PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Zimske jakne (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305799)

fanATIk 16.12.2020. 10:31

Citiraj:

Autor sakomako (Post 3472281)
NIkome ja ne pametujem, neka kupuje što želi i plaća koliko želi, samo sam skrenuo pažnju da cijena jalne od polyestera ne košta više od 10 do 15 EUR, jer i onaj kinez koji to prodaje za 25 do 40 EUR mora nešto zaraditi, pa tako ovi sa linkane stranice koji to isto prodaju za 300 do 400 EUR zarađuju suludu maržu.

Nisam rekao da brand ne košta no još prije 25 godina sam shvatio neke stvari. Gledajući Stern TV pokazali su na primjeru kožne ženske torbice kako to ide. Lanac ekskluzivnih butika koji je u EU imao cca 500 trgovina naručuje svoj dizajn kod proizvođača iz Indije 10000 komada ženskih kožnih torbica po cijeni od 30 DEM franco Hamburg. Kada su to raspodjelili u ovih 500 trgovina u svaku trgovinu stiglo je 20 ekskluzivnih torbica a cijena je bila 500 DEM dakle samo 16,5 puta nabavna cijena. Kada su imali rasprodaju spustili su cijenu 50% no još su uvijek imali cijenu cca 8 puta veću od nabavne.

Što se tiče kineske no name robe ne znaći da je smeće i loš dizajn. Naravno da ima smeća i da ti pošalju neki nepošteni trgovci jedno a na slici nešto drugo. No kada prođeš početno iskustvo kod kineza vrlo je lako razlikovati nepoštenog prodavača, kao i lošu robu. Sada bez problema naručujem no name robu koja je kvalitetom jednaka ovoj bradirnoj proizvedenoj u kini a po cijeni deset puta manjoj i nema nikakvih problema s kvalitetom i dizajnom ove robe.

Također roba proizvedena u Kanadi je izvrsna i imam zimsku kožnu jaknu koja je izdržala 8 godina kupljeno u C&A i jedini problem na toj jakni je podstava koja se doslovno razilazi dok je sve drugo jednako kako i kada je kupljeno, tako da mi se ispalti dati nekome da mi zamjeni podstavu, naravno ne toplinski dio već unutarnju koja je svilena. Kao drugo cijena te jakne je bila ispod 1000 kuna, dizajn i kavaliteta je izvrsna, jedini problem nakon 5 godina intenzivnog nošenja je podstava koja nije jednake trajnosti kao ostali dio jakne. Uglavnom roba proizvedena u Kanadi je po cijeni i dizajnu dobra a vrijedi daleko više od onoga što košta. Uz dobar pulover niti na minus 20 uz jaki vjetar u njoj nije hladno.

Ne kužim što imaš protiv marže. Maržu plaćaš na sve što kupiš. Proizvod ima dobru cijenu ako kupci su ga kupci voljni platiti, i to u količini koja zadovoljava proizvođača. Da wellensteyn proizvodi nekvalitetnu robu lošeg dizajna, mislim da bi davno propao. Dok kupujem jaknu, gledam dal mi je dizajn dobar, kvaliteta materijala, i da li imam dovoljno novaca da ju kupim. Ako je sve troje checked, moja je. Kad bi gledao da kupujem što jeftinije, opekao bih se kao što mi je životno iskustvo nekoliko puta i pokazalo. Kad bih sve živo išao prvo kupovat jeftino, pa izfiltrirao dobro od lošeg, na koncu bi me to ispalo skuplje nego da sam išao odmah na skuplju varijantu.
Veliš da kanadske jakne vrijede više nego koštaju? Pa meni moja wellensteyn jakna vrijedi jako puno. Jerbo sam jako zadovoljan njome. Ne kužim zašto bih ja trebao ić pretraživat dućane, internet itd da nađem jeftinu jaknu koja je jednako dobra kao i ova samo da mi netko ne mora brojat da sam dao puno novaca za nju? Šta kog briga koliko sam novaca dao za jaknu? Dao sam jer sam mogao, nisam ukrao te novce. I osjećam se zadovoljno nakon kupnje.
Generalno ne kužim stav ljudi da preispituju tuđe kupnje. Od auta, tehnike, eto, sad i jakni...

