PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Need For Speed SHIFT 2 Unleashed™ (2011) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203011)

TheBEaST 25.02.2011. 13:54

IGN day race

IGN day race 2

Treba vidjeti kak bude to voziti na volanu, a ponajviše treba se naviknuti na pogled i staze sa nekim slabijim automobilima, a ne odmah sa Zondama na staze koje ni ne poznaješ.

T0mB1ll 25.02.2011. 15:05

valjda nije bio ovaj filmić

http://www.youtube.com/watch?v=929UZ6Nq-hk

izgleda odlično.. šteta kaj ne mogu to igrat dok izađe :)

pci_e3x 25.02.2011. 15:28

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1857669)

izgleda odlično.. šteta kaj ne mogu to igrat dok izađe :)

premoćno, najviše mi se svidila ona detaljnost kod opterećenja odredđenih guma
jedva čekan kad će izać :)

TheBEaST 25.02.2011. 15:31

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1857669)

Stavil sam taj filmić prije par dana.

T0mB1ll 25.02.2011. 18:37

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1857686)
Stavil sam taj filmić prije par dana.

na jubito piše 23.2. pa sam mislio da je noviji.. nema veze :)

sinisa1989 27.02.2011. 09:51

Nadam se da će biti igriva s tipkovnicom, a po ovom isto tako očekujem da bi me trebala zadržati ispred monitora nekih 50 - 100 sati.

SRV 27.02.2011. 10:08

SHIFT je bio igriv na tipkovnici, dobro jest da se nije moglo ic na noz, ali moglo se fino igrat. Ne mislim da ce sada stvari biti drugacije.

Ja sigurno necu kupit volan zbog bilo kakve igre.

sinisa1989 27.02.2011. 14:39

Sve je bilo igrivo osim drifta. Valjda će to nekako balansirat.

pci_e3x 27.02.2011. 14:45

a mislim da bilo kakav joystick, s analog padovima, od nekih 100kn može poslužit za igranje Shifta i ostalih racing igara
ja sam igrao GRiD i DiRT s nekin silvercrest joystickom, i mogao sam se nosit s online ekipon nas GRiDu
dok mi je s tipkovnicom daleko najgore za igrat.

nego, kod ovog Shift2, oće li tu opet bit ono uređivanje auta? -to me baš i nevuče, al eto, za koji screenshot & desktop wallpaper dobro posluži :P

SRV 27.02.2011. 15:22

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1858794)

Istina, mada taj drift uopce nisam ni igrao.

alen.s 27.02.2011. 15:51

vidim da se u filmićima dost često spominju riječi kao realistic i tako.......pokušavaju prodat igru ili će to bit prvi NFS koji nije arkada ? Osobno mislim da će GTR 2 i dalje ostat na vrhu pc simulacija . Uglavnom , za nekih mjesec dana cemo saznat pa nema druge nego da pričekamo..

TheBEaST 27.02.2011. 15:53

Citiraj:

I ja se nadam, teško da mogu napraviti gori drift nego što je bio u jedinici.

Citiraj:

Autor alen.s (Post 1858849)
vidim da se u filmićima dost često spominju riječi kao realistic i tako.......pokušavaju prodat igru ili će to bit prvi NFS koji nije arkada ? Osobno mislim da će GTR 2 i dalje ostat na vrhu pc simulacija . Uglavnom , za nekih mjesec dana cemo saznat pa nema druge nego da pričekamo..

Nije ni Shift 1 bio čista arkada, a niti će Shift 2 biti neka teška simulacija poput GTR 2 ili rFactora.
Žele napraviti racing igru koja ima vrhunsku grafiku i koja je zabavna upravo zato jer nije arkada u kojoj ne moraš ni razmišljati kako voziš, a nije ni full ozbiljna simulacija koja će se svidjeti manjem broju igrača koji baš to traže (odnosno koja bi prosječnom korisniku bila preozbiljna i preteška). Mislim treba biti realan i imati na umu da većinu zarade ostvaruju od prodaje u SAD-u pa moraju napraviti neki balans između arkade i simulacije.

jurbAs 27.02.2011. 16:05

e to je tako najbolje !! i svima super :D

Nm4st3r 27.02.2011. 16:32

Citiraj:

Lošije ga stvarno ne mogu napraviti. Do sad sam igrao sve nfs ali kod shifta je drift bio očajan

alen.s 27.02.2011. 16:51

ovo je vec malo skretanje s teme ali ; ne zele bas SVI kompromis a "preteška" igra ne postoji ! Osobno mi je navrh ***** igara poput šifta , grida , dirta , f1 2010 i sličnih.....znate zašto ?? Zato jer su SVE REDOM arkade sa "žličicom" sim-a ( da bi se ugodilo "masi" )!

