![]() |
Evo uspjeli smo se izboriti za manju naplatu, kojih 268kn manje. Promijenili smo postojeci paritet (FCA/FOB) u FCA Varaždin, jer imamo pravo to uciniti, te s time smanjili troskove. :D
|
Trebam savjet u vezi pošiljke koja mi je stigla iz Amerike. Vrijednost je nekih 400 kn i dobio sam mail od Rhea-e.
Citiraj:
|
Posrednik = špediter ili carinski zastupnik
Ako imaš koga poznatoga, onda bi te moglo izaći jeftinije, a ako nemaš onda ti je trošak otprilike isti kao i kod njih. Najbezbolnije je da ih nazoveš i dogovoriš se. |
Citiraj:
Mozes ih pitati da ti tocno izracunaju. |
Definitivno jeftinije ti je da ti Fedex ocarini...
|
inače DHL ima taj fixni trošak u iznosu 125kn + 25% pdv-a na ukupan trošak.
|
Cca. 480 kn s poštarinom me koštala stvar.
Znači, mogu očekivati oko 150-200 kuna troškova. EORI isto moram vaditi koliko vidim... |
Citiraj:
|
Navodno Rhea d.o.o vise nije zastupnik fedexa (napokon), jel netko zna tko je?
|
Rhea je još uvijek jer preko njih šaljem dokumentaciju u matičnu firmu.
|
Kad si zadnji put slao? Ovo je navodno jako novo...
|
Prošli mjesec. Za par dana moram opet. Nikakvu obavijest nisam dobio od njih da se nešto mijenjalo.
|
Provjeri prije nego sto saljes...
|
Koliko sam cuo na poslu istina je Rhea vise nema Fedex licencu. Zaboravih ime firme koja ce popuniti rupu, iako koliko sam pohvatao oni ce raditi s UPS za van drzave. Znam da nije neki ultrakoristan post al ipak :)
|
Dobili smo mail u firmi, sad je kažu:
Code:
http://www.a2bexpress.com/ |
Zvao danas kontakt iz Rhea-e da dođu po pošiljku. Pojavio se A2B kurir. Ni riječi o promjeni kakvoj.
|
Da nisu u igri standardne "mucke" promjena naziva firme samo? :D
|
Citiraj:
|
Prema sudskom registru isti ljudi su i direktori obje firme.
Misterij riješen :D |
bleh, a ja se ponadao :(
|
Citiraj:
|
Znam to, to je sasvim normalno. ;)
|
Schenker je od 01.09. zastupnik za Fedex, i da mogli su reći partnerima za tu promjenu....
http://www.poslovni.hr/kompanije/a2b...-usluga-278608 |
Yep, Schenker je partner FedEx-u trenutno... čekam da dobijem napokon paket u ruke pa podjelim svoje iskustvo. Super su krenuli... a paket je sletio u Zagreb 1.9. :)
|
Citiraj:
|
Malo dizem stari thread...
Ako nema carine i PDV-a (naruceno iz EU i free shipping Fedexom) paket dolazi na vrata bez dodatnih troškova? |
Tako je :)
|
Trebam vasu pomoc / pojasnjenje u vezi primanja paketa.
Nemam apsolutnog pojma kako ove stvari funkcioniraju, pa rekoh bolje da tu upitam prije nego ista napravim. Prosli tjedan sam narucio stabilizator za kameru ( http://www.ebay.com/itm/Flycam-HD-30.../271969957152? ). Pod shipping pise : FREE Standard Int'l Shipping, no sad mi se odjednom FedEx javio kako ce preko njih stici te da ce zadrzati posiljku dok ne ispunim potrebnu dokumentaciju. Poslali su mi i par pdf-ova za ispuniti ( EORI broj itd ). Zanima me zasto je to sad islo preko njih, odnosno kako ih izbjeci / platiti im sto manje ili da li je moguce sam preuzeti taj paket? |
Imao sam isti problem, i mislio sam da se kinezu omaklo, ili da ja nesto nisam dobro razumio.
Narucio sam nesto neke koracne motore i isto je pisalo FREE Standard Int'l Shipping i odjednom me zove DHL u vezi tog paketa. Posto nisam imao vremena da vracam to nazad u Kinu pa da opet cekam da doputuje do mene prihvatio sam uslove DHL-a i plati osve sto treba te preuzeo paket. Da li mozes izbjeci placanje? Mozes. Kazes da ne zelis preuzeti i paket ce biti vracen nazad odale je dosao. Da li ti se to isplati? Procjeni sam da li ti se isplati cekati da to ode nazad, pa ponovo dodje do tebe. |
koliko vidim paket je poslan iz Indije. što znači da dolazi van EU-a.
i zato te je Fedex kontaktirao radi plaćanja PDV-a i carinskih troškova koji nemaju veze s plaćanje poštarine. uglavnom to nemreš izbeći. |
Ne mozes ih nikako izbjeci nazalost. Za EORI broj moras poslati ispunjen formular sa svojim podacima u poreznu upravu i dobit ces svoj broj na email ili postom koji ce biti: HR...Tvoj OIB :D I onda ce najvjerovatnije ocaritiniti tvoju posiljku + dostava + 25%PDV + troskovi FedEX 100+ kuna
|
Placanje carine i pdv-a mi nije problem, te novce sam i "racunao". No FedEx, fuj ;)
Znaci najjednostavnije mi je platiti i pretrpjeti to? Mislim, za stvar od 900 kn cu skoro 75% cijene platiti da bih je dobio ;) A kako funkcionira ovo sa odbijanjem paketa, on ode nazad i ponovno se vrati tu? U cem bi bila razlika? Dal je potrebno kontaktirati prodavaca za to odnosno da li se mora dodatno platiti? |
Jel se svaka dostava fedexom dodatno placa? Naime cekam paket koji nisam platio nista jer mi je poslan na testiranje (review). Vrijednost oko 20$
|
ne, plaća se carina, njihovi troškovi itd ako ih ima.
|
Nisam nista platio :)
|
Mali update:
Posto UPS vise ne ide preko Overseasa, Rhea je preuzela isti posao. Za sve koji su u 4 slavonske zupanije, Nippon logistika u OS (svilajska 1A), vozi za rheu. U mom slucaju sam preuzeo UPS paket kod njih u poslovnici, sve proslo super. Bilo mi prvo cudno posto nippon dila rabljene automobile , ali otvorili su i logistiku i rade po slavoniji. |
Citiraj:
Nadam se da ovo neće biti downgrade jer u Slavoniji je overseas bio do sada odličan |
Neznam, automobile od njih nisam kupovao ,ali za overseas se slazem, u osijeku su bili vrhunski, niti jedna jedina primjedba u 7 g, sto privatno, sto sluzbeno.
|
bok,
dali netko ima nedavno iskustvo sa Fedexom ? trebam dobiti paket izvana, a poslano je fedexom. kolika je njihova naknada koju trebam platiti ? znam da plaćam 25% pdv-a na ukupnu vrijednost, ali koliko još moram platiti njima ? hvala |
otkud izvana, italija ili amerika?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:13. |