Citiraj:

Autor buljo (Post 3472315)
Dobra kupnja je kad das malo novaca za nesto sto inace kosta puno novaca.
Primjer su Hugo boss hlace koje sam kupio u peeku na nekoliko snizenja kao zadnji komad za 200kn. E to je dobra kupnja (naravno da te hlace ne bi kupio za 1400 kn koliko im je bila prva cijena, bez obzira sto su mi to prakticni najudobnije hlace za nosit kaj imam). :)

Da se ponovim, ako sam ja iznimno zadovoljan proizvodom, onda je MENI to dobra kupnja. Bez obzira kupio nešto jeftino pa ispadne dobro, ili skupo i dobro. Akcije i popusti su samo bonus.

sakomako 16.12.2020. 12:17

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3472375)
Ne kužim što imaš protiv marže. Maržu plaćaš na sve što kupiš. Proizvod ima dobru cijenu ako kupci su ga kupci voljni platiti, i to u količini koja zadovoljava proizvođača. Da wellensteyn proizvodi nekvalitetnu robu lošeg dizajna, mislim da bi davno propao. Dok kupujem jaknu, gledam dal mi je dizajn dobar, kvaliteta materijala, i da li imam dovoljno novaca da ju kupim. Ako je sve troje checked, moja je. Kad bi gledao da kupujem što jeftinije, opekao bih se kao što mi je životno iskustvo nekoliko puta i pokazalo. Kad bih sve živo išao prvo kupovat jeftino, pa izfiltrirao dobro od lošeg, na koncu bi me to ispalo skuplje nego da sam išao odmah na skuplju varijantu.
Veliš da kanadske jakne vrijede više nego koštaju? Pa meni moja wellensteyn jakna vrijedi jako puno. Jerbo sam jako zadovoljan njome. Ne kužim zašto bih ja trebao ić pretraživat dućane, internet itd da nađem jeftinu jaknu koja je jednako dobra kao i ova samo da mi netko ne mora brojat da sam dao puno novaca za nju? Šta kog briga koliko sam novaca dao za jaknu? Dao sam jer sam mogao, nisam ukrao te novce. I osjećam se zadovoljno nakon kupnje.
Generalno ne kužim stav ljudi da preispituju tuđe kupnje. Od auta, tehnike, eto, sad i jakni...

Nikome ja ništa ne brojim i neka plaća koliko plaća za tu jaknu jer je to njegova stvar.

No kako se ovdje reklamira određena trgovina, a radi se o zimskoj jakni od Polyestera koja košta 300 do 400 EUR, a sam materijal sa radom ne košta više od 15 do 20 EUR onda sam dao link na trgovce koji istu takvu stvar prodaju za 25 do 40 EUR. I za tu cijenu se može nabaviti jednako dobra jakna koja nije ništa lošija od ovih bradniranih koje su također proizvedene u Kini.

Naravno da se treba malo potruditi za naći dobar dizajn, no za uštedu od cca 350 EUR isplati se potrošiti pola sata vremena.

Najbolji primjer kako to ide je tvrtka iz amerike koja proizvodi u Indoneziji i tamo zapošljava 10000 radnika i ono što je najtragičnije u svemu je da godišnja plaća za ovih svih 10000 radnika je jednaka svoti koju su dali poznatom glumcu da snimi reklamu za njihove proizvode. Dakle honorar glumcu za snimanje reklame jednak je godišnjoj plaći svih ovih 10000 zaposlenika u Indonezji. Od takve tvrtke ne bih u životu kupio ništa jer to nema veze s kapitalizmom. Jer nikako ne ide vrijednost 10000 radnih godina je jednako jednom honoraru za snimanje reklame. Što je previše je previše. A marže na robu su 2000 %.

prileee 16.12.2020. 12:22

Ti moj covik nista ne razumis. Tako mos rec da su i nike patike od 100 eur iste kvalitete ko neke od 10 eur s aliexpresa. Je, materijal kosta isto i isto ih radi maloljetno dijete u aziji, ali QC je puno veci, vise je ulozeno u R&D i kvalitetnije su 10 puta. Tako ti je i za tu tvoju kinesku jaketu.

Ne kazem da se ne moze nac kod kineza nesto kvalitetnije, ali to je vise iznimka jer vecina je smece.

