![]() |
A što reći https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c4d72ecccf.jpg
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
Imam i ja tu gospođu...Htjela kupit grafičku
|
Nigdje ne vidim da si pitao jel ima zagonđiju :banned:
|
|
Haha, sve neki Ukrajinci ti iz Skradina :)
Meni su se javljali i "Francuzi" i "Španjolci". |
Očito je IT roba hot-hatch...
Ja nemam ništa od takve IT na njuški robe pa ne dobijam ponude iz istočnog bloka :lol2: |
Citiraj:
čak i u vezi namještaja :) |
Krenuli su i HR brojevi, stigla poruka s +385 91 xxx xxxx
|
Nije tehnički gledano "prevara", ali je prljava igra pa stoga stavljam ovdje kao upozorenje... A neki od vas su ovo već vidjeli u temi o "Starim hardverom za kojim se slinilo", pa slobodno preskočite :)
Uglavnom, tip sa Njuške pod imenom "smthng" je najprije stavio oglas da POKLANJA raznu memoriju ... i to besplatno. Evo i LINK na originalni oglas, barem dok ga ovaj ne ukloni (stavljam sliku kao backup, za svaki slučaj) https://i.postimg.cc/J4xcM1Gf/besplatno.jpg Javio sam se na oglas za DDR3, čak sam mu rekao da i ne želim sve nego da mi treba BAŠ i SAMO DDR3, na što je ovaj rekao "nema problema, i da mora još samo nešto vidjeti i popisati jer ga ljudi zovu cijeli dan". Bilo je sumnjivo, ali kako nisam imao ništa za izgubiti rekao sam mu OK, zašto ne... Čovjek se nije javljao tjedan dana, a kad sam jučer otvorio njegov profil vidio sam GOMILU memorije na prodaju, i to po cijenama od 250 i 300kn ... po setu. https://i.postimg.cc/fRb7b6dJ/nijebesplatno.jpg Naravno, poslao sam mu "ljubavno pismo" i obavijestio da ga obzirom na njegove postupke budem "besplatno reklamirao" po forumima i FB grupama pa slobodno proširite ovu poruku. Ove cijene koje idiot traži su van zdravog razuma, a DDR3 se može dobiti puno, PUNO jeftinije ako ne i besplatno, bez ikakvih "igrica". Znam da živimo u kriznim vremenima, i da ljudima treba svaka kuna (uostalom, i osobno sam nezaposlen) ali onda barem imaj obraza priznati pogrešku i reći "OK, nisam znao koliko vrijedi ... ovo ne mogu pokloniti besplatno", a ne izigravati idiota od ljudi i raditi kojekakve obmane jer je ovo neoprostivo. |
Čini se da ti samo ljut kaj nisi uspio besplatno dobit.
Pa kaj, čovjek je skužio da može neku lovicu dobit za stvari i odlučio prodat. Kaj je trebao pismo isprike preporučenom poštom poslat? Po samm tekstu nije te zavlačio tjedan dana nego se samo nije javio povratno više. Kakve obmane i izigravanja su u igri? |
Mislio kao dijelit besplatno pa se predomislio i stavio sulude cijene. Ocito je neki ludonja al samo po sebi nije prevara...
|
Bas ce netko trositi svoje vrijeme, ici na postu i slati besplatno memorije nepoznatim ljudima.... :D
I ovaj jos ljut sto mu nije poslao :d Vjerovatno je htjeo samo malo klikbejtat svoje oglase da navuce ljude... Ili se jednostavno predomislio. Ali taman i da ti netko nudi besplatno nesto, red je platit barem za cugu, a ne se cigancit... |
Citiraj:
OK, OK ... krenimo redom. Dostava je već bila dogovorena Overseas-om na njegovo inzistiranje. Ja osobno sam tražio Tisak (jer je jeftiniji) i zamolio sam ga za broj računa da mu uplatim tih 15, 20kn za slanje pošiljke na što mi je on OBEĆAO da se bude javio (čim nešto provjeri i razgovara sa ljudima) jer kao želi da memorija završi u pravim rukama. Ja sam na taj odgovor čekao tjedan dana, a kad sam sljedeći put provjerio profil vidio sam da sve to prodaje, i to po suludim iznosima. Svi ionako ovdje znamo da DDR3 memorija vrijedi 50, maksimalno 100-ak kuna iako je ovo priča za sebe. Citiraj:
Ovako je samo pokazao da ga A - nije briga, B - da se ne drži dogovora i C - da očito nije imao pojma o tome što daje (i prodaje), za što mu ja nisam kriv. Citiraj:
Citiraj:
Isto tako, forumski kolega iz SADa mi je svojevremeno poslao lot AMD Socket A, 462 procesora zajedno sa metalnim plehićima (shimovima) za montažu hladnjaka. Opet, želio sam platiti barem poštarinu (koja nije bila jeftina, jer je riječ o drugom kontinentu), međutim čovjek nije želio ništa. Znamo se i dan-danas, a nismo čak ni prijatelji. Citiraj:
|
Ahh, pun si frustracija. Next subject:fala:
|
Citiraj:
Ali da, slažemo se - rekao sam što sam imao, next subject. |
Koja je fora s IT oglasima na njuškalu, gdje je prodavatelj označen kao npr. u ZG, sve uredno u oglasu i onda na kraju piše komponente su u Njemačkoj... bla bla bla. Vidio sam ih dobar broj sličnih.
