi odvrnuo AA na 8 - ali ja zapravo nezelim da se zvuk cuje drugacije nego sto je zamisljeno da se cuje. Znaci, onak kak su producenti i bend zamisljali u studiju, a ne sad nekakav sound blaster xi-fi Ž booster i onda mi jedna riff gitara trese frizider od bassa.
Kuzite sto mislim?

Dac 12.06.2007. 17:45

crn, majstore! vidim imaš iskustva po ovom pitanju: da li će bilo koja kartica sa bit-perfect izlazom moći dati na digitalni izlaz čisti DTS stream koji će receiver prepoznati?
svirajući u foobaru sa dts_input pluginom, naravno

crn 12.06.2007. 19:10

Ako kartica ima bit-perfect dovoljno je za izlaz koristiti KS (kernel streaming) ili ASIO (da bi zaobišli windows mixer) i to je to.
Ne treba nikakav plugin u foobaru.
OVDJE imaš primjer za M-audio2496 ali isto je i za bilo koju bit-perfect karticu...

Dac 12.06.2007. 20:14

ok, fala. već neko vrijeme se natežem sa DTS audio albumima, treba mi ili bit-perfect ili neka na CMI8788 čipu, ali toga naravno nema kod nas :fiju:

ne znam, mojoj verziji foobara plugin treba inače ne prepoznaje dts, ali ionako ga nemrem dobiti na digitalnom izlazu Terrateca Aureona 5.1 nego sa SoundStormom dobivam Dolby Digital do receivera :stoopid: . pa si opet razmišljam malo investirati... :D

Srdan 17.11.2009. 21:26

Kako upogoniti ASIO na ALC889a i foobaru?

Instalirao sam ASIO4ALL v2 i ubacio foo_out_asio.dll u components folder.
Ako u ASIO Virtual Device Editoru Kliknem na test Realtek HDA SPDIF Out 1 i 2 dobijem sum na lijevi, tj. desni zvucnik. Ako pustim neki FLAC ili MP3 ne dobijem nista.

Pod Output Device je selektiran ASIO: ASIO4ALL v2 (nisam ga renemao). Uz njega su jos null Output, DS: Primary Sound Driver i DS: Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)

Koliko sam citao po netu moralo bi ici na ooj zvucnoj

Srdan 18.11.2009. 11:23

Rijesio - samo sam jos kod tog test signala trebao mapirati lijevi i desni kanal

sh0kre 07.04.2011. 05:53

mozda je ovdje najprikladnije za postaviti pitanje.... uglavnom imam receiver koji je optički povezan sa zvučnom, no dok podesim passthrough (tj SPDIF output) u nekom od video playera, bass u filmovima nije toliko snažan kao kad zvučna odrađuje posao.... neznam dal se tu šta da poduzet, jer koliko god u opcijama od receivera (onkyo integra ds989) ja pojačavao bass ne dobim ono što želim..... sve ostalo je debelo, debelo na strani kad je passtrough aktiviran ali eto

[supercancel] 30.04.2011. 14:44

Hvala na kvalitetnom vodicu... svaka cast!!!

Nego, di se u hr moze nabaviti dobar digitalni coax kabel za spajanje zvucne i recivera??? Jel ima neki ducan ili webshop... nemogu ga nigdi naci???
Triba mi 5m.

domis 30.04.2011. 15:20

tek sad vidio ovu temu. svaka čast kolega.

medo 30.04.2011. 18:45

Citiraj:

Autor domis (Post 1900832)
tek sad vidio ovu temu. svaka čast kolega.

i ja također :)

BTW: Realtek ALC889a sam spojio sa receiverom preko TOSLINKa i dobio bitperfect playback. Imam SPDIF in/out header, pa sam mogao potvrditi da sve što pošaljem na out dobijem identično na in.

U WinXP Realtek HD driveri do verzije 1.51 ili 1.57 (ne sjećam se točno) su imali mogućnost biranja sample ratea za SPDIF/out (44.1/48/96/192). U kasnijim driverima su tu mogućnost ukinuli i sve se resamplea na 48kHz.

U Win7 sve radi onako kako se odredi preko WASAPI sučelja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:47.