![]() |
Windows 8 RTM se može od 24.8.2012. skinuti sa MSDNAA (provjereno), odnosno DreamSparka:
Link Naravno, 2 ključa :) |
Ljudi dali netko zna na koliko se računala može koristiti isti key?
ja sam win 8 64bit stavio na lap i komp sa itim keyem... |
mislim da su 3 reinstalacije moguce. Meni je prestalo vrijediti kad sam 4-ti put reinstalirao win ( tad valjda treba zvat broj podrske i traziti odobrenje ... )
|
aha ok thx..a dali se ovi winsi smiju stavit na komp za firmu? jel to legalno?
|
Nisam siguran al mislim da ne. Oni bi trebali biti samo za vrijeme studiranja i to je to
|
Citiraj:
|
od profesora koji je na faksu zadužen za msdnaa sam prije nekih godinu dana dobio informaciju da iste windowse možeš staviti na do 4 različita uređaja... a reinstalaciju možeš napraviti koliko god puta želiš, ali na isti hardware...
što se tiče instalacije na kompove od firme, to je najstrože zabranjeno, jer nije dopušteno korištenje os-a u komercijalne svrhe.. |
To je vrijedilo za XP. Od sedmice ide jedno racunalo - jedan kljuc. Dobra je stvar sto za Win7 imas razlicite verzije, sa SP1, bez SP1, 32-bit, 64-bit pa dobijes tako 4 kljuca koje je moguce saltat po podverzijama. Jedino je bitno da je osnovna verzija Professional.
Inace, u EULI stoji da se ne smije koristit u poslovne svrhe i tehnicki licenca prestaje vazit cim ti prestane status studenta. Naravno, nitko ne brani da ih i dalje koristis, updateovi ce i dalje prolazit. |
Fulali ste svi malo. Hard limit aktivacija jest par računala, ali unutar 3 mjeseca. Svaka 3-4 mjeseca negdje se resetiraju aktivacije na MSovim serverima za MSDNAA licence pa se opet mogu na drugim računalima instalirati, provjereno (link).
|
Nekako i dalje mislim da je najbolje držati se one - jedan key, jedan komp.
Ipak, ako imate jedan 32bit i jedan 64bit key - oba vrijede za 64bit :) |
Nisam znao da ako skines win8 professional da onda nemozes win8 professional N ...ja sam si za kom skinuo win8 professional i sad sam si za lap mislio N ali posto nece moro sam hrv verziju..
pa sta nije prije bilo da se mogu sve verzije? |
Ne znam na koju onda foru meni jedan kljuc radi na 3 racunala bez problema... radi se o windows 8, tako da ti ne stoji ta prica jedan kljuc na jedan komp...
|
Ako se dobro sjećam, u uvjetima korištenja stoji da smijete na sva svoja računala koristiti key pod uvjetom da se ne koristi komercijalno i nadogradnja vrijedi dok imate status po kojem stječete pravo. Nakon toga možete nastaviti koristiti pod istim uvjetima, ali bez nadogradnje.
|
Jedan mali update, dozvoljena je instalacija jedne licence na do 2 računala, pitao MS i fakultet. Treća i svaka sljedeća neće biti legalna, odnosno aktivacija neće proći.
Ali je zanimljivo kako se mogu dobiti nekoliko ključeva za iste Windowse samo pod različitim verzijama(npr 8 i 8.1 :D ) . |
Imam pitanjce. Nekidan sam nešto kopao po msdnaa repozitoriju i zakleo bi se da sam vidio da je ispod digital downloada postojala opcija da se za cca 15$ može naručiti i fizički kutija s medijem. Sada to tražim i nevidim više tu opciju.
Dal je netko naručivao sebi fizički medije il sam ja to krivo vidio? tnx |
Krivo si vidio. Toga nema
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:08. |