PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Youtube - znanost, tehnologija i općenito ozbiljnije teme (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=210746)

m4dm4n 22.10.2011. 19:58

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 2006615)
... i za kraj kak to izgleda kad se "sukobe" znanost i kreacionizam
http://youtu.be/jqHNNpZyXt4 :D

Hmm, može malo pojašnjenje, gdje se tu radi o kreacionizmu? Jedan tupi da je svemir homogen, drugi da nije homogen?

Visage 22.10.2011. 20:16

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 2006615)
... i za kraj kak to izgleda kad se "sukobe" znanost i kreacionizam
http://youtu.be/jqHNNpZyXt4 :D

Nedavno spomenuh kako tema ne trpi duge komentare jer sve govori linkovima. Ali jednostavno ne mogu preci preko danasnjeg sinhroniciteta. Jel mi vjerujes, da su mi danas ljudi pokazali bas video koji si postavio! I pokvario mi je sat vremena treninga. I bas si danas nasao staviti isti video - nemam rijeci! I to rodna gruda brale Ice, koji i ne posta cesto u temi.

Vinkovic je moj kriptonit! Kad vidim i cujem Vinkovica, svaka stanica se pocne braniti i zove upomoc! Tako neuglednog, nekulturnog i prije svega infantilnog agresivca ne znam kad sam vidio u HR! Knjiski primjer Fah idiota!

Covjek se zapita gledajuci spagetu CV-a s kojim se kiti - koja je svrha svega toga? Ako mu je najveci domet u zivotu stalno traziti paznju, radeci scene i stalno gledati koga novog napasti ili tuzakati? To je kulminacija izucavanja i znanstvenih aspiracija? Ili mozda ipak, klinicka nadopuna za neostvarene vizije koje USA financije nisu vani dosanjale, pa smo se zbog "ljubavi za domovinom" kuci vratili?

Jednog gasterbajtera radnika, sef ne zeli pustiti da se vrati u 'Yugu' pa ga stimulira vecom placom; kupujem mu bolji auto nego sto on vozi (to je barem poznato koliko uspjesno imponira nasim ljudima). Barem jedan forumas koji cita, je imao nekog u obitelji koga sef zbog dobrog posla nije pustio da se vrati. Pa je sezonska ili visegodisnja zelja za zaradom, pretvorila se u stalno prebivanje. Svaka cast visokoj znanosti, svaka cast stecenom znanju koje se moze primjeniti na nasu dobrobit. U bilo kojoj sferi kao i njenim dobrim primjerima koje utjelovljuje u kvalitetnim pojedincima.

Mi znamo i mnoge "vlasnike niza patenata" koji su vodili zemlju i pod tim citatom ustoliceni na najvise strukture u zemlji, da bi se kasnije pokazalo, da im je najveci patent - kako ne dobiti hemeroide, dok sjede u svakom rezimu i svakom sustavu neokrznuti.

Prave strucnjake (izvan teorijske fabule) STRANCI ne pustaju DOMA! Takvi mogu obici u Kroejsi rodbinu; gostovati u medijima, ali se nakon turneje vracaju nazad! Nazad u maticni sustav! Poslodavac/institucija/industrija ih ne pusta nazad = NIKAD! Nazalost, Hr stalno mora biti zrtva isfrustriranih "povratnika" koji se na kraju bave ovakvim tricarijama za posljedicu. Maniri, gestikulacija na razini seoskog zasjedanja, a ne nekoga tko se zove znastvenik. Bez takta, bez stalozenosti.... zamisli vaznosti hodati po nevaznim lokalnim predavanjima, i revolveraski, svaki skup uvelicati megalomanskom zeljom za nastupom pred publikom.

Prvi put kad sam vidio izlaganje : Pogledajte veliku debatu Vinković – Paar (2010)

ostao sam bez teksta koliko je agresivan i zeljan paznje. Mimika tijela, gestikulacija na svakom koraku kao da govori : Zasto svi zovete Paara? Zasto mene svi ne zovete? Ali ja sam pametniji, ja sam mladji, ja to bolje znam! Zasto je on u svim medijima a ne ja?

Stalno na isti nacin zapocinje : Moram Vas upozoriti!
Ali to su lazi ! To su obmane, vi obmanjujete javnost!"

