PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Risen (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146572)

Z-man 14.02.2010. 21:10

Da bi kupio kod dona armor moraš se dokazat (riješit 4 misije kod njegovih ljudi u gradu) a to ti je biti riješit cijeli grad.....ja sam u grad krenuo tek kad sam riješio cijeli kamp....da bi mogao kupit farmesku odjeću kod hawkinsa mislim da moraš vratit sve radnike na njihova radna mjesta. A što se tiče cijena kod Dona, prvi ti je 1000 zlatnika pa dalje mislim da idu 3000 i 5000 ali to tek kasnije tako da zasad možeš samo farmesku nabavit nakon što to riješiš ....

Doink the Clown 23.02.2010. 21:22

Evo, dosadašnji napredak :)
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_b262257d.jpg
Imam još 4-5 questova trenutno i mislim da sam blizu kraja (sada je u tijeku borba s gušterima u utvrdi u vulkanu)

Jelc 18.03.2010. 21:41

A jesu brzi:D

Citiraj:

A new patch is now available for Risen to update this action/RPG from Piranha Bytes to version 1.10.
"The update to v1.1 of Risen is for the retail version only and fixes some bugs. The complete change log can be read here and you download the patch in our download area. Users of the ESD version will get the update by their service provider (Steam, Gamesload or Direct2Drive)." The patch is also mirrored on ActionTrip, AtomicGamer, The Patches Scrolls, and WorthPlaying. The change log outlines what's new, and the changes also follow.

Update v1.10

Placement of various objects in the world revised
Collision revised: player could previously get stuck in certain locations
Problem with Brogar Arena quest resolved: this quest was only offered twice in certain circumstances
Problem with the camera and the interface after loading a saved game resolved
Various locations revised where the player was teleported to the first floor upon entering a building
The hunters are to hunt again: problem with a dialog option that immediately ended this quest resolved
Problem with the trigger for the final battle resolved
Golden sword for the Don: this sword could be duplicated by stealing
Problem with signpost lighting resolved
Position of various quest goals revised and improved
Problem of the player not receiving the bastard sword after delivering the materials for it resolved
Interaction with benches, chairs, etc. revised
Various dialog options revised
Various error corrections made in game texts and language files
http://www.bluesnews.com/s/108528/risen-patch

Doink the Clown 18.03.2010. 21:52

Instalirao sam taj patch još prije par tjedana, često se događalo da se samo zaglavim između dva kamena i ni makac :D

Jelc 18.03.2010. 22:18

Ti si valjda onda instalirao 1.01 a ovo je 1.10:)

Doink the Clown 18.03.2010. 22:21

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1599256)
Ti si valjda onda instalirao 1.01 a ovo je 1.10:)

Moguće da sam pobrkao brojeve, i v 1.01 je riješila problem, nego, bilo bi im bolje da se ugledaju na Oblivion i izdaju bar jednu ekspanziju :)

crocro25 09.04.2010. 14:37

RISEN PC - pomoc

Ovako
Kupio sam na amazonu RISEN PC orginal, cd key radi, skinuo sam sa stranice i patch patchao, sve uredu i kad probam pokrenut igru pocne mi onaj RISEN banner ali se nista ne loada niti mi u task baru pise da je igra pokrenuta,samo mi stoji znak RISEN BANNER, kako da igru pokrenem,pomoc molim vas

Drvoje 07.03.2011. 17:15

Chapter 3. = bug

Nazalost moram puknit spoiler velik ko kuća pa ako je netko prešao 3. dio nek javi. Na netu nema ništa konstruktivno zasad.
Inace patch 1.10 je instaliran.

Uđem u vulkan i počistim sam sve redom, otvorim velika vrata, spustim onaj manji most i izađem na 2. stranu vulkana. Rješim sve ostale questove ali ovaj je i dalje aktivan ("Open the great gate") iako su vrata otvorena, zamka maknuta, oba vinča iznad vrata zakočena/pokrenuta itd.
Uglavnom da ne duljim Mendoza s grupom stoji ispred vrata, čita/vrti onaj drevni tekst na stupu i ne trza.

Pretpostavljam da je zayeb šta nisam s cilom ekipom odmah uša rješavat quest, nego sam sve obavija i onda iša na raport kod Mendoze. Tad smo svi ušli u vulkan, i doli pored otvorenih vrata on me pila kako ima više mehanizama za otvaranje tih vrata i kako triba ić na sjeverni dio mape, te da je posla par scouta da mi pomognu pronać te mehanizme (valjda te vinčeve).

Usput iza tih velikih otvorenih vrata ide put prema velikom podignutom mostu (nema nikakvog mehanizma za spuštanje ko onaj 2. manji most), a livo je 1 prostorija u kojoj je oltar - gdje se stavljaju one zlatne glave od guštera pa bi se vrata tribala otvorit u toj prostoriji. S druge strane tih vrata se čuju zvuci guštera, i gledajući mapu vodi točno natrag u onu 3. otvorenu prostoriju s stupovima iznad glavnih vrata, i pretpostavljam da je tu isto neki vinč/prekidač ka u one druge 2. otvorene prostorije iznad vrata livo/desno. Nažalost levitacija ne radi jer zeleni kristali blokiraju korištenje magije.
Namjerno sam detaljno pisa, da se koja dobra duša lakše podsjeti kako rješit ovo glupo quest skriptiranje.

Hvala unaprid na pomoći.

EDIT Igra je reinstalirana ali bug nažalost ostaje i dalje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:17.