![]() |
U eurospinu sabija grah i sve podvrste bilo konzervirano ili suho
|
Koliko god se to činilo čudno, meni Lidl ima slab izbor sladoleda. Knauf je puno bolji po tom pitanju.
U Lidlu mi je najbolja ona kopija Vienette i to verzija od vanilije. U Eurospinu je isto ok taj sladoled dok je u Plodinama neka poljska verzija koja je koma. I još na kutiji je bijela, a kada otvoriš ono žuta vanilija. Već sam pogled na tu žutu boju ti je zgadi. U tal. Lidlu je izbor sladoleda veći. |
U plodinama nema više šanse da ikada kupim sladoled. Em je taj njihov vj nešto najgore što sam probao, a drugo, rekao bih da imaju loše hladnjače jer svaki put taj sladoled bude pun leda i izvana i još gore iznutra. Znači da je vj više puta odleđen i zaleđen...ne znam ni koliko je to higijenski/zdravstveno dobro.
A za lidl se slažem i ja da ima zapravo jako mali izbor jer se sve vrti oko vanilije i čokse samo u razno raznim kombinacijama, ali njihov onaj rum sa grožđicama mi je odličan. Šteta jer ga u ponudi imaju valjda 1 godišnje, ako i toliko više. :( @Dragster: Slažem se, ma ima još toga što valja u espinu, nije tamo sve loše. |
Ovaj iz Spina valja (meni), cijena je iz SLO, kod nas je 5,29 (sad je akcija pa je 3,19)
https://upload.haustor.eu/slike/2024...1022164419.jpg |
Ja pak sladolede najviše kupujem u lidlu, jer baš ti okusi koji su kod njih dobri nam najviše pašu. Premium čoksa, salted karamel, sorbeti limun i ribizl, to je to. S tim da ova dva zadnja sorbeta rijetko imaju, ali iste te drži i kaufland pod svojom robnom markom.
Odličan je i limun iz talijanskog tjedna u malom pakiranju, ali i njega rijetko ima. Izuzev njih odlični su torterie macaron sladoledi kojih ima u konzumu i kauflandu. Ledo, sačuvaj Bože spominjat uopće u kontekstu dobrog sladoleda |
Kad smo kod sladoleda, zna li netko tko drzi magnum sladolede u kantici?
https://www.kroger.com/p/magnum-doub.../0007756700184 Prije ih je drzao Stanic, sad vec dva ljeta nista, nemaju... Znaci znao sam pojesti dvije te kantice od 400g na dan :) |
Bili prošli tjedan u Brežicama. Niš spektakularno. Cijene komi kod nas. Nešto jeftinije, nešto skuplje.
Suhe salame, špek i pršute ne kupujem jer imam svoje domaće. Zimnicu imam isto svoju. Povrće i voće je skuplje u Slo nego kod nas. A susjed mi ima voćarnu s kvalitetnom robom. Meso je kod nas isto jeftinije. Šunku i sir kupujem kod nas kad mii zatreba. Na kraju smo kupili nešto sokova koji su malo jeftiniji, kilu Nutele i to smo se zaje...i. Platili u Hoferu 6,99e, a u Lidlu je bila 6,50e. To je jedina stvar koja je jeftina. Tak da sam sav jadan otišel do kuma u Kapele na gemišt. |
Citiraj:
@xlr, Plodine su ovo ljeto imale taj magnum u kutijici Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Eurospin mi ima super majonezu, na pola puta između zvijezde i thomya. Zvjezda puni po loše kopiranom thomyu, ali meni paše.
Neki čokoladni slatkiši su odlični za cijenu. Pasirana rajčica super, pogotovo kad bude 3x200 na akciji. WC papir im je ok cijena za ono što se dobije. Sve ostalo, više puta se razočarao, pogotovo za mesne i mliječne proizvode. Svježe voće i povrće skuplje od ostalih a ništa bolje. Bio nedavno u mađarskoj, ušao u špar i tesco. Sve osim pića (pivo, hell i gazirano) previsoke cijene čak i u usporedbi s nama. |
Eurospin mi je li la, bi par puta, ulvoi opar dpobrih stvari (sirevi, al samo neki), ostale meh ili loše.
Što se slatkiša tie, Hoferov Choceur brand meni ima odlične slatkiše, iako smo uglavnom na sladoledu što se slatkog tiče :zubo: nakupujem sladoleda i čokolade za kuhanje (za magic shell) i to nam je najčešći desert :D Šteta što mi IT nije bliže, samo zbog sireva tjestenina i pasata. A i ovaj sorbet od limuna mi je odličan bio: https://www.sorbissimo.com/en/home-sorbissimo-eng/ |
Nutellu nisam kupio u IT jer tamo ne prodaju pakiranja od 1kg već 900g i cijena joj je viša nego kada u Lidl dođe DE verzija od 1kg.
|
U Eurospinu još prije nego je došao u HR kupujem primarno l(j)utenicu i skušu u maslinovom ulju, oboje u teglicama, i to na vagone, ne izlazim bez par paketa i jednog i drugog. :D Ljutenica mi je bolja i jeftinija od ajvara, bogatija sadržajem, rjeđa i nije toliko sitno samljevena, ljutina taman po mjeri. Ostale konzervirane stvari su im isto dobre, ponekad tjestenina i to je uglavnom to. Ne znam kakve su sad cijene u Eurospinu u SLO ili IT, ali ako usporedim ovo danas u HR i ono neposredno prije njihovog dolaska u HR, otišlo je 100% gore, možda i više.
|
Citiraj:
za stvari koje nisu u katalogu nemoremo znat. |
Da, nema niš posebno tamo jeftinije.
|
Imate na stranici prije račun od subote pa uspoređuj.