Ako ste se upecali dok citate sto sam napisao, na mogucu tezu da sporim ono sto prica? NE! Uopce me ne dira dal je on ili Paar u pravu. Ni jedan za zivota nece dokazati, ali, nacin na koji komunicira je nepodnosljivo malogradjanski primitivan. Njihova rasprava ima vaznost za nase zivote, koliko ratovanje oko neke granice na kojoj nema nicega osim kamenja i prasine. Ljudi ce ostariti, kamenje ce ostati na istom mjestu. Ali toliko se pjeniti? Kao da gledam sadistickog oficira, koji ce ljude dovesti u pogibelj, ali samo da bi dobio priliku da se dokaze. Jer sve sto sam vidio od Vinkovica na javnoj razini kritike, parazitski veze neutaziva glad za predstavom. Dovoljno je pogledati stalozenije komentare ljudi koji su 100% protiv Paara, ali koji s najvecim gadjenjem komentiraju nastup Vinkovica.

Video gore pokazuje dvije razlicite licnosti: Paar, koji uz sve sto je rekao, i dalje kaze : voljan sam sve revidirati sto sam rekao, ne moram uopce biti u pravu, ali duboko vjerujem u svoju teoriju. Paar je inace prije bio veliki zagovornik nuklearne energije. Toliki zagovornik, da su ga neki prozivali lobi placenikom. Danas je potpuno drugacijeg razmisljanja i protivnik NE. Nije bitno dal je u pravu ili krivu, vec stalozenost i zrelost s kojom moze evoluirati svoje stavove. Njemu znanost nije oduzela sirinu gledanja i fokusirala etiku na jednu granu specijalnosti kao Vinkovicu. Nakon svega se razgovor cini, kao razgovor nedoraslog djeteta i zrele osobe. Vinkovic je tip koji bi do smrti branio svoju tezu, pa ako treba i na stetu drugih.

Ma koju teoriju zastupali, radi svoje djece, obitelji, uvijek bi radije pozeljeli da vam odluku iza ledje donosi Paar, a ne Vinkovic! Jer njegova kategorija sagleda stetu tek kad je svi ostali iskusimo kao posljedicu. To je masina fah idiotizma koji nazalost predvodi nas svijet, a posljedice vidimo na svakom koraku dnevnog zivljenja. Cak i dijelove sajta koristi da pokaze "koga je oprao" i kako je "odjeknulo" njegovo prokazivanje nekog novog prevaranta.

Na kraju "nadogradnju" svog dolaska, Vinkovic upraznjuje tuzakanju HRT-a i "rubnih emisija" kao i niza seljoberskih kukanja da to nije normalno. Zadnje sto sam cuo, tuzio je nekog izumitelja BIO uredjaja! Ma nisam ni pokusao saznati o cemu se radi. Ponavljam, taj izum moze biti zadnja glupost, uopce me ne zanima. Nego s kakvim se glupostima moze baviti jedan znastvenik koji bi druge trebao poducavati. NWO kad bude otvarao HR ured za Codex Alimentaris, moze vec sad racunati na njega!

Ne daj boze, da mi taj covjek, u bilo kojem segmentu zivljenja ikad odlucuje o sudbini. Neprijatelju ne bih pozelio gore sudbe.

Isprika na duzem komentaru, ali za one koji putuju stazom buducih novaka, preklinjem vas da ne zavrsite ovako!

...

Baja 001 29.10.2011. 15:48

Nisan pratio temu. Ima li dima? :cool:

DiTech 29.10.2011. 16:09

Nije yt, nije ni znanost, ali je zato zanimljivo.

The 147 Companies That Control Everything

http://www.forbes.com/sites/bruceupb...ol-everything/

Visage 01.11.2011. 19:03

tEhNoLoGiJa

...

...
Sudba

...

...
Iza Kulise
...

____

...

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1980044)
Pogledao i nisam ostao nimalo ravnodušan. Jako jezivo + kraj je epic sa onim "p.s.". Vaša mišljenja? Jel čitao netko više o tome?

Stara prica, prepricavase je i stari kadrovi Yu ratne mornarice. Cak i u Politikinom zabavniku :)

Teorije, u kojoj je UFO centar normativa i stalne kontrole da covjecanstvo ne dodje sebi glave. Kod nas, takvu teoriju najvise zastupa Mirjana Gracan. Cini se da ce i tebi, Kraj Djetinjstva biti izuzetno interesantno otkrice.

