![]() |
E jos da je dozivim u svom u kucistu.
Cim ima ovak debeli hladnjak ide na 2600mhz sigurno. |
Red devil -> thick edišn :D
Grafa je :nuts: i vjerojatno ce izvuci svaki mhz iz Navi gpu-a... |
za vjerovat ili ne,ali vrlo moguće
https://videocardz.com/newz/powercol...d-devil-tested https://www.youtube.com/watch?v=ZaTQ...ature=emb_logo zašto samo 1000 primjeraka??nije da ću ja kupit,ali čudno. |
Citiraj:
Baš me zanima Nitro ili Toxic. Ako se stvarno budu mogle toliko OC-at, a pogotovo 6900XT, onda bi mogli skinut nV. EDIT: Guru 3d je prenio usporedbu dosta rivjua da se vidi koliko je koja grafa brža ili sporija u prosjeku u odnosu na 6800XT. Ispada da je 6800XT u prosjeku 7,4% sporija od 3080, i za isto toliko je jeftinija po MSRP-u koji ionako trenutno nije bitan jer ne postoji. 6800 je 8,1% brža od 3070, ali je skuplja 15%. Odnosi se na 4k. |
Bilo bi zanimljivo vidjeti 1440p, jer znamo da Ampere ne funkcionira linearno, da ima pad na nižim rezolucijama. 4k je best case za nju.
|
Citiraj:
Bit će i normalna verzija Red Devila. |
Znači zaključak je osjetno slabije RT performanse od Ampere, manjak DLSS-a, i slična cijena?
|
Sve je to divno i krasno, ali eto dogodilo se ono sto su i svi predviđali, nemas niti crvene niti zelene za kupiti. Odnosno ako i ima nestanu u sekundama, samo recenzenti i nekoliko pojedinaca posjeduje grafe. Mi ostali smo na cekanju do tko zna kada. Gg
Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Dlls i rt možemo jos neko vrijeme drzati po strani jer odabir igara je trenutno siromašan al koga veseli... Ima amd svoj dlls koji ce doci kad tad na trziste. Amd moras jos ispeglat drivere za igre koje nisu sa njima u partnerstvu. Vidi se na novim igrama da su performanse i vise nego odlične. Tako da nvidia i amd imaju svoje prednosti i mane. |
Citiraj:
Poslano sa mog Nokia 7 plus koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Nego na performanse. |
Citiraj:
|
Pazi dečki mi tu pričamo i po 100w razlike u potrošnji kod gpu iste klase
Ne može svatko imati 3080 u svom kućištu. Plus da još bude naklokan i9 i TDP-a u kućištu ko u priči |
AMD Radeon RX 6700 XT with 2,560 ALUs and 12GB GDDR6:kafa:
Citiraj:
|
E tu ćemo vidjet pravi napredak. 5700/XT vs 6700/XT.
|
IMHO, moglo bi bez problema ispasti kakvih 50% poboljšanja u odnosu na RX 5700 seriju, a RX 6700 (XT) izdanja budu s time u rangu s nadolazećim RTX 3060 (Ti) modelima.
|
Da li će biti 550 napajanje oke za 6800 ili ću ga morati mjenjati? Mišljenja? I kad dolaze custom modeli? 25-og? Ciljam na sapphire
|
Da, 25.11. su AiB modeli u opticaju, a napajanje bi trebalo biti i više nego OK za običnu RX 6800.
|
Citiraj:
|
Napajanje se neće ni oznojit
Citiraj:
Inače ovom analogijom naspram Navi 21 i Navi 22, ako je Navi 23 nova arhitektura - ona bi imala 128-bit sabirnicu i 8gb vram, te 64mb infinity cachea. Znači pola 6800XT, osim u CU |
Kad se mogu te grafičke očekivati u našim dućanima? Kakve se cijene uopće očekuju 5000-6000-7000?
Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Piše da će konkurirati 3060Ti i 3060, a glasine za prvu kažu da imaju MSRP 399$ - što bi kod nas bilo 3600-4000kn, KAD bi situacija bila normalna (a nije). Znači vjerojatno će biti 4500kn, te imati 2080 super pefromanse. Dali će se moći kupiti i kada, to ne znaju ni nvidija/AMD
|
Hvala ti na brzom odgovoru!
Kupio bih nešto kroz koji tjedan, a čekam kao bedak da se pojavi nešto od toga svega 😁 Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.amd.com/en/where-to-buy/...eries-graphics E sad koji ducan ce imat pitaj babu :lol2: |
A, nakon toga, ako propustim, čekamo dok se netko ne smiluje i pošalje novu pošiljku?