Oču reć da se se sve češće ugađa masi ( debelim amerima ili kako god oćete ) a dobre simulacije nije bilo ima 100 godina .

Shift 1 - da nema nordšlajfa niko ga nebi ni igra
Grid - no koment....voziš 280kmh , nagaziš na kočnicu i staneš u 30 metera.....yeah , right
Dirt 2 - da nema Hrvatske niko je nebi igra ko ni shift/nordšlajfe
f1 2010 - jako loše odrađeno , igra treba 10 gigabitni patch da bi prošla ko f1 + nemogu se otet dojmu da igra ima "ugrađen" traction control .

Dakle , nemamo prave cestovne trke , nemamo ni pravi rally - sve da bi debeli ameri bili sretni i debeli .

Da komentiram TDU 2 ?

TheBEaST 27.02.2011. 17:03

Citiraj:

Autor alen.s (Post 1858889)
ovo je vec malo skretanje s teme ali ; ne zele bas SVI kompromis a "preteška" igra ne postoji ! Osobno mi je navrh ***** igara poput šifta , grida , dirta , f1 2010 i sličnih.....znate zašto ?? Zato jer su SVE REDOM arkade sa "žličicom" sim-a ( da bi se ugodilo "masi" )!

Oču reć da se se sve češće ugađa masi ( debelim amerima ili kako god oćete ) a dobre simulacije nije bilo ima 100 godina .

Shift 1 - da nema nordšlajfa niko ga nebi ni igra
Grid - no koment....voziš 280kmh , nagaziš na kočnicu i staneš u 30 metera.....yeah , right
Dirt 2 - da nema Hrvatske niko je nebi igra ko ni shift/nordšlajfe
f1 2010 - jako loše odrađeno , igra treba 10 gigabitni patch da bi prošla ko f1 + nemogu se otet dojmu da igra ima "ugrađen" traction control .

Dakle , nemamo prave cestovne trke , nemamo ni pravi rally - sve da bi debeli ameri bili sretni i debeli .

Da komentiram TDU 2 ?

Slažem sa sa većinom ovoga, jeb***, takva je realnost. Za Shift 2 sam optimističan zasad, a i vesele me staze koje su objavili i koje će objaviti još.

Igor_zgb 27.02.2011. 17:09

Ovo izgleda predobro...

SnakeCRO 27.02.2011. 18:00

Joj čim vidim kao ove "profi" vozače za koje nisam nikad čul kak testiraju na Xbox kontroleru odma mi je jasno kolko bude igra realna.Ove fore mogu pušit samo nadobudni klinci i ameri.Ista kifla ko i sa codemastersom i njihovim ultra realnim gridom i f1.

sinisa1989 27.02.2011. 19:11

Citiraj:

Misliš gigabajtni?
Istini za volju, drift ni sa volanom nije bio ostvarenje snova. Barem ne meni sa mojim.

Perki 27.02.2011. 23:37

Citiraj:

Autor alen.s (Post 1858849)

Shift 2 radi upravo ekipa iz Simbima koja je radila i GTR 2. Napravit će realnu igru koliko im EA dopusti.

LorD ClockaN 28.02.2011. 13:52

Citiraj:

Autor SnakeCRO (Post 1858933)
Joj čim vidim kao ove "profi" vozače za koje nisam nikad čul kak testiraju na Xbox kontroleru odma mi je jasno kolko bude igra realna.Ove fore mogu pušit samo nadobudni klinci i ameri.Ista kifla ko i sa codemastersom i njihovim ultra realnim gridom i f1.

Jer ti znas za sve vozače koje voze u svim klasam u svijetu???

TheBEaST 28.02.2011. 14:40

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1859593)

:chears:

SnakeCRO 28.02.2011. 19:17

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1859593)

Nebitno.Tko normalan govori o realnosti a igru testira na joystick, i kak ekipa po tome podešava igru i gleda onu telemetriju.NFS bude samo shiny glamur dok od realnosti opet nebude bilo nikaj.Opet budem moral igrat GTR2....

