![]() |
Dok su šibali rakete = nema tuče ili su padali sitni komadići leda
Sad kad ne šibaju rakete = ima tuče i to veličine mladog krumpira i veće Ovo je čisto ono što sam imao prilike vidjeti na svoje oči. Jedni kažu da nemaju učinka, drugi pak tvrde obratno. https://www.agroklub.com/poljoprivre...i-s-tim/70292/ Sad izgleda vraćaju nazad rakete https://www.zagorje.com/clanak/zupan...ocinje-s-radom koje ipak nisu bile spremne https://www.telegram.hr/politika-kri...gradna-obrana/ Citiraj:
Dr.sc. Branka Ivančan-Picek, pomoćnica ravnatelja (Služba za meteorološka istraživanja i razvoj), voditelj znanstvenog projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ("Oluje i prirodne katastrofe u Hrvatskoj") Dr.sc. Krešo Pandžić, pomoćnik ravnatelja (Služba za opću meteorologiju), naslovni docent na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, voditelj znanstvenog projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ("Metode meteoroloških mjerenja i asimilacije podataka") Dr. sc. Vlasta Tutiš, načelnik Odjela za vremenske analize i prognoze, naslovni docent Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Mr.sc. Ivan Čačić, pomoćnik ravnatelja (Služba za primijenjenu meteorologiju), član međuresorske Vladine radne grupe za OT Jerko Kirigin, dipl.inž., zamjenik ravnatelja DHMZ-a Izvor: https://klima.hr/razno/priopcenja/obrana_od_tuce.pdf Bilo bi zanimljivo vidjeti kako su stranački opredjeljeni dotični, koji tako brinu o trošenju, prenamjeni i preusmjeravanju državnog novca. Te nadokade su također zanimljive... https://lidermedia.hr/aktualno/povje...milijuna-50948 |
Meni nije kasno kako bi rakete mogle pomoći ali se sjećam da su ih po Slavoniji rokali u nebo po ljeti svaku oluju. Gledali smo s nebodera kako ih lansiraju prije pljuska i to nam je bila fora nama klincima. Baš kako kažeš tuča je bila uvijek neka sitna. Ne sjećam se da je onda nekome tamo stuklo auto ili da je vilo znatnije štete na usjevima.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
oni valda ne ustaju iz kreveta prije 10 i ispod časti im je ić pomagat drugome. čudim se odakle su došli svi ti volonteri kad je bio potres na Baniji, valda ih je neko puškom tjerao... EDIT s obzirom na satelitsku tehnologiju čovkečanstvo bi jako dobro moglo "upravljat" vremenom, ono bar ublažit uragane i takve oblake ali onda je jasno da bi bogati , one zemlja G16, imali od toga koristi dok bi sirotinja po Africi i Indoneziji ispaštala... |
Il' sam bil premlad pa se ne sjećam ali dok su se ispaljivale rakete nije bilo toliko tuče. Ok, vjerojatno je negdje i bilo jer tada nije bilo mobitela da se može dojaviti tko može i gdje a opet tu su i informacije da nema aviona u blizini.
|
U dalmaciji je odavno običaj, ne znam od kad, al se sićan da mi je dida priča da još od kad je on bia dite da bi crkva u selu mlatila zvonima kao luda da rastira oblake kad se skupe. I tako sve crkve, sva zvona, po svim selima. I kaže da je bilo uspješno.
Mislim da rakete itekako pomažu. |
Citiraj:
|
Čitam i ne vjerujem.
S koje ste planete ljudi pali? Za olujno nevrijeme se znalo još 15.07.2023., bilo na radio stanicama, po webu, meteorolozi upozoravali svukud. Inače mi radi posla stižu od 112 redovne obavijesti o vremenskim nepogodama, tj. upozorenja, i prvo je od subote, nakon čega...nekih 4-5 sati je krenulo po medijima da će biti olujno nevrijeme. 4 dana kasnije i stigne kako je i najavljeno, odjednom svi iznenađeni. Daj me nemojte ... i ova pompa sa Zagrebom i okolicom ... pa jadni slavonci 3 put više najebali, a nema nijednog priloga ni priče nigdje...jer jbg, ljudi si pomažu i popravljaju što mogu, dok kod nas se prijavljuje šteta za 2 crijepa koja su pala i radi drama. Jadno i žalosno. |
Citiraj:
https://www.estofex.org/cgi-bin/poly...rmforecast.xml |
Na jednoj prognozi su rekli da ce biti oblacno i kisovito, a na drugoj da ce biti vedro. Bio sam nekoliko desetaka m od kuce kada je prvo pocelo naglo puhati i oblaciti se. Pojurio sam u kucu, a blizu vrata sam vec malo namocio. Kratko je padala tuca, nakon toga je stala i poceo jaki pljusak. Grmilo je. Ubrzo je nestalo struje. Vjetar je postajao sve jaci i pocelo je udarati. Mislio sam da je to velika tuca, ali to su bili vrhovi i gornje polovice susjednih stabala sto su se otkidali i udarali od kucu. Svi prozori i vrata u kuci su bili zatvoreni tako da ne vuce propuh. Onda je pocelo toliko jako puhati da su se jednoslojna stakla na prozorima raspukla. Uzeo sam rucnike i pobirao vodu pa cijedio u kantu. Onda je drmnuo potres. Kada je stalo onda sam shvatio da to nije bio potres, nego je vjetar podigao tri petine krova (sindra) u zrak, dio odlomio, dio savio i udubio, a dio je djelomicno sjeo nazad. Ubrzo se razvedrilo. Te noci je uokolo bio mrkli mrak, mir i tisina, jedino se povremeno u blizini culo urlikanje srna koje obilaze vrtove. Slijedeci dani su bili kisoviti pa sam vecinu vremena pobirao vodu da ne poplavi jos jace.
