PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Koji miš kupiti ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164163)

mstaracm 26.06.2010. 00:21

I ja svoj glas dajem za MX518

Kupljen je pred više od dvije godine, ugodan, tipke baš tamo di bi trebale biti, nikad nikakvih problema s njim a i cijena je realna tak da...Thumbs Up 4 MX518

Halos 26.06.2010. 10:41

Imao sam MX518 i mogu rec da je stvarno ok miš.

E sad, mislim da se inace ljudi previse zamaraju sa miševima i tako, jer sam imao(imam jos uvijek na drugom kompu) valjda 3 godine Trustovog nekakvog predatora, i miš ko miš. Cod sam šiljio nikad problema...

Sad imam Razer Viper i dobio sam ga nenadano, znaci ja nikad nebih isao kupiti tako nesto...ali se osjeti razlika dobrano u cod2 recimo, gdje imam bolji osjecaj.

Brat ima G5, i meni je on prevelik i cudan nekako. Ma miš ko miš :D

vxy 26.06.2010. 15:55

Citiraj:

Autor Halos (Post 1675838)
Imao sam MX518 i mogu rec da je stvarno ok miš.

E sad, mislim da se inace ljudi previse zamaraju sa miševima i tako, jer sam imao(imam jos uvijek na drugom kompu) valjda 3 godine Trustovog nekakvog predatora, i miš ko miš. Cod sam šiljio nikad problema...

Sad imam Razer Viper i dobio sam ga nenadano, znaci ja nikad nebih isao kupiti tako nesto...ali se osjeti razlika dobrano u cod2 recimo, gdje imam bolji osjecaj.

Brat ima G5, i meni je on prevelik i cudan nekako. Ma miš ko miš :D

Ma svima je miš ko miš dok ne probaju bolji. ;)

Po meni jedina revolucija kod miševa je bežičnost, ostalo više-manje.

jurbAs 26.06.2010. 23:06

Citiraj:

Autor vxy (Post 1676108)
Ma svima je miš ko miš dok ne probaju bolji. ;)

Po meni jedina revolucija kod miševa je bežičnost, ostalo više-manje.

slazem se za bezicnost i nije mi jasno da logitech nema ni jedan gamerski bezicni mis!!!! i to me stvarno fascinira... kod bivsih miseva svima sam uspio izvuc kabel od onda sam shvatio da to nije za mene.....

DanielDJ 27.06.2010. 10:55

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 1676366)
slazem se za bezicnost i nije mi jasno da logitech nema ni jedan gamerski bezicni mis!!!! i to me stvarno fascinira... kod bivsih miseva svima sam uspio izvuc kabel od onda sam shvatio da to nije za mene.....

Imali su G7(kojeg vidim da imas) koji je bio super, al naglasak je na "imali". Dan danas se grizem sto nisam dao tih 50-100kn vise za G7.

Pupsy 27.06.2010. 12:45

moj glas ide stormu sentinel... ko proba taj mis nikad nece pozelit promit taj isti mis...

i dok mx518 nije los.... dok po meni niti jedan razerov mis nevalja ... neznam zasto al iritira me ta kompanija XD

Frung 30.06.2010. 16:01

Glas za M$ Sidewindera, kod mene X5, super grip gumirana plastika, vrlo lagan (to je plus kod mene), on the fly sensitivity switch , super široki flat gumirani kotačić, super mi je i oblik i položaj okruglih side buttona jedan iznad drugog. Vozi se inače po gruboj strani Ricochet-a.

Raging Demon 01.07.2010. 05:26

ja san do danas koristija svoj mx518, pokoj mu dusi :(, sluzija je preko 3-4 godine i trpija je svakakve izljeve bijesa, eto danas mu dosa kraj, riknile prvo desna a onda i liva tipka, cuje se klik al ne reagira, a sve ostale rade normalno..

sad se mislin dal kupit opet istog il trazit nesto drugo..

bluefluid 01.07.2010. 07:38

Citiraj:

Autor Pupsy (Post 1676603)
moj glas ide stormu sentinel... ko proba taj mis nikad nece pozelit promit taj isti mis...

i dok mx518 nije los.... dok po meni niti jedan razerov mis nevalja ... neznam zasto al iritira me ta kompanija XD

Citiraj:

Autor Raging Demon (Post 1679577)
ja san do danas koristija svoj mx518, pokoj mu dusi :(, sluzija je preko 3-4 godine i trpija je svakakve izljeve bijesa, eto danas mu dosa kraj...
...

