![]() |
E jbg sada, da bi se to znalo svi bi se bogatili :D
|
Citiraj:
|
Imam oficial RVN wallet i nešto ravencoina. Za sada, plan mi je skupiti nešto bitcoina pa kupovati u dućanima koji primaju btc tipa Uzi shop, Futura itd...
Kako bi to bilo najbolje napraviti? Pretpostavljam da trebam na mjenjačnicu. Koja bi bila ok, a da radi sa rvn? Mogu li plaćati sa mjenjačnice? Trebam li raditi BTC wallet? |
Htio bih malo za probu/učenje/zabavu za sad kupiti neku kriptovalutu (kasnje možda i izrudariti).
Kupio bi nešto bitcoina i ethapple (možda monero?), ništa posebno cca 100€. Registrirao sam se na krakenu i imam jaxx liberty wallet. Kako sad na krakenu to kupiti? Kupovati u eurima ili dolarima (preko zabe...)? Čuvati kad kupim na krakenu ili prebaciti na yaxx wallet? Pročitao sam manje više sve za početnike i ponešto sam shvatio... :wtf2: |
ja cu ti samo reci, bitcoin je kralj. onda eth i onda ADA i jos neki.
ic kupovat jedan monero, a ne uzet prije toga navedene je IMO bedastoća. posalji sa deviznog evre na kraken i kupuj sta te volja. na njihovim stranicama odi na deposit i izaberi € (pretpostavljam da imaju FIAT deposit jer ih ja nikad nisam koristio za to. samo binance i bitstamp u mene za FIAT). sretno. ovo zadnje stas si pitao je no no (mislim za kraken, ako ces cuvati long term ilitiga biti HODLer). not your keys, not your bitcoin je jedno od pravila. daklem obavezno kod sebe, bio to software/hot wallet, paper wallet, hardware wallet, mob (not my choice). |
Citiraj:
Slobodno drži na Krakenu, samo digni 2FA autorizaciju. |
Upravo sam podesio 2FA autorizaciju te uplatio nešto eura.
Sad samo da skužim kako podesiti kupovinu. |
Može li se na Krakenu dodati novac ($) preko Revoluta? Ako netko zna mjenjačnicu koja prima Revolut ili PayPal, neka ostavi link, može i referral.
|
Citiraj:
Podržavaju Coinbase |
Jel mi može netko objasniti taj yield farming na uniswap, aave, sushiswap itd?
Čemu služi, odakle prinosi i što spriječava kreatore tih "protokola" da pokupe sve te pare? |
Pozdrav, da li postoji mogućnost ubrzavanja "confirmation" procesa? Naime, jučer u 14h sam dobio potvrdu na Coinbase da mi dolazi BTC vrijednosti oko 370 eur, međutim još niti jednu potvrdu odn confirmation nisam dobio na onom exploreru, fee je negdje oko 100.300 sat. Hvala
|
Google za "speed up bitcoin transaction" izbacuje dosta solucija.
Nijednu nisam probao, pa sam odluči. |
Citiraj:
|
Pozdrav svima....nov sam u ovome i kupio sam nesto malo bitcoina.Za cuvanje i ucenje sam odabrao Blockhain.com.
Danas sam hteo da probam kako ide SWAP i zamenio sam bitcone u vrednosti 5e za Algorand. Ono sto sam primetio jeste da mi fali nekih 15e na bitcoinu, a samo 5e sam pustio. Nadam se da ima neko koce ukratko da mi objasnii takodje kome nebi bilo problem da mi ovde nekda pomogne u tim pocetnickim greskama. Hvala u napred |
Izrudarim 0.052ETH preko 2minersa, šaljem na Kraken, a tamo dođe 0.039ETH.
Zbog čega sam izgubio više od 20% vrijednosti izrudarenog? |
Pogledaj na https://etherscan.io/ svoju transakciju pa vidi točno koliko je uopće poslano.
|
Iznos je točno taj koji 2miners veli... Kraken je nabio neki fee...
Navodno se spominje na redditu nekakav gas fee koji je hebeno ogroman, zna ići do 40% izrudarene vrijednosti. gdje pobogu da onda šaljem novac osim krakena? kraken mi je fora jer si putem sepa bacim lovu na devizni i trošim na kurve i drogu. |
Ako nije problem, pošalji link na transakciju pa možda netko vidi što je točno.
|
Naravno, evo link
|
Po ovome preneseno je 0.050365616 ETH i toliko je trebalo stići na Kraken.
Fee se plaća dodatno na taj iznos i izražen je s 0,000021 ETH. Pošalji upit Krakenu gdje je razlika ETH. Neka me ispravi netko ako pogrešno pričam. EDIT: https://etherscan.io/address/0xa0e65...97b6dfa595b9ac Ovo je novčanik. Vidi se da iz njega ponovno se šalje na Kraken 5 i da je dodatni transaction fee 0.01002720719 ETH Znači 2 puta se prebacivalo. Nisam siguran koji je to među novčanik uopće. |
Nisam ni ja siguran, ali sad gledam i druge transkacije prije toga, narudarim 0.05 a dobivam 0.041 ili 0.039... baš nije fora.
|
A zakaj ne rudariš onda drito na kraken adresu ??
|
Di na binance mogu vidjeti status fizičke kartice? Narucio sam sad al nigdje ne vidim, samo vidim onu virtualnu za ovu nikakav info.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Pozdrav, društvo molim pomoć iskusnih.
