![]() |
Citiraj:
edit: LINK1 LINK2 LINK3 |
hebiga sva su ružna u 3pm. jedino ovo drugo bi ajde ajde prošlo ali 340 kn! i onda otvarati napajanje, mijenjati vent za neki bešumni (50-75 kn) uffff. tražio sam asusova kučišta kao šta imamo u inf ali nema ih nigdje, a simpa su mi (crno/bijela). ustvari pitat ću ovaj tjedan dečke iz tehničke da li imaju koju kantu viška, imaju nabacano starih kompova i svega tamo u kabinetu da jedva vrata otvoriš za uć unutra. a onda ću ovo kučište prenamjenit za budući htpc (malo je i jednostavno).
znači rekli ste ili x1900/1950 , a iz nvidijinog tabora šta ? 8800/9600? hm, najprije ću vidit šta ću napravit po pitanju kučišta i napajanja, a samo ako to realiziram prelazim na kupnju grafičke. hebote 100 muka za odigrat 1 pišljivu igru. da sam znao u početku da ću imat ovakve probleme bio bi odmah kupio neki mini tower, ali tada su svi bili preko 400kn. |
zasto forsirate jednu 1950, jebemu, kad je 4670 manja, manje se grije, full manje trosi, novija je, i jaca od 1950. ne kuzim kako se isplati gledati 1950 (osim ako ju bodes za ~200 kuna) uz jednu 4670, ili 9600gso.
a takoder usporedivati 1950 sa novim nvidijama nije zahvalno, ipak su tri generacije atija izmedu danasnjice i 1950. ali od nividije, ako nju zelis, uzmi 9600gso/9600gt. jednaka/malo jaca od 4670, ali obje zahtjevaju dodatno napajanje. i vise se griju, znam iz prve ruke ;). btw, ako ti se da strpiti, iz prve ruke ces saznati rezultate za oblivion na mojoj konfi. za dan - dva cu izredati igre koje imam na kompu od 1024x768 dp 1680x1050 na minimum, i maximum detaljima. inace nece nista biti oc-ano, sve na def. cisto da se vidi koliko moze jedna budget konfa na tvornickim postavkama, tj najvise graficka koja je nezasluzeno proglasena za nize (niske) rezolucije. |
burko - jedan kolega sa foruma mi nudi x1950pro sa s1 gore, za 330 kn. reci mi subjektivno, da ili ne? i je li to ok cijena?
odnosno, da li igdje mogu nabaviti 4670 do te cijene? druga/treća ruka nebitno. ili gf9600 bilo koju do također te cijene? jer nažalost nisam pri novcima- osobito ne do ljeta. ala sam naporan.sorry |
DA,uzmi.
|
Citiraj:
ili kako vec rekoh - pratio trznicu i mozda docekao dobru trgovinu. u jako slicnoj situaciji sam se i ja nasao, ali sam ipak se odlucio riskirati (tada) 600 kuna i uzeti 4670. graficka je zvijercica skroz. ili pricekaj par dana da sklopim testiranje, pa vidis i sam sto moze. barem mi nije u cilju stavljati lazne perfomanse, tako da ce sve biti kako jest. |
sila meni nije, ali prodavaču je.
a osobno nije da se igram, rekoh već, samo oblivion i ništa ništa više. i to max 10 sati tjedno jer ne stignem više (u slobodno vrijeme čitam ili gledam anime, a igram se tek onako povremeno ili u bijesnim terminima od 11 navečer do 3-4-5 ujutro kad me ulovi nesanica ili trema pred ispit). po nekim testovima x1950pro bi terala oblivion lijepo, ne može bit sporija od x1600 koju sam imao. a x1600 mi je bila dovoljna tj nisam imao nikakvih problema s njom na 1680x1050 rezoluciji (naravno hdr off, i neki detalji na low ali bože moj) |
ma stoji, sve 5 sto si napisao, 1950pro mora i jest jaca od x1600 kako god okrenes ;).
