![]() |
Citiraj:
Konobar je bil iz filma Quentina Tarantina : lol2 : i eto rupe na celu.:D |
Citiraj:
|
Stao na kockicu leda i slomio vrat? :)
|
Citiraj:
|
hahaha ne nego je otrov u oba pica...jedan koji ne umre...popije brzo dok se led ne rastopi dok se kod drugog, koji umre otopi te ga otruje...
dakle ili konobar ili onaj koji je prezivio su ubojice;) sad ko je unajmio neznam:p tj nije cilj pa necu mozgat... ja vam dao poticaj vi nista pa vam odogovrio:) |
Citiraj:
kocke leda su od prljave vode :D (valjda neka jako prljava voda:rolleyes:) |
Citiraj:
stoga mora biti nekakav otrov u prici...jedini nacin |
Citiraj:
nemam blage :D tamo gdje sam ja gledao rijesenje je bilo prljava voda:) |
Renata je uvijek pokazivala sklonost prema brojkama, pa Jadranku nije ni najmanja začudilo kad je Renata i djedov rođendan pretvorila u matematički zadatak.
''Zamisli'', reče neki dan Renata, ''danas moj djed Stanko, a i moj brat Nedjeljko, imaju rođendan. Godine jednog i drugog izražene su istim znamenkama, a razlika tih dvaju brojeva godina jednaka je našem kućnom broju. Možeš li reći koji je rođendan proslavio moj djed?'' S obzirom na to da je znala Renatinu adresu, Jadranka je brzo odgonetnula djedove godine. No, nama Renatina adresa nije poznata, a ipak je dano dovoljno podataka da se odredi starost njezina djeda. probajte ovo :) bez googlea molim |
prelako pa to je cista matematika...
dakle imam djeda i imamo brata...sada zamislimo si da su im godine manji od 100 dakle imamo desetice i jedinice...(sjetite se matike u 1. razredu od broja 15 je 1 desetica i 5 jedinica) dakle (10x+y) - (10y+x)=9(x-y) zasto??1 zagrada je stariji dakle djed...on onda ima 10d(dobit cemo brojku odatle i x10 je broj desetina godina kolko ima dok je j broj jedinica dakle broj godina tuipa 5 godina) 2. zagrada je obrnuti broj dakle 1 desetica i 10 jedinica jer cemo onda odatle dobit broj bratovih godina...kao sto sam tekst kaze "danas moj djed Stanko, a i moj brat Nedjeljko, imaju rođendan. Godine jednog i drugog izražene su istim znamenkama" sto ti ga znaci da moraju biti xy yx...jer djed i brat nemogu imati xx tj yy:) sad kucni broj...to je lako dakle ako x-y "a razlika tih dvaju brojeva godina jednaka je našem kućnom broju" sto ti ga znaci da djedove - bratove = kucni..posto su 2 znamnke obe moraju biti od 0-9...sad uvrstavanjem tih brojeva dobimo samo 1 "ok" rijesenje a to je x=9 a y=1...da da svugdje sam uvrstavao sve brojke:) mogo si okrenut malo da bude 1 i 9 pa da nemoram sve do 9 racunat :smoke: enivejz 91 djed 19 brat i 72 kucni |
ma tavi su zadatci ponekad u udž za oš pod zvijezdicom ili na natjecanjima u nižim razredima (oš).
|
nije ovo je malo vise jer neznaju raditi u oš sa funkcijama...no nije vazno dat to nekom s faxa je zgodno...da mi matika ne zahrda:)
|
Citiraj:
damn google :) : roller : |
Citiraj:
vec sam imao shebanu matisu do sad i trust me naucio sam fjunkcije do ibera: cheers2 |
Citiraj:
al dobro ako si ti rijesio...ti si rijesio. al je cudno to kako imate isti slijed rijesavanja zadataka :) |
pa idem s pocetka zadatka prema kraju?:)
i ovo je dost opsirnije nego moje ja sam sam naveo kak se jednadba postavi i to je to |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:59. |