Mommistake 16.12.2020. 12:47

Citiraj:

Autor sakomako (Post 3472410)

Najbolji primjer kako to ide je tvrtka iz amerike koja proizvodi u Indoneziji i tamo zapošljava 10000 radnika i ono što je najtragičnije u svemu je da godišnja plaća za ovih svih 10000 radnika je jednaka svoti koju su dali poznatom glumcu da snimi reklamu za njihove proizvode. Dakle honorar glumcu za snimanje reklame jednak je godišnjoj plaći svih ovih 10000 zaposlenika u Indonezji. Od takve tvrtke ne bih u životu kupio ništa jer to nema veze s kapitalizmom. Jer nikako ne ide vrijednost 10000 radnih godina je jednako jednom honoraru za snimanje reklame. Što je previše je previše. A marže na robu su 2000 %.

Dobro došao u kapitalizam.

Koliko god loše zvučalo, tih 10 000 radnika ne prodaje jakne, već ih radi.

Glumac ih prodaje.

S toga, radnik ima manju vrijednost od ovoga glumca, logično. Žalosno, ali logično.

Bio je nedugo dobar seminar o tome gdje su se mladi studenti suprotstavili velikoj korporaciji koja premalo cijeni svoje radnike (radilo se o najjačoj firmi na svijetu za proizvodnju penkala i kemisjskih olovki).

I rekao je taj student jednom od vodećih, da su oni u toj firmi 0 bez njega (kao radnika).

Rekao je njemu direktor, jesmo. Samo što si ti bez nas nula a mi ćemo naći novih 10 000 umjesto tebe. I ljudi podcjenjuju rad i odricanje ljudi "koji imaju para", jer to nije palo iz neba.

Ali eto, slažem se da brandirana odjeća i ostale stvari je preskupa, ali do kada bude ovaca, biti će i vune. Ako jedne tenisice koštaju 500EUR, i nitko ih ne kupi te dožive debakl kao takve, vjeruj mi, neće vište koštati 500EUR.

I ne slažem se da je kineska "replka ili kopija" jednako dobra kao i ova originalna.

Imaš QC, imaš PR, imaš marketing, imaš kvalitetniji lanac nabave, proizvodnje, porvatne logistike itd.

Može se naći dobar proizvod i u Kini, dapače, ali ako uspoređujemo isti proizvod, nikako nije jednako dobar kao original.

sakomako 16.12.2020. 12:54

Citiraj:

Autor prileee (Post 3472412)
Ti moj covik nista ne razumis. Tako mos rec da su i nike patike od 100 eur iste kvalitete ko neke od 10 eur s aliexpresa. Je, materijal kosta isto i isto ih radi maloljetno dijete u aziji, ali QC je puno veci, vise je ulozeno u R&D i kvalitetnije su 10 puta. Tako ti je i za tu tvoju kinesku jaketu.

Ne kazem da se ne moze nac kod kineza nesto kvalitetnije, ali to je vise iznimka jer vecina je smece.

Ne bih se složio jer kupujem dosta toga na Aliju i kvaliteta je često puta bolja od onoga što se može kupiti u trgovini kod nas. A također ista roba sa Alija se prodaje i u zvaničnim web trgovinama u EU naravno puno skuplje a radi se o istoj robi.

Znam da na Aliju ima smeća no kako već imam dosta iskustva takve stvari odmah preskaćem. Također kada u nekoj trgovini naletim na izuzetno kvalitetnu robu i drugi puta prvo svratim u takve trgovine.

Evo vrlo kvalitetnih i udobnih hlača za male novce i to zimska verzija:

https://www.aliexpress.com/item/3289...27424c4deoTjR2

Isti model samo ljetna verzija:

https://www.aliexpress.com/item/3289...27424c4dzZnOuh

A evo i kvalitetan remen za ove hlače koji se može vrlo lako podesiti na bilo koju velićinu:

https://www.aliexpress.com/item/3299...27424c4dBeIrT9

Također vrlo kvalitetne zimske košulje:

https://www.aliexpress.com/item/4000..._content=47843

Dokaz da ima i kvalitetnih stvari za male novce.

Oboje hlače zimske i ljetne su izuzetno ugodne i rastezljive su i lagane za nošenje, ne propuštaju vodu prema unutra, materijal diše tako da se kod nošenja ne znojiš, za ljeto su super, ista je stvar i sa ovom zimskom košuljom kroj je jako dobar i ugodan za nošenje, a dezen je stvar ukusa, preferiram tamnije sa malim točkicama model pod brojem 629.

Ovo su sve vrlo kvalitetni materijali tako da nema greške ni sa jednim od ovih proizvoda.