JuiceBox 28.02.2011. 19:47

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1856344)
Uff nadam se da će stavit prave Zonde, a ne ovo govno debelo. :amen:

Za to govno debelo koje ide preko 370 na sat bi morao prodat oba bubrega i nabavit jos jedno 20 komada.I ovo je prava zonda, a to sve nisu pravi auto nego malo uljepsani bolidi.Daleko je to od "pravog auta", no neda mi se u raspravu :) .

Sto se tice igre , svidja mi se , sve je na mjestu samo me zanima jel opet nista od realtime sudaranja i pucanja karoserije ili opet bilijar od auta ? :chears:

Baja 001 28.02.2011. 21:28

Citiraj:

Za to govno debelo koje ide preko 370 na sat bi morao prodat oba bubrega i nabavit jos jedno 20 komada.I ovo je prava zonda, a to sve nisu pravi auto nego malo uljepsani bolidi.Daleko je to od "pravog auta", no neda mi se u raspravu :) .
Isto kao i za Veyron ali ga ne čini manje debelim govnom. Zonda F/R je pojam auta, jer predstavlja odlično napravljene aute sa točnim odabirom komponenti da bi bili šta lakši, upravljiviji i brži. Ovo se možda zaleti 370 ali sumnjam da je bolje na stazi ;)

zkljaja 28.02.2011. 21:41

Citiraj:

Autor xulos (Post 1859869)

Sto se tice igre , svidja mi se , sve je na mjestu samo me zanima jel opet nista od realtime sudaranja i pucanja karoserije ili opet bilijar od auta ? :chears:

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1859999)
Isto kao i za Veyron ali ga ne čini manje debelim govnom. Zonda F/R je pojam auta, jer predstavlja odlično napravljene aute sa točnim odabirom komponenti da bi bili šta lakši, upravljiviji i brži. Ovo se možda zaleti 370 ali sumnjam da je bolje na stazi ;)

(Ako se ne varam) Pricate o Paganijima a ne o Zondama. Zonde su pri kraju svoje proizvodnje, sad je aktualan Pagani Huayahhaaaara :beer:

Meni nisu fora zonde, meni je fora stara Kockica od 300ks ili kakva Toyota Corolla AE86 :D

Baja 001 28.02.2011. 21:50

Citiraj:

(Ako se ne varam) Pricate o Paganijima a ne o Zondama. Zonde su pri kraju svoje proizvodnje, sad je aktualan Pagani Huayahhaaaara :beer:
Ne varaš se. Pojam Zonda je meni pojam u kojem je Pagani trebi napravit daljni razvoj. Ova Hauauyxuau kako je Jeremy nazva, je samo udabljana ne agresivan skulptura. Jednostavno mi ne leži ~1400 kg i 700 ks (samo), jer ima manji KS/kg od Zonde.

Citiraj:

Meni nisu fora zonde, meni je fora stara Kockica od 300ks ili kakva Toyota Corolla AE86 :D
Meni ne. Meni je pojam 190 Evo3 i ekipa.

TheBEaST 28.02.2011. 22:00

Citiraj:

Autor xulos (Post 1859869)

Trebala bi biti malo izraženija oštećenja, iako mislim da nebudu totalke kao kod Grida...srećom pa bar nebu više situacija ko u Shift 1 dok udariš auto naprijed, a on kao od kartona klizne prek tvojeg auta...kod noćnih utrka kažu da se mogu razbiti svijetla, vjerojatno će se ovisno u težini i stupnju realizma i utjecaj oštećenja prenositi na igru ili bude se moglo uključiti ili isključiti oštećenje.
Ah, tko će još čekat mjesec dana...

JuiceBox 28.02.2011. 23:22

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1860030)
Jednostavno mi ne leži ~1400 kg i 700 ks (samo), jer ima manji KS/kg od Zonde.

Meni ne. Meni je pojam 190 Evo3 i ekipa.

