![]() |
poceo sam igrati sa japanom i kada sam prikupio dovoljno vojske napadnem rusiju i oduzmem joj glavni grad nakon toga kraljica katarina mi nudi 6 gradova, 260 golda i još neke luksuzne resurse za 10 poteza mira
:D |
predobra igra... svi nastavci su mi se svidjeli... al ovaj je predobar :))
|
Ima ko map editor za ovo čudo?
EDIT: našo, zove se Sid Meier's Civilization V SDK |
Najavljen veći patch za slijedeći tjedan...
http://www.bug.hr/master/vijesti/prv...-v/104359.aspx http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=94438 |
Citiraj:
Evo da si odgovorim :D Radi, ali izgleda i igra se kao s**** A u tom jednom gameu mi se srećom nije pretjerano dopala igra, svijet i na velikoj mapi izgleda nekako sićušno, uopće ne daje globalni osjećaj, neke dizajnerske odluke su zakon, neke užaš. Očito moram u real life dominirat svijetom :lol2: |
Igra je jako bugovita i prelagana.
U civ4 sam se mučio na princu a sad na 7-ici razvaljujem. Treba na početku samo imat poziciju s dva resursa za sreću, odmah workera gradit i pomogućnosti ukrast workera od slobodnih gradava. Dođeš s vojnikom do njegovog worrkera, objaviš mu rat, uzmeš workera i prekineš rat - piece of cake. Nakon što grad naraste na treći level gradit novog settlera pa opet workera pa setlera. Što prije treba doć do tri grada tak da te golden age digne. Naravno svaki grad mora imat resurs za hapines jel neće moć rasti. Također jako bitni su i odnosi s gradovima. Kad god vam misiju daju da neke barbariane nabijete ili tak nekaj odmah to treba riješit jel su bonusi dobri. Po meni su najbolji morski (maritime) gradovi jel daju hrpu hrane i ubrzavaju rast. Sad je vrijeme za vojsku - katapulti i swordsmeni i konjica- ovisi što imate od strateških resursa. Obavezno vam treba par željeza za par katuplta. Komp je jači od vas u tom trenutku ali dobrim pozicioniranjem katupulta i pješadije koje ih brane može ga se zrokat. Tu mi je najveća zamjerka - komp se bori ko kreten. Samo ide na masu. Kreće na tebe ko mutav a ja ga katapultima skidam iz daljine. I treba kompove samo oslabit (uzet glavni grad) i uzet im pare za primirje i krenut na drugog. |
|
Jel igra još netko ovu "igru"?
Ja sam ju prije 15-ak dana instalirao i već odlazi s računala, i dabogda se nikad ne vratila. Krenuo sam od Chieftan težine jer sam mislio da bi kao noob odatle trebao krenut, bome sam se prevario. Sve težine ispod Emperora su ljigavo lagane i stvarno mi je bilo muka odigrat par partija do kraja, na težima je još gore - AI je jednako "pametan", samo dobiva ogromne bonuse i imam osjećaj ko da u zid udaram, najgluplji zid kojeg možete zamislit. Jednu jedinu partiju sam izgubio kad sam prvi put zaigrao na toj težini. Taj ogromni glupi zid se prevrnuo i zgnječio me -> nisam imao dovoljno metaka da mu sredim sve jedinice. Omjer je bio valjda 1:20, a sredio me samo zato što sam bio lijen pravit više artiljerije. :D Pitanjce: Jel kod vas AI ikad ima ikakvu obranu od atomskih bombi? Kad se netko opire, pričekam moderno doba i samo mu parkiram nosača uz obalu i game over za par krugova. Stvarno ne vidim kako netko može izgubit partiju ispod Emperora, jer samo je pitanje vremena kad ćeš pobjedit? Imam samo jednu riječ: WTF?! :wtf2: PS. Tek sad vidim ovaj December Patch Change List. Ali toliko sam razočaran da nemam volje ni probati jel ima išta istine u njemu. :nono: |
Citiraj:
Pa, recimo da je patch sredio dosta toga. Mene sad u cijeloj igri najviše smeta loša i nerealna diplomacija :fuming: |
Meni je igra odlicna, nisam prije igrao ni jedan od serijala CIV ali na ovaj sam se navukao... samo kaj jedina taktika kojom ja igram je pokori cijeli svijet :D nekak mi se neda ic na nikakvu diplomaciju, al mozda ovih dana probam i tu taktiku al nekak mi se cini dosadna...
|
Ja bih htio znati koliko vam Civ5 ždere memorije?
Ja sam sa par gradova na standard mapi u middle age-u otišao u windoze i vidio da mi goli windowsi 7 64bit i civ5 uzimaju 5.1Gb memorije!!! Win7 defaultno mi uzme 1.2 jer potrpa sve u memoriju (imam 8giga) a ostalo ode na civilizaciju! Nevjerojatno neoptimizirana igra. A da ne pričam o konstantnom opterećenju gpu-a od 100% !?! WTF? 6 vidljivih nepomičnih gradova i 4 vidljive jedinice koje stoje a on gpu na 100% kao da igram crysis? Mislim ono, čime su oni zatrpali 4 gigabajta memorije? |
Koliko točno memorije zauzima, ne znam. Ali sam ju ja sasvim glatko igrao na ovom svom laptopu iz siga. :beer:
|
civ5 - cudo igra, poceo sam od civ2 i od tada svaku kupujem (citaj: skidam) + one ekspanzije, sjecam se kako sam je nestrpljivo cekao da izadje, takodjer ima super dlc... moram je opet nabaviti
|
Citiraj:
|
bilo je govora kako civ5 nepotrebno guta memoriju tako da vjerujem da civ5 uzeo 5 giga... pogotovo ako je najveca mapa
|
Do jucer ju nisam mogao normalno igrati, single core proc, samo ucitavanje je trajalo po 5-8 minuta, al danas sa x4 je druga prica, igra sad radi "normalno", leti... I prije i isla u kasnijoj fazi donekle, ali proc je stalno bio na 100%.. Izacice valjda jos koji patch. Igra prezarazna.