Prvo sam se sjetio duznika, tj. osoba kojima sam pomagao kada su imali velike probleme. Puno ih se nije ni htjelo javiti na poziv, a oni koji jesu su imali razlicite izgovore: jedni se eto bas spremaju da idu na more, drugi se spremaju na koncert, pa jos jedan koncert sutradan, treci su se otvoreno rugali i smijali na to sto mi se dogodilo, cetvrti ne rade nista ali ne znaju kako bi mi pomogli iako bi htjeli a kad kazem da mi pomognu cistiti onda nadju neki izgovor nakon kratkog mucanja, peti su me tjesili da mi je dobro jer sam umoran od ciscenja i popravaka pa mogu spavati po noci a oni jadni ne mogu jer po cijele dane nista ne rade i ubija ih dosada i pretesko im je. Vecinu rodbine necu komentirati. Uz takve prijatelje, ne trebaju mi neprijatelji. I onda zahtjevi za odstetu... Neki jako nametljivo idu preko dugackog reda i hoce odmah odstetu jer nisu imali struju nekoliko sati iako su na socijali i ne placaju ju dok nekima koji ju placaju jos uvijek nije dosla, mnogima je samo srusalo stablo u dvoristu, povaljalo male vrtove, citiram "odnjelo krovove" tj. nekoliko crepova, itd. i to pricaju veselo uz osmjehe i traze velike cifre. Primijetio sam kod onih koji su imali pravu stetu da se ne smiju i strpljivo cekaju svoj red. Mislim da cu se poceti drogirati. p.s. susjedin plastenik koji je oko 50m dalje na cistini je neostecen. |
Citiraj:
Te kugle viđaju svugdje po svijetu, nisu nikakva teorija zavjere. Čak i NASA se oglasila https://globalnews.ca/news/9746110/m...nel-ufos-uaps/ To je stvarnost, no što je nedavno bila teorije zavjere, sada je argumentirana istina. Što god taj naziv teorija zavjere značio. Nekima je to teško prihvatiti još uvijek. Možda to sve skupa ima veze sa svime što se događa na našoj kugli zemaljskoj. |
Citiraj:
Citiraj:
Nemojte me krivo shvatiti, meni je također sve vezano za Sci-Fi jako zanimljivo, ali Tony i antigravitacijske kugle za manipulacijom vremenom ne idu rukom pod ruku.:chears: |
Ponekad nije važno što se govori nego tko to nešto govori. Propali narkoman stvarno nije osoba koju bi netko trebao slušati. :)
|
A čim vidiš da nešto Cjepinski piše - zaobiđi u širem luku i biti ćeš sretniji i zdraviji :)
|
Citiraj:
Pa nije on izmislio te pojmove i teorije, on samo kopi/pejsta. Ti se recimo uvijek javiš na temu Rimca pa bacaš neke izjave za koje bi drugi mogli reći "tko si ti i što uopće znaš i gdje su ti dokazi"? Totalno su nebitni termini, i jel su to neke kugle, trokuti ili nešto deseto. Činjenica je da ljudi mogu manipulirati vremenom, a činjenica je i da vidimo područja poharana vjetrom kakav nikad nismo vidjeli. Ako netko misli da će se ta tehnologija koristiti samo u dobre svrhe onda mogu samo reći lol. Evo, i u saboru neki pričaju da ovo što gledamo ovih dana nije prirodna pojava: https://streamable.com/r9uml8 Ali dobro, bit će toga još puno, ali neki će i dalje misliti da je to sve normalno... :) |
E ovi u saboru su baš vjerodostojni ljudi od struke ...