Sta ti tu ima lezati ili ne lezat ?nikad je neces vozit nit radis na njenom razvoju. daj meni 2 miliona eura i na podvozje od formule stavim amgov motor i kabinu od karbona .tako svatko zna napravit auto.Daleko od toga da zonda ne valja, ali svatko zna radit kad ima love i materijala a auto kosta milju eura.No vec kad si o veyronu poceo, njegovu tehnicku stranu ( iako mi je sam auto bzvz ) nece nitko nikad nadmasit ( a kamoli ne pagani) , barem ne u skorije vrijeme , jer to je pravo cudo tehnologije,od motora, mjenjaca, posebnih naplataka i guma ( koje btw dodju 50 k eura i mjenjaju se nakon svakih 5 promjena guma) itd...Jedini koji mu se blizi je Porsche 918 RSR no on je prica za sebe.

Kao sto ti je kolega Papčić rekao , kockica , ae86 190 evo 3 itd to su auti.Da ne pricam o novom GT-r u kao i o r34 skylineu..

no, video sve govori : http://www.youtube.com/watch?v=rU9mQ...feature=fvwrel

Ordem 28.02.2011. 23:47

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1859999)

to "debelo govno" od veyrona je bilo samo 0.5s sporije od zonde f na top gear testu

glupo je reci da za veyron nisu odabirane komponente koje bi ga cinile laksim, upravljivijim i brzim -.-

da ne kosta toliko sigurno bi bio u nekom natjecanju..

jel ti i ovaj novi veyron debelo govno
http://carscoop.blogspot.com/2010/07...per-sport.html ?

raspravljamo ne o supercars vec o hypercars (u koje spada i huayra)
autima koji idu preko 340-350km/h

auti koji jedu ferrarie, lamborghinie, porscheove, itd (dobro iznimka reventon)

jedini auto za kojeg bi rekao da je nazadovao i postao vise orijentiran prema luksuzu (tj da nije napravljen cisto za stazu) jest novi mclaren mp4-12c
bljeda kopija starog mclarena f1..

Baja 001 01.03.2011. 00:56

Citiraj:

Sta ti tu ima lezati ili ne lezat ?nikad je neces vozit nit radis na njenom razvoju. daj meni 2 miliona eura i na podvozje od formule stavim amgov motor i kabinu od karbona .tako svatko zna napravit auto.Daleko od toga da zonda ne valja, ali svatko zna radit kad ima love i materijala a auto kosta milju eura.No vec kad si o veyronu poceo, njegovu tehnicku stranu ( iako mi je sam auto bzvz ) nece nitko nikad nadmasit ( a kamoli ne pagani) , barem ne u skorije vrijeme , jer to je pravo cudo tehnologije,od motora, mjenjaca, posebnih naplataka i guma ( koje btw dodju 50 k eura i mjenjaju se nakon svakih 5 promjena guma) itd...Jedini koji mu se blizi je Porsche 918 RSR no on je prica za sebe.
Pa u čemu je problem, zašto ga ne naprave ako je tako lako?

Citiraj:

to "debelo govno" od veyrona je bilo samo 0.5s sporije od zonde f na top gear testu

glupo je reci da za veyron nisu odabirane komponente koje bi ga cinile laksim, upravljivijim i brzim -.-

Pa Veyron je obični produkt bildanja auta. Razvoj koji je traja oho ho, upitna proizvodnja nakon izgaranja motora, preskupe gume (koje mogu cca 15 minuta trajat ako se ne varam na top speedu), limitiran na 300 u normalnim uvjetima....

Zonda je puno kompletnije auto. Šta se tiče staze, a dosta mi je pogledat Nordschleife.

Nego dosta OTa, bacite mi primjedbe na PM ;)

Ati freak 01.03.2011. 02:12

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1860147)

jedini auto za kojeg bi rekao da je nazadovao i postao vise orijentiran prema luksuzu (tj da nije napravljen cisto za stazu) jest novi mclaren mp4-12c
bljeda kopija starog mclarena f1..

A FXX/Enzo, 599 GTO? To nisu iznimke?

Ordem 01.03.2011. 11:41

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1860211)
Pa Veyron je obični produkt bildanja auta. Razvoj koji je traja oho ho, upitna proizvodnja nakon izgaranja motora, preskupe gume (koje mogu cca 15 minuta trajat ako se ne varam na top speedu), limitiran na 300 u normalnim uvjetima....

Zonda je puno kompletnije auto. Šta se tiče staze, a dosta mi je pogledat Nordschleife.

