![]() |
Citiraj:
|
jesi probao ne radit strku oko cpu-a koji oc-an radi na 40c :wall:
|
Citiraj:
Citiraj:
ma ok, samo me zanima jel to normalno ili nešto negdje ne sjeda dobro... |
Citiraj:
U krajnjem slučaju ako budem kupova nešto novije Intel arhitekture dosta odgovora ću nać ovdi - isto vridi i za vodeno ;) |
kod mene je prime95 temperatura 82c na 4.5@1.33V :fuming:
|
Neo, za 4GHz ti ne treba 1.35v (osim ako si potrefio zbilja loš primjerak), već bi trebalo biti dosta oko 1.25v ili čak i manje, znači prva stvar - smanji voltažu!
Druga stvar, vidim da si isključio SpeedStep. Uključi ga, kao i ostale power saving opcije, ukoliko si ih isključio. Za ovako mali oc ih nije potrebno isključivati. I na kraju, ako želiš još malo niže idle i load temperature, nemoj stavljati fiksnu voltažu, već koristi LLC/offset/ATV kombinacije. Ovaj postupak traži malo više vremena i testiranja dok se ne dobije stabilan sustav, ali se dugoročno isplati. :cheers: |
hvala satara, proc sam oc-ao samo tako sto sam u biosu izabrao 4ghz profil, tako da je on sve namjestio, probat cu ovo sto si rekao!
EDIT: evo stavio ga na 1.25 fixno i uključio sve one điđemiđe, temp je pala za 5-6 stupnjeva, ali sada u idleu radi na 1.6 :D Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Probaj spustiti voltažu na 1.2v. Ako se uspješno boota u windowse, skini zadnji 64-bitni prime95, pokreni blend test i vozi ga sat vremena. Ako prođe bez grešaka, spusti voltažu za dodatnih 0.02v i ponovi test. Tako ponavljaj dok ti prime ne baci greške. Onda voltažu podigni za jedan korak gore i vrti test više sati, 5-6 sati je sasvim dovoljno da budeš poprilično siguran u stabilnost. Citiraj:
To sam ti napisao čisto da znaš i za tu opciju. Ako jednog dana poželiš znati više o tome, google is your friend :) |
evo ja sam upravo remountao cooler i nanio pastu kao sto je opisano vamo..
http://www.arcticsilver.com/intel_ap...n_method.html# dobio sam 10 stupnjeva nize temp... pale su na 75... :lol2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:01. |