![]() |
99% prolazi ali ni to nije po psu jer ti vjerovatno mislis na OEMverziju windowsa koji kostaju nekih 800-900kn i oni dolazi tj. snimaju se na novo racunalo i vezani su samo za to racunalo , tako da bi bilo po psu na racunu trebaju bit i to novo racunalo i ti OEM windowsi , dok retail verzija windowsa moze se prebacivat sa racunala na racunalo ali retail zato i kosta oko 1400-500kn i vise.
Sve ovisi na koga naletis , za neke ce bit dovoljna samo i naljepnica,ali bit svega je da se nisu povrijedia autorska prava ili nedaj boze da ti nadju piratski software , za to su jako velike kazne.Jer briga Microsofta sta ti nemas racun od windowsa ako su windowsi legalni i sve aktivirano kako treba , za to mozes dobit neku drugu kaznu sta nemas racun koja nije ni blizu krsenja licence ili piratskog softwera.Ako si obrt po meni prolazi i samo naljepnica jer i sam imam takva 3 racunala bez racuna, dok u firmi mi je sve 1/1 jer su kazne za firmu punoo vece. edit:tek sad skonta da si napisao da bi na racunu bila i maticna i windowsi zajedno ta verzija bi onda trebalo bit OK sve |
Hvala ti floyd... to je odgovor koji sam tražio. Ma pošto bi to bilo isključivo vezano za taj komp uzet cu OEM verziju 8mice... kako rekoh sa matičnom,ramom, psu i upsom na istom računu. Ako se nekad desi u budućnosti da ta matična rikne, nabavim istu takvu i bit će to ok. A sto se tice ostalog softvera, bit će tu samo windowsi i to je to, eventualno open office ali ni on mi nije potreban...
|
Da opišem svoje iskustvo sa Fiskal1 kompletom (tablet, pronter, sw):
kratko - jučer ga vratio u Narodne Novine. To je jedan od najgorih proizvoda koje sam ikad kupio. Nisam očekival čuda od tableta (znal sam da je kinesko smeće vrijedno 30 baksa), ali ovo kaj se dobije je čista katastrofa. Rezolucija ekrana je valjda 800x480 (na 10"). Tipkovnica kad se pojavi zauzima veći dio ekrana. Ako slučajno zarotirate tablet, sav unos se briše. Kao dodatni bonus, ostanu tragovi starog ekrana i neki elementi odlete izvan nove orijentacije. Normalno, korisnik nema administratorske privilegije i nema prčkanja po tabletu. Prilično iritantno jer ni tržnica nije instalirana. Browser koji dolazi sa sistemom redovito se ruši kod preuzimanja certifikata dok Opera na mom mobu radi, al nema tržnice pa se ti fućkaj. A kaj sam sve doživel u Narodnim novinama ... Normalno, voditeljica i trgovac graknuli na mene da kak je drugima dobar. Nevjerojatno. Onda su me optuživali da kaj kad kupujem na brzinu (mjesec dana se raspitivam i tražim odgovarajuću blagajnu) i da se ne znam koristiti blagajnom (izdal sam nekoliko računa). U nijednom trenutku mi nije dana mogućnost da uopće velim kaj ne valja s tima sranjem nego mi se prijete kak oni nemaju ništ s tim i da mogu eventualno dobiti zamjenu robe (što mi ne odgovara jer smo prošli mjesec ostavili 3+k kn tamo na potrošni materijal). Normalno, rečeno mi je da povrata love nema (kupio sam u petak, vratio u ponedjeljak) jer da nisam kupio na neviđeno, tj. sve piše na A4 lokalno štampanom opisu. To kaj nisam mogel isprobati kak radi prije nego je stigla kući je nebitno. Vrlo neugodno iskustvo. Zadnje od mene u NN i preporučam izbjegavati Fiskal1. To je poluproizvod koji ne bi smio koštati više od 700 - 800 kn. |
Evo da prenesem moje iskustvo, koje je usljedilo nakon 2-3 tjedna istraživanja, nisam radio za sebe nego za drugog.
