PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   iskustva sa pojačalima! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19549)

newalss 07.05.2005. 22:03

Citiraj:

Originally posted by syss

na zvučnicima je utp-5 samogradnja sa tnt-a,

Jesi pravio ffrc ili triple T?
Baš si ovih dana razmišljam da si napravim jedan od ova dva. Kako si ti zadovoljan sa tim tvojim? Ako je istina što pišu na TNT-u svakako se isplati malo potruditi.
E da, gdje si nabavio UTP kabel?
Gdje god dođem sve nekakav škart. :(

syss 09.05.2005. 09:11

eh sad triple t... pa nisam ja rokfeler :D

ffrc ali bez vanjskog bužira jer sam u trenutku gradnje tog kabela bio jako limitiran parama... a drot ko drot... bolji je ziher od default crveno-crne 2x0.1 kvadrata :D

newalss 09.05.2005. 13:11

Citiraj:

Originally posted by syss

bolji je ziher od default crveno-crne 2x0.1 kvadrata :D

Vjerojatno. Ovaj default ti je bio nešto slabiji u basu. ;-)
Spetljat ću i ja sebi jedan. Mada mi se čini da ovi kablovi bolje sviraju na nekim biwire zvučnicima. (a ja ih nemam). Ako sve spojim na jedan kup čini mi se da će visoki patiti. Al' koliko para toliko i muzike.

syss 09.05.2005. 15:34

ma čuj to ti je sve relativno... kažu da je interkonekt taj koji mnogo više promjena unosi u zvuk.

Renesis 16.05.2005. 21:56

Evo danas sam se malo igrao sa svojima i došao do sljedećeg:

Ako spojim zvučnike digitalno i analogno (2 kanal) istovremeno, zvuk je puno bolji. Puniji i ljepši za čut. ALI zvuk pucketa svako malo, ali baš se ono jako čuje, pa me zanima ako ko ima rješenje...

Naime digitalni ima jedan ulaz a analogna ima dva. ovaj drugi se mix-a sa nekim od njih. Tako da kad spojim digitalno i analogno na 2 kanal, zvuk zvuči puno bolje...

@Jango - ti si imao ove ko ja, imaš ti kakvo rješenje. Jer sa dual vezom je zvuk PUNO ljepši, nego samo single, bilo digital ili analog...

Jango Fett 17.05.2005. 00:29

Citiraj:

Originally posted by Renesis
Evo danas sam se malo igrao sa svojima i došao do sljedećeg:

Ako spojim zvučnike digitalno i analogno (2 kanal) istovremeno, zvuk je puno bolji. Puniji i ljepši za čut. ALI zvuk pucketa svako malo, ali baš se ono jako čuje, pa me zanima ako ko ima rješenje...

Naime digitalni ima jedan ulaz a analogna ima dva. ovaj drugi se mix-a sa nekim od njih. Tako da kad spojim digitalno i analogno na 2 kanal, zvuk zvuči puno bolje...

@Jango - ti si imao ove ko ja, imaš ti kakvo rješenje. Jer sa dual vezom je zvuk PUNO ljepši, nego samo single, bilo digital ili analog...

To da je zvuk bolji ti se samo čini, jer zapravo reproducira u isto vrijeme umixan signal sa oba izvora, i digitalnog i analognog. To nema veze s kvalitetom reprodukcije, no ako te usrećuje, OK.

Nažalost, problem sa pucketanjem je poznat kod ovog modela zvučnika. Ja sam ga isto imao i dok sam ih posjedovao, problem nisam riješio.
Pucketanje nastaje samo pri početku signala i vezan je isključivo za digitalnu vezu. Dakle, kada krene protok digitalne informacije, ono zapucketa od neke vrste "šoka", jer u digitalnom načinu dok ne protječe informacija nema signala. U analognom načinu signal je uvijek tu, slabiji ili jači. Da li je to slučaj i kod tebe?

