![]() |
Udjes u G Pay - kliknes paymet - izlista ti kartice - odaberes jednu - nju otvori i sa te se placa..
ili sa one koja ima oznaku "default". kad udjes u nju najcesce ti pise "Default for in-store payments". |
Citiraj:
Odlično, znači postavi se jedna kao defaultna i onda se sve plaća s njom, ako se zeli druga, mora se odabrati u app. Jedino sto mi se ne sviđa sto u Gpayu ne mozes dodavat neke random Loyalty kartice, (vec samo predodređene) tako da opet treba imati jos jednu app za sve moguce i nemoguce kartice. |
Kako funkcionira to beskontaktno ako je iznos veci od 100 kn? Obicno trazi pin kartice, ali posto je to googleova virtualna kartica, kako da znam pin kartice?
Ako unosim pin od te linkane kartice, kako google onda zna moj pin? |
Sve preko 100kn moras unlockati ekran mobitela i prisloniti na čitač, ako je ispod 100kn dovoljno je samo prisloniti mob na čitač. PIN se nikada ne unosi, znaci ovo paljenje ekrana je kao validacija umjesto PINa.
|
Kada uneseš podatke od kartice i kada plaćaš uključi NFC, prisloni karticu i nema pinova, automatski skida. Limit je koliko imaš na tekućem.
Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk |
Radi to i vani, probao u Srbiji i prolazi.
Vrhunska stvar,instalirao prije mjesec dana i isključivo ovako plaćam.
Nema pina, mobitel ionako moraš otključati da upalis nfc, a dodatna razina sigurnosti je što aplikacija kreira virtualni račun koji se dijeli sa pos-ovima, umjesto stvarnog. |
Što to znači "virtualni račun"? Ima li pristup svim novcima kao i stvarni ili?
|
Prilikom dizajniranja usluge Google Pay velika pažnja posvećena je sigurnosti. Uz standardne sigurnosne mjere koje pruža banka, korisnik dobiva dodatnu razinu zaštite. Prilikom plaćanja u trgovini umjesto stvarnog broja kreditne kartice usluga Google Pay dijeli virtualni broj računa i jedinstveni kod koji se mijenja sa svakom transakcijom. Također, u slučaju da je telefon ukraden ili izgubljen, korisnik može zahvaljujući funkciji „Find my device“ zaključati telefon, gdje god se nalazili, osigurati ga novom zaporkom ili s njega, čak, izbrisati sve osobne podatke. Međutim, nema potrebe za deaktivacijom same kartice jer podaci nisu pohranjeni na uređaju, što ovu uslugu plaćanja čini sigurnijom od plaćanja plastičnom karticom.
EDIT: Da, ima se pristup novcu s računa, ali čak se ni broj prave kartice koja se koristi za plaćanje ne dijeli s prodavačem, već drugi, broj računa virtualne kartice.
|
Mali bump
Stavio visu od pbz-a, prihvatilo sve ok,, ali visu gold što je zamijenila amex izgleda da za sada ne podržava kartica sama po sebi i ne može se dodati. |
|
Edit
I pbz visa i revolut super rade |
Kako ti ide sa autorizacijom iznad 100 kn (PBZ). Negdje sam pročitao da moram prislanjat 2 puta?
|
Otkljucas mobitel i prislonis i to je to
|
A zakaj onda tu piše ovak?
Plaćanje iznosa većih od 100 kn Uključite zaslon mobitela. Prislonite mobitel uz POS uređaj na blagajni prodajnog mjesta koje prihvaća beskontaktno plaćanje Visa karticama. Nakon toga transakciju trebate autorizirazi na način da otključate zaslon mobitela (unosom PIN-a, uzorka, otiskom prsta ili skeniranjem lica) i ponovno prislonite mobitel uz POS uređaj na blagajni prodajnog mjesta. |
To je onda nešto novo, i ekstremno glupo ako je istinito.
Do sad se za iznose veće od 100kn samo trebalo otključati zaslon. |
Nije glupo, nije novo.