Halos 01.11.2011. 19:56

Zadnja dva videa su solidna. Dobio sam nekakav paranoja osjećaj... Vidio sam ove "FEMA" spike i prije, dosta ima o tome na jubitou, ali tko zna kakva je to kontrola medija na stanju. Mislim, sad mi je malo jasnije čim sam vidio specijalce sa hrpom kamera...

domis 13.11.2011. 23:24

Evo jedan zanimljiv panel sa WeekendMediaFestival-a :)

Puno lipih stvari, al' nesmin reć'

Citiraj:

Komunikacija je iznimno zahtjevna u svim industrijama. Veliki je izazov u svakom trenutku pronaći najbolje načine i kanale komunikacije, stvoriti poruke koje će zaintrigirati ciljnu javnost, a da pritom nikoga ne antagoniziraju. Svi se ti izazovi mnogostruko povećavaju za hipernormirane industrije, one čiji su kanali komunikacije regulatornim odlukama gotovo posve presječeni. Najdrastičniji je primjer duhanska industrija, ali sa sličnim se problemima bori farmaceutska, kao i industrija alkoholnih pića. Na diskusiji pokušat ćemo naći odgovore na pitanja koja muče komunikatore u 'stigmatiziranim' industrijama.

Kako komunicirati u regulatornom okruženju koje vam komunikaciju zabranjuje, iako se vaš proizvod uredno prodaje i oporezuje? Kako ispričati priču o proizvodu o kojem se ne smije pričati? Kako promicati kvalitetu proizvoda koji u javnom prostoru ne smijete ni spomenuti? Kako stvoriti i ojačati brand bez komunikacijskih alata kojima se ostali brandovi stvaraju? Kako premostiti postavljena ograničenja, a ostati u okvirima zakona i etike? Je li licemjerno stvarati antipušačku histeriju, a u isto vrijeme naplaćivati visoke poreze na cigarete? Kako povećati prodaju lijekova, a bez poticanja na prekomjernu potrošnju i ovisnost?

LAcy 17.11.2011. 18:08

Tomy B. 18.11.2011. 10:53

McG 21.11.2011. 23:00

McLaren MP4-12C

Flood 15.12.2011. 21:15

Posada i brod mejd in Kroejsa,americanske hidrometeoroloske dveri...

Botlorn 21.12.2011. 16:07

conscious & afterlife

http://vimeo.com/33813210

hash 17.01.2012. 19:56

naletio upravo na ovo, Feynmana je uvijek zanimljivo poslusat

http://www.youtube.com/watch?v=y3Vc-cL9lTM

ne znam stavit video, jbg :D

kian 20.01.2012. 20:42

Clay Shirky: Why SOPA is a bad idea

panoramix 09.02.2012. 13:33

Zanimljiv prikaz odnosa veličina u poznatom svijetu :

http://images.4channel.org/f/src/589...e_enhanced.swf

Visage 12.02.2012. 14:07

S u d b a

Zavjera sijalica- Tajna istorija planiranog zastarijevanja (2010)

2 Million Oral Rabies Vaccines Dropped by Planes all over Texas (2012)

Apple's Logo - The Symbolism RIC (2011)

Vangelis - prvi TV intervju nakon dvije dekade (2012)

An Analog Life: Remembering Jim Williams (2011)

Vodeni Izvor Zivota (2006)

Poljoprivrednici - neprijatelji svjetske demokratije (2011)

UK Schools Urged To Teach = Conspiracy Theories Are Evil (2011)

UNESCO Education Agenda

Nicotina Sublima preporuka medicinara

DDT Sprayed on Children in Swimming Pools (1957)

Dan Poynter - Father of Modern Self-Publishing (2011)

Ogledala - prodor u budućnost (2011)

Smrti nema - Tajna Akademika Behtereva(2008)

Mystic Star Presidential Global Communications (04.02.2012)

Obama Phones (2011/2012)

Dr Branimir Molak: ŠTO JE UPRAVLJANJE U KRIZAMA (I. dio)

Dr Branimir Molak: ŠTO JE UPRAVLJANJE U KRIZAMA (II. dio)

...

Tomy B. 25.02.2012. 21:52

Nakon filmića svatko sebi šamar! :D

LAcy 18.03.2012. 09:51

Tomy B. 03.04.2012. 15:55

Citiraj:

Autor Mejzlik (Post 1919875)
Mnogo godina sam u avionima, i tragovi po nebu od Jet aviona su samo razlika tlakova iz Turbofan motora aviona i atmosfere...

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 1919976)
Da! Pobogu, broj 1: na 11 km je hladno (temperature mogu biti niže od -30°C), broj 2: atmosfera je rijetka, broj 3: ispuh zrakoplova je vruć + količina ispušnih plinova je neusporedivo veća u odnosu na npr. 1,2 litrenog četverocilindraša (cca. 20 litara po kilometru, ako ne i više)...

