PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kako dobiti praznu kutiju i izgubiti novac (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301237)

Night 09.12.2019. 12:36

Ovaj thread ima zanimljiviju priču i rasplet nego većina novih filmova sa superjunacima.

Gašpar 09.12.2019. 12:39

Tema je za brisanje, što smo naučili: -ne vjerovati niti najboljem prijatelju, -pošta ipak radi čestito.

xlr 09.12.2019. 12:41

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3362184)
nadam se da ćeš otvorit pred poštarom :D :D :D

Pravi prijatelj to ne bi nikad napravio, pa sta bi selo reklo :)

partwish 09.12.2019. 12:42

Citiraj:

Autor Gašpar (Post 3362192)
Tema je za brisanje, što smo naučili: -ne vjerovati niti najboljem prijatelju, -pošta ipak radi čestito.

Nećemo pretjerivati. :D

VandaL.pr! 09.12.2019. 13:15

Citiraj:

Autor partwish (Post 3362195)
Nećemo pretjerivati. :D

A baš sam ih mislio pohvaliti, naime preko face sam prodao jedne "hobby cvike", polovne vrijede 3000 kn.
U petak u 15:30 ih predam u Poštu u Zadru i dolaze do Osijeka u subotu ujutro.
Malo je reći da smo se i ja i primatelj iznenadili :stoopid:

Chuxonja 09.12.2019. 14:13

dobro da nije tu neotvorenu kutiju slučajno zafitiljio u kantu skup sa diskom :P

Sinac 09.12.2019. 14:56

Čitam i ne vjerujem, zaplet u kojem bi se teško i H. Poirot snašao. :goood:

1v@n 09.12.2019. 18:02

Prije cca. godinu dana je frend imao veselje. Kupio (nov, tvornički zapakiran) komad fotoopreme, cca 300€ vrijednosti, na amazonu.
Dolazi paket doma, otvara ga, a unutra svi zaštitni kartoni, folije, upute...sve osim samog uređaja.

Zove u panici, jer sam mu ja preporučio Amazon... Pogledamo kutiju, na naljepnici od njemačke pošte piše težina od 150g. Pogledamo specifikacije, treba biti 350g.
Jedan mail amazonu s fotkom naljepnice njihove pošte je bio dovoljan da mu pošalju novi. Netko si je otvorio kutiju u njihovom skladištu i poslao prazan paket dalje.

NNI :)

quazar912 09.12.2019. 18:12

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3362160)
Neočekivan obrat situacije. Prijatelj nazvao jutros, ispričavao se pola sata, da je poslao krivu kutiju (svoju, otvorenu). Slučajno naletio na moju neotvorenu i odmah poslao :hitthewal:

Nakon svega barem se dobro završilo, a i svašta smo naučili u procesu.

I da, slažem se da vjerojatno ne bih ništa dobio.

Može lock šta se mene tiče.

hm, jabi reko da tip prati PCE pa je vidio u kakvoj je gabuli, jer su sva koplja okrenuta prema njemu da je išo zajebat, a sad kao, uh, ispričava se., žao mu je, pogrijšio je itd itd..

priča je jako mutna jer se NEO kleo da je manja kutija u kojoj je skupi item, bila original zatvorena...:fiju:...sad ispada da kutija nije bila netvorena,ali NEO i dalje drži priču da je on surpefrend i da je kutija bila tvornički zapakiranja...

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3361763)
U 20 godina primanja paketa iz cijelog svijeta, preko svih mogućih dostavljača, tek danas mi se dogodilo da primim paket, sa otuđenim uređajem iznutra.

2.12. prijatelj iz jednog grada u HR šalje neotvorenu, novu kutiju sa uređajem unutra meni, također u HR. Kutija na sebi ima 2 zaštitne naljepnice. Tu kutiju, skupa s računom stavlja u veću kartonsku kutiju i sve predaje Pošti.

6.12. dobivam paket, no stavljam ga sa strane i odmah izlazim iz kuće, te se zbog obveza vraćam doma tek navečer.
Navečer otvaram kartonsku kutiju i vadim račun, te kutiju od uređaja.
Odmah primjećujem da je zaštitna naljepnica prerezana, a uređaj odstranjen iz kutije.

S obzirom da mi je to poslao prijatelj, on otpada kao mogućnost krivca.

Uređaj je pozamašne vrijednosti, te je paket bio osiguran na tu vrijednost.

Odmah sam jutros zvao SZK Pošte, gdje su mi rekli - pazite ovo - da sam trebao otvoriti paket odmah po primitku te provjeriti da je s njim sve u redu. Drugim riječima, trebao sam poštaru reći da sjedne sat vremena i popije kavu dok ja to otpakiram, ugradim i provjerim da li radi.

Već znam koja je procedura jer sam se raspitao, moram ispuniti neke formulare za naknadu štete, te sa svim dokazima i sl. otići u ponedjeljak u poštu napraviti zapisnik.

Međutim mislim da znamo kako će to završiti. 99% da će Pošta tvrditi da to nije njihova krivica.

U tom slučaju sam voljan ići do kraja, jer ne dam da me ovako *ebu.

Da li ste imali ovakav slučaj i kako postupiti?

Hvala

xlr 09.12.2019. 18:20

Ma nema se lik sta tresti kad je covjek bacio kutiju s naljepnicom mase itd... Prica je onak, vise srece nego pameti, sto je ajde ok i drago mi je zbog kolege. Al ono, televisa presenta je pussy smoke naspram ovoga :D

elance 09.12.2019. 18:34

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3362296)
hm, jabi reko da tip prati PCE pa je vidio u kakvoj je gabuli, jer su sva koplja okrenuta prema njemu da je išo zajebat, a sad kao, uh, ispričava se., žao mu je, pogrijšio je itd itd..

Potpis, bas sam i ja to pomislio, covjek prati forum, vidi da je sve otislo predaleko i sad je odjednom "skuzio gresku", a do jucer je htjeo kazneno odgovarati da je poslao :fiju:
ne znam kakve su to fore da tip ne zna jel poslao ili nije, ovo je ocit pokusaj prevare... a Neo je ispao naivac koji previse vjeruje ljudima ili je cak i sam umjesan u ovu spletku.

dadoremix 09.12.2019. 19:55

ma ja bi to ovak reko
pokušaj zavade svih nas tu, a nešto se dešavalo na drugom djelu foruma, al mi bili svi ovdje
ko i politika, nešto se u državi dešava, a 24h rokne mandarine u prvi plan :D

ajd .. sve je na kraju ok .. al razvukli na 4 stranice :D
dobri smo. barem nam nije dosadno, jel ?

a sad .. NEEEEXT

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24.