Također sam bivsi vlasnk mx518, samo rijeci hvale imam za taj mis.
Nakom sto mi je prvi riknio uzeo sam i drugi, malo kasnije i g5 koji je prakticki potpuno isti, a s kojeg sam presao na roccat kone, koji je po meni, ako lova nije problem ili jos bolje ako se moze gdje nabaviti polovno, definitivno vrhunac. Nikakav razer.

kejkonar 01.07.2010. 15:01

DeathAdder

Ja ga imam skoro 2 god i nikakvih problema nemam niti sam imao. Igram CS 1.6 i 1800 DPIa na 1KHz je sasvim dovoljno iako je izasla jos jedna verzija s vise DPIa al mislim da je to sve nepotrebno. Jedina zamjerka je dugacak hod na skrolu pa se teze skace bhop.

U svakom slucaju relativno jeftin mis sa odlicnim performansama idealna za gamere.

Evo i jedan link za one nevjerne koji vicu razer nevalja a nemaju s cime to podkrijepit...

http://www.esreality.com/?a=longpost&id=1300293&page=1

Odličan članak (bar za one koji imaju iole tehničke naobrazbe) o testiranju miseva...

Raging Demon 01.07.2010. 15:49

Citiraj:

Autor Raging Demon (Post 1679577)
ja san do danas koristija svoj mx518, pokoj mu dusi :(, sluzija je preko 3-4 godine i trpija je svakakve izljeve bijesa, eto danas mu dosa kraj, riknile prvo desna a onda i liva tipka, cuje se klik al ne reagira, a sve ostale rade normalno..

:chears:

frankenmx518 is alive!! :lol2:

evo prilemija mu livi i desni botun od nekog starog trusta i radi ka sat, nadan se da ce sluzit jos ovoliko.. moja preporuka..

PROOF 02.07.2010. 22:41

evo da opet nesto pitam...trebam neki solidni mis ali da bude bezicni...za laptop mi treba..znaci nista skupo...do nekih 100-150 kn.....
mislio sam uzet ovoga....
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=101.506.142
ili ovog
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=101.509.036

giga 05.07.2010. 09:35

Treba mi mis za laptop. Bezicni i da ima jako jako tihe tipke, da ne skljoca jako, preporuka?
Cijena; oko 150kn

Gledam post iznad,ali ne znam jesi li glasne tipke na tim misevima?
@Proof
Si kupio koji od tih miseva?

Bingo 09.07.2010. 12:06

Citiraj:

Autor gumeni (Post 1675698)
Evo da i ja malo pišem po ovoj temi,
Stvarno sam izmjenio puno miševa, imao sam: Microsoft SideWinder, Logitech G5, Roccat Kone, nešto malo vremena Logitech G9, Razer Deathadder, a sad evo već skoro godinu dana koristim Logitech G500. Po meni, nakon svih ovih miševa mi se G500 pokazao najboljim i stvarno bih ga preporučio svakome tko želi odličan miš.

Potpisujem.

Isto imam G500 i stvarno mi je najbolji drug. U bližoj prošlosti sam koristio neki Logitech bežični (ne sjećam se više koji), neki Genuis i Logitech MX500. Još s obzirom da sam svoji G500 dobio za komičnu lovu preko ovdašnje tržnice nemam se na što požaliti (sa kolegom kupio 2 miša za 540 kunića). :D

sultz34 09.07.2010. 13:25

Dobar je Razer , ali za 199kn sam uzeo davno MX518 ...
Kad rikne - jopet isti .

Za te pare ...:goood:

Btw, dobar članak .

bojko 12.07.2010. 16:27

Nakon dobrog starog Logitecha B58 presao sam na Logitech MX1100, kojeg sam kupio u paketu s Wave Pro tipkovnicom i vrlo sam zadovoljan ulozenim novcem. Jedini nedostatak na misu mi je ostri kut jedne teflonske nozice koja zna grebati podlogu ako se mis koristi na tkanini.

