![]() |
Ok, S je običan, X je 4k?
A što sad s novim? S će biti i dalje samo 1080p? |
Ovaj zadnji bi trebao biti 1080p i kostat 200 Bucksa kao Netflix player samo s igrama.
Sta je dobra opcija za casual playere. Sent from my MI 8 using Tapatalk |
S radi 4k upscaling kod igri. Ima 4k output za netflix itd. ali je u načelu 1080p konzola
X je 4k konzola u svakom smislu. Nitko ne zna što će biti s novim, svašta se nagađa. Možda isto izađe u 2 ili 3 verzije. Sony je izbacio cloud konzolu, možda to i ovi naprave. Možda Series X bude imao i slabiju Series S verziju. Dok ne objave službene informacije, sve može biti. S obzirom da postoji One S All Digital edition, imaju već iskustva s takvom konzolom i gotovo sigurno će izaći takva verzija nove. Sony to tek sad donosi s PS5, MS ih sigurno neće ostaviti bez konkurencije. https://www.xbox.com/en-US/consoles/...igital-edition Osobno, ne vidim smisla u kupovanju "obične" verzije, kad su im igre kompatibilne i s PC-em pa ih mogu igrati na obje platforme, a i ne sjećam se kad sam zadnje vidio fizički medij, bilo igra, bilo BR film ili nešto treće. |
A jel ima XBOX ekskluziva?
Ili sve što je dostupno na xbox je dostupno na PC-u? |
Mislim da je sve i za PC.
Sta je super ako ce se moc sherat. Sent from my MI 8 using Tapatalk |
Sve što dolazi na Xbox dolazi i na PC, što je meni super :)
Sad, ako bi uzimao konzolu samo zbog nekih eskluziva, onda ti nema smisla Xbox uzeti. To uzimaš jer ti se igra na konzoli, treba ti media player, želiš igrati iz udobnosti kauča i tak. |
Da, zato i pitam.
Znači Xbox nije za mene, jedino ako sam lijen i ako želim odigrati nešto iz kauča. |
Mene Xbox privlači iz razloga što želim stolni PC imati samo za posao i av obradu uz to da zauzima što manje mjesta, a opet da mogu jednog dana fino uzeti laptop i istu tu igru igrati i negdje daleko od konzole.
Očekivao sam brži razvoj eGPU, pa od toga svega izgleda ništa. Forzu Horizon 4 imam već dvije godine, cijelo to vrijeme igra i dalje napreduje s novim sadržajem i ne izgleda kao da će uskoro stati s time. Da sad kupim xbox, mogu nastaviti normalno igrati na njemu iako sam igru kupio za PC i to mi je plus. Ako najave novu Forzu Horizon/Motorsport, dođe FIFA/PES i još barem jedna zanimljiva igra, u PC više ne moram ulagati i uzimam konzolu. |
Citiraj:
Problem je sto su ovdje Xbox One i Xbox One X/S dvije razlicite generacije. Inace kakav je support za europu i kupnju igara ? |
Citiraj:
Xbox One je current gen Xbox, Xbox One S je pretty much isti taj current gen Xbox samo sto je 40% manji i dodan support za 4k bluray reprodukciju. Xbox One X je ekvivalent PS4 Pro (znaci current gen samo jaci, 4k gaming capable). Tako da ako pise Xbox One na konzoli, ista je generacija, samo je pitanje koliko je velika (One vs. One S) ili kako vrti igre (One/One S vs One X). |
Imam doma xbox360 i PS4.