samo sto ti kazem ono sto jest - 4670 je novija kartica, manje trosi, manjih dimenzija, manje se grije, nema dodatnog napajanja i ima bolje perfomanse. mislim ono, sve 5, ako si mogao na x1600 moras moci i na 1950pro igrat oblivion, ali ako mozes ljepse vizualno igrati (u oblivionu je grafika full ok), zasto nebi igrao? btw, odigrao sam oblivion ja na 9500GT jos prije nekih 2-3 godine, kad je igra izasla. samo isto sa dosta detalja ugasenih. a evo, sada sam malo u gridu (voznja) testirao hd4670. detalji sve dokle ide na 1680x1050 (izgubio zivce dok nisam se sjetio patch-at :S), average fps po frapsu je 35,6. i mjerio temperaturu sa gpuz-om, maksimalo je dosla do 51 stupanj :goood:. vjeruj mi, kartica je milina. imao sam jako kratko druzenje sa 1950pro takoder, kad se usporede vizualno rekao bi da je 1950 zvijer, da pojede 4670. ali nije bas........ btw, samo prijedlog. zasto ne uzmes recimo polovnu 3650 ddr3? ona je negdje kao prethodnica 2600xt, a 1950pro je ti negdje bila sa 2600xt. tako da je to tu negdje po perfomansama, ali barem manje trosi i manje se grije. plus sto ih se svako malo moze naci, cesto i sa garancijom, za kojih 300 kuna, mozda i manje. samo prijedlog, naravski ;). ddr2 modele radije zaobidi, nije to to. |
prodavač odustao jer nije uspio kupit alternativu na koju je ciljao.
tako da ću polako pratit tržnicu. aha, znači 1950pro=2600xt=3650=šta? 4650? u svakom slučaju pratit ću tržnicu. |
X1950pro je odlična kartica,imaš je na tržnici za 250kn,i mislim da ju trebaš uzeti bez razmišljanja,ili jednostavno doplatiti 100kn više i pričekati da uleti polovna 3850 sa 256/512mb ovisno na kojoj rezi igraš, do 1280x1024,ili iznad, i sa kojim AA i AF.
Šta se tiče usporedbe sa X1600,ne znam šta ste se toga uhvatili imao sam obe i nisu usporedive,tj. jesu, sporija je 3-4puta u pojedinim scenama i 2-3 puta sveukupno od x1950pro.Tako da ćeš boost osjetiti bez ikakve sumnje. 4670 je odlična kartica kao i svaka u jednom slučaju - ako je jeftino pronađeš,ali ako moraš u nju od 450kn ulupati još 150kn za cooler,to je već 550-600,gdje itekako možeš naći odličnih kartica tipa isto tako na tržnici 3870 sa DDR4 memorijom,koja je ipak jača od 4670.Tu su već negdje pale i 9600GT na 500kn,pa i to treba uzeti u obzir,isto kartica jača od 4670. Sve u svemu moraš složiti nekakav budžet, do 250/300kn - x1950pro, do 400kn - 3850 , do 450-500kn - 4670/9600GT , do 600kn - 3870 ddr4. Izbor je samo na tebi,a ne možeš baš ni pogriješiti,sve su odlične kartice još uvijek.:chears: http://www.gpureview.com/show_cards....=520&card2=466 Od svih tih koje se dvoumiš ili troumiš,X1950 serija je najbolji izbor,nerijetke su i XT verzije,za siću love. XTX se malo previše grije i troši struje,ali pro i xt bez pola frke. 2600xt je veoma dobra kartica,posebno DDR4 model,ali su dosta rijetke,a i sporije su od X1950pro na višim rezama i AA/AF uključenim,zbog 256bita naspram 128bita. Teško možeš promašiti koju god da kupiš ali imaš krasnu X1950pro 512mb za 250kn,ja ne bi dvoumio minute. Lako kasnije zamijeniš za neku od 400/500kn kroz godinu dana. |
vidio sam tu x1950 na tržnici, ali nije pasivna pa bi morao ganjati da netko da oglas za s1 ili s2. ali mislim da ću uzeti upravo 1950, jer nisam u stanju izdvojit 500 kn za grafičku.