|
Imate akcije na Steamu:
CIV5: Game of the year 9,99€ Ja sam se pri put prijavio na Steam zbog ovoga. Više da skoro niti neigram, ali Civilization je legenda. Traje još 26 sati. |
Ja sam je uzeo za 7.5 eura danas na Steamu..
|
To je verzija bez dodataka. Ja sam nabacio i tih 2,5€ da dobijem i sve dodatke. :)
|
oko božića prošle godine sam na steamu uzeo civ5 game of the year + svi dlc za 16 Eura i od onda klinac na laptopu igre sve teče fluidno a dok je imao piratsku verziju + dlc mu je štekala i pješčani sat je malo malo vrtio ,misli da je do igre .slična situacije je i kod lega na alienware mx17 laptopu dok je imao crackanu verziju problem ali kad je kupio original sve za 5
|
Evo da oživi malo temu. Jel igra još netko ovo :)? Ja sam u banani s vremenom, pa trenutno ne stignem, ali čim uhvatim vrmenea krećem.
|
nova expanzija Brave New World -> https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...16017052_o.jpg
stranica -> http://www.civilization5.com/bravenewworld/ |
Naravno Civ se igra u multiyu, a najbolji multi je bio na civplayers.com. Ima ladder, pravila i sve drugo ali je dosta ljudi otišlo. Drugi je NQ ili NoQuiters. Mogu se naći i preko steam communitya.
|
Dobro da li itko još ovo igra u multy ?
Možemo nabaciti 2v2 ponekad, prek vikenda navečer npr. Ja i kompa smo dobri igraći. |
Kupio sam cijelu igricu sad za Novu kad su bili bolesni popusti. S obzirom da sam skroz novi u ovakvoj igrici imam pitanjce.....
Imam gradove na otoku i prešao sam cijeli otok i kako da sad pređem more? Imam neke brodove ali oni mogu ići samo uz otok, ne dalje na more. Ne mogu vidjeti gdje je obala zbog onih oblaka ali znam da još ima država negdje. Može pomoć :fala: |
Moraš razviti tehnologiju kako bi mogao graditi istraživačke brodove .
Uglavnom , moraš još igrati ..... i razvijati se .... |
Valjda onda dođe kasnije, jer nemam kaj sad posebno raditi osim vrtit turnove i razvijat nešto u gradovima.....
Nisam sad za svojim kompom ali budem pogledao što to treba onda točno razvijati da ih dobim :fala: |
Navigation ti mislim treba da ti sve jedinice mogu u ocean (tamno more).
Ja sam sada krenuo sa Gods&Kings, ova religija je dosta jos zapetljala, ali svidja mi se koliko su jos digli sve od vanilla CIV5 :) |
Meni je igra super samo treba sve to skužit.....s obzirom da prvi put igram, sve mi je još malo komplicirano :kafa:
|
G&K se isplati uzet, religija daje dodatnu dimenziju.
A za pocetak samo pratis savjetnike, i za science i za gradove. Jedino ako ciljano zelis otkljucat neku tehnologiju, tipa navigacije, otvoris cijeli tech tree i ides ravno na nju. Ako si izoliran na otoku, to je prioritet. Igra moze bit prilicno automatizirana (cak i workere mozes stavit na auto), ali mozes ic i u micro management gradova i kontrolirat svaku sitnicu. Zna doci do zamora u kasnijim fazama razvoja, ali opet joj se vracam svako malo :) Meni osobno najvise pase tezina Prince, dobar omjer izmedju ugodnog igranja i izazova |
Nisam nikada shvatio koja mi je prednost ručnog podešavanja radnika šta da rade? Uvijek sam ih držao na auto, osim ako sam trebao cestu napraviti direkt do željenog područja.
|
Jer će u 90% slučajeva nakon osnovnih upgradea radit trading posts di god stignu. Rijetko imam baš hrpu radnika, tako da ih volim držat pod kontrolom :)
|
Kako povećavati religiju odn. kako vratiti grad kojeg su drugi preobratili? Kaj se sve dobiva uopće religijom?
|
Gradove se dobivalo kulturom koliko se ja sjećam.
Kada mi se nije dalo ratovati, uvalio bi grad između 2 neprijateljska, što bliže njima, i onda ga pumpao kulturnim zgradama dok im nije preoteo teritorij i obratio gradove. Isto tako, ubaciš artista u grad i poveća kulturni domet. |
Citiraj:
|
Zarazio sam se, opet, sa Civ V. Krenuo sam sa Prince težinom da se malo podsjetim jer nisam dugo igrao. Na Princeu sam doslovno razvalio AI odmah u prvoj igri, smiješno je bilo... pa isto napravio i na King, Emperor i Immortal težini. Sad sam usred prve Deity igre, i čini mi se da AI opet nema šanse. Igra je jako zarazna, ali uništi ju taj AI koji k**ca ne valja.
Nadao sam se da će u silnim patchevima, dlc-ovima i add-onima popraviti malo AI, ali nula bodova. Opet uskoro ide uninstall. Jednostavno nema smisla igrati protiv tog retarda, a za multiplayer igru nemam vremena. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:38. |