![]() |
Citiraj:
isto kao što je plavi diesel obaojan plavo,tak je loža crvena..isti kur..c samo druga boja zbog prepoznavanja-kvaliteta ista!:D |
Citiraj:
Citiraj:
isto i na visim okretajima, cujem razliku. Citiraj:
Citiraj:
opet ponavljam - pricam iz osobnog iskustva, i rijec je o autu koji je kupljen nov, i koji je cijelo vrijeme kod mene, i kojeg vozim ja u 98% na istoj istijanoj relaciji (sisak je mali, sta ces). rijetko kada picnem do zagreba ili bosne, ali nije o tome rijec, i ne uzimam uopce tu relaciju kao referencu nego malo otvorene (15tak km), i malo kroz grad (10tak km). svakodnevno, dok se tank ne isprazni i dok ne dode do rezerve (dok se lampica ne upali). isto malo drugacije pitanje: neka prodem istu kilometrazu situacija, sa istim iznosom novca, na ini 95 i na tifonu 95 class. kako je to isto moguce, ako je tifonski 95 class skuplji? sada iskreno ne znam koja je cijena 95ice na ini, ali je prije redovito bila razlika oko 20-25 lipa po litri (mozda cak i vise, pojma nemam. prije ~3 godine pricam, ne prije 3 mjeseca). jest mala razlika, ali opet bi na ininom gorivu trebao proci barem malo vise, a ne obrnuto. |
osjeti se razlika između tifona i ine...barem na karlovačkim crpkama...auto pređe nešto više km i motor radi malo bolje(snažnije)
|
Odgovor iz uprave INE: gorivo se uvozi od rusa,malo pod neobjašnjivim okolnostima dal MOL ili baš INA,no prerada nafte u benzin se provodi u Rijeci i Sisku,u zadnje vrijeme po euro standardima. Eto,da riješimo ove nebuloze okolo italije i sl.
|
Citiraj:
Svi neki pro jbt... Citiraj:
Jel se tebi može dokazati da gorivo može imati utjecaja samo par % na snagu motora i to tek kod jakih auta od 200-300 konja? Jesam već davao linkove gdje su u AMC centru testiralu upravo to, a testirali su kompjuterima pošto to ne bi mogao osjetiti nitko u normalnoj vožnji. Đizs, kakve nebuloze, ko da pričamo o postavkama Formule 1, a ne o prosječnim autima. Citiraj:
Šta sa ininim 'vergla' jedno 10 min pa upali? Šta oni to voze? Golf dvojke? Citiraj:
:care: Što se tiče tvog pitanja, ina je najjeftinija zato što svi kupuju od nje. |
Citiraj:
Samo ne shvaćam zašto ti bez ikakvih argumenata napadaš druge zato što imaju drugačije iskustvo od tvog... |
Citiraj:
idem do rezerve. nakon x vremena se gorivo pomjesa sa onim sto je prije bilo, prakticki nije to to kao sam sam iscjedio cijeli tank, ali opet to gore za inu. ovo se dogada samo kod tanka kod jednih, tanka kod drugih. drugi tank na istoj benzinskoj uzimam kao cisto njihovo gorivo, ili zanemariv ostatak goriva sa druge benzinske. zaista mislis da je placebo efekt kod jako puno ljudi? Citiraj:
|
Citiraj:
O tifonu ima dosta oprečnih mišljenja, no opet to ovisi od korisnika do korisnika, generacije motora, eventualnog tuninga i stila vožnje. Par citata sa drugog foruma vezano za tifon O tom Tifonu ima više oprečnih mišljenja nego o Ini :D Evo par mišljenja s jednog drugog foruma. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
btw za sve vas testere evo jednog testa goriva http://www.youtube.com/watch?v=Fu9Lu...layer_embedded |
Citiraj:
Ja sam u svim INim stanicama točio i uvijek sam bio nezadovoljan glede paljenje i trokiranjem u vožnji te povećoj potrošnji. Zato sam promjenio na OMW ( Branimirova i Slavonska kod Cole ) i Tifon ( Sesvete kod Slavonske ) pa mi radi uglađenije i lagano pali na prvi zub. Razliku sam primjetio i manju potrošnju. Zanimljivo da INA škrtari na aditivima i na neispravnim mjeračem tlaka za pumpanje. To sam gotovo primjetio na svim crpkama. |
Citiraj:
Prvo, ti vozaci su napravili tolko kilometara kolko ti nikada u životu neces napraviti, i dok si se ti igral s maminom sisom ti su ljudi vozili 000 kilometara i ne voze nikakve Golfe 2 ..... niti ikaj slicno ak te baš zanima...... Voze se samo noviji autici.... I da niti jedan nije ispod 100 KS...... Da te onak pitam koliko imaš vozackog ispkustva ? ( Godina ) I kaj si vozio od auta osim tog kaj si mami doma uzel kljuce ? Kolko si auta promjenio ? ( Ne da si susedu išel po kruh pa da možeš reci da si vozil 2 auta, nego napravio minimalno ~x000 Km s jednim autom ) Spominješ te vozace kao pritupe seljacine dok si ti ultra pametan i inteligentan... |
Zapravo, predomislio sam se, krivi post
|
Citiraj:
Što je oktanski broj goriva viši, to teže dolazi do spontanog zapaljenja goriva u cilindru. Što je oktanski broj niži gorivo će biti sklonije spontanom samozapaljenju. To je opasno iz razloga što se gorivo može zapaliti prije nego što bi trebalo i kad se to dogodi čuje se zvuk iz motra sličan lupanju (knock ili ping na engleskom). Kad bi motor tako nastavio raditi došlo bi do oštećenja ventilskog mehanizma. Moderni motori pokušavaju to spriječiti pomoću "knock" senzora, koji otkriva pojavu detonatnog izgaranja i onda računalo (ECU) djeluje protiv toga. Visokooktansko gorivo toči se u automobile čiji motori imaju visoku kompresiju (to je omjer najvećeg obujma i najmanjeg obujma komore za sagorijevanje). Viša kompresija - veća mogućnost detonatnog izgaranja (naravno i veća termalna efikasnost motora). Inače za benzince, mislim kako se omjeri iznad ~11:1 smatraju visokom kompresijom. Tvoja Škoda ima vjerojatno omjer 10:1. Samim time viši oktanski broj ne znači da je gorivo kvalitetnije u smislu više energetske vrijednosti, i zbog toga nećeš imati veću snagu :) Takvo gorivo može biti kvalitetnije u smislu manjeg udjela vode i sumpora. Prevedeno - ne isplati ti se točiti gorivo višeg oktanskog broja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:32. |