Prema spoznajama sa Creativeovih troubleshooting foruma, pucketanje se da ispraviti softverski. Ja sam instalirao najnovije drivere za zvučnu (Audigy 2 NX) pa je pucketanje nešto smanjeno, iako nije nestalo. Jedan tip mi je rekao da to rješava tako da ima pozadinski program koji cijelo vrijeme na repeat pušta jednosekudni WAV koji je potpuno tih, pri čemu je signal konstantan. No to mi izgleda prilično neelegantno rješenje da bih išao na digitalnu konekciju. Uostalom, korištenjem dobrih kablova analogna veza je bolja od digitalne.

vodokotlic 17.05.2005. 00:44

evo ja sam za vikend nabavio Altec Lansing MX5021 i vec imam problema. preko dana na normalnim glasnocama sistem radi super ali kad je tisina a to je pogotovo izrazeno po noci cuje se konstantni sum iz zvucnika (white noise) sto postaje prilicno iritantno. dal bi se to dalo ublazit kako ili da ih idem vratit i trazit neki drugi sistem ili da na kraju iskeširam 1400kn za slusalice i njihovo pojacalo:confused: :fuming: :(

Jango Fett 17.05.2005. 00:47

Citiraj:

Originally posted by vodokotlic
evo ja sam za vikend nabavio Altec Lansing MX5021 i vec imam problema. preko dana na normalnim glasnocama sistem radi super ali kad je tisina a to je pogotovo izrazeno po noci cuje se konstantni sum iz zvucnika (white noise) sto postaje prilicno iritantno. dal bi se to dalo ublazit kako ili da ih idem vratit i trazit neki drugi sistem ili da na kraju iskeširam 1400kn za slusalice i njihovo pojacalo:confused: :fuming: :(
To ne bi trebalo biti. Kako si nabavio zvučnike? Jel možeš probati zamijeniti?

A možda je stvar i tvojoj pratećoj opremi/softveru...

vodokotlic 17.05.2005. 00:53

zvucnici su kupljeni u linksu, mogu ih zamjenit u roku od tjedan dana, znaci do vikenda.
nije do moje opreme jer se taj sum javlja kad god su zvucnici ukjuceni, bez da su spojeni na bilo koji izvor zvuk
i da i sateliti i sub sume (Sub ima zanimljiv zvuk ventilatora u pogonu.
gledao sam malo po netu i par ljudi se zalilo na taj sum....

Jango Fett 17.05.2005. 00:57

Citiraj:

Originally posted by vodokotlic
zvucnici su kupljeni u linksu, mogu ih zamjenit u roku od tjedan dana, znaci do vikenda.
nije do moje opreme jer se taj sum javlja kad god su zvucnici ukjuceni, bez da su spojeni na bilo koji izvor zvuk
i da i sateliti i sub sume (Sub ima zanimljiv zvuk ventilatora u pogonu.
gledao sam malo po netu i par ljudi se zalilo na taj sum....

Da... često se događaju šumovi kod raznih modela PC zvučnika.. što je najgore to je kod high-end PC zvučnika...

To ne bi trebalo biti tako. Daj ih na reklamaciju.

Renesis 17.05.2005. 10:53

Meni pucketa u toku pjesme i to samo ako spojim preko dva kabela. ako je spojen samo jedan (ana ili dig) nema pucketanja.

A to da je zvuk bolji, zvuči punije, bogatije malo....

Jango Fett 17.05.2005. 11:26

Citiraj:

Originally posted by Renesis
Meni pucketa u toku pjesme i to samo ako spojim preko dva kabela. ako je spojen samo jedan (ana ili dig) nema pucketanja.

A to da je zvuk bolji, zvuči punije, bogatije malo....

Onda budi sretan.

Odluči se na jednu konekciju (preporučam analognu) i investiraj u bolje kablove, te uživaj u zvuku (koliko god je to moguće sa tim zvučnicima ) ;)

Njusskallo 20.05.2005. 11:16

Citiraj:

Originally posted by Jango Fett
Onda budi sretan.

Odluči se na jednu konekciju (preporučam analognu) i investiraj u bolje kablove, te uživaj u zvuku (koliko god je to moguće sa tim zvučnicima ) ;)

Da i ne kupuj kablove u HG spotu jer če pucketat još više

Jango Fett 20.05.2005. 12:02

Citiraj:

Originally posted by Njusskallo
Da i ne kupuj kablove u HG spotu jer če pucketat još više

Ne razumijem ovu izjavu. Iz nje proizlazi kao da HGspot proizvodi svoje kablove (koji su loši). Koliko ja znam, HGspot prodaje Bandridge (i Profigold kao njihov ogranak). Po toj logici treba izbjegavati sve trgovine koje prodaju Bandridge (a njih je mnogo).