Evo i zimskih jakni:

https://www.aliexpress.com/item/4000...%2315609%23203

Ako netko treba duže modele zimskih jakni neka se malo i sam potrudi.

Kvaliteta je i više nego dobra, jer vidim po zimskim hlačama koje su udobe i tople, a jakna je na istom principu.

Ovo samo pokazuje da se na Aliju može naći dobre i kvalitetne robe za relativno male novce.

A da se ne mučite evo i zimske jakne malo duže od ove gore:

https://www.aliexpress.com/item/4001...archweb201603_

Ili ovako nešto:

https://www.aliexpress.com/item/1005...396&fromDetail

Ivo_Strojnica 16.12.2020. 13:47

najdraže mi je kad nacrtaju paru iz šupka. :D

Elven 16.12.2020. 14:00

1. Dobar kaput odlično grije, ali pravi kaputi su od kašmira i vune, ne poliestera. Imam jedan turski (kupljen u nekom turskom shopu u Amsterdamu 2006.), skoro je ko nov, podstava se podrapala, ali izvana samo jedna očica razvezana, dalo bi se i to rješiti.

2. Odavno se u talijanskim tvornicama prodavala jednako kvalitetna roba, kao i ona poznatih brendova, samo pod nekim "no-name" imenom. Tako danas i rade kinezi.
Tvornica koja je proizvodila Paul&Shark polo majice i pulovere, je proizvodila iste takve, s istim dezenima (samo druge boje) i zvali su se Golf&Sport umjesto Paul&Shark.
Ako netko nađe neke kineske primjere toga, da, može dobiti jednako kvalitetnu robu za puno manje para.
Ali ja bi rađe tako nešto prepustio ljudima koji trguju robom i kuže se u to (kao što sam od jedne takve osobe saznao za Golf&Sport), nego sam istraživao po AliExpressu i naručivao ne znam koliko robe koju ću baciti dok ne otkrijem tko je pravi takav "tvornički" trgovac.

3. Ovo nije tema za pričanje o socijalnim nepravdama, iskorištavanjem radne snage i trulom kapitalizmu, pa vas molim da se vratimo na jakne, možemo i preimenovati temu u "Odjeća", pa da nastavimo pričati o hlačama, hudicama i sličnom, jer je uvijek zgodno razmjenjivati iskustva, makar bila individualna, uvijek si nađemo nekog čije su potrebe / ukusi slični našima, pa onda pratimo savjete te osobe i možda otkrijemo nešto novo. Na kraju dana, zato forum i služi.
Ne za "podizanje svijesti" o nepravdama na Dalekom Istoku.

OuttaControl 16.12.2020. 14:20

Citiraj:

Autor prileee (Post 3472031)
Naravno da su bolje od ovih sta su 10 puta jeftinije, ne pricaj gluposti. O dizajnu necu jer se ukusi razlikuju.

Dobio sam na poklon DKNY jaketu od 550 eura, ima vec od tog, stavio sam ruku u rukav, prvi dan, kako sam ja ruku stavio iskidao se šav iznutra. :banned:

Isto tako sam si kupio jaketu od 25€ sa sports directa. Još se nije raskidao rukav. Niti išta drugo.

Zaključak priče: Bolje ostat bez srice nego bez K....
Nije ni skupo garancija dobrog, niti je jeftino garancija lošeg. Veca je šansa da ćes skupo dobit bolje nego jeftino ali ne mora značit.
Ovisi koliko sriće imaš i koliko si se potrudio istražiti.

edit: E da ugl kad ti se tako nešto dogodi sa skupljim trgovac ce vrlo rado zamjeniti i čak dati popust il neki poklon u znak isprike. Samo toga je sad sve manje

sakomako 17.12.2020. 10:40

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3472471)
edit: E da ugl kad ti se tako nešto dogodi sa skupljim trgovac ce vrlo rado zamjeniti i čak dati popust il neki poklon u znak isprike. Samo toga je sad sve manje

Stvar je logična i jasna.

Trgovac koji ima jako malu maržu teško će ti nešto zamijeniti.

No ovaj koji ima maržu od 1000% i više posto, ako ti i zamjeni skupi a neispravan proizvod u stvari se je oprostio samo od 10% svoje marže pa nije zaradio 10 puta već samo 9 puta.

