PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) DFI ploča ne radi nakon updatea BIOS-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166384)

maX 16.12.2009. 12:33

Iskreno: nebih se čudio da je bilo tako :D

Dizel 16.12.2009. 12:42

Ali pazi ovu foru: ne moze instalirati win zbog sjebanog procesora :) Ovo jos nisam vidio sa svoja dva oka + jedno stakleno.

Macak, da ti procesor _NE VALJA_ ti ne bi mogao ni upaliti racunalo.

simba 16.12.2009. 13:00

Ma neću dobit jeftiniji, dobar sam s dečkima... Ovaj je pod garancijom.
Ni meni nije bilo jasno kako da je problem u procesoru, komp se normalno palio, ploča ništa nije javljala... Uglavnom, nakon što sam dobio novu ploču išao sam stavit windowse. Sa sata nije htjelo bootat pa sam prištekao pata pržu i bootanje je išlo. Ali kad je došlo do dijela "Starting windows" u instalaciji samo je stalo. I tako svaki put. Nisam mogao instalirat ni Xp, nakon restarta instalacija stane. Nisam znao u čemu je problem pa sam odneo dečkima da vide. Nisu ni oni znali šta je pa su počeli mjenjat dio po dio (memoriju, hard (umjesto sata stavili pata), čak i grafičku...) i ništa nije vrijedilo. Procesor čak nisu ni vadili, kao rikne jedan od 1000 tako da su to u početku eliminirali... No kad više nije bilo ništa za zamjenit nakon zamjene procesora tek je sve proradilo. A htjeli smo reklamirat novu ploču. Čudno...

Dizel 16.12.2009. 13:12

Citiraj:

Autor simba (Post 1512593)
Ma neću dobit jeftiniji, dobar sam s dečkima... Ovaj je pod garancijom.

Bas zato sto si dobar s deckima bi trebao biti sumnjicav :D

Intel procesori ne rikavaju. I cak da je vrisnuo, sto je jednako kao da si dobio Super 7 na lotu - opet se ne bi tako manifestirao kvar. Samo jos jedno pitanjce; servis je djabalesku ili placas? :)

simba 16.12.2009. 13:13

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1512600)
Bas zato sto si dobar s deckima bi trebao biti sumnjicav :D

Intel procesori ne rikavaju. I cak da je vrisnuo, sto je jednako kao da si dobio Super 7 na lotu - opet se ne bi tako manifestirao kvar. Samo jos jedno pitanjce; servis je djabalesku ili placas? :)

To su mi i oni rekli, ali komp jednostavno nije htio ispravno radit do zamjene procesora... Fakat, moram odigrat loto :)

Sve besplatno...

Dizel 16.12.2009. 13:16

Mogu se kladiti u gajbu piva da je procesor ispravan.

maX 16.12.2009. 13:18

Vjerojatno ploča nešto kenja s tim procesorom, a s drugim radi dobro. Upikneš taj tvoj "neispravan" procesor na neku drugu ploču i radit će savršeno.

simba 16.12.2009. 13:20

Citiraj:

Autor maX (Post 1512607)
Vjerojatno ploča nešto kenja s tim procesorom, a s drugim radi dobro. Upikneš taj tvoj "neispravan" procesor na neku drugu ploču i radit će savršeno.

E to bi moglo biti. Flashali su i ploču pa opet ništa... Srećom nije im flashanje završilo kao ovo moje zbog kojeg sam i pokrenio temu.

domy_os 17.12.2009. 00:43

Zašto svi mislite da i procesor ne može odapeti, kao da je to doživotna komponenta, ne mogu vjerovati... Otkad znam za sebe, promijenio sam šaku neispravnih procesora tako da stvarno ne znam čemu čuđenje.

maX 17.12.2009. 00:46

Nisam rekao da nemože odapeti nego da u njegovom slučaju nije kriv procesor.

simba 17.12.2009. 09:04

Procesor isproban na drugom računalu i isti problem. Izgleda da je ipak okinio.

Dizel 17.12.2009. 09:17

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1513194)
Zašto svi mislite da i procesor ne može odapeti, kao da je to doživotna komponenta, ne mogu vjerovati... Otkad znam za sebe, promijenio sam šaku neispravnih procesora tako da stvarno ne znam čemu čuđenje.

Promijenio sam ih i ja, masu starih Athlona i nesto rjedje PIII...ali vec od doba P4 nisam vidio sjeban intel procesor, osim ako se radilo o smotanima pinovima. Sad vise pinova nema...dakle mogucnost zarikanog procesora je stvarno vrlo malo vjerovatna jer se svi testiraju prije oznacavanja tipa.

Bas me zanima sto stari panj nino radi sad sa mojim odvaljenim Celeronom :)

domy_os 17.12.2009. 10:34

Dobro, i meni je krepalo najviše tih starih procesora bez IHS-a odnosno s nezaštićenom jezgrom, ali evo u zadnjih par mjeseci sam skupio dva Athlona64 3000+ mislim, jedan Celeron D 331 i Pentium 4 630, ne sjećam se točno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:29.