Visage 07.04.2012. 19:12

tEhNoLoGiJa

Yamaha Vocaloid Keyboard mkII

sudba

1965-danas

Hrana

mikroskopski, no ipak prvi pomak :

* Court: Monsanto Guilty of Chemical Poisoning in France (2012)

* France to EU: Stop Monsanto's Corn (2012)

* MONSANTOV ‘ROUNDUP’ stvara super-korov koji proždire 120...

InTu8

The 7 Essene Mirrors

ZenK

Dean Warwick - Gdje nestaju ta djeca?

*
Novim eugničkim zakonom, australska djeca bi se trebala sterilizirati bez dozvole roditelja!? (2012)

Citiraj:

Autor Tomy B. (Post 2136137)

dva momenta :

Kad znanost postaje religioznija od same religije - mucanje u pokusaju postenog odgovora.

Most koji ne postoji izmedju ljudi i glasnogovornika pravih vladara.

Mad_Duke 12.04.2012. 12:51

Malo prave "znanosti"

kian 20.04.2012. 21:59

Malo o otrovu dostupan svima :nono:

Isti video ali iz 2008 gdje je detaljnije opisano "varenje" :)

Napredni legići

Visage 28.04.2012. 12:23

...
Obratite paznju posebno na zadnja dva videa. Zadnji ce nesumnjivo mnogi snimiti nakon gledanja!

Chi izvan teorije II

tEHnoLogija

Zdravlje i tehnolofgija

Iza Kulise

Pod UK grbom i "cuvaricom" nacije,
zrtvovanja djece i sotonjarije, na otoku koji se
vise ne moze skrivati. Ponovo namontirani
prijasnji uradak, uz najnovije dodatke. Pola
otoka se ne usudi uopce pricati pred
kamerom od straha!

Kome normalnom vec nije dosadno
slusati o 9/11 teorijama? Ne krivim vas. No
pojavila se kruna svih videa, najbolji uradak
ikad, koji pobija dalje od svih! Za gledanje
i snimanje :

Necto 29.04.2012. 13:06

Visage 07.05.2012. 00:45

'

Vrlo zanimljiva snimka i prilicno nesvakidasnja :

This may be the first time
this type of aggressive butterfly
behavior has ever been recorded...
This remarkable behavior brings into
question just how intelligent a butterfly
might be...

Poziv na razboritost :

Spasavanje :

Nevidjeno lijepa snimka kontakta covjeka i uljesure :

Big Guy 08.05.2012. 23:15

ne znam ako je bilo

11 dimenzija objašnjeno
http://www.youtube.com/watch?v=aSz5BjExs9o

LAcy 17.06.2012. 13:47

Tactus Technology Introductio

Why Nikola Tesla was the greatest geek who ever lived

Pupo 21.06.2012. 09:55

Nestanak struje u tvornici TV-a kostao Samsung 280.865kn po sekundi

Neo-ST 29.09.2012. 19:48

Samsung Smart Window - interaktivni prozor !

http://youtu.be/m5rlTrdF5Cs?hd=1

syss 29.09.2012. 20:06

sve je to super, ali je to i dalje obična telka trenutno :D

LAcy 01.10.2012. 13:06

Jesi li siguran da si pogledao isti video? :D

LAcy 03.10.2012. 11:05

Za potrebe ovog videa snimljeno je oko 700 tisuća fotografija, snimljenih diljem Hrvatske u proteklih godinu dana. Na koncu je za video upotrebljeno oko 150 tisuća fotografija.

Timelapse Croatia - showreel / teaser from Romulic & Stojcic on Vimeo.

Pupo 09.10.2012. 13:53

Red Bull Stratos

live stream (počinje za 35min)

Neo-ST 09.10.2012. 14:37

Sad su ga pomakli u 15:00.
Jel vama ima zvuka? Meni ne...

panda505 14.10.2012. 16:14

po drugi puta :)

Mad_Duke 14.10.2012. 17:42

Jedva čekam :)

rodriguez 14.10.2012. 18:04

Me too:D

Mad_Duke 14.10.2012. 21:37

Izašao van na "kavu" pa si posrkao cijelu gigu skoro prometa zbog streama hehe. Svaka čast! Kako je frend rekao

"ima muda veličine ovog balona, sretno" :D

Pupo 20.10.2012. 16:37

malo osnova :)

syss 31.10.2012. 21:01

od danas mi je ovo najdraži oblik lemljenja :D :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:49.