![]() |
Da, trza. Jednostavno je CPU preslab.
Stock frekvencija. RAM je na 1333MHz zbog Mushina koji je deklariran na 1333MHz, kad je 2GB onda je na 1600MHz. |
Ovaj je problem i mene zadesio. Čudno mi je da, s obzirom na AMD APU-eve gotovo ne postoji ponuda ITX ploča u HR (izuzev samozapaljive ASROCK :D ).
Na kraju sam morao platiti više nego što sam planirao i naručio MSI-evu ploču preko extremedigitala. Jedva čekam da je smjestim u Node 304. Kada smo kod toga, jedino žalosnije od ponude ITX ploča u HR je ponuda ITX kućišta. Također i cijene (u usporedbi s onima u inozemstvu). Zaključak je da Hrvati ne vole male kompove :) |
Mali je interes i uvoznici ništa ne poduzimaju
Inače, ni ploča itx nema, a kamoli premium hladnjaka za njih. |
Citiraj:
Citiraj:
btw, koji cpu i ram imas? |
Citiraj:
Je preskupa je, ali bar je dobro nakrcana. Ciljao sam na A8 ili A10 i neki boji RAM (8GB), ali čim sam shvatio da u Node 304 mogu staviti dual-slot grafulju (i da APU nije još na razini na kojoj bi ja volio da je), odlučio sam se za athlon II X4 740 + HD7770 OC + 4GB HyperX 1600MHz. Cjenovno me došlo isto kao A10+8GB 2133MHz memorije, pretpostvljam da će biti nešto bučnije, ali i brže :) (čekam da mi dostave matičnu, proc i RAM da mogu sve sklopiti. |
|
Citiraj:
U ostalim slučajevima 16GB je previše, trenutno je 8GB nekakav sweet-spot za gaming i ostalo. EDIT: vidim da je u međuvremenu post izmjenjen (dodane su još dva linka sa memorijama 8GB). Ja bi na tvom mjestu definitivno uzeo 8GB, i to Ripjaws, budući da radi na 2133MHz i jeftiniji je. Iako, možda će neki stručnjak za tajminge memorije izvesti drugi zaključak. |
Više je stvar potrebe za brzinom memorije nego količinom. 8 giga je super, ali jednim paljenjem nečeg što se bavi video editingom 16 dolazi kao sweet spot!
|
Meni doma je 8 jos uvijek optimalno za obiteljske gluposti koje radim s vremena na vrijeme. Imam jos 8 i mogu stavit ali mi se vise isplati imat ih u drugom kompu. Sa 4 na 8 je razlika velika sa 8 na 16 je neusporedivo manja, bar u stvarima kaj ljudi najcesce rade doma. Rade bi onda uzeo 60gb SSD za takvu namjenu jer kosta slicno ko 8gb i imal bi na njemu par instalacija i mjesto za video i slike za obradu. Sumanjam da bu de nekom sa ITX FM2 plocom malo ozbiljnije bavio sa time a kamoli profesionalno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jednostavno meni nije htio raditi sa memorijom od 2133 ili višom frekvencijom. Jedino što možeš je da klokaš memoriju ali da ne prelaziš 2133 MHz. Proući malo ovo |
Potrazi dal ima jos negdje 2400 kitova, ispod 600kn. Ti ce ti 90% radit na 2133 ili 2200 sa 1.5v. Ovi GSkill RipX nisu bas nesto. Kingstoni su bolji i njih ces moc ganjat sa 1.5.. Kod mene su na FM2 Predatori radili na 2400 iz prve. Nije to neka spec. memorija ali bolja od vecine 1866 i 2133 kitova. Ne sjecam se voltaze.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:41. |