![]() |
Citiraj:
na "njuški" imaš originalnih punjača i što je najbitnije jeftinije :) |
Citiraj:
|
evo da dignemo opet malo temu iz pepela :) novi problem, raspalo se donje kuciste, tocnije dio gdje se sarafe nosaci od monitora, a da ne pricam da su sve plasticne kopce unutar kucista same od sebe se raspale, kopajuci po netu primjetio sam da je to jos jedna u nizu mana kod ovog laptopa, da li je netko imao slicnih problema i kak je uspio skrpat, te da li se moze kod nas gdje povoljno nabaviti novo kuciste ??
|
Citiraj:
|
Da dignem malo temu, dali se da napraviti upgrade na SSD preko przilice.
Znaci da uzmem HDD caddy i ubacim SSD, bez da rastavljam laptop da bi izvadio postojeci HDD i zamjenio s SSD. Na SSD bi isli windowsi a stari HDD bi sluzio za podatke. |
Napravi obrnuto. Ssd metni di je bio disk a optiku iskoristi za dodatni hard.
|
Hvala na brzom odgovoru, cini mi se da ce tako i biti.
Dodatno sam nasao na Dell forumu da ipak preporucuju zamjenu HDD sa SSD a ne zamjena s przilicom. http://en.community.dell.com/support...?pi239031352=1 |
Po svim zakonima logike,brze bi sve skupa radilo spojis li SSD u originalni SATA port gdje inace ide disk. Za przilicu ide neki kontroler u novoj ladici i sigurno bar malo utjece a steta je kad si brz da te takvo sto imalo uspori.
|
Prema mojim mjerenjima nema nikakve velike razlike bio SSD u HDD slotu ili caddyju.
Ostavio sam HDD gdje je bio zbog: a) 3d drive guarda (nisam siguran kako radi u caddyju) b) hlađenja (pretpostavio sam da je odvođenje topline bolje riješeno tamo gdje je HDD predviđen da bude) SSD je završio u caddyju. Moje 2 lipe :) |
Dovoljno da ssd metnes gdje je inace predvideno da ga se metne.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:45. |