PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   TechnoMax iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=181297)

borny 19.06.2011. 00:10

Možda su ih potrošili na reklamacijama :)

Dućan u garden mallu otvoren (nekakva akcije 21-24h cijeli centar) i zjapi prazan. Kupaca nema uopće, a robe napola. Vidi se nestašica.

Codiac 19.06.2011. 11:47

Citiraj:

Autor borny (Post 1927279)
I onda uzmeš drugi komp na rate i prodaš ga za 3 godine?
Smiješno...
Ja štedim ko konj da skupim dosta love za uzeti auto na keš jer tako nisam rob banke, ali presmiješno mi je uzeti bilo što na kartice ako imam gotovine.

E stari moj al takvi kO ti i ja su u manjini...

Tinte su druga prica al u itu nema kruha vec par godina tako da se to sve vidi kroz propadanja nekad velikih firmi

Zaramoth 19.06.2011. 14:54

Technomax je generalno gledajuci bio skuplji (kod nekih artikala i osjetno skuplji) od konkurencije. Moglo se doskociti tom problemu time sto je kupac mogao konkretno reci na kojem mjestu je vidio isti taj artikal po nizoj cijeni, dati dokaz tomu i vrlo brzo bi bio dogovoren osjetan popust. IT segment u TMaxu se svodio na laptope, printere i monitore. Cak niti PC konfiguracije nisu bile up to date. A komponente? Ma kakve komponente?!? Daleko je to bilo od pravog IT odijela.
Sto se marze tice, dobro su ljudi rekli: na skuplje artikle, laptope, fotoaparate, mobitele, videokamere itd. marza nikad nije prelazila 20%, u vecini slucajeva niti 15. Na sitne artikle tipa USB stickovi, memorijske kartice je marza bila puno deblja ali - ne opstaje firma na takvim sitnicama.
I ne propadaju megastore centri zbog web shopova. Vecina kupaca je tradicionalna i ipak im je draze prosetati i na licu mjesta pogledati i opipati tv ili laptop u par ducana. Evo bas primjer Linksa koji je (na zalost) postao jedini pravi IT ducan s poslovnicama diljem RH. I oni su postali osjetno skuplji no ipak su u ove dvije krizne godine otvorili (koliko?!?) 3-4 nova ducana, imaju kupce, imaju prometa, imaju i siroku paletu proizvoda u ponudi u odnosu na ostatak IT shopova NE racunajuci webshop.
NHF ali webshopovi su ekskluziva vas zagrepcana (ah, blazena nasa centralizacija). Svi jaci webshopovi imaju i svoj centar/ducan u ZGB-u pa ono sto kupite dodjete preuzeti na lice mjesta, bez placanja troskova dostave. I po pitanju reklamacije nemate muke - samo odnesete artikal u ducan. Normalna stvar da vam nije potreban niti neki tamo Links niti HG spot.
U svakom slucaju ste u boljem polozaju nego mi rijecani ili splicani itd.
Ali to je sad sasvim druga tema :)

Amepshi 19.06.2011. 18:51

Citiraj:

Autor Zaramoth (Post 1927509)
I ne propadaju megastore centri zbog web shopova. Vecina kupaca je tradicionalna i ipak im je draze prosetati i na licu mjesta pogledati i opipati tv ili laptop u par ducana. Evo bas primjer Linksa koji je (na zalost) postao jedini pravi IT ducan s poslovnicama diljem RH. I oni su postali osjetno skuplji no ipak su u ove dvije krizne godine otvorili (koliko?!?) 3-4 nova ducana, imaju kupce, imaju prometa :)

Znam ekipu iz linksa i znam kako su 2x provjeravali svaku kunu koja je isla iz tvrtke van. Mislim da su jako dugo odolijevali ucjenama casopisa da se njihova roba nece recenzirati ako Links ne pljune ogromnu lovu za reklamu. Kada kazem ogromnu, onda stvarno mislim na stotine tisuca kuna za godisnju reklamu.

Vec sam napisao kako su u Technomaxu prodavaci bili vidno isfrustrirani, ali po meni to je definitivno bio problem voditelja poslovnice. Zasto su prodavaci u Linksu, uglavnom, usluzni? Mislim da im ne pada na pamet zbijati sale s kupcima.

U Technomaxu sam dosao s 10t kuna u CASHU, htio potrositi na audio. Nakon sto me otprdio prodavac, otisao sam u drugi ducan i tamo potrosio svoju lovu.

coconut 07.07.2011. 19:55

Izgleda da i oni idu kvragu. Bio danas u riječkom Toweru. Prodavaonica je skoro pa prazna. 5-6 laptopa, par navigacija, 10 tv-a,... Oko Nove godine sam bio s Mortalom i bilo je bar 50 tv-a.
Najbolja mi je fora polica s cd-ima. Zamislite policu od 5m dužine sa dva nivoa za robu. Spindle od 50kom, 20cm dalje drugi i tako do kraja police na oba nivoa. :D A nigdje nijednog praznog dvd-a za kupit! S druge strane police s cd-ima nalazi se cca. 50kom kutija za cd-e i to ne slim, već standarne debljine.
Katastrofa je vrlo blaga riječ. Imam filing da će i oni ubrzo putem vemulja i hgšrota.

BojanZD 07.07.2011. 20:56

Isto i u Zadru...ja bio neki dan u nadi da ću se ogrebati za neke slušalice i sl., jer sam kontao da je neka rasprodaja pred zatvaranje, kad ono, puška!!
Na policama par laptopa, kućišta, nešto periferije i popust od 10%..alo, 10%!!!
Sluški nije uopće bilo pa sam samo obišao krug oko polica i nestao.

