PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Geohot hakirao PS3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=175693)

SilentException 23.08.2010. 12:51

Pa ono...

http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=64935

http://mmgn.com/Blogs/Sonys-nightmare-The-exploitati

kolpamorta 23.08.2010. 13:27

odlično znači radi... sad samo treba nabaviti PS3 :)

coconut 23.08.2010. 14:32

Baš i nije jeftina opcija dati 100€ za taj dongle. Čini mi se da sam gledao PS3 sa 40Gb hardom za 1k kn pa mi se ta cifra čini prilično velikom u usporedbi sa cijenom konzole. Doduše, sada bi se mogla i početi prodavati ako se budu mogle igrati ripane igre jer sa cijenom od 50€/igra, teško da je isplativa bilo kome.
Isto se dogodilo i sa PS2 - počele su se žešće prodavati tek kad su u njih počeli stavljati čipove.

Gjurovski 23.08.2010. 17:53

Citiraj:

Autor coconut (Post 1714160)
Baš i nije jeftina opcija dati 100€ za taj dongle. Čini mi se da sam gledao PS3 sa 40Gb hardom za 1k kn pa mi se ta cifra čini prilično velikom u usporedbi sa cijenom konzole. Doduše, sada bi se mogla i početi prodavati ako se budu mogle igrati ripane igre jer sa cijenom od 50€/igra, teško da je isplativa bilo kome.
Isto se dogodilo i sa PS2 - počele su se žešće prodavati tek kad su u njih počeli stavljati čipove.

Pa cuj kod nas je to preskupo, sumnjam da se britanci i ameri toliko krse oko cijena jedne igre, kod nas se ekipa koja i radi tesko moze priustiti dva origigi naslova mjesecno :)
A ujedno izgleda da je to Sony pustio van taj dongle, jerbo bi se nacekali dok bi ekipica ala GeoHot uspjeli nesto vise napraviti ono skidanja zastite same konzole...
Ma taj dongle nebu dugo drzao tu cijenu, vec su likovi poceli duplat i za par tjedana ce biti i jeftinijih verzija....
Samo: http://www.ps3hax.net/2010/08/psjail...nnable-on-psn/

Sad opet tocnost tih informacija je upitna...

EDIT: ujedno kak i izgleda http://sony.nyleveia.com/2010/08/23/...-and-analysed/

SAMSUNGANTE 31.08.2010. 13:13

ma joj daj samo da ja mogu skinut sa neta video igru i bmk za sve a to je i mišljenje svih nas sa ovih prostora jer pobogu ljudi moji u dućanu igra nemože koštat 550 kn to je bezobrazluk na dijelu !

AbAdd0n 31.08.2010. 13:17

da ... mrzim kada kozolasi uzdizu taj ps3 jer kupis i miran si ..
da miran si sa igrama od 300 kuna i vise . koje u prosjeku kupujes svaka 2 tjedna . ... na kraju te dodje vise ps3 ako enmas neku ekipu pa da se mijenjas za igre a opet ps3 ima nizi framerate i slicno

Cuky 31.08.2010. 13:18

trenutno je na sudu. kako je zavrsilo neznam.
sve su prilike da ce im u inat pustit image flash drive-a na net pa nek onda pokusaju suzbit prodaju :D

fratartucko 31.08.2010. 13:32

Citiraj:

Autor AbAdd0n (Post 1719441)
da ... mrzim kada kozolasi uzdizu taj ps3 jer kupis i miran si ..
da miran si sa igrama od 300 kuna i vise . koje u prosjeku kupujes svaka 2 tjedna . ... na kraju te dodje vise ps3 ako enmas neku ekipu pa da se mijenjas za igre a opet ps3 ima nizi framerate i slicno