|
Citiraj:
Pozdrav i sretno.:) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Da dvoumim za igre, uzeo bi X1950pro ili XT. Da mi treba HDMI i ostale mogućnosti serije 3xxx, išao bi na 3650. I da sam povremeni igrač na 1650 rezi sa medium detaljima, ili 1440x900. 3650 chip sa DDR2 to može iznijeti bez problema. Pogotovo tako starije igre tipa Oblivion.:chears: Ako se pitate za cijene,zašto su takve,pa jednostavno. Kartica je kao nova,ima 11mj garancije,i full bundle sa kutijom koja je netaknuta. Chip je napredniji od X1900 serije i za multimediu je kartica odlična,i za igre kažem, do 1280x1024 ili 1440x900. Plus to što je pasivna. S druge strane X1950pro je brža,trebalo bi vidjeti i testirati koliko,kako,nema ih pasivnih baš polovnih, nemaju garanciju,i nemaju m od multimedijalnih mogućnosti serije 3xxx. To je to. Živjeli.:beer: |
Jučer sam vidio da je lik prodavao novu Safire 4670 sa HDMI za 450kn. Safirka 3850 256Mb (kao moja) je išla za 300-350kn. Nove, neraspakirane 9600GT se daju naći za 500kn (vidio bar 5 kom. zadnjih 2 tjedna). Sebi sam za konfu u uredu kupio 7900GS 256Mb DDR3 sa garancijom za 250kn.
|
Citiraj:
A za ove ostale momak nema(450-500kn), tako da sugestija otpada.(4670/9600GT 450-500) : ...jer nisam u stanju izdvojit 500 kn za grafičku. Plus to šta je Sapphire 4670 sa single slot coolerom očajna po pitanju buke i zagrijavanja.Sumnjam iako ne zahtijeva dodatni PSU priključak,da bi mu izdržalo napajanje,ali zašto da ne. Može probati,nisam dobro ni gledao koje ima.Ups,vidio sam,250W izraubano,zaboravi. Ja sam X1950pro držao na čifu 420DF, i onda na Levicomu 460 i Xilenceu posuđenom nakratko od 420W. Kudikamo ipak jače od 250W stock napajanja. 7900GS je u većem dijelu sporija od X1950pro.:chears: Svejedno dobra kupnja za 250,gz. http://www.gpureview.com/show_cards....=443&card2=466 Ostaje mu jedino,ako ima 300kn uštedit još 50 pa nać 3850 256mb koja je zaista nemjerljiva sa x1900 i 7900gs. To bi bio najpametniji potez,ili X1950pro/7900gs za 250. Ovakvu sam ja imao,ne pitajte otkud sam post izvukao :) , samo AGP. Cooler je odličan i nemjerljiv sa single šrot modelima. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=89804 Tako da postoji 2 sloter na x1950,i na HIS-u je bio takav,ali plavi. Ovo je ASUS,veoma solidno. http://www.njuskalo.hr/util_scripts/...&var_suff=w450 |
XFX 9600 512mb ili Zotac 9800 1gb?