Dok Bandridge ogranak nudi zaista bezvezne kablove, Profigold je sasvim solidan kao svrsishodan kabel i vjerojatno najbolje što može naći za sebe, bez obzira ne cijenu. Razlog je taj što PC konekcija daje problematične uvjete - kabel naime mora biti 2 RCA (chinch) na 3.5 mm minijack, što se ne nalazi kod high-end hifi proizvođaća. Prema onome što sam dosada vidio, ne možeš naći bolji kabel od Profigolda ako tražiš takav sistem, a na njega si prisljen ako nemaš zvučnike sa klasičnim stereo RCA ulazima. Jedini bolji kvalitativni odskok možeš postići samogradnjom, no već Profigold će izvući maksimum iz PC-a.

flajpan 20.05.2005. 23:43

Da ne otvaram novu temu - molim samo jedan praktični savjet. Mogu li kako na svoj komp spojiti pojačalo? - nemam neku posebnu zvučnu osim ove integrirane. I onda spojiti na to zvučnike i mikrofon i da mogu nešto snimit - neki program preporuka. To je sve u svrhu zabave - karaoke. Ništ posebno. Hvala!

Jango Fett 20.05.2005. 23:55

Citiraj:

Originally posted by flajpan
Da ne otvaram novu temu - molim samo jedan praktični savjet. Mogu li kako na svoj komp spojiti pojačalo? - nemam neku posebnu zvučnu osim ove integrirane. I onda spojiti na to zvučnike i mikrofon i da mogu nešto snimit - neki program preporuka. To je sve u svrhu zabave - karaoke. Ništ posebno. Hvala!

Za spajanje zvučne kartice i pojačala treba ti ovakav kabel:

http://www.rueducommerce.fr/hifi/ima...ge_pga3402.jpg

Možeš ga nabaviti gotovo u svakom elektro-dućanu i dođe par kuna.
Njega spajaš na uobičajeno zeleni izlaz sa zvučne kartice, tj. primarni stereo izlaz (nije bitno je li integrirana ili samostalna, uvijek je takva shema). Ukoliko ti je kartica surround, onda imaš tri izlaza, pa pazi da priključiš na onaj prvi (dakle, zeleni).

Što se mikrofona tiče, svaka zvučna (gotovo svaka) ima Mic In, tj. ulaz za mikrofon i softversku podršku za snimanje. Mikrofon spojiš direktno na taj ulaz na zvučnoj i softverski u Audio properties namjestiš način rada sa Playback na Recording, pa snimaš. E sad, karaoke situaciju nisam nikada probao, pa trebaš eksperimentirati - ili čekaj da ti se javi netko iskusniji od mene.

Njusskallo 21.05.2005. 07:24

Citiraj:

Originally posted by Jango Fett
Ne razumijem ovu izjavu. Iz nje proizlazi kao da HGspot proizvodi svoje kablove (koji su loši). Koliko ja znam, HGspot prodaje Bandridge (i Profigold kao njihov ogranak). Po toj logici treba izbjegavati sve trgovine koje prodaju Bandridge (a njih je mnogo).

Dok Bandridge ogranak nudi zaista bezvezne kablove, Profigold je sasvim solidan kao svrsishodan kabel i vjerojatno najbolje što može naći za sebe, bez obzira ne cijenu. Razlog je taj što PC konekcija daje problematične uvjete - kabel naime mora biti 2 RCA (chinch) na 3.5 mm minijack, što se ne nalazi kod high-end hifi proizvođaća. Prema onome što sam dosada vidio, ne možeš naći bolji kabel od Profigolda ako tražiš takav sistem, a na njega si prisljen ako nemaš zvučnike sa klasičnim stereo RCA ulazima. Jedini bolji kvalitativni odskok možeš postići samogradnjom, no već Profigold će izvući maksimum iz PC-a.

ne ne ne

Mislio sam na to kako HG-spotovci izlaze u susret pri kupovini kabela .. samo govorim iz iskustva

Jango Fett 21.05.2005. 08:45

Citiraj:

Originally posted by Njusskallo
ne ne ne

Mislio sam na to kako HG-spotovci izlaze u susret pri kupovini kabela .. samo govorim iz iskustva

Znači... kada ti ne izađu u susret ili su neljubazni, velika je vjerojatnost da će ti ono što si kupio biti neispravno ili...? :D

Hehe...

Ma razumijem ja tebe... no od njih ne treba očekivati čuda - čudo bi bio obrnuti scenarij. Naime to je veliki dućan za apetitima svestrane mase kroz kojeg protutnji bar tisuću ljudi dnevno - teško da će se ponašati kao u maloj specijaliziranoj trgovinici...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:28.