A koliko trošiš za igre na kompu? (pretpostavljam da je to platforma s kojom uspoređuješ PS3). One su u prosjeku jeftinije nekih 50-100 ćuna, a isto ih moraš kupovati jednu do dvije mjesečno ako si pasionirani gejmer! Znači da godišnje uštediš 600-1200 kuna...i nije baš neka ušteda, obzirom da za tu lovu ne možeš ni kupiti poštenu grafu (a koju moraš kupiti svake godine da bi mogao igrati na visokom framerate-u...
A PS3 ima i blue-ray player kako sam načuo, što je još jedan plus za njega:)

Nybelung 31.08.2010. 18:58

Cijena treba odgovarat proizvodu i to je sva mudrost. Danas sve nove igre imaju sl. cijenu, ali neke nude svega par sati gameplay-a, a neke skoro 100h i uz to nude veliki "replay value" (kvalitetan RPG npr.).

Ja rado dajem novce za "velike" igre tipa: WoW, Elder Scrolls, Fallout, Dragon Age, Total War..
Za svaki COD sam kupovao samo CD key nakon što bi pojeftinio.
Vidio sam da neki ljudi daju po 50 eura za igre koje se prođu za jedno poslijepodne, to je po meni ludost. :D

neron888 01.09.2010. 11:10

Pre rano su pustili dongle u prodaju, idioti, da su sačekali da ps3 pojeftini u izradi za sony, tj. da sony bude u plusu sa prodanom konzolom sad nebi bili na sudu, sony bi samo pogledao u drugu stranu, npr. u tablicu sa povećanjem prodaje konzola i izvješća o povećanju profita...

rivaldo10 01.09.2010. 11:45

ali taj usb,više nema internet igranja jer je sony najavio da će na update biti blokiran

blue#13 01.09.2010. 12:22

Preslo je to u Australiji u masovnu proizvodnju,al je odmah stalo :D,i sad je sony trazio da se to zabrani.A ionako ima gro igara po 100kn,i to se zbilja isplati kupit i malo rotirat naslove,a ostalo u osobnu kolekciju,nema boljeg od toga.

Gjurovski 01.09.2010. 19:01

Citiraj:

Autor neron888 (Post 1720164)
Pre rano su pustili dongle u prodaju, idioti, da su sačekali da ps3 pojeftini u izradi za sony, tj. da sony bude u plusu sa prodanom konzolom sad nebi bili na sudu, sony bi samo pogledao u drugu stranu, npr. u tablicu sa povećanjem prodaje konzola i izvješća o povećanju profita...

O cemu ti, sony je u plusu sa svakom konzolom vec zadnjih 6mj...

neron888 02.09.2010. 16:20

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1720591)
O cemu ti, sony je u plusu sa svakom konzolom vec zadnjih 6mj...

Moj bed, nisam pratio konzole godinu dana, procjenjena cijena je 240$ po komadu u izradi bila prije po godine,
http://www.engadget.com/2009/07/31/ps3-manufacturing-costs-down-70-percent-strange-it-doesnt-fee/

rjanma 03.09.2010. 17:05

I kaj sad? Ima hack ili nema?

blue#13 04.09.2010. 12:37

Mah nikad nista od toga :)

tech 04.09.2010. 13:15

Radi čist fajn sa nekim od USB dev boardova(black cat) ili sa nokiom N900.
Ovaj tjedan bi trebao izaći PS Groove za Android i iPhone, po slikama sam vidio da će se sve odvijati uz malu aplikaciju, usb žnjoru i malo strpljenja:)

blue#13 04.09.2010. 13:34

Ne kuzim,daj elaboriraj malo ovo :D!
Kaj imat ces APP za Ajfon recimo,ustekas ga u PS3 i to je to :D?

tech 04.09.2010. 13:49

Da.

OVO
je app za Android, isti lik koji se igra sa time je ovo napisal danas:
Citiraj:

Also as a slightly bigger news update because Netzke is now a dev team we have decided to run with our new port for the iOS system
Beta for Iphone is open now. Beta release in the next week +- 3 days.
Beta for android is still open but we will be closing it soon

Ne sumnjam u funkcionalnost, sa obzirom da se radi i na TI-84 kalkulatoru koji bude imao gore navedenu funkciju.:)

Kak je PSgroove open-source sdk, samo je pitanje vremena kad se bude počeo portati na sve kaj možeš piknuti u usb port.