Komp c2d uzet u com2000 sa win7 gore, i, spalo me kao p4 sa xp u nekim drugim trgovinama. Sljedeći dan nakon uplate komp bio u Osijeku. Za program izabrali fiskalna.hr. Jednostavan za raditi i administrirati, sva osnovna uputstva su na njihovoj stranici za ostalo se može nazvati. Program i podrška su prvi mjesec besplatni, a osnovni paket jeftinjara. Što je najvažnije program super šljaka, a podrška dobra. Može se komotno tipkat prstima po ekranu ako netko ima touch monitor i sve raditi bez miša i tipkovnice. Ladica i printer uzeti novi u najjeftinijem online shopu, mislim da se radilo o centro.hr. Stiglo drugi dan nakon uplate. Sa ovima gore sam vrlo zadovoljan kako je sve prošlo. Najveći problem je bio internet. Pošto u radnji nema telefonske linije od prije (na novu se mora čekati 40 dana kod HT-a), mobilni kod HT-a isto 10ak dana čekanja, pa je izbor pao na vip (1gb + smanjena brzina) Ukupna šteta 3000 fiksno + 150kn svaki mjesec. |
Citiraj:
Šta se tiče cijene definitivno je jedno od bolje AIO rješenja, jer san ih dosta proba od prije nove godine. Ima svojih mušica ali radi jako solidno. Plus imaju dosta solidan support priko FB... Ekvivalentni PC bi bio dosta skuplji u startu di su sami Windowsi ~900 kn, plus kasa + PC. E sad meni izgleda ok ponuda iz vipa (60 + pdv) a je li ista radi na Linuxu ili je samo Windows only=? EDIT: Citiraj:
Za aplikacije imaš AppDrawer i skineš sve šta želiš... Ali nije baš da ćeš fezbučit na kasi :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
btw, ne koristim fb pa mi taj support nist ne znaci, a primjedbu za app drawer ne kuzim ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nije GP jedina trgovina Android aplikacijama. Postoje još GetJar, AppDrawer,...
|
Citiraj:
|
Meni se jos nekako najvise svidja blagajna.net. Ekipa je napravila besplatnu android aplikaciju za fiskalnu blagajnu. Snimi se na mobitel, ubace potrebni podaci i ona je spremna za rad. Kao internet koristi internet mobilni promet i to je sve super funkcionira. Na njihovim stranicama postoji ponuda za korisnicku podrsku. Jedan je paket jeftiniji i on mislim samo nudi korisnicku podrsku a drugi u ponudi ima i printer koji mozes koristiti uz aplikaciju (njega ionako moras imati kako god, ima sve objasnjeno na njihovoj stranici u yt videima)
Ekipa koja uzima one vipove stickove - nije li jeftinije imati mobitel koji moze glumiti AP i koristiti njegov mobilni internet? Mislim,nije to neka usteda, ali usteda je... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zna netko kako fiskal1 rješava naknadnu fiskalizaciju, ono što ne prođe iz prve?
|
Fiskal1
Code:
Ukoliko imate puno artikala a sve ih već imate u nekom excel formatu, onda je ovo najlakši način da svoje podatke prebacite u tablet računalo. Imam petstotinjak artikala pa da ne upisujem jedan po jedan. Tu mač posla. U prvom retku mi STOJI #REF!<==BROJ GREŠAKA U stupcu O mi se ne pojavljuje ni jedna greška. Kada u stupcu T stisnem Prebaci podatke iz tablice otvara mi se Visual basic debuger s porukom: Run time error '13': Type mishmatch Kad pokrenem Debug imam žuto označen slijedeći redak: hr_gr = Sheet 15.Cells(1, 15).Value Zna li netko što me žulja? :grrr: |
Citiraj:
otvori u office 2010 praznu tablicu za prebacivanje podataka i svoje artikle kopiraj jedan po jedan stupac al prije toga uredi porezne grupe i grupe artikala jer kad ti izbaci gresku mos se j...t :-) ima li koji software za daljinsku kontrolu a da je isproban sa ovim tabletom? |
Citiraj:
|
Tablica je u fromatu xls ili xslx? Ako je xlsx, probaj je prebaciti u xls.
