![]() |
meni nije GPU usporio niti ni na 128 stupnjeva...znači...netko je nekaj pobrkal
uredno je radio i vrtio igru na toj temperaturi.... |
@ Beren, Sretnik!!!!:D :D :D
Ja sam se rodio pod krivom zvjezdom. Zanima me kak su sad po performansama tvoja Albatronka i Mad duke-ova 6800le. Oboje ste skrpali 16x1, 6x1. Mislim da ste tu negdje. I po clocku ste blizu, trebali bi dobit identične rezultate. |
Citiraj:
Ja sam stavio NV5 i temp se srusila za 18 stupnjeva...sick |
Citiraj:
|
Citiraj:
Znam, ali tu opciju nisam mogao mijenjati. Sad si razmišljam o tome da flasham BIOS od GT-ice budući da pretpostavljam da one imaju viši temp. treshold. |
Daklem GPU mi se grije ko kučka - 75 do 80 stupnjeva pod opterećenjem (tlačim ga pomoću jednog programčeka koji mnogo voli pixel i vertex shadere).
Nadam se da će NV silencer srediti situaciju zato što po svemu sudeći imam lud GPU. Zadnje što sam probao je 420 MHz no nisam istestirao stabilnost do kraja budući da počne usporavat zbog temperature. Buhuuuhu, oćem peltier ili phase pump!! :burn: |
Svi neki sreckovici stim Grafama
jeb.. ah da se meni bar potrefilo ma nisam trazio puno samo 4 pajpa :grrr: |
Citiraj:
|
Još se ne kužim u ove bios moddove, znam da trebam fleshnut bios i onda u nibitoru mjenjat voltaže, onda se može ocnut.
Daj dodo reci nakoliko ti radi GPU na tak zvjerskom clocku?? Daj reci kolko skoraš u 3d marku(čisto da dobijem dojam kolko se isplati). Pitam te jer namjeravam pozvat frenda, da mi fleshne, pa dal da odmah kupim silencer 5.Meni radi na 375 mhz (nejde više), i rijetkoprijeđe 56 stupnjeva.Makar i tom nevjerujem jel je taj senzor malo čudan.Daj pljiz što prije odgovori!! |
Trebas backupirat BIOS od svoje kartice pomoću nekog alata za flashanje. Nakon toga taj BIOS modificiraš sa nibitorom i digneš si napon GPU-a. Ne zaboravi spremit takav modificirani BIOS pod novim imenom tak da uvijek imaš spremljen tvornički BIOS ako nekaj ode po zlu.
Rast performansi sam već naveo: Doom 3, 1024x768 + 4xAA, 8xAF Tvornicke postavke - standardni GF6800 - 56,3 fps Otkljucano i ocano na 410/820 - 68,8 fps U 3DMarku dobiješ još veći boost performansi zato kaj skoro uopće ne ovisi o brzini procesora. Jedini nusprodukt cijele priče je mnogo veće zagrijavanje GPU-a, ali to se da riješiti sa NV5 silencerom. |
Znači ti i onaj mad duke (sretnik) imate praktički indentične kartice.
And btw, zakaj si uzo albatronku (bar običnih 6800 ima cijela rulja)? Kolko si ju platio? Ja sam se prilično razočaro s ovom svojom i planiram je uvalit nekome u oglasniku (ah, bože moj), dok još mogu dobit neke pare, i uzeo bi ovak ko ti, 6800NU. Al koje ja imam sreće, dobit ću je sa 4x1,2vp.:( |
Zato kaj mi ju je poklonio Albatron. :)
|
Citiraj:
Mi smrtnici tu čupamo kraj s krajem, a on; "Poklonio mi ju je Albatron." Svaka čast. |
Citiraj:
Sorry, ljudi na ovom mozda cudnom postu, ali mi moja grafulja svaki put vrati osmjeh na lice zbog cinjenice da sam ju platil 1900 i nes sitno kuna, a dobio sam zvjer i jos sam si sad malo spil ;) |
To sam:
Klok GPU-a se definitivno isplati i to jako rekoh prije da s dizanjem meme ne dobijem puno al kad dignes GPU svi skorovi idu gore,nemogu ti rec koji imam skor i 3dmarku jer mi je komp rastavljen na stolu itd testiram prckam Al kolko vidim ti imas jako dobar cip 375 i to sa 1.1 stock od LE-a Pa ti da stavis 1.4V pa to bi islo sigurno 430 normalno trebo bi stavit neki bolji kuler Zovi frenda nek ti flasha :beer: |
Dodo falja!!!
A ti mad duke se pogledaj u ogledalo i još jednom razmisli koj si sretnik, 6800 (gt) za 1900 kn. Ajde ljudi drago mi je zbog vas. Bar netko da je sretan u ovoj truloj državi.:D :D :D Al nikako sebi ne mogu prežalit... Ko za inat svi vertexi rade, a jebesh vertexe!!!!! Da su mi samo 4 pajpa.... |
Skino sam bios ode leadteakove 6800 le.
Jel to ok, da mu velim da taj stavi, inače grafa je referentna, od nvidia-e?? Čij bios da stavim? |
Evo ljudi, da vas ja nesto pitam, jel itko imao Leadtek 6800, le, gt i da je uzeo poslije NV5 silencer. Zanima me koja je razlika u temp.
Citiraj:
|
Citiraj:
mu reci da ti bekapira tvoj postojeci pa onda na njemu radi modove Neznam meni je to nekako sigurnije |
NV5 silencer
Ja imam 6800 i pitao sam servisera u Linksu dali se isplati staviti NV5 silencer ,on mi je rekao da se neisplati, jer je ovaj na Leadtek 6800 A400 TDH super i da nebi puno dobio.
|
1 privitaka
Di je onaj što je govorio da leadteakova 6800 ima "predivan" hladnjak?Nek pogleda još jedanput.
Jedna mi stvar nijet jasna.Moju keller je isti ovaj ko od 6800 gt u sredini. Ak može dežat 6800 gt s ddr3 memom, zakaj ne bi mogo držat ovu moju krimplu? Inače temperatura mi je bila max 56-58 stupnjeva, nakon 4 sata HL2. prvo će flashat bios, pa gpu dignut do 400-430 mhz(bar se nadam), pa cu onda vidjet temperature i zaključit dal mi treba NV 5. Btw, glupo mi je skidat ove žvake sa meme, jel ipak zašto bi ih proizvođač stavljo ak imaju po vašim tvrdnjama totalno suprotnu funkciju?? |
Citiraj:
Citiraj:
Skini žvake sa mem. I stavi neku dobru pastu! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:34. |