Bilo je i neke priče na PShax forumima o nekom custom firmwareu, no to mi se više čini kao rekla-kazala.

blue#13 04.09.2010. 14:48

E sad,da li postoji mogucnost,da kad oces igrat Online,fino ubacis cd,maknes taj dongle ili bilo koj HW "mod" i oni nemogu skuzit :)?

ilkec 04.09.2010. 15:03

Citiraj:

Autor tech (Post 1722791)
Da.

OVO
je app za Android,.....s:
.

:care:

I di ima to za nabaviti? Ili ako nema trenutno, di će biti? :fala:

tech 04.09.2010. 18:37

Citiraj:

Autor blue#13 (Post 1722832)
E sad,da li postoji mogucnost,da kad oces igrat Online,fino ubacis cd,maknes taj dongle ili bilo koj HW "mod" i oni nemogu skuzit :)?

Zasada da. Ali postoji i stealth backup manager koji više na PSN-u ne prikazuje da igraš LAUN1234, već Modern Warfare 2.
Tako da sony zapravo ne zna vrtiš li ti online igru u backup manageru.

Citiraj:

Autor ilkec (Post 1722850)
:care:

I di ima to za nabaviti? Ili ako nema trenutno, di će biti? :fala:

Sve piše na twitteru, koji vodi na jedan blog, na kojem sve piše.:)

blue#13 04.09.2010. 18:57

Tjoj,mrak,nadam se ovome uskoro :D!
Btw,bilo koj model plejke ce to biti u stanju vrtit,jelda?

tech 06.09.2010. 21:17

It's aliveeeee!!:)

Gore navedeni netzke navodno potkrada ljude na donacijama i izmišlja gluposti poput mobitela koji eksplodiraju pri spajanju na PS3.

Ljudi na xda-dev forumu su smislili psfreedom(-->google), trenutačno podržava Desire, Nexus one, G1/magic.
Radilo bude skoro na svim uređajima, samo je potrebno ponovno kompajlirati sa odgovarajućim kernelom.

Sve piše na psfreedom wikiju ili na XDA.

Sutra budem probao sa G1 da vidim kako funkcionira.Barem neka korist od Androida.:)
(u svim popularnim piratskim uvalama se skrivaju backupi igara)

tihomir 06.09.2010. 22:58

Radi i na Dingoo... http://boards.dingoonity.org/dingux-...g-dingoo-a320/

zackoj 07.09.2010. 20:16

Jel ima negdje kod nas kupiti neki od usb plocica koji ovo podrzavaju.

blue#13 07.09.2010. 21:52

ima nekaj na njuskalu ali radije jos se malo strpi da vidimo kaj ce biti od toga,obicno znaju jebati firmwire updatesi!

zackoj 07.09.2010. 22:29

Citiraj:

Autor blue#13 (Post 1725620)
ima nekaj na njuskalu ali radije jos se malo strpi da vidimo kaj ce biti od toga,obicno znaju jebati firmwire updatesi!

Vec je novi update vani, ali stari firmware i igre rade...

Viperus 08.09.2010. 07:38

Citiraj:

Autor blue#13 (Post 1725620)

Ja bi bio vrlo nepovjerljiv oko tog na njuškalu, pošto smo ja i frend naručili komponente za napravit čip prije nekoliko dana, još uvjek nisu došle, a trenutno su out of stock apsolutno svi čipovi koji se mogu koristiti za hack. Tako da zbilja ne vidim kako bi netko mogo u Hr već mogao to prodavat

i btw, evo link na stranicu šta sam nabrzaka napisao, piše sve (dobro i loše) šta treba znati o čipu.

viperus.freehostia.com/ps3chip

blue#13 08.09.2010. 15:38

3 stvari...