TomoMajca 14.07.2010. 15:32

jošš nitko nije fulao sa 518icom

hetz 19.07.2010. 14:48

do sad sam imao(još uvijek imam) logitech mx 1000 laser, al su mi bočni gumbi otišli na vječna lovišta, tako da bi molio preporuku nekog novog miša u toj klasi

Ipsens 08.08.2010. 19:38

Miš za ~410 KN

U servisu mi rekli da je miš R.I.P i da izaberem novi do 410 KN.

Za laptop:
Laser, wireless, >4 tipke. scroll...

Koji mi preporučujete?

media_plejer 08.08.2010. 20:47

LOGITECH VX Nano

Ili bilokoji drugi od Logija ak ti ovaj ne paše, to je jedina marka koju mogu bez oklijevanja preporučiti :)

PusA 08.08.2010. 20:55

Pa da Logitech koji ti se svidi, nije da baš imaš i nego drugog izbora velikog. Inače nekidan sam imao u ruci V470 i skroz je fin a mislim da je oko 300kn.

Ipsens 08.08.2010. 21:10

Citiraj:

Autor media_plejer (Post 1704516)
LOGITECH VX Nano

Ili bilokoji drugi od Logija ak ti ovaj ne paše, to je jedina marka koju mogu bez oklijevanja preporučiti :)

Upravo taj je i crko!
Velika serijska greška
Double click efekt
I ovdje

media_plejer 08.08.2010. 21:16

Dogodi se i najboljima :hitthewal:
Sad je više pitanje povjerenja, nego kvalitete, što ćeš uzet :D

RobCo PIP-Boy 09.08.2010. 01:21

kako vam se ovo čini?

kod nas mu je cijena 99kn

NNikola 09.08.2010. 01:51

Ako ti treba miš na godinu dana, svakako...ako misliš uzet nešto s čime si miran više godina onda logitech.

Lak 09.08.2010. 11:22

Citiraj:

Autor RobCo PIP-Boy (Post 1704704)
kako vam se ovo čini?

kod nas mu je cijena 99kn

Ja sam imao taj miš, sad je kod buraza, njemu ne treba neki gejmerski s obzirom da komp koristi za najosnovnije stvari i za to ti je dovoljan i neki jeftiniji, ali ako igraš onda potraži nešto drugo.
Logitech mx-518, s njim nemožeš fulati...već je toliko puta spomenut i ne bezveze

zwer 09.08.2010. 13:09

Takodjer, MX518, a ostatak love na neku dobru podlogu ili sta ti vec zatreba od hardvera. :)

LordDante 09.08.2010. 13:14

Ja sam imao vrlo ugodno iskustvo sa logitechom i reklamacijom opreme kod njih preko ugodne tete iz zg. Zamjenili mi g9 sa g9x i ako ikako mozes uzmi logitecha. Garancija i odnos prema kupcima je neusporediv prema bilo cemu dosad isprobanom.

dario_cile 10.08.2010. 00:04

e ovako gospodo....trazim neke mis posto ovaj moj polako otkazuje....nemam sad neke speficne zelje....da mora imati toliki broj tipki da mora imati ovo....vec neki koji dobro lezi u ruci....recimo g500 mi je simpatican....sad ako imate neki bolji, a da jedno samo necu da bude bezicni :D

Jelc 10.08.2010. 00:26

Citiraj:

Autor dario_cile (Post 1705520)
e ovako gospodo....trazim neke mis posto ovaj moj polako otkazuje....nemam sad neke speficne zelje....da mora imati toliki broj tipki da mora imati ovo....vec neki koji dobro lezi u ruci....recimo g500 mi je simpatican....sad ako imate neki bolji, a da jedno samo necu da bude bezicni :D

Od jeftinijih recimo SHARKOON FireGlider a od malo skupljih je G500 dobar izbor.

LUKA MX 11.08.2010. 09:47

Miš dvojba??