Uglavnom zimnica nije skuplja od 1,69 €. Paprika crvena KPlus je preko 2 eura a u SLO je 1,69. Cikla KPlus je 1,39 gore 89 centi. Krastavci, normalne veličine (ne oni gdje stane niti 10 komada u teglicu) su po 1,25 a KPlus 1.95 Oni sirevi s računa kod nas u Lidlu su 70 centi skuplji. Mislim da je na akciji bila samo Cockta 3+1 za 4,5 eura. Tko pije kavu Minas 500 grama je 2,99 eura cijena. HR i SLO katalog Lidla je teško uspoređivati jer nisu isti i malo se proizvoda potrebi da su ih imaju oba kataloga. OK, nisu sve cijene niže nego kod nas ali ima. Jedino kaj sam našao da je alkohol skuplji kao i oni Lidlovi vafli (veća cijena niti 10 centi). |
Ja sam uspoređivao cijene u Spinu IT, SLO i HR. Razlika IT->SLO je nekih 10%, a HR dodatnih 10-15%.
|
Citiraj:
U Mađarsku se isplati samo po cugu, kak si i rekao. Po ostale stvari oni dolaze kod nas. |
Jedno vrijeme su u Mađarskoj imali Pepis Mango. Nije loš.
|
Sjetio se da mi u IT obavezno uzmemo i ukiseljeni luk, mo to zovemo čebuljice.
U tom sranju se baš davim, ajko fino, a mislim da je kod njih baš osjetno jeftinije nego kod nas. Treba samo pazit jer mislim da ih ima i u ulju umjesto octu. A i sireve što spominjete, tu nas talijani šibaju po izboru samo tako. A opet njihov jogurt mi je odvratan jer je jako gust i sladak, nije kao naš kiselkast. Čak mi je i Ajran fin (slani turski jogurt), ali taj talijanski mi je no-go. |
Iako su mi Brežice na 20 km od kuće ništa nije tak spektakularno jeftinije da bih gore šopingirao i tovario pun gepek.
Evo sad gledam Nutela, akcija, Konzum, kila 7€, Hofer Slo 6,50€. Ali to sam kupio sad i imat ću ju iduća 3 mjeseca. Sireve koristim za pizzu. Salame i suhomesnato slabo jer imam domaće kao i zimnicu. Meso je kod nas jeftinije. Prošli tjedan je bio krmić bez kosti po 4,30€, po 4,450€ u Eurospinu su paketi po 2,5kg okošteni batak-zabatak bez kože. Top za pohanje. Riža Scotti, znači ne neka ŽLJ kvaliteta 2,30€ konzum. Kolko tjestenine pojedem kroz mjesec dobra mi je i ona po 1,30€ kila. Samo treba malo pripazit da ostane aldente. Jedina stvar koja mi se ispalti je Jamnička za gemišt. SLO 0,59€ litra, HR 0,99€ litra. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Meso kupujem u mesnici ne u trgovačkom centru tako da po meso nisam ni išao. Zimnicu domaću nemam pa je kupujem i jeftinija je u SLO nego kod nas. Sad Nutela koju sam gledao gore (mislim Lidl) bila je Njemačka a ne tam iz Poljske ili koje druge države. Sirevi su jeftiniji i po 70 centi (Lidl, znači isti sirevi). Špageti kod nas na akciji pola kile 99 centi gore kada je bila akcija 1 kg za 1 euro inače je 1,25 €. Schweppes bitter lemon gore je 1,79 kod nas je preko 2,05 eura. Tako da meni se isplatio shoping. JBG... nekome je ispativije nekome nije. A pošto ispadne da su naši proizvodi vani jeftiniji onda se isplati po njih ići :fiju: |
Citiraj:
Pogodi tko ima drugi najviši pdv u Europi.. Treba vidjet kolika je plaća tamo. Ja znam da sa sadašnjim rastom tih cijena, u dućanima unas maltene nema (više) proizvoda ispod 1 eura, a 10 eura ti je ispada ko prijašnjih 40ak kuna. Stvar koja me slavnih 90ih zaobišla je bio onaj legendarni shopping u nagykaniszi. Jedino smo možda 2,3x otišli u brežice u onaj neki dućan kaj je iznutra izgledao ko skladište (vjerojatno su svi ti diskonteri bili na takvoj interijernoj razini). Sve ostalo se rokalo svakotjedno samo po todorovićevom Konzumu. |
Citiraj:
A bude jamnička kod njih na akciji i još jeftinija, spar kod njih često ima jsmničku na akciji. |
A kako stvari stoje oko sredstava za ciscenje kuce, higijena, praskovi za ves, pelene itd?