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne razumijem logiku u kojoj ti je lakše vjerovati u "zle ljude koji šalju oluje po svijetu" a ne u to da smo prekrcali atmosferu sa CO2, metanom i čime sve ne... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve si rekao. |
Citiraj:
Citiraj:
Jedini je zajeb u tvojim i mojim dokazima, kaj ja stvarno radim u firmi koju Rimac hoće-neće angažira za analize svih njegovih ideja, pa se kasnije fino čude kad skuže koliko to stvarno košta i da nije rješenje pričati u prazno i očekivati da će realizacija proći bez da itko išta tehnički dovede u pitanje. |
Citiraj:
I zar je moguće da država sudjeluje u korupciji? Jel moguće da postoje zli ljudi kojima je stalo samo do para? Ako je to moguće u slučaju rimac, zašto ne bi bilo moguće u svim sferama? Zašto je toliko teško povjerovati da netko zeli unistiti ljudima usjeve kako bi pogodovao velikm korporacijama i uvoznicima? Jel to toliki SF? :D Ali dobro, ne treba dalje tupiti o tome, koga tema zanima naći će dosta toga po netu, slabo mi tu možemo utjecati o čemu god da se radi. |
Država je natjerala ravnateljicu USKOK-a da podnese ostavku, radi poruka u kojima se spominje misterizoni AP, kamoli kaj bi tek bilo s mojih 200GB Rimac materijala. E to bi tek bilo nevreme.:)
|
Citiraj:
Uopće mi je nebitno što misli Ali on i bilo tko drugi, ima pravo na mišljenje i izaržavanje. Al htio sam reći da neke stvari donedavno nezamislive ili poricane, su nam sada normalne. Možda i kugle imaju veze s (ne)vremenom :roller: Ak neko vidi kakvu u obalcima, nek javi :D |
Ja bi samo volio da mi netko pojasni ako Amerikanci imaju haarp zašto oni najviše najebu od tornada i oluja, zasto zapad SAD nije vidio dobre kiše već 20 godina nego imaju mega sušu koja im uništava pola gospodarstva?
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Znači vidiš, nabrojao sam ti samo kontinente u kojima klima ide u 3pm, na svim ostalim kontinentima su ti sve te velike korporacije i njihova velika žitna polja! Misliš da je slučajnost da na tim ostalim kontinentima nema klimatskih problema - I think not, #pametnomDosta, #doYourOwnResearch, #IhaveBestWords! |
Citiraj:
https://streamable.com/b1sdud https://streamable.com/yz8hf3 Citiraj:
|
Citiraj:
Počeo sam dodatno istraživati poput nepalca, naišao sam na još nevjerojatnih direktnih dokaza. ![]() ![]() |
Citiraj:
A ovo za CERN: odakle im struja? Šalje Ilija? :D |
Citiraj:
#neverForget, #iIlijaJeČovik, #leaveBritneyAlone |
Auuu ljudi boži ajte u more potriba je vidin velika
Sent from my SM-G985F using Tapatalk |
jesi normalan, pa da nas neki objekt skupi.
#horvatinčićjošplovi |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I samo da znaš - morem možeš ubiti đovijega ali ne možeš ubiti ideju! Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A sad kad si mi otvorio oči - mislim da nema kraja koliko toga ja mogu naučiti. Meni je samo žao što su interneti i kompjuktori tako kasno napravljeni u tvornicama, jer bez njih smo imali tisuće godina raznih ridikula koji nisu mogli doći do publike ;( (*plaky) |
Citiraj:
Ali dobro, nećemo više spamati, idi traži po netu govore Grete, malo da te osvijesti :) |
Citiraj:
Molim te nemoj nikad odustati od svojih inteligentnih objašnjenja, i zapamti - znanost je bezveze, video "snimci" snimljeni krumpirom daju najbolje rezultate, CO2 i metan ne postoje, a sječa šuma doprinosi generalnom boljitku zemlje! I ako nam itko ikad oduzme ove istinite riječi brišući ih sa foruma - uvijek će ostati u tvojim i mojim srcima! |
Kaj bu pak krenuli sa silovanjem klim.promjena, prvo bu na redu za odstrel bile krave, pošto one dost prde:D Imali smo donedavno masakriranje sa resp.virusom, sad bu pak klim.promjene bile na tapeti, od strane glavonja koja koje pričaju jedno a radi totalno drugo, spika za mase, već viđeno..
Dok se ne skupe glave i daju ruku jedni drugima, do tad ne bu mira i svak bu vukel na svoju stranu, naravno, ispaštat će ovi najniži, a to smo mi.. Glavni motivator je lova, a ne briga za planet i to je glavni i gorući čovjekov problem, khmm, nikad dosta, jel:D Gdje bi završile korporacije dok bi vodile brigu o drugima. Opet se nekaj sprema, nadam se da ne bu tak opasno bilo.. |
I još jedna tema ode k vragu :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:30. |