Botlorn 14.07.2011. 10:10

Jučerašnji update:

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Ri...ed-zatvaranjem

Iako, nije nikakva novost. Svatko tko je u Rijeci zadnjih tjedana bio u Technomaxu zna da im je zatvaranje imanentno. Sve su pokupili s polica.
Kao sto je kolega rekao, nema praznih DVDa, vec samo CDa.

Ono sto me zalosti je sto polako kupe i audio opremu s polica, nadao sam se snizenjima Marantza jer su oni direktni uvoznici, ako se ne varam...

syss 14.07.2011. 10:27

audio dream je isto tako uvoznik ako nisam krivo informiran.

gin.tonic 14.07.2011. 10:33

ja sam nekoliko puta bio u toweru (Rijeka) i pola trgovine je prazno,a ostatak robe nije na sniženju....

Alfa_R 14.07.2011. 10:47

Balkanski mentalitet..
Rađe da sve propadne nego da se odreknu marže :)

borny 14.07.2011. 10:48

Ma neka bubnu akciju barem na sitnice tipa slušalice, prazni mediji, tinte i sl :)
Jučer kratko prošetao dućanom u Garden Mallu iu potrazi za ear hook slušalicama, nemaju ništa. Više od pola polica prazno...
Kaže mi bivši kolega iz Sancta Domenice da uskoro zatvaraju.

syss 14.07.2011. 10:53

i ne bu nikakvih akcija na hifu?

pitam za zg.

gin.tonic 14.07.2011. 11:12

Istina...

Baš sam gledao logitech periferiju
npr.tipkovnica g110-630kn~ miš g500-530kn~,miš g700-700kn~ :nono: astronomske cijene,ne znam tko bi to kupio....

Moglo je to i bolje...

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1941116)
Balkanski mentalitet..
Rađe da sve propadne nego da se odreknu marže :)

srale7 22.01.2012. 20:15

Jel radi uopće danas koji Technomax dućan? :)

syss 22.01.2012. 20:18

u king crossu na bivšem mjestu tehnomaxa je neki nedefinirani shop... najbolje pitat tamo kakva je situacija.

g52 08.02.2012. 10:58

mislim da se zove audio nesto. prije tog shopa je pisalo da se renoviraju i vracaju no nekako mi izgleda da ima jos manje artikala.

buljo 11.10.2012. 22:15

Da li netko zna kako se reklamacijom/servis nekog proizvoda koji je kupljen u technomaxu, garancija proizvoda od proizvođača je istekla ali je uzeto produženo jamstvo?

syss 11.10.2012. 22:19

pa tehnomax sumnjam da popravlja peglu... nađi aktualnog generalnog uvoznika i raspitaj se.

Old Iggy 11.10.2012. 22:28

Citiraj:

Autor syss (Post 2253350)
pa tehnomax sumnjam da popravlja peglu... nađi aktualnog generalnog uvoznika i raspitaj se.

Pa moguće je da je Technomax dao to produženo jamstvo, tu mu onda servis neće moći pomoći...

syss 11.10.2012. 22:40

pa i dao je, nadajmo se u suradnji sa ovlaštenim servisom :D

listerstorm 11.10.2012. 23:49

Jamstvo je nažalost uvijek upitno. U mojem je slučaju isteklo jamstvo trgovca, al sam imao lifetime warranty proizvođača koji je kihnuo nakon isteka jamstva trgovca (BFG 8800 GTS grafička). Naravno, puhnila u fenjer u 3. godini.

Old Iggy 12.10.2012. 09:19

Citiraj:

Autor syss (Post 2253373)
pa i dao je, nadajmo se u suradnji sa ovlaštenim servisom :D

Možemo se samo nadati. Nema direktne obaveze. :fiju:

syss 12.10.2012. 09:49

uglavnom buljavi prijatelj je vrlo vjerovatno popušio :)

buljo 12.10.2012. 10:31

Citiraj:

Autor syss (Post 2253517)
uglavnom buljavi prijatelj je vrlo vjerovatno popušio :)

Krepao nam tv :)
Tj nije skroz ali je za servis, a ja se samo nadam da će ovi reć da će ga popravit jer inače ne bu dobro :D

syss 12.10.2012. 10:39

eto ti sad i filips i ambilajt i lcd! :D

ajd zvrtim par brojeva pa ti javim... znači to je telka van standardne garancije, ali u produženoj od tehnomaxa?

buljo 12.10.2012. 10:44

Točno to. Tnx :)

syss 12.10.2012. 10:58

daklem iz prve ruke info... sve produžene gare u tehnomaxu su bačene pare jerbo je to bilo čisto njihova "garancija" neosigurana sa nikakvim 3rd party ugovorom/dogovorom/osiguranjem.

ono što možeš je otpeljat telku vamo - http://www.silnica.hr/

dijagnostika ti je ~200kn i reći će ti gdje i šta.

Campeonato 12.10.2012. 11:27

Pa jel mu nepise nest na racunu da je jamstvo +1,2god? Bmk za trgovca, dao je uvjete koji su placeni i trebalo bi se to ispostovat..
Popravak, novi proizvod, povrat novca, zna se sta je jamstvo:)
Prijava DI?

Old Iggy 12.10.2012. 11:57

Citiraj:

Autor Campeonato (Post 2253578)
Pa jel mu nepise nest na racunu da je jamstvo +1,2god? Bmk za trgovca, dao je uvjete koji su placeni i trebalo bi se to ispostovat..
Popravak, novi proizvod, povrat novca, zna se sta je jamstvo:)
Prijava DI?

Ako mu je trgovac koji je propao dao to jamstvo, distributer / uvoznik / servis s tim nema ništa. :nono:

Campeonato 12.10.2012. 13:24

Moj zajeb, nisam skuzio da je to propalo.. Pomijesao s onim technomarketom :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:44.