No kao što reče cijena nije garancija kvalitete, već je samo garancija da će ti neispravan proizvod biti puno lakše biti zamijenjen ispravnim.

Ali ako pogledaš realno platio si skupo i bez problema dobiješ zamjenu proizvoda koji je u principu loše kvalitete. S druge strane za desetinu cijene ovog proizvoda dobiješ drugi proizvod koji je jako dobre kvalitete, pa ako pođe i po zlu pa se nešto dogodi s tim proizvodom jer uvijek postoji takva mogućnost kupiš drugi opet za malu cijenu i još si uvijek prošao jeftinnije za 80% u odnosu na cijenu onog skupog nekvalitetnog proizvoda.

zvonac 01.06.2021. 21:36

Pozdrav. Dizem temu, Znam da ljeto dolazi, ali.. Trazim laganu proljetno-jesensku (u kojoj se necu saftat:D) jaknu. Da li tko zna od vas, drzi li neki ducan kod nas Geox jakne, al da je veca ponuda istih?

Juice 01.06.2021. 22:24

Namjena? Sportsko ili casual?
Ak je sportsko oreporuka za Columbia softshell jakne. Vodo i vjetro nepropusne, odličan materijal. Ja ju uzeo tak za vikend planinarenje, ispalo da nju većinom nosim u slobodno vrijeme

zvonac 01.06.2021. 22:38

Citiraj:

Autor Juice (Post 3522594)
Namjena? Sportsko ili casual?
Ak je sportsko oreporuka za Columbia softshell jakne. Vodo i vjetro nepropusne, odličan materijal. Ja ju uzeo tak za vikend planinarenje, ispalo da nju većinom nosim u slobodno vrijeme

Casual, iskljucivo... Cak bi ju nosio na kratke rukave, al uz uvjet da se ne kuham u njoj, a za Geox cujem da je dobra za te namjene, odnosno ima dobru regulaciju temperature..

Mada sam skeptican prema jaknama koje u rukavima imaju podstavu od najlona, obucem ju na kratku majicu, malo se zagrijem i eto vec vruce pa se sav oznojim, doduse, to je vjerojatno do ovih jeftinih jakni od cca 200-300kn..

zvonac 27.07.2021. 08:58

U P&C imate popust na jakne tj obleku, pala je Geox Respira jakna, taman za jesen, koštala me 550kn s njihovom karticom; u biti bila je na akciji za 699kn, al na tu akcijsku cijenu još je išao popust mislim da je 20%.

Sljedeća na redu je kupnja ove Wellensteyn jakne
https://www.wellensteyn.com/page/pro...t/456/col/GRBL
S kuponom uz predočenje njihove kartice, 20% popusta neće biti za baciti:D

Iluzionist 27.07.2021. 09:39

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3534748)
...Sljedeća na redu je kupnja ove Wellensteyn jakne

Vidim da postoji u 3XL veličini pa sam se odmajh narajcao...jbga, mutant od 2m :D
Jel' ima negdje kod nas taj model za isprobati/kupiti, ili samop ovdje gdje si linkao?
Btw, gdje je taj P&C? Google izbacuje samo p!zd@rije...

Juice 27.07.2021. 09:43

P&C je Peek & Cloppenburg, a ima ih u Cityu East i West i Areni.
Wellensteyn jakne drzi P&C, a svoj dućan imaju u Ilici.

zvonac 27.07.2021. 11:10

Tako je..

Jos bi se morao do Ilice zaletit, mozda imaju vecu ponudu W jakni.

Al ipak je bolja kupnja u P&C, uvijek nude neke popuste, sad ne znam kak je u Ilici, dal daju uopce popuste..

Iluzionist 27.07.2021. 11:22

Hvala dečki!:chears:

Ako dobijem popust to mi je samo dodatni bonus, no nije presudno...ovakvi kao ja od 200cm, ali sa rasponom ruku od 216cm (rukavi) nemaju prava biranje.
Kada ubodem nešto da je moj broj, i još da mi se sviđa, to je to, nema dalje- meni je Božić.
Sa obućom je još i gore (48-49 tj dužina stopala 30,5cm).
Uglavnom, meni je za ovo pod normalno zapaliti 250km put Zg za isprobati i (daobog) kupiti tu jaknu ako mi tel. potvrde da imaju 3XL na lageru.
Hvala još jednom :)

Juice 27.07.2021. 11:41

Da, to je bome zeznuto. Kad nađeš onda nema premišljanja.