Također sam primjetio nekoliko oglašavača koji nigdje ne spominju Njemačku, oglas uredan i lokacija, telefonski broj provjeren u RH, ali nije izlistan. I onda na kraju oglasa kontakt telefon +49xxxxxx. To neke nove prevare po Njuškalu ili samo moja paranoja? :) |
Citiraj:
pa ima takav tip (čak je lokalni diler auta kod ZG ) za aute - jedno 50 oglasa svim mogućih auta naravno debelo ispod cijene onih koji su U HR al kad klikneš na oglas onda slijedi letanija - "sve uvozimo po vašoj želji, vi birate obju tip dezrena štofa, opremu...bla bla srać srać" ali je lokacija DOJČLAND - pa na tu cijenu ode bar 50% gore :roller: |
Kombinacija novackog IT-idiotizma, kvota valjda koja se mora ispuniti poput naplate parkinga, nekad ih tjera da doslovno, iz ciste besposlenosti idu uredjivati oglase, prebacivat. Nekoliko puta javio da su napravili gresku, da uopce nisu ni tijelo ni naslov procitali, sve automatski iz jedne tocke. Nije strasno, ali indikativno koliko je koncentracija rasprsena na silno azuriranje.
S druge strane, neki po citave liste imaju u oglasu, bez ikakve cijene, ikakve jedinice vrijednosti, sto im je inace fetis za ispravljanje - to ne vide mjesecima. Da ne spominjem, katastrofalno prepoznavanje bilo kojeg proksija, kao najveceg neprijatelja. Cak i bez proksija, ako malo ozbiljnije imas podesenu privatnost, bez proslijedjivanja/... eto ti pametovanja i dokazivanje statusa humanoida. A kad izvana, recimo bez skripte ides, kako je iritantno kad se pocnu blesaviti, cisto gubljenje vremena :( Kad bi 10% posvetili tu paznju u nesto produktvnije i korisnije za sam oglasnik. ... |
Evo ga. Imaju i 099 broj.
"Dobro, možete li poslati u Rovinjsko Selo? Ako je tako, biste li poslali posta.hr putem usluge Paket 24?" https://i.ibb.co/NV9PHVs/Screenshot-...m-whatsapp.jpg https://i.ibb.co/9qTTmPT/image.png |
A jesu retardi sa tim rovinjskim selom da bar malo promjenu lokaciju, ovako ih odavno svi skuzili.inace to budu fejk brojevi iz nevine ukrajine.ja ih obicno zezam i trosim im vrijme al izgleda da su me dodali na blaclistu jer se vec dugo ne javljaju hehe
|
hahahaha i meni jucer takoder iz rovinjskog sela rođak brzo odusta
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk |
Ponudi mu dostavu uz plaćanje pouzećem. Brzo će odustati.
|
Odustanu kad dobiju moju potvrdu o placanju XD
|
Kolegi s posla se javio tak lik i isto adresa u rovinju. Malo smo ga prcali i odlucili mu rec da frendov kum ide u rovinj i da bi mu lik mogao na adresu dostavit. Lik napisao da moze i da se javi kad dode u rovinj :D
|
Rovinjsko selo! 😂😂😂
Tel. +385 91 548 3543 putem Whatsupa. Citiraj:
Više se nije javljao. 😁 |
Meni se javio jedan domaći zanimljivi lik.
Prodavao laptop, zaboravih kolko 800-1000kn. Javi se lik s nekom manjom cifrom, da planira pokloniti djetetu u siromašnoj obitelji, pa da mu dam u pola cijene. Rekoh mu neka mi da adresu, sam ću odnijeti tom djetetu i pokloniti laptop. Naravno, nije javio. Fuj! |
Citiraj:
Poslao mi link na posta-hr kako je sve sredio preko Paket 24. Ja samo moram upisati broj kartice i sve potrebne podatke radi uplate novca :) Vrh mi je kada je napisao da se za sve upite obratim tehničkoj podršci Paket 24. |
|
Citiraj:
|
Samo da javim, rovinjsko selo je i dalje aktualno :D:D
A počeli su se javljati i za autodijelove, i to sitnice od 100 kn :roller: |
Citiraj:
Čekaj, kaj ti je poslao sliku kombija Hrvatske Pošte? :roller: |
Posalju sliku web stranice na kojoj je kombi. kad odes na link, to tamo uopce nije, naravno.
Lik prije mi je poslao link da uplatim crypto. Ti su stvarno bili lijeni, ali je barem odgovarao na poruke, za razliku od ovog. Kako "nisam uplatio" poslao mi je mail sa slikom FBI agenta :roller: da su me prijavili da cu u zatvor. Presmijesno. |
Ti sa wapom svaki put kad objavim neki oglas pogotvo ako je nešto povoljnije od ostalih odmah se jave sa nekih divljih brojeva. Isto te fore pošalješ mi na Hvar i sl. gluposti.
Ne znam jel to konkurencija izbija ili stvano netko nema drugog posla. |
Nedavno u Jutarnjem:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...areni-15181910 |
Citiraj:
kao i one vijesti kad prevaranti dođu penzićima na vrata i dok ovaj na pazi ukradu mu 10 - 20 - 30 000 eura!! a po medijima hrvati su sirotinje bez kune u đepu... |
Citiraj:
Valjda gastići poput mene. Radije prodati HW za kune nego se zaje... s mjenjačnicama. |
Citiraj:
|
Imaju dobar limit na toj kartici koju su upisali :)
|
Citiraj:
Mene Addiko banka zove za svaku fakin transakciju koju radim da ju i telefonaki potvrdim Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
To je neka greška u tekstu. S podacima o tekućem ne može ništa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:10. |