![]() |
digo sam multiplier na x14 (default je na x13.5) sad radi na 2.81, probavo sam i dodem do 14.5 ali pocne se grijat proc dode do 58-60 i resetira se , ugl moram kupit cooler za njega i da pitam dali bi ovo valjalo za to -->CLICK<--
|
namjesti u BIOSU da se komp iskljuci kada dode do 80 stupnjeva jer temperatura do 70 stupnjeva je ok.kupi Arctic Freezer 64 PRO,to je dobro za njega.kosta 170 kn i zbilja je dobar za te pare.bolje hladi nego oni kuleri od 250 kn.na full loadu proc uvijek prijede 60 stupnjeva.kolka je voltaza od proca???pogledaj na CPU-Z
|
http://www.imagesforme.com/out.php/i516732_now.jpg sad je ovako trenutno al se dosta grije od 45-52 kaze mi frajer da voltaze rama i proca ostavim automatic i da rokam po multiplier. i da smanjim HTLINK na 600 da ce se manje grijat ?
Eto tu COMPLETE: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=575906 |
voltaza je premala.....na 1.168 da se grije 45 stupnjeva???ma lol....nebi smio prelaziti 25 stupnjeva sa tom voltazom...jesi flashao najnoviji BIOS???jesi li dobro postavio kuler???jesi li imao neki procesor prije njega na toj maticnoj???meni je HT Link na 1800 pa mi je 22 stupnja na procu a 20 stupnjeva po jezgri...meni je cudno da ti uopce ulazi u windows sa tako malom voltazom a sa takvim taktom...
|
ploca asus m2ne -570 ultra . Prvi proc amd athlon 4200+ (windsdor) pa 4000+ ( brisbane) nista nije klokano prije. Sad sam uzeo ovaj proc Cooler sjeda sve oke pasta je org na njemu . stara je oko 1mj.. Ploca je flashana na 1701 verziju zadnja verzija biosa.
p.s. neko tu laze o voltazi http://www.imagesforme.com/out.php/i...lipboard01.jpg ugl za 5 min cu u bios otic pa uslikat samo da se instalira ovo |
Citiraj:
Ajd mućni malo glavom.Vani su vrućine.Temperature zraka dosežu i preko 30°C.Ti ih hladiš istim tim vrućim zrakom.U idealnim uvjetima bi temperatura makar trebala biti ista temperaturi okoline.Ali uvjeti nisu idealni itd... |
evo ti moj SS pa se uvjeri,kuciste je O T V O R E N O
http://img10.imageshack.us/img10/2530/seronjo.jpg |
Pusti to šta piše jer i na tarabi piše pi*ka pa ljudi slomiju qratz.
To bi se protivilo zakonima fizike. Ali ono što se ne protivi su lažljivi senzori ;) BTW,thx za naslov slike :roller: |
Citiraj:
Jesi ti ikad čuo da senzori na ploči dobro ne pokazuju temperaturu? Seronjo... :D |
ne kuzim,svugdje mi pokazuje jednako....na HW Monitoru,na Everestu i na Core Tempu je sve jednako....
|
Senzor NE pokazuje dobro, šta ti tu nije jasno?
|
pih....nema nikakvog updatea za to ili nesto???
|
dobro , oke nek ima 30 stupnjeva .D kako da ja svoju snizim znaci na 2.8 je stock cooler orginal pasta je gore sto se dobije uz cooler. da spustam htlink . napon na procu je 1.35 ( gledano preko everesta) trenutno temp u idle stanju varira od 45-53
|
hm,ja bih ti preporucio da napravis CLEAR CMOS....maticna zna divljati sa voltazama proca ako je neki proc bio prije nje...znam na svojoj kozi...meni je nabila 1.900 volta na AMD 5000+ proc dok je prije bio AMD 4000+ na njoj...znaci,iskljuci sve iz kompa,kablove iza kucista,otvori kuciste i izvadi bateriju iz maticne na nekih sat vremena i vrati ju nazad ali to je moje misljenje...da vidim sta ce drugi reci...
|
A da čišćenje BIOS-a obaviš na elegantniji način u 20 sekundi preko jumpera za to? :D
Koliko ja znam HTT ne utječe na zagrijavanje. |
Vadit bateriju na sat vremena? Čemu pobogu? :stoopid:
|
nekim maticnim plocama cak treba vise od 1 sat...a to sa jumperima je za malo iskusnije :)
|
|
bios ti sigurno pokazuje krivo temperaturu....ajd skini HW Monitor program i reci sta on kaze.
|
http://www.imagesforme.com/out.php/i516862_gw.jpg a da probam snizavat htlink ?
|
Ne,jer sam već rekao kako ne utječe na temperaturu!
Osim toga,čemu,pod uvjetom da su temperature približno makar točne,to je u redu. |
vratio sam sve na default, klokat cu kad uzmem neki cooler,. i da pitam samo komp se uopce nece dignit windovse kad stavim multiplier na 15 :S
|
Citiraj:
|
Kuma se dosta grije, a jos uz sve to taj stock cooler je jako los. Sto se tice senzora ja mislim da nema tog 7750 kojemu senzori pokazuju tocne temperature :D Meni sad pokazuje da su jezgre na nekih 21-22 stupnja :lol2:
Ja sam stavio AVC Z7U7414001 inace stock cooler na PII 940 i mogu reci da su mi temperature pale za jedno 10 stupnjeva u odnosu na stari cooler. Je da je glasan ali barem radi svoj posao kako treba! |
nije mi jasno kako moze doc 450kn al ok..
joj sry ispravak, dode 400kn :p |
Ne znam za vas, ali sad mi je zao sto ja nemam plocu za isprobavanje ACC-a :D
Btw, moj mali 7750 s arktitk frizerom ide do 3,4GHz stabilno... Samo sto ga trenutno nemam u kompu da povalidiram sve. Al da se grije, grije se... Mislim da bi iso i vise s boljim hladjenjem. |
jel bi se moglo otključat ak imam
ASRock A770 CrossFire Chipset: RD770 Southbridge: SB700 |
Citiraj:
|
znači ništa. e j..... :hitthewal::fuming:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:41. |