1.Konzola ce vjerojatno biti bannana kad se skuzi da je "hackana".
2.Nema online-a.
3.Mobitel koji dode vise od same konzole :D!.

E samo kada bi se to rijesilo...

tech 08.09.2010. 20:36

G1+psfreedom=radi super za sada, osim što stealth backup manager malo zayebava.

Mislim da malo krivo gledate na ovaj razvoj događaja.
Meni uopće nije neki wow vrtiti backup skinut sa neta(nemam ni ext.disk), glavno da se krenulo sa ovakvim stvarima.
Omogućen je pristup LV2, to svakom dev-u dosta znači.
Vjerujem da nas u uskoro čeka kakav dump koji automatski prebacuje konzolu u debug mod.
Došao je i open source toolchain, tako da bi ps3 mogao vrtiti i razno-razne emulatore.

Uglavnom ovaj JB nikako nije pucanj u prazno.

Viperus 08.09.2010. 22:20

Problem je što su hack već onemogućili u fw 3.42. A u daljnjim PS3 mogu jednostavno hardverski maknuti support za debug mode, i onda ne možeš ništa ni da čipove flashaš.

zackoj 10.09.2010. 23:47

Evo ja sam uspio sa xperiom....

Viperus 11.09.2010. 09:25

Citiraj:

Autor tech (Post 1726497)
G1+psfreedom=radi super za sada, osim što stealth backup manager malo zayebava.

Mislim da malo krivo gledate na ovaj razvoj događaja.
Meni uopće nije neki wow vrtiti backup skinut sa neta(nemam ni ext.disk), glavno da se krenulo sa ovakvim stvarima.
Omogućen je pristup LV2, to svakom dev-u dosta znači.
Vjerujem da nas u uskoro čeka kakav dump koji automatski prebacuje konzolu u debug mod.
Došao je i open source toolchain, tako da bi ps3 mogao vrtiti i razno-razne emulatore.

Uglavnom ovaj JB nikako nije pucanj u prazno.

Stealth manager je još uvjek u spekulativnoj fazi pošto sony nije počeo banati niti išta takvo, pa se ne zna što točno treba napraviti za zaštitu.

DANCI 12.09.2010. 01:03

jbg kad budu vise probili zastitu PS3 ta vec je na trzistu punih 4 godine, uskoro bude skroz na skroz zastarila ta konzola sto se tice hardwear i softwear-a :stoopid:

po danasnjoj cijeni igara je totalno za balkance s 2000-2500kn place, totalno neisplatljiva investicija uopce neznam niti jednu osobu koja posjeduje PS3 zbog skupoce igara, izgleda da ovaj puta svi moji poznanici i ja preskacujemo ovu konzolu :beer:

robert7 12.09.2010. 17:28

ajme sta si ga nabaljezgao i jos sve necitljivo :D

uglavnom fino sto su to oni hackirali i slicno, ali izlaskom playstation storea u hrvatskoj mislim da mi nece ni trebati ps jailbreak, vec cu igrati iskljucivo originale.

zivio ps3 i modernizacija hrvatske :D

blue#13 13.09.2010. 08:09

Ma originali do 150kn su FTW :D.
Dobro,jedino GT5 ce bit kupljen istog dana i to promptno,vele da su napunili cijeli BR medij,tko ce skidat 25-50gb sa PS Stora :D!

Viperus 15.09.2010. 11:54

Ma gotovo je sa originalima sad. Uspjeli su prek FTP-a (morate pokrenuti na konzoli program šta digne FTP server) prebaciti igru sa kompa na PS3.

To znači da će se komotno skidati sa neta i prebacivati na interni disk turbo jednostavno.
Samo nemojte updateat na 3.42 XD

Nick7 15.09.2010. 13:10

Mene vise zanima neki homebrew koji ce podrzavati MKV-e :)

kundak 15.09.2010. 22:14

Razmisljam o kupnji ps3 i zanima me postoji li mogucnost downgradea na stariji firmware ako je kojim slucajem instaliran ovaj koji blokira psgroove.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01.