![]() |
evo (napokon) kupio :D par origigi cd-a i sad idem radit po ovom postupku...skinem FLAC, EAC - sve poštelam...sve ok...idem počet rippat i onda se prva pjesma (ni ostale nakon nje) ni mrdnut s mjesta...sve stoji ko zamrznuto a u biti nije...do čega je??? :beer:
EDIT: sve maknuo totalno (FLAC, EAC, AccuosticRip...sve) i ponovo sve složio prema uputama i sad radi savršeno :chears: |
Citiraj:
|
Ma nije do toga sto je stara nego sto je kostala mozda 120kn :D
kao nekakav low-end. kao da na radeonu 9200 pokreces far cry pa ti je sve nazubljeno, tak je valjda i meni tu, naravno da bi sa xi-fi odvrnuo AA na 8 - ali ja zapravo nezelim da se zvuk cuje drugacije nego sto je zamisljeno da se cuje. Znaci, onak kak su producenti i bend zamisljali u studiju, a ne sad nekakav sound blaster xi-fi Ž booster i onda mi jedna riff gitara trese frizider od bassa. Kuzite sto mislim? |
crn, majstore! vidim imaš iskustva po ovom pitanju: da li će bilo koja kartica sa bit-perfect izlazom moći dati na digitalni izlaz čisti DTS stream koji će receiver prepoznati?
svirajući u foobaru sa dts_input pluginom, naravno |
Ako kartica ima bit-perfect dovoljno je za izlaz koristiti KS (kernel streaming) ili ASIO (da bi zaobišli windows mixer) i to je to.
Ne treba nikakav plugin u foobaru. OVDJE imaš primjer za M-audio2496 ali isto je i za bilo koju bit-perfect karticu... |
ok, fala. već neko vrijeme se natežem sa DTS audio albumima, treba mi ili bit-perfect ili neka na CMI8788 čipu, ali toga naravno nema kod nas :fiju:
ne znam, mojoj verziji foobara plugin treba inače ne prepoznaje dts, ali ionako ga nemrem dobiti na digitalnom izlazu Terrateca Aureona 5.1 nego sa SoundStormom dobivam Dolby Digital do receivera :stoopid: . pa si opet razmišljam malo investirati... :D |
Kako upogoniti ASIO na ALC889a i foobaru?
Instalirao sam ASIO4ALL v2 i ubacio foo_out_asio.dll u components folder.
Ako u ASIO Virtual Device Editoru Kliknem na test Realtek HDA SPDIF Out 1 i 2 dobijem sum na lijevi, tj. desni zvucnik. Ako pustim neki FLAC ili MP3 ne dobijem nista. Pod Output Device je selektiran ASIO: ASIO4ALL v2 (nisam ga renemao). Uz njega su jos null Output, DS: Primary Sound Driver i DS: Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio) Koliko sam citao po netu moralo bi ici na ooj zvucnoj |
Rijesio - samo sam jos kod tog test signala trebao mapirati lijevi i desni kanal
|
mozda je ovdje najprikladnije za postaviti pitanje.... uglavnom imam receiver koji je optički povezan sa zvučnom, no dok podesim passthrough (tj SPDIF output) u nekom od video playera, bass u filmovima nije toliko snažan kao kad zvučna odrađuje posao.... neznam dal se tu šta da poduzet, jer koliko god u opcijama od receivera (onkyo integra ds989) ja pojačavao bass ne dobim ono što želim..... sve ostalo je debelo, debelo na strani kad je passtrough aktiviran ali eto
|
Hvala na kvalitetnom vodicu... svaka cast!!!
Nego, di se u hr moze nabaviti dobar digitalni coax kabel za spajanje zvucne i recivera??? Jel ima neki ducan ili webshop... nemogu ga nigdi naci??? Triba mi 5m. |
tek sad vidio ovu temu. svaka čast kolega.
|
Citiraj:
BTW: Realtek ALC889a sam spojio sa receiverom preko TOSLINKa i dobio bitperfect playback. Imam SPDIF in/out header, pa sam mogao potvrditi da sve što pošaljem na out dobijem identično na in. U WinXP Realtek HD driveri do verzije 1.51 ili 1.57 (ne sjećam se točno) su imali mogućnost biranja sample ratea za SPDIF/out (44.1/48/96/192). U kasnijim driverima su tu mogućnost ukinuli i sve se resamplea na 48kHz. U Win7 sve radi onako kako se odredi preko WASAPI sučelja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:47. |