PC koristim od već 25 godina. Po meni nema neke velike razlike između xboxa i PS. Konzola je konzola. Nikad nisam razumio priče o velikoj prednosti PS zbog ekskluziva. Meni je draže igrati na PC, nekako mi taj stil igranja na tv-u nije nešto. Igrao sam taj TLOU, kojeg svi hvale. Nažalost meni tu nema ništa ekstra. GOW i Uncharted stoje na disku, nikad ih nisam upalio. Sent from my ELE-L29 using Tapatalk |
Mislim da je krivo skopčao moje objašnjenje od ranije jer sam zajedno spomenuo PS3 i Xbox One, ali u kontekstu nečeg što je EOL
One X = PS4 Pro One S = ajmo reći da bi to bio PS4 Slim, ali da je još i hardverski jači od PS4 One = PS4 |
Citiraj:
Vjerujem da MS dobro posluje u Americi, ali kod nas mi se cini da je sve dosta skuplje i da smo mi im skoro nebitni. Zato sam i pitao @Ivan kakvo je stanje u konačnici s One-om. Cijena konzole je bila čak i dosta povoljna, ali dostupnost sadržaja je upitna. Da li je store radi kako spada za EU, a ne da moram gao na 360 muljati s drzavama ? Realno kod PS-a to sve radi super i nema takvih problema, a igre preko store-a su cijenovno prihvatljive (osim AAA naslova na launch date). Citiraj:
|
Citiraj:
Xbox360 po mom mišljenju bio bolja konzola od PS3. O kakvom kompliciraniju ti pričaš? Xbox360 je meni od prvog dana radio odlično. Sa RGH mogao si sve igre igrat. Nakon toga je kupljen PS4, kojeg sin koristi. Konzola je konzola, zvala se on Xbox ili PS. Meni je PC gaming daleko draži. Sent from my ELE-L29 using Tapatalk |
a to je druga prica i stime se slazem, ali razmatramo slucaj i dostupnost legalnog sadrzaja a ne hackove :)
|
Microsoft Xbox Series X System Architecture:kafa:
Citiraj:
|
|
Dobra cijena.
Po prvi put razmišljam uzet i koristit uz gamepass. Naravno ps5 će biti glavni. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
series X će biti 499€, očekivano
|
120 frejmova na 1440p :O jest da je ''up to'' 120 fps al svejedno |
Zanimljiva jesen, xbox vs ps i nvidia vs amd.
|
Nadam se da nece zakidat igre i ne izvlacit max iz Series X jer mora radit i na Series S. Ali za 299 USD, damn.
|
Ali nekako mi se ipak GPU čini malo preslab za price. 4TF je u rangu sadašnje generacije, da je barem mrvicu jače od toga. Barem ono što je bilo na Xbox One X otprilike.
|
Citiraj:
|
299 + porez
|
Citiraj:
Samo kazem, nadam se da nece osakatit razvoj igara. Vec je bilo komentara "Eto zasto Halo izgleda kako izgleda" :D |
https://news.xbox.com/en-us/2020/09/...ideo_lrn_9.9.2
- Xbox Series X - 499 dolara, dostupan od 10. studenog, preorder od 22. rujna - Xbox Series S - 299 dolara, dostupan od 10. studenog, preorder od 22. rujna - EA Play uključen u Game Pass - 60-ak EA igri uključeno bez dodatne naknade Bome, ovo je i više nego primamljivo |
|
Čak cijena ispod očekivanog, 500 usd ~ 3200kn, 500€ ~ 3800kn. Očekivao sam ako je u EU 500€ da će kod nas biti minimalno 600-650.
|
Moram priznati da oko sveg ovog uzbuđenja oko novih grafičkih kartica počinjem razmišljati da uzemem Xbox Series X, stavim ga na čošak stola i budem miran oko performansi, postavki i svega. I još je sve lijepo povezano u jedan ekosistem ako odlučim upgradeati PC kasnije.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Mislim da ću prodat switch I ubacit ovu karticu za igranje. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
https://news.xbox.com/en-us/2020/09/...g-november-10/
200kn mjesečno (24 mjeseca) za xbox series x i Xbox Game Pass Ultimate, ako ovakav deal bude dostupan kod nas ovo je no-brainer: https://c4.wallpaperflare.com/wallpa...er-preview.jpg |
Sigurno neće biti dostupno kod nas. Vjerojatno samo SAD i Kanada.
|
|
Mislim da bi ova jeftinija konzola mogla dobro sj**at Sony kod mlađe publike kojoj roditelji kupuju konzolu za CoD, BF i slično. Pogotovo s takvom cijenom u ovim ekonomskim okolnostima.
|
Zašto je pretplata za X seriju 10$ skuplja? Za iste stvari plaćaš više. Vjerojatno je u điru razmišljanje: "X serija košta više pa vlasnike treba dodatno oderati".
|
krivo si skuzio
ovo je otplata konzole+ pretplata. ne samo pretplata. dobijes i konzolu uz to. racunaj x24 pa dobijes punu cijenu |
A koliko je samo mjesečno ultimate pass?
Vidim da mi na aplikaciji trenutno pokazuje 1£ mjesečno - EDIT: samo prvi mjesec ako se ne varam. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:44. |