No da te ohrabrim, u P&C redovito viđam veće brojeve odjeće, od majici do ostalog.
U Zgu još imaš i Gjuro XL za veće brojeve ali kakvu on ponudu ima ne znam.

Prije je Ljubljana imala dost dobar izbor dućana s većim konfekcijskim brojevima no kakva je sad situacija ne znam.

zvonac 27.07.2021. 11:57

Citiraj:

Autor Iluzionist (Post 3534780)
Hvala dečki!:chears:

Ako dobijem popust to mi je samo dodatni bonus, no nije presudno...ovakvi kao ja od 200cm, ali sa rasponom ruku od 216cm (rukavi) nemaju prava biranje.
Kada ubodem nešto da je moj broj, i još da mi se sviđa, to je to, nema dalje- meni je Božić.
Sa obućom je još i gore (48-49 tj dužina stopala 30,5cm).
Uglavnom, meni je za ovo pod normalno zapaliti 250km put Zg za isprobati i (daobog) kupiti tu jaknu ako mi tel. potvrde da imaju 3XL na lageru.
Hvala još jednom :)

Dok ću ići u P&C, mogu baciti oko na W jakne i pogledat jel imaju 3XL...

A baš gledam na Wellensteyn stranici imaju more jakni, šteta što i kod nas nije veća ponuda W jakni...

U Ilici sam bio prošle godine, čini mi se da je to bilo negdje jesen-zima, a dućan je bio zatvoren, kroz izlog mi se nije baš činilo da imaju veliku ponudu jakni..

Elven 27.07.2021. 12:39

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3534748)
U P&C imate popust na jakne tj obleku, pala je Geox Respira jakna, taman za jesen, koštala me 550kn s njihovom karticom; u biti bila je na akciji za 699kn, al na tu akcijsku cijenu još je išao popust mislim da je 20%.

Sljedeća na redu je kupnja ove Wellensteyn jakne

Javi kak si zadovoljan Geox Respira jaknom. Samo nemoj očekivati da je dobra na vjetru, nije baš zato jer je propusna, ali kad nema vjetra meni je super.

zvonac 27.07.2021. 15:05

Citiraj:

Autor Elven (Post 3534800)
Javi kak si zadovoljan Geox Respira jaknom. Samo nemoj očekivati da je dobra na vjetru, nije baš zato jer je propusna, ali kad nema vjetra meni je super.

Budem.. Al budes pricekal malo da zahladi, negdje deseti mjesec:D

zvonac 20.08.2021. 13:12

Pala je wellensteyn jakna, opet:D Ovaj put za jesen-proljeće. Taman sam imao bon uz popust od 20% (1200kn).

IMG-20210820-130600
Dvojba je bila oko veličine, uzeo M, L veličina ima mrvicu duže rukave, al je zato veća u području trbuha i rukava, pa izgleda na meni dost veća, probao na kratke rukave, ne volim baš dok u jakni plutam:D

Chandler 25.11.2021. 15:22

I ja sam zapikirao i ubo wellensteyn starstream stad 565 black :chears: . Sad treba dočekati zimu, jakna je mrak.

I još sam uletio u trgovinu baš kad je bilo 50% tako da je legla još jedna proljetna za 100E.

zvonac 01.12.2021. 21:04

Citiraj:

Autor Elven (Post 3534800)

Dobra je Geox jakna, taman za jesen, nisam je nesto puno nosio uglavnom, zadovoljan sam..

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3540161)
Pala je wellensteyn jakna, opet:D Ovaj put za jesen-proljeće. Taman sam imao bon uz popust od 20% (1200kn).

IMG-20210820-130600
Dvojba je bila oko veličine, uzeo M, L veličina ima mrvicu duže rukave, al je zato veća u području trbuha i rukava, pa izgleda na meni dost veća, probao na kratke rukave, ne volim baš dok u jakni plutam:D

Ovu vec nosim, dobra je cak i za niske temperature, cca 3-4c, ova jakna je pun pogodak, trebal sam ipak uzet tamno plavu, dost mi je crnih jakni:D

xlr 23.12.2022. 20:06

Je uzimao tko wellensteyn na ovom sajtu, je to legit?
https://www.unimex.hr/wellensteyn/

Juice 23.12.2022. 21:41

Legit je, Unimex je u Krajiškoj i imaš ga na sudskom registru. Jedino kaj je cjenik stari, piše da vrijedi do 31.12.2021.
Wellensteyn imaš super izbor u njihovom dućanu u Ilici i u Peek&Clopenburg, al jbg, to je ZG sve :D

xlr 23.12.2022. 22:01

Da, prosao sam ovu temu ali gledam ima li kakvih novosti za kakav online shop pa naletio na unimex... Budem ih kontaktirao, jbga, morat cu naruciti pa u najgorem slucaju zamijeniti broj jer ne znam kakve su im velicine.