Nego dosta OTa, bacite mi primjedbe na PM ;)

kakve veze imaju koliko su trajali razvoj i proizvodnja? auto je vani i to je vazno

i naravno da je razvoj trajao toliko dugo posto je bugatti isao oborit rekorde koji su dotad bili nedostizni

i to sve uz pomoc svojih inzinjera i tehnologija koje su sami razvili

pagani kupuje sve svoje komponente (i sto je najvaznije jednostavno kupi motor od AMGa, dok je bugatti prvi napravio motor od 1000ks sto se smatralo nemogucim) - ako se ne varam, jedino sto je na zondi originalno jest sasija i unutrasnjost.

i naravno da gume traju 15min na full brzini, kao i na svakom drugom autu koji postize brzine iznad 400km/h
nije to do izrade auta, nego do pritiska koje gume moraju izdrzat..
i koda tko pita za cijenu guma ako si mozes priustit auto od 1.6mil €

kazes da je zonda kompletniji trkaci auto a brza od veyrona samo za 0.5s (i to mislim da bi ju onaj novi veyron poderao) -.-

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 1860228)
A FXX/Enzo, 599 GTO? To nisu iznimke?

jel FXX u slobodnoj prodaji (ili je onu shemu kupis ga i onda ga smijes vozit samo na ferrarievoj stazi?)

a na 599GTO sam zaboravio

ugl htio sam reci da svaki auto koji je pagani napravio, jest brzi od 350km/h

nesto s cim se ne mogu pohvaliti ostale auto kuce poput ferraria i ostalih.

TheBEaST 01.03.2011. 11:41

BladeRy 01.03.2011. 11:57

Samo da ne bude sranje sa kontrolama kao prvi Shift. Pri brzinama od 60, ne da skrene u krvinu, nego izeltim na travu prije krivine, a preko 100ak, kao da cigla skrece. Drift je bio nevoziv kompletno.
Igra je postala nesto bolja sa volanom, al ATI (tm) problem i dodatne lagave kontrole koje nisu ispravili nikako nego ubacili krusor od misa i LAN, me tjeraju na sumnju.

AI koji je totalni idiot i gdje nadjem 15 njih ispred hairpin chose jer je prvi odlucio to proc sa 1.1km/h i svi su se pozabijali u njega. Protivnik se zabije u mene i izgura me sa staze u zid i ja dobijem warning da sam kratio stazu...a kad skratim cijele sikane vozeci samo ravno ni rijeci o penaltyu??! Imas awarde za neke akcije, i za Top Speed auta, iako igra nema niti jedan pravac gdje mozes postici top speed pa da se ubijes.

Grid se nemoze bas usporedit sa Shiftom. Grid je brza i agresivna voznja, super malih zahtjeva hardwaerskih, dobra fizika razbijanja auta.
Sad jel dobro koce ili ne, to je subjektivan dojam, isto tako je meni minus Shiftu sta je takvi konzolitis port da ispada kao da James may vozi sa "dodavanjem" volana za svaku krivinu.
Dmg u Shiftu je sranje, otpadne hauba a Zonda vozi samo sa kabinom i bez ijednog drugog komada karoserije, i ne osjetis da ti fali 80% auta.

Da nisu S1 usrali sa katastrofa portom, bi bi odlican. Al ovako me iskreno strah sta ce EA natjerat S2 da bude po konzolitis receptu.

LorD ClockaN 01.03.2011. 15:28

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1860370)

Šta im je tako teško ubacit i accordicu!!

fran123456 01.03.2011. 15:30

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1860541)
Šta im je tako teško ubacit i accordicu!!

Ne, neće bit tvog auta :P

Baja 001 01.03.2011. 15:44

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1860370)

:chears: i Radical je tu :) Posebo mi se sviša i DB9R.

LorD ClockaN 01.03.2011. 15:45

Citiraj:

Autor fran123456 (Post 1860542)
Ne, neće bit tvog auta :P

Znači osta je mi gt-r igra jer u njoj ima :)
ali samo type R, a ne moj type S...

TheBEaST 03.03.2011. 22:26

Otkrivene još neke nove staze

Circuit De Catalunya, Dakota, Rustle Creek and Shanghai

Popis trenutno poznatih staza

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:49.