PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Pitanje za Junior Developere i one koji su to nekad bili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305025)

OuttaControl 23.03.2022. 16:26

Kažem meni moja žena da sam ja njen čudak :D

Baš to da nije isplativ posa iša bi čuvat ovce negdi, a još je najgore kad ko senior ili lead, moras i radit sa ljudima ne samo sa kompom... A poznati smo ko asocijalna klasa naroda :D

cdhr 23.03.2022. 17:49

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3590889)
Kažem meni moja žena da sam ja njen čudak :D

Baš to da nije isplativ posa iša bi čuvat ovce negdi, a još je najgore kad ko senior ili lead, moras i radit sa ljudima ne samo sa kompom... A poznati smo ko asocijalna klasa naroda :D

Ja imam perma ban na komunikaciju sa klijentima jer me firma voli :respekt::goodnite:

Jedan klijent je jednom izjavio na stisnite CTRL " a što je ctrl"... :hitthewal: :fiju::roller::roller:
Smanji plaću sam nemoj da sa klijentima pričam :roller::roller::no2drug:

apekop 23.03.2022. 21:11

zasada jos nisam morao pricati sa klijentima, iako sam dobio ponudu da postanem naucnik solution arhitektu i u buducnosti da postanem sam solution arhitekt ali sam odbio.
Izgubili su me kad su mi rekli da moram pricati (mozda nekoga sad izostavim), sa klijentima, sa sales teamom iz firme, za timom za implementacije, sa razvojnim timom i sa customer success timom (ne znam na hrvatskom rec), uglavnom, od sve te silne komunikacije zakljucio sam da jedan semestar predmata Komunikologija na faksu nije bio dovoljan... i da, kolegij je bio uzasan :D

Ivo_Strojnica 24.03.2022. 12:03

Hahahahaha, ta komunikacija zna biti zamorna, no također je i odličan networking, što će ti se u budućnosti itekako isplatiti, tako da je nešto o čemu valja razmisliti...

apekop 24.03.2022. 14:15

to svakako da, al mozda za 10 godina.... sada bi jos jedno vrijeme samo štrikao

borgmater1 24.07.2022. 09:43

Bratko, evo i moj input, mada sumnjam da imam za dodati nesto sto nije otprije spomenuto, no vrijedi utvrdit gradivo :D

Osjecaj koji si ti naveo je prisutan cak i danas nakon 4 godine, no u punoj manjoj mjeri. Ono sto je pomoglo da se osjecam korisnije i da pridonosim je upravo to sto si ti naveo - potrosio pola dana da si prevedem sto je tiket pisac htio rec, navlacio, strahovao, isprobavao.

Bas radi tog lupanja glavom kroz zid koji naposlijetku dovede do "ahaaa" momenta je upravo ono sto je pridonijelo zaljubljenosti u logicku farsu zvanu programiranje.

Meni je pomogla jedna krasna izreka koja stoji 100% - iskustvo nije nista drugo nego ime koje dajemo svojim greskama. Kad to prigrlis i shvatis da kroz greske ucis, a ne kroz isprva dobro napisan kod, onda sve ide dalje lakse. Pusti sto drugi ubijaju, jer iza toga se krije sve ono sto ti sada prolazis, doc ces :)

medo 26.07.2022. 13:21

Čitam zadnje postove pa da komentiram. Iako sam na raznoraznim testiranjima i razgovorima dobivao visoke ocjene iz soft skilla smatram se manje emotivno inteligentnim i socijaliziranim nego recimo ljudi iz prodaje ili marketinga. Nemam problem razgovarati s ljudima, sastančit i držati seminare. To mi čak prilično dobro ide.

Međutim imam kratak fitilj na bullshit, te na ljude koji konstantno pokušavaju svoj posao uvaliti nekome drugome ili nalaze izgovore da nešto ne naprave bilo da je interno ili se radi o vanjskom partneru. Obrušit ću se na takve bez puno diplomacije, a ljudi to ne vole. Može izgledati ružno na sastancima čak i bez povišenih tonova.

Također kao svi mi inženjeri pokazujem prstom u problem što ljudi ne vole pogotovo ako su prouzročili taj problem. Ako uz problem nudiš rješenje onda te šefovi ne vole jer nakon toga ne mogu strpati smeće pod tepih nego moraju naći sredstva u budžetu da se stvar riješi jer ako se ne riješi onda je na njima odgovornost za sve probleme koji se stvore zbog toga.

To je priroda našeg posla. Mrzit će nas jer nas trebaju i vrlo teško nas muljaju, a propuste i inkompetenciju otkrivamo ekspresno.

Meni je bitno da odradim moj posao i da se maksimalno založim za ljude ispod sebe koji su to zaslužili. Bitno mi je da to odradimo dobro da nas nitko ne može prozvati za ništa. Kad su teška vremena odemo krkat u neki restoran pa škembom naprijed i brade masne šaljemo selfije onima koji nam dižu tlak :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:51.