Kako glupa situacija zapravo, a još više što me iritira su ove fore sa cijenama. Nešto umjesto 500 eura kod nas košta 750. Osjećam se kao jelen ako nešto preplatim 50% više od inicijalno komuniciranje cijene 🤯 Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
nažalost to je tako. Ne znam kako će stanje biti na amazon.de.. Ja planiram ovako ionako uzet iz Švabije s obzirom da mi je rodbina tamo, pa malo i te dućane pratim
|
Cyberpunk 2077 won't have ray tracing for AMD Radeon GPUs at launch
Read more: https://www.tweaktown.com/news/76359...nch/index.html Ovo će nagovoriti neke da uzmu RTX radije. Što će povećati potražnju RTX, ali možda smanjiti za RX? :D |
Citiraj:
Uglavnom davno se trebalo pomiriti da ništa od gpu ove godine. Nvidija je priznala da zalihe neće biti dovoljne "nekoliko mjeseci" |
Citiraj:
Vec sam nekoliko puta vidio ovu teoriju dodavanja marze na MSRP, to ne funkcionira tako. MSRP dobavljaci u HR ne placaju (ili ako da, onda su glupi), oni dobivaju popust na MSRP, tako da ako je MSRP u europi (bez pdva) tipa 270E, oni ce dobiti 10% popusta na tu cijenu (osim sto su marze mozda manje). Tako funkcionira barem onaj ostatak IT industrije u kojem sam ja bio (a marze su znale biti i puno vece za vece projekte). Javna tajna je da ti npr Cisco daje cca 50% popusta na list price. |
Citiraj:
I mene ovo vuče na 3070 jer primarno radim upgrade radi maxanja te igre. Nekako se i dalje nadam da će se na 6800 XT moći vrtiti RT na 1440p. |
Ionako ništa nije, a niti će biti dostupno jedno 5 minuta nakon što izađu kartice tako da ne vidim šta brigate oko toga :D
Ali ako se dobro sjećam, mogao se i Witcher 3 HairWorks enejblati na HD 7970 u ono vrijeme dok je i jedno i drugo bilo popularno, tako da mislim da će se moći forceati i na AMD karticama RT. Kao i na Tomb Raideru ako se ne varam. A i vjerojatno će kroz mjesec-dva dodati i podršku za AMD kartice, ovo se odnosi na at launch |
Moglo bi se čak dogoditi da AMD dobije ove RT bitke oko optimizacija u igrama, jer nvidija plaća tj. sponzorira svaki naslov da se ubaci njihov RT u igre, kao što znamo na primjerima u prošlosti to neće trajati vječno (physix, gameworks), dok će RDNA2 imati sve više "RT" naslova zbog konzola. Nešto tipa nabace ga samo na haubu od auta ili na lokvu asfalta , to vam je RT i vozi miško
|
Citiraj:
MSRP nije isti za EU i USA, a Hr dobavljači računaju jako nepovoljan tečaj na EU MSRP - skoro 8kn/€. I zato su cijene u HR dosta veće |
Citiraj:
Ja bi to samo nazvao onime sto zapravo je, pumpanjem zarade (jer mogu). |
Jbga da, rabat sigurno imaju, ali vidiš i po cijenama da to nije to.
Inače formula je od tipa koji je radio u "industriji" kod nas, a istu formulu (bez zaokruživanja konverzija, jer ih nema) sam našao od nekog tipa iz njemačke. Uvijek je ispadalo točno kod novih launcheva. Doslovce bude u 50-100kn na 3 soma |
Citiraj:
|
Da, ali pogledaj kakav utjecaj na perfomanse imaju nvidia sponzorirani naslovi sa RT na radeonke, a kakav AMD sponzorirani naslovi (npr. Dirt 5, gdje su brže i sa "RT")
Sve će to biti old school drkanje kao prije 5-10 god. kad je nvidia platila cryteku da simuliraju vodu ispod betona u Crysis 2, jer je veći perfomance hit imao na radeonke nego na njih :D Misliš da je ovo slučajno što nvidijin RT u cyberpunku neće raditi na AMD? Pa ljudi su to platili. Kao i hairworks za witchera, a na kraju ispalo da radi normalno i na radeonkama kad se podesi kako treba (isto sabotaža jedne postavke) |
del
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11. |