Evo ovako odlucio sam si upiknuti jedan mis u rangu oko 200kn (+- 50 kn),naisao sam si na dva misa koja bi mi mogla odgovarati,to su prestigio PMSG1 (http://www.prestigio.com/products/Co...er-mouse-PMSG1) i Sharkoon fireglider....vidim da se dosta hvali po forumu ovaj sharkoon,pa sada dali je tko imao iskustva s prestigiom posto meni odlicno lezi u ruci...mis bi sluzio za photoshop i gaming povremeno.....:chears:

nick praskaton 11.08.2010. 10:06

Citiraj:

Autor LUKA MX (Post 1706356)
Evo ovako odlucio sam si upiknuti jedan mis u rangu oko 200kn (+- 50 kn),naisao sam si na dva misa koja bi mi mogla odgovarati,to su prestigio PMSG1 (http://www.prestigio.com/products/Co...er-mouse-PMSG1) i Sharkoon fireglider....vidim da se dosta hvali po forumu ovaj sharkoon,pa sada dali je tko imao iskustva s prestigiom posto meni odlicno lezi u ruci...mis bi sluzio za photoshop i gaming povremeno.....:chears:

eo brat uzeo neki dan ovaj fireglider

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=101.503.229

i moram priznat da sam ugodno iznenađen, odliucna kvaliteta izrade, robustan, ima utege, precizan, ergonomican...uglavnom za 200 kn, olicna kupnja, puno bolja od škripavih plastičnjara zvanih genius.

btw.
http://www.links.hr/index.php?option...kl=018.500.173

LordDante 11.08.2010. 10:10

I jos uz to izgledom podsjeca na određeni dio ženskog tjela :D

Ziiky 11.08.2010. 10:40

Mozda bi bolji potez bio da za tu lovu ubodes kakvog Logija ili Razera sa trznice ?!

Mogy 11.08.2010. 12:55

Ovako..mislim uzet razer deathaddera,imaki još koji dobar miš koji bi se mogao mjeriti sa njim jer znam da je deathadder najbolji miš optički/laserski zasad(osim mambe nove) heh imam mx518,taj mi dizajn nikako ne paše,jednostavno mi ne paše u ruci,a i očito mi ne paše na mojoj razer destructor podlozi(ne klizi glatko kako bi trebao) ,ako mi neko može preporučiti neki drugi biš da isprobam u ruci koji bi mogao parirati deathadderu neka slobodno javi ;) :D

edit: kupio sam jučer deathaddera :) savršenstvo! best ever miš,i to će još biti dugo vremena :D

imao sam prije mx 518,mx je opel,a razer je za njega ferrari u svakom pogledu (pogotovo ova nova verzija smrti) :P

The Fury 19.08.2010. 22:11

mx518. best buy sta se tice cijene i kvalitete.

explorer 4 23.08.2010. 23:00

Citiraj:

Autor Dujo (Post 1706467)
Ovako..mislim uzet razer deathaddera,imaki još koji dobar miš koji bi se mogao mjeriti sa njim jer znam da je deathadder najbolji miš optički/laserski zasad(osim mambe nove) heh imam mx518,taj mi dizajn nikako ne paše,jednostavno mi ne paše u ruci,a i očito mi ne paše na mojoj razer destructor podlozi(ne klizi glatko kako bi trebao) ,ako mi neko može preporučiti neki drugi biš da isprobam u ruci koji bi mogao parirati deathadderu neka slobodno javi ;) :D

edit: kupio sam jučer deathaddera :) savršenstvo! best ever miš,i to će još biti dugo vremena :D

imao sam prije mx 518,mx je opel,a razer je za njega ferrari u svakom pogledu (pogotovo ova nova verzija smrti) :P

Niti su mamba ni deathadder najbolji.Preskupi su za ono što nude posebno mamba

Mogy 23.08.2010. 23:12

http://www.esreality.com/?a=longpost&id=1300293&page=5

evo ti testova od tvrtke koje ima posebne uređaje za testiranje miša i preciznosti itd pa se sam uvijeri...

ps. ova nova verzija deathaddera ima bolji senzor od prethodnika svog tako da je još bolja ;) nema veze šta je to testirano 2007 jer većina ovih novih miševa je kurac ;)

explorer 4 23.08.2010. 23:18

pusti testove i ta njesra.
A ovaj test je nešto stariji već, npr. logi g500, g9x, coolermaster sentinel, roccat kone njih nema uopće a bolji su od deathaddera.

Mogy 23.08.2010. 23:30

pogle malo pro fps igrače koje miševe koriste najviše... deathadder,mx 518 i onaj ms explorer(tako neš), to valjda neš govori ;) npr fnatic css team sponzorira steelseries i logički bi bilo da koriste njihov miš, ali neki od njih koriste upravo baš deathaddera ili mx 518 ;)

svi ovi miševi šta si naveo su među najboljima to stoji :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:46.