![]() |
e gle ja sam jos srednja (3.raz) al ti mogu prporucit sta da upises jer sam bio elktrotehnicka (u RI) isto me zanimalo programiranje i kompovi al sam nakon god i pol tek skuzio da je to najvece smece od skole jer bezveze forsiraju teoriju od koje nemas koristi i tjeraju strah u kosti ucenicima koji kao i ja uce tek kad su na to prisiljeni (al malo paznje na satu i uspio sam osnovnu s 4.9 proc a ovdje 1. s 4) i zato sam se prebacio u tehnicku skolu (racunalni tehnicar) i tamo sam prezadovoljan jer ima prakse koliko oces i nes sam naucio radit cak sam bio 4 u zupaniji u CAD-u a prije nikad nisam ni cuo za to a i znam da u tom smjeru ima para (mozda ne u hr) jer mi bratic radi u njemackoj sa autocadom za wv i ima masu para placu a i jos upises tehnicki faks itd. sry zbog dugog posta nadam se da je pomogao :beer:
|
Pozdrav,imam jedan quest - nazovimo ga tako.:D
Tražim za jednog mladog kolegu knjige za 2 razred,Ruđer,smjer - Tehničar za računalstvo,dakle finomehanika,mjerenja u ET,bla bla,sve knjige uglavnom, fizika 2,matematika 2,ako netko ima molio bi na PM ponudu. Dakle sve knjige,drugi razred ruđer,smjer je gore.Zahvaljujem! :chears: |
Ak imaš veze, onda je potpuno svejedno jel si drogeraš il odlikaš (a slučajno dosta tih buržuja šta se zajebava cijele dane ima veza).
Ako nemaš veze, e onda bi bilo dobro da nešto i znaš. Šta se tiće upisa u srednju, stvar je da ti možeš iz bilo koje srednje u bilo koji fakultet, samo će ti ovisno o srednjoj biti teži/laški prijemni ali i predavanja. Ali iskreno, sve se da naučiti, odeš u 4. srednje na pripreme za faks (neznam jesu one "Bandićeve" i dalje besplatne) , stigneš naučiti za prijemni, uz malo predzanje gradiva. Šta se tiće overall znanja, u Zg su najbolje V. gimnazija i MIOC, s tim da je V. malo više opuštenija i više tolerira kaos, bezobrazluk, kolateralnu štetu itd, a u MIOC-u nešto više naučiš i postoji respekt učenik<->profesor XD. Ja sam iz V. i prilično sam siguran da su svi do jednog iz moje generacije upisali neki fakultet. Vjerojatno isto vrijedi i za MIOC, ako upišeš neku od te 2, nemreš nikak fulat. |
Posto si danas bez fakulteta nitko i nista, te poslodavac te moze izbaciti sa radnog mjesta cim mu dodje bolje ponuda od covjeka koji ima nesto na papiru, bez obzira sto ti znas vise, ali tako je to. Doduse rijetki ce danas prije gledati tvoje znanje nego njegovu diplomu.
Ako ti je stalo do racunala, zavrsi neku malo bolju gimnaziju (gdje god se nalazis), te upisi FER ili FOI, nakon toga imas zagarantiran posao, a pocetna placa ne moze biti manja od 7k. Govorim o magisteriju (3 god + 2 god), jer sa bakalarom si ku*ac od ovce prakticki. A sto se tice gledanja da upadnes u neku prestiznu gimnaziju, odustani od toga jer se ne isplati zivcirati. Radije se te 4 godine zajebavaj u zivotu, uz naravno malu dozu ucenja, kasnije odes na pripreme i upises faks. Kad zavrsis faks (naravno moras biti uporan), onda te boli stojko, jer ti nitko vise nista ne moze. Uglavnom sve osobe koje doguraju do magisterija, "pograbe" ove vece tvrtke i daju im jako lijepe stipendije zadnju godinu-dvije, naravno uz neke uvijete (moraju raditi za njih cca koliko su dobivali stipendiju). |
Po meni je glupo da ako već sada znaš otprilike što bi radio da odeš u gimnaziju di ćeš učit sto drugih gluposti koje nemaju veze sa tvojim budućim poslom, a samo će ti oduzimat vrijeme, odi u strukovnu školu(mada i tamo ima brdo gluposti koje učiš a da će ti trebat nikad...)
|
Citiraj:
|
trouble-potpis na ovo za zavrsenu skolu :D,nije frizerska al djelio sam skolu s njima (fotograf :D),uvalio se u automat klub reko aj nes za prvu ruku(vecina zna kroz sto smo ja i obitelj prosli),placa onak solidna ,6k,i eto nije prosla ni godina dana,moj poslovodja je uvidio da zelim,znam i mogu bolje,i eto od 9-10mj. idem u drugi sektor,umrezavat cu i brinut o odrzavanju aparata :D,placa ce znatno ic gore:D,plus pazi sad sluzbeni auto(ima tu i terena SB,OS i tak :D)a tek mi dvajst :D,uglavnom nije mi namjera k.... se,vec samo pokazat da ako ima volje i zelje nebo je granica unatoc cijeloj situaciji...
mislim da bi mitz bio ponosan... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo ja upiso matematičku gimnaziju.....uh sada kreče borba :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Kako koristiti multiquote http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121 |
Citiraj:
ONT: Ako namjeravaš već na faks tehničke orijentacije (pogotovo FER, FSB i slično) i namjeravaš učit i primit se posla odi u matematičku gimnaziju. Ako si misliš nešto olakšat tinejđerske godine odi u jaču tehničku, samo što će ti poslije na faksu bit teže. Ako misliš studirat nešto drugo, iole teže, odi u opću. Ako misliš poslije na bilo šta drugo lakše poslije srednje (kako Fleks kaže za objesit u kjubiklu) - svejedno ti je. Problem je u tvojim godinama znat hoćeš li studirat na kraju ili nećeš. U četiri godine srednje čovjek se jako promjeni, pukne te nešto drugo u glavu, odvuče loše društvo, problemi doma, financijska situacija bilo šta (već su ti to spomenuli)... Ali moraš razumjet da ćeš bez ikakve struke (što ti ni gimnazija neće, na kraju krajeva, ponudit) teško uspjet u životu - i to baš na onaj ispravan način. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:23. |