Dva puta treba prislanjati samo ako prvi put nisi otključao ekran, a transakcija je veća od limita. To drugo prislanjanje ti je praktično unos PINa kad plaćaš fizičkom beskontaktnom karticom. Ako jesi otključao ekran, onda plaćanje ide normalno jednim prislanjanjem. |
Ne znam za vas ali meni nema limita, niti pita pin..nisam nikad trazio PBZ ili gpay za isto.. Cim otkljucam mob, upalim gpay, prislonim, ide do kolko hoces :lol2:
Trazio sam po netu ali ne nalazim nista..U appu nema opcije za pin. Mislim, ne fali mi, ali ono... zlu ne trebalo. |
PIN ti je otključavanje mobitela.
|
Citiraj:
|
Krivo, brisi...
|
Ukratko, netom prije placanja otkljucas mob prstom (znaci full unlock) i rijesio si sve probleme oko autorizacije. Ne treba paliti Gpay app. Logicno, ekran treba ostati upaljen (mob otkljucan) do kontakta s POS-om. NFC mora biti upaljen. Internet veza nije nuzna za neki manji broj offline transakcija (ne znam koji je Gpay limit, zaboravio sam ako je postojao). Ugl nema straha ako u trgovini nema neta ili net zasteka. Voila :)
|
Aktivirat ću i isprobat sutra na benzinskoj
|
Nego.. Pisao sam već na Xiaomi temi ali tamo nitko nije komentirao.. Došao mi je miui update 11.0.6 i nakon toga mi je Google pay prestao raditi.. Probao ga reinstalirati i dati mu sve žive permissione i opet ništa.. Palo mi je na pamet još jedino dali je pitanje u Secure element position.. Tj neznam kako se to zove na drugim mobitelima ali treba li biti postavljeno na hce ili sim wallet autorizaciju?
|
Ovo, iz postavki NFC-a? Ako je to, inace ih ne diram jer ne znam sta ostalo znaci. Nije Xiaomi, mozda pomogne:
https://i.imgur.com/Bzi9ee3.jpg |
To da.. Xiaomi nudi taj hce I sim.. Ali čitam još malo po netu da treba biti hce jer to onda znači da sama aplikacija rješava a ova druga verzija je kad to ide preko hardverskog secure elementa u mobi.. Nadam se da će to riješiti problem jer mi je sad bilo na sim
|
Hoće da. I meni je to bio problem. Otkad je na hce radi normalno
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
Potvrđujem, na hce radi normalno ako se još kome pomrdaju settingsi :)
|
Meno sve radi na Mi9T. Placanje radi bez ponovnog prislanjanja i na vecim iznosima od 100 kn.
Ne znam kaj su zabrijali ovi u PBZu. |
Zbog ove situacije sa koronom bezkontaktno plaćanje je dignuto na 250 KN
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
To je uvedeno za karticno beskontaktno placanje, nije vezano uz gpay uslugu.
https://support.google.com/pay/answer/7644132 Sve je u redu, elles je prije sve objasnio, gpay ima drukciji nacin verifikacije placanja i to je tako opisano i na pbz sajtu kojem se iznova cudite :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Od danas podrzane i neke PBZ kreditne kartice:
https://www.pbzcard-premium.hr/hr/on...ge/google-pay/ Plaćajte virtualnim*Premium Visa Infinite, Premium Visa Platinum, Premium Visa Gold i Visa Business Platinum karticama! |
Je poslase mi mail .
Cool Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
dugo im je trebalo za tu šrotex karticu ali ajde za cca 200-500kn god isplati se i malo pricekati,par godina ni tamo ni vamo
|
Pa s obzirom da im je Visa aktualna kreditna kartica od ove godine (prosle godine zamjenila Amex), nisam ni ocekivao da ce ista nuditi. Doduse, ocekivao sam nekakav normalan update za myway app ili integraciju iste s mpbz-om.
|
Citiraj:
Isti bog k'o i stara Amexica, čak i trunkicu bolja |
Jel na novoj Visa Premium (bivši AMEX) sada korisnici mogu sami neki trošak rastaviti na rate, ili to mora biti na prodajnom mjestu odrađeno prilikom naplate?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:59. |