Ljudi uzimam novi komp zato molim vas savjetujte me šta da uzmem od ove dvije grafe iz naslova(XFX 9600 512mb ili Zotac 9800 1gb?)....Za ovu drugu mi je jedan iz ve-mila reko da je pojačana da moze biti kao 9800 1gb...Jel to istina?A meni je frend još reko da je još bolje od tog dvoje "Sapphire ATI Radeon HD 4850, 512MB, PCI-e! pls savjetujte
Unaprijed hvala! |
Citiraj:
i da, samo da te ispravim gore napisano. jedno hladenje za HD4670 nije 150 kuna nego ravno 95 kuna, koliko sam osobno platio S2. tako da ispada ispod 600 kuna nova kartica + novi hladnjak ;). ici na polovno bez garancije za ~300-350 kuna, a vise trosi i vise se grije, da ne kazem da jos i ima slabije perfomanse......... po meni jedino ako nikako ne mozes skupiti u dva-tri mjeseca tih dodatnih ~300 kuna za HD4670+S2. |
@zeko
Ako imaš monitor manji od 24" dovoljna ti je grafa sa 512Mb. HD4850 je bolja od 9600, a za 9800 nisam siguran (mislim da su tu negdje). Za manje od 1.000kn, dobar izbor je i HD4830. |
Citiraj:
Neke od : http://www.hisdigital.com/un/product2-65.shtml http://www.gecube.com/products-detai...prod_id=383646 http://global.msi.com.tw/index.php?f...7&prod_no=1715 http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=Z9qnCFnOUNDMLk0W Ma dobro ne kažem ja da je to loš izbor,samo je momak trenutno ograničen budžetom,pa nije to plod moje fikcije,piše lijepo nemam sad 500kn za grafu i ciao đaci,kraj rasprave. Ako ima za 4670,ima za rabljenu 3,4mj 9600GT koja je jača od 4670,samim time šta je u rangu 3870 kartica.Sve ide nekom svojom logikom,daleko od toga da je 4670 kifla od kartice,ali da i skupi 600kn,i ne gleda novo/polovno uvijek može uzeti toxic 3870 od celeta,najavio ju je:D. A ima fala Bogu i DDR4 malo pomalo šta na newsima šta ovdje (3870). Pazi ovako,tko je šta platio,je smiješno pričati. Ja sam 8800GTS 512 platio 500kn,pa šta sam ja onda,car. I prodao je za 800. Mislim,gledaj nije stvar u koliko ja to platim,nego u koliko će on to platiti i koliko će mu se to uklopiti u budžet. Zato tako razmišljam i o 4670,jer sam za paru nje uzeo 1.5x jaču karticu. To je sve. I otišla je prvom normalnom kupcu,a vjeruj mi da sam imao 30 zainteresiranih sa svakakvim budalaš-ponudama,pa i 4670 i pare. A pazi najveću foru,ti kažeš skupi za tih 3mj za 4670+S2, a šta bi ga grom ubio da za tih 650 skupljenih kuna uzme 8800GT/9800GT kojih će onda biti ko blata,a već ih i sad ima sa brdom garancije za 650kn. Višestruko bolji izbor za igre od 4670. Nisam baš fan 4670,vidi se. :) Forsanje te kartice me silno podsjeća na forsanje nvidijaša na 7600GT,koja god da je 256bitna ATi-jica izašla x800/x1900, njima je uvijek u glavi bila 7600GT kako je brutalna vamo tamo. Znaš kad je 4670 dobra za igre? Onda kada ima proc da je nagazi i iskoristi,manje više kao svaka. Pitaš se zašto,pa samo zato šta sam jučer pola dana proveo na x2 3800+ 2.4ghz OC + 3850 256mb, i jednostavno ta kartica može više,prelaskom u moj komp na 3.2,pa 3.6,pa 4.0 imam osjećaj kao da 70% više frameova imam. Tako je i sa 4670, dilema je uvijek slabija,uvjetno rečeno grafa i jači proc,ili slabiji proc i jača grafa. Misliš da će se naigrati bez skaliranja na nekom C2D na 2ghz na 4670 a da ima 22 monitor recimo? |
Citiraj:
Ugl., mislim da thedream u vecini (ako ne i svim) slucajeva govori iz iskustva, i jednostavno zna kako funkcionira, pogotovo uzevši da malo dulje vremena prdi po komponentama, i masnim prstima od bureka ugrađuje grafe. Mene se nemože shvaćat doslovno , jer sve grafe koje sma imao nisma vrtio na jacem procu od ovog kojeg sad imam, a on jest. Znači zna što priča (osim kad priča gluposti :lol2:) Možda mu se po avataru nevidi, ali on je inače dobar dječko:beer: BTW..ako 3870 za 600+ kn nije dobra kupnja pored 4670, onda neznam što je:stoopid: p.s. aj pošalji garu poštom, prelijen sam hehe |
nego da se ja vratim na