|
To bi više trebao gospođu pitati, ali čini mi se da je tu negdje, povremeno kupi ponešto od toga u slo, ali ne tražimo ciljano, pa zaključujem da su približno iste cijene, a ona uzme ako je nešto na akciji.
|
Citiraj:
U Sloveniji se zna potrefit na akcijima pa je povoljno. Tablete za perilicu suđa iz hofera su okej, operu dobro a bagatela. U Italiji je velika razlika u praškovima, onekšivačima. Znam da skvo natrpa pol bunkera s tim svim preparatima. Npr. Lenor 840ml oko 2,50 eura, kod nas je 700ml mislim prek 3 eura. Prašak/il tekući onaj kad je na akciji je doslovno 3 do 4 puta povoljniji nego ovdje, znaju imat odmah u paketu po tri komada pa još povoljnije. |
Citiraj:
Dobre su i mullerove, tekuće su, ali u "bombica" pakiranju. Citiraj:
Mall ima često dobrih ponuda, a nekad se i zeznu s cijenom (npr. ne skinu stari popust, a dodaju novi koji ide uz kod). Uglavnom, listajući malo strane kataloge, mislim da se izleti isplate samo dijelu ljudi u ovisnosti o udaljenosti, vrednovanju vlastitog vremena i potrošačkim navikama (meni su npr. interspar, plodine, lidl, 2xDM, Mueller u krugu 100 metara, a u krugu 2 km imam još 2 lidla, 2 bipe i mall.hr pa mogu ciljano u sat vremena udariti i na 4 lokacije ako treba) |
Citiraj:
Uvijek imaju najbolju cijenu, a ima i ostalih stvari povoljnih (heinz, pepsi, igračke itd) Imaju i webshop, šteta što izgleda kao poluscam :D https://senzacionalno.hr/ Tu je cijena ista uvijek, a drugdje je jeftinije samo ako je tipa akcija DM 2+1, ili kao što je bilo u Mallu negdjeprije JAR na megapopustu pa sam se opskrbio. Finish tablete sam bacio negdjeprije u smeće, razočaranje teško. |
DM zaboravi, tu su cijene u SLO i HR iste a i možeš provjeriti na webu.
U Lidlu sam uzeo Afroditin šampon za 2,79 (litru), u Konzumu je preko 4 i pol. Sad bum svaki tjedan snimio i HR i SLO Lidl katalog da mogu vidjeti dok se ne odlučim ponovo u kupovinu :D |
Shoping u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj,...
Citiraj:
|
Citiraj:
36, 65eura. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Je li u dućanu ista cijena kao na webu? Mislim da imaju i na Jankomiru. Mall zna imati solidne cijene na pampers (made in PL). Usput, za te pamperse se može dobrih stvari dobiti kroz MPG program vjernosti. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Ipak nisu iste cijene, webshop i fizički diskont. Malo sam se raspitao, zapravo nemaju veze jedni s drugima, osim što imaju istog parenta. Tipa JAR AiO 67kom u diskontu 12,99€, na webshopu na "akciji, -43%" 16,24€ JAR Platinum 75kom u diskontu 17,99€, na webu 19,99€ na 50% popusta. Pampers Premium Care S3, 60kom u diskontu 16,99, 17,30€ sa -20% |
Jučer sam skočio do Trsta. Iako su i kod njih mnoge stvari poskupile, i dalje je osjetno povoljnije nego kod nas.
Onaj tko uz špežu misli kupiti još nešto, neka ni ne ide u TS. Trgovački centri Il Giulia i Torri d'Europa su napola pusti jer je brdo prostora prazno. Radije neka produži do Muggie gdje za špežu ima Familu i Eurospin koji se nalaze jedan prekoputa drugog ili neka ode u trg. centar Montedoro u kojem se nalazi ipercoop. Do tamo nije više problem doći jer se prije ulaska u Trst skrene na brzu cestu (1, 2) i za 15min ste tamo. |
Nedavo sam išao u Trst pa me frend zamolio da mu kupim kavu u zrnu. Našao sam mu Segafredo Intermezzo za 12,60 EUR/kg. Uzeo sam mu 4kg.
Prije par tjedan našao sam istu kavu u Kauflandu. Cijena 10,49 EUR. Ali za 0,5kg! |
I to je bitce bila akcija :) ja uzimam na amazon de, duplo jeftinijije nego u nas
|
Kod kave je najočitiji primjer koliko nas svi gule i prave budalama, kad nas je "zaštićena cijena" od 500g 5,49€..
Odeš u Brežice i u istom trgovačkom lancu kavu istog proizvođača vidiš na polici po redovnoj cijeni 3,69€.. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:43. |