|
probaj u office 2010 otvorit xlsx je tablica
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije valjda jedan po jedan, može to i za sve odjednom? Ima kakvo izvješće tipa "nefiskalizirani računi unutar x dana"? |
Citiraj:
|
Nazalost,koliko sam vidio samo jedan po jedan. Znaci promet blagajne-taknes crveni racun-fiskaliziraj
Screenshot nemam jer se to desilo samo jednom prije 5 dana. Ali iskljuci internet i izdaj racun pa cete sami vidjeti :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Zar za SS ne pali ona fora power+home?
|
Od 4.0 je po defaultu vol- + power button. Na nekim uređajima treba malo duže držat.
Na gingerbreadu nije bilo neke podrške pa je svaki vendor smislio nešto svoje(ili nije), power + home i slično. |
Hvala za info, baš lijepo što su to sredili u novijim verzijama. Ja sam još na GB, a tu treba root za dobit SS.
|
Besplatna fiskalna - online fiskalna blagajna
Je li proba ko, baš me pita susid koji prodaje drva (par rač misečno) je li iman išta na "crno", pa mi se ovo čini ka zgodno rješenje, a koliko vidin na FAKOFF (FAQ) nema nekih limitacija? |
Za taj neznam ali ja moram frendici (frizerski salon je u pitanju) isto riješit nešto i sad se dvoumim između fiskal1 i vipove blagajne.
Zanima me u svezi fiskal1, gdje on pohranjuje sve te račune i u kom obliku? Kak se radi backup? Kod vipa je sve u cloudu pa nema brige ak šta rikne. Onda jel to plaćanje softwera u fiskalu1 jednokratno ili? Gledao sam neki drugi tablet da uzmem, tipa samsung, al me brine kompatibilnost printera zbog androida. Jel ima netko s tim iskustva? |
Evo izasla nova verzija koja fiskalizira jednim klikom sve racune.
Sto se tice fiskal1 sustava,moze se kupiti samo software i staviti na neki bolji tablet. Postoji premium usluga za cloud koliko sam shvatio,placa se, ali mozes raditi backup besplatno na microsd ili usb stick svaki dan.Placanje je jednokratno. Ima i bluetooth printer s manjim tabletom itd itd,ali najbolje da nazoves sluzbu ili ides na stranice,sigurno ces dobiti vise informacija. Za sada radi sve odlicno u trgovinama,par frizeraja i neki ducani robom. |
Je li iko uspio napravit bar kod na Fiskal1 sranju? Konkretno za vege (artikal & težina)?
|
Ima li netko na Fiskal1 ugostiteljski objekt? Trebaju mi artikli,normativi itd,pa da se izveze iz fiskala da mogu ubaciti u jedan sustav da ne pisem jedan po jedan. Prije bilo u defaultu ali sada je prazno. Hvala .
|
Ja koristim kombinaciju tableta i fiskalphone free, za sada super zadovoljan.Backup vrsi u google cloud koji je isto tako besplatan.Jedina mana je sto mi je zena maznula tablet pa sada moram kupiti drugi:lol2:
|
Treba mi preporuka za neki besplatni program kojem ne treba mreza. Imam neki bezicni printer i potrebno je u androidu unijeti broj i da printer odmah printa racun
|
Citiraj:
Citiraj:
Besplatna je basic verzija, ostale se placaju, koristio san free za test i ok je bila, nije bilo vecih nedostataka. Dobra alternativa je i VIP koja mi je odlicno radila na S3, ali placa se na misecnoj bazi... |
Lokacija, gdje nema fiskalizacije, nesto kao pokus. Vidio sam tu verziju, ali imaju samo gotove tipove poduzeca(kafic, frizerski...), barem mi je to tako izgledalo
|
Pitanje, jel imao tko iskustva sa sporim printanjem računa?
Do čega bi moglo biti ako račun kasni 20 sekundi? |
Spori internet? Fiskalizacija racuna? Frend ima vip homebox, na poziciji gdje se nalazi, nema 3g signala pa svaki racun ima lag od 10tak sekundi, nekad i vise.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:09. |