Juice 23.12.2022. 23:29

Kaj se tiče veličina, 90% robe mi je L, tu i tam koji XL ili M ak je manji/veći kroj i njihovu jaknu sam uzeo XL, jednostavno je bila komotnija. Možda pomogne

Colop 24.12.2022. 20:01

Moja preporuka za Barbour jakne.
Sačekati neko sniženje ili kupiti vani, jer su inače bezobrazno skupe.

Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk

celavicro 24.12.2022. 20:36

Ja i zena smo oboje imali vellensteyn.
Dofurao sam joj iz skandinavije sail racing paeku,vise nikad nije obukla velen..

Ove godine sam i sebi nabavio jednu..
Skupe su ko vrag ali vrijede svakog centa

Ziiky 02.01.2023. 20:00

Ljudi, dal netko zna koja je ovo jakna?!
https://i.imgur.com/vP5TqdCm.jpg https://i.imgur.com/TKQTMIPm.jpg
Jack Ryan s01e04

Pupo 02.01.2023. 20:53

Jack Ryan jacket :D

https://www.themoviefashion.com/prod...k-ryan-jacket/

zgmmax 02.01.2023. 21:13

Kaj vam treba opće zimska jakna na +15 :D

Danas u Zagrebu hodao vani u kratkim rukavima

xlr 02.01.2023. 21:17

Malo sam se i ja ohladio od jakne... Treba mi, ali mislim da cu odgoditi to do ljeta i akcija. Jos nisam ni izvadio jaknu iz space baga - kratki rukavi + suskavac su zasad dovoljni na moru. Ako idem u setnje dodam jos jedan sloj robe i bok. Uzas od vremena, ali isto kao i lani/preklani - smrzavali smo se tek iza sijecnja

Ziiky 03.01.2023. 09:14

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3649439)

Ma vidio sam to. Kojeg god celebrityja upiseš, oni imaju obleku 😆 ... klikbajt sajt.

Jel tko narucivao sa ovog slovenskog army shopa?
https://www.army-shop-hr.com/

Ziiky 11.04.2023. 16:03

https://m-en.aboutyou.de/p/icepeak/o...-emmet-9098807

Naletio na IcePeak Emmet za 110e i uzeo ju.
Jakna je baš ono, vrh, "hightech" i puna kojekakvih fjučera.
Kratka je, dužih rukava i meni odlična za na trenirku ...

fanATIk 11.04.2023. 17:22

Lijepa jakna, nema šta, no što ti znači to hightech?

1v@n 11.04.2023. 18:07

High Technology, tak jasno :lol2:

Piše i na mojoj, a nema ni blutut, ni vajfaj, ni satelitsku antenu, ništa. Prevara! :D
https://i.postimg.cc/47WW1whQ/unnamed.jpg

d0X 13.04.2023. 01:40

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3670268)
https://m-en.aboutyou.de/p/icepeak/o...-emmet-9098807

Naletio na IcePeak Emmet za 110e i uzeo ju.
Jakna je baš ono, vrh, "hightech" i puna kojekakvih fjučera.
Kratka je, dužih rukava i meni odlična za na trenirku ...

Fora jakna. Imam skafander i softshell od IcePeaka, meni je odlican odnos cijene i kvalitete.

Ziiky 13.04.2023. 08:57

Citiraj:

Autor d0X (Post 3670505)
Fora jakna. Imam skafander i softshell od IcePeaka, meni je odlican odnos cijene i kvalitete.

Slika je s neta 😅
https://i.imgur.com/y9pAPzum.jpg

Imam Icepeak Biggs ili Brimfield softshell (nisam siguran) uparen s futrovanim uloškom/podstavom i to mi je vrh za u planine u ovo prijelazno vrijeme.
Sad je modularan pa po potrebi skinem ili nabacim podstavu kako se penjem višlje gdje je znatno hladnije.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:36.