![]() |
Citiraj:
You failed. |
Osobno sam uvjek za kupovane kvalitetnog.
Q6600 sam kupio u sijecnju 2009. nakon sto je 1366 platforma vec bila vani i idalje sam i vise nego zadovoljan sa performansama (kuca na 3.2GHz vec skoro dvije godine). Par mjeseci nakon toga je kupljena i ploca na kojoj namjerno nisam stedio - otprilike soma kuna sto danas vecini ljudi zvuci bedasto za plocu ("pa za 600 kn dobijes ovo i ono, kaj ce ti to"). GTX460 je piknut krajem prosle godine kada je na staroj Safirki 4850 svisnula memorija - da nije toga bilo, ne bih ni mjenjao jos barem do proljec,a posto mi je po performansama bila sasvim dovoljna (tako da nisam ni razmisljao o 1 GB verziji nego se zadovoljio 768MB). Opet nisam isao na najjeftinije nego na MSI Cyclone verziju koja se pokazala osjetno tisom od prosjecnih kartica :) Nista od toga ne kanim mjenjati jos barem do zime, a i to samo ako se skupi dovoljno novca za prelazak na IvyBridge ili Bulldozer tak nakon sto se platforme uhodaju (i ovisno o tome sto ce biti isplatljivije a pouzdano). I u tom slucaju cu ici na neku srednju klasu, i po pitanju ploce i po pitanju procesora. S druge strane, VX550 je namjerno kupljen zbog kvalitete, jaci nego sto mi je potrebno da bude sto tisi, sa 5 godina garancije da budem dugo siguran s njime. Isto tako, za Midgard sam izdvojio nesto vise novca (s obzirom na financije), ali mogu biti siguran da se ne ce raspasti, da me ne ce izluditi vibriranjem i slicno. Ima da potraje jos par konfi, osim ako ga ne zamjenim za nesto bolje ali bez ulaganja puno novca... Opcenito, ne vidim puno smisla u ulaganju u high-end konfiguracije ako se ne radi o stroju za posao koji zapravo donosi zaradu. Za moje financije je i mid-range prilicno opterecenje i upgrade na novi stroj svakih cca 3 godine je puno lakse podnjeti ako se ide opet na neku sredinu. Isto tako, na taj nacin se relativno lijepo pokriju i nove tehnologije bez glumljenja pokusnih kunica i izje****nja s nezrelim driverima. tako da, kvalitetno i dokazano svakako ima prioritet nad cutting-edge hardverom ;) |
ja sam malo slabijeg imovinskog statusa zbog studiranja i inih stvari, pa pokusavam dobit sa svojim parama sto bolje, naravno, ne mogu ici na high end, vjerojatno kad imo za taj high end tesko bi se odlucio istreest pare za najnoviju seriju grafickih (ala 6950)
svoju sam kantu sastavio za 3.5 soma kn, kasnije sam prodo ac freezera i nadoplatio 20kn za scythe ninju, zatim sam ubo v3 za cca 180kn (sa garom i sve), pa sam prodo pnfa 400w za 150 i kupio antišu 650w za 100kn :D jedino sam za grafu kad je izašla izdvojio 900kn (na njuskalu) i to mi je bilo pun, ali nisam požalio.. a cpu i mbo sam ubo sa 2 godine gare za 1000kn.. i monitor spada u 3.5k kn.. za 900kn ga uzo sa 2 godine garancije... :) tak da ono, kupujem najkvalitetnije sto mogu za para kolko imam... a da sada kupujem i ida iam brdo para viska (hajmo rec 10k kn), vjerojatno bi samo ubo sandy 2500k + mbo + ram i nista vise (a ovo staro bi prodo pa bi opet potrosio mozda samo 1000).. za godinu bi mozda jacu grafu uzo jer ova pokrece sve sto trebam bez trzanja i ne treba mi nista brze,vise, jace, skuplje, jednostavno nema smisla (jer mi komp ne donosi pare od kojih zivim).. |
Da se referiram na postove iznad, mislim da je, osim imovinskog statusa, važna i samodisciplina te prioriteti općenito.
Osobno, svaki mjesec odvajam na račun dio plaće (parsto kuna) za novi komp, tako da me ne dira štedjeti 2-3 godine ili do kada mi komp ne bude zadovoljavajući pa uzeti nešto novo i ono što meni paše i uzmem high end. Meni je to bolje osobno, to je moje iskustvo. Mišljenja sam da ako, primjerice, ti je ploča od 1200 kn preskupa, kupiš onu za 800 (a tih 400 kn si zaradiš samo da se odrekneš izlasaka van i cigareta :) , tako da nije baš nedostupna after all... Sorry za OT, no ovaj topic postaje sam po sebi malo OT, svoj sam sud rekao koji post prije vezano za osobno mišljenje vezano za naslov teme. :) |
zadnjih par godina imam shemu da svake 2 god mjenjam maticnu rame proc (posto govna vuku jedno za drugim) a onda godinu poslje grafu. i obavezno kupujem neki bang fo buck (ok pikno sam i5 jer je bila dobra prilika isto kao i ssd) al recimo da svake 2 godine prodajem staro kupujem novi posto me to onda kosta cca 2-3k kn a da kupujem svakih 5god kostalo bi me odjednom 6-7k kn sto mi je previse...
|
meni je uvijek dobitna forumula= hlađenje što bolje+low end(čak može i najjači topend,prije 2 generacije naravno:)+stroma kolko treba da se postigne neki normalni oc.
|
Evo ja sam nedavno piknul MSI 6850 OC za ravno somića kunića. A svoju 4870+AC 1GB rešil za 500 kunerosa u roku keks. Tak da me praktički nova radeonka izašla samo 500 kuna.
|
ovaj phenom komp sam uzeo prije godinu i po, otključao ga, kasnije uzeo hladnjak i grafu, periferiju kako šta dođe i bit će tu dok se bude moglo surfat na njemu i igrati cod4 :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:00. |