Nova sam u crypto svijetu. Na binance sam za probu kupila btc za 10€, nakon toga sam otvorila SOL gdje su mi se pokazale opcije buy SOL i sell SOL. Ja sam kupila određen iznos i nakon toga sam ostala na tom prozoru da bih pratila dešavanja. Nakon par sati sam odlučila prodati dobiveni iznos ali sam greškom ostala na istom prozoru gdje sam ga i kupila i tu sam kliknula opciju sell - odnosno nisam prvo odabrala par pa prodala SOL. :hitthewal: Sada ne vidim gdje mi je taj novac od prodaje SOL-a? |
Onda bi to trebao biti isti par, tj. prodala si za BTC. Odi na početnu stranicu i pogledaj u Wallet -> Spot.
Piše ti i na toj stranici na kojoj trejdaš, pod avbl. ako imaš Android aplikaciju ili iznad cijene u Windows appu. |
Pitanjce, do sad mi je procedura bila TRM i Ethermine i direktno payout na Coinbase wallet pa prebacim na Coinbase Pro i od tamo na Revolut. Stvarno odlično i minimalni fee-evi. S obzirom da Revolut polako počinje seruckat i postaje sve ono kontra onome što je predstavljao prebacio bi sav postupak na Binance i uzeo njihovu karticu. E sad, pitanjce je, hoće li to funkcionirati isto, znači da se registriram na Binance, tamo otvorim ETH wallet i dodam ga u file od TRM-a umjesto walleta Coinbase-a, na Binance kad se odradi payout prebacim u fiat i onda fiat na ovu fizičku karticu koju bi naručio? Kakvi su fee-evi kod njih za cijeli ovaj postupak?
|
Citiraj:
Da, kasnije sam pogledala na vrhu prozora jasno piše SOL/BTC. Zbunila sam se jer sam pomislila da je nužno odabrati par i da je suma ispod Fiat and Spot balance iznos mog BTC-a. |
Pancake Swap i Meta Mask wallet
Pozz društvo....
imam jedno pitanjce vezano za wallet i pancake swap. Naime, imam meta mask wallet i povezala sam ga s pancake swap. Kupila sam neke tokene, nešto zaradila i sada bih te tokene željela prodati, odnosno ponovo pretvoriti u BNB ili USDT. Da li to radim preko pancake swapa (obrnuti proces od kupovine tokena) ili to mogu nekako u mom walletu zamijeniti. Ako mogu na oba načina, koji je proces povoljniji? |
Citiraj:
|
Jesu riješili onaj problem što je NiceHash imao s Coinbaseom, što je NiceHash prestao raditi isplate na Coinbase jer su imali nekih problema s API-em?
Odnosno, ima neki lakši način za isplatiti nicehash na revolut? Prije sam radio Nicehash -> Coinbase -> Revolut, pa sad gledam druge opcije. tnx |
Citiraj:
A mogu li te tokene bez nekih negativnih posljedica na PS prodati za usdt ili baš moram ići na BNB kombinaciju? |
Citiraj:
Klikneš na taj coin i swap. |
Citiraj:
Npr. ako imaš farmu XXX/USDT onda će biti konverzija direktno. Ako imaš samo BUSD, onda će ti prvo pretvoriti u BUSD pa onda u USDT. |
Citiraj:
Citiraj:
|
:D
Onda se pati na isti način na koji si i kupila. :) |
Citiraj:
Ako si kupila coin koji je na BSC mreži i sad ga želiš prodat, onda ti treba ovako izgledati metamask: https://i.imgur.com/6bkAMI9.png |
Citiraj:
Ma nije patnja problem, nego ne bih voljela da mi oderu neku proviziju nepotrebno u svim tim zamjenama .. pratim ovaj token i vjerojatno ću ga još koji put kupiti i prodati pa zato pitam kako bi i u što bilo najbolje unovčiti ga nekoliko puta sa što bezbolnijim gubitcima, odnosno što manjom provizijom kupnje/prodaje. Ok bi bilo da ga kupim i ostavim da čeka bolje dane, tada nije bitno toliko koja je provizija za tu jednu trgovinu, ali kod višekratne kupovine/prodaje se može nakupiti gubitaka, ako ne izabereš najbolju opciju. A ja ne znam koja je najbolja opcija... zato pitam :D |
Citiraj:
Isti mi je metamask, ali ne piše BSC Mainnet, već Smart Chain |
Citiraj:
Idi gore desno na ikonicu svog profila (ova šarena okrugla slika) i klikni Settings, pa nađi Networks, pa nađi "Smart Chain" i klikni na njega. Tu ti postavke trebaju izgledat ovako: https://i.imgur.com/VHw8hcl.png Ovo gdje meni piše BSC Mainnet, tebi piše Smart Chain. To je samo ime mreže, da lakše raspoznaš ako imaš više mreža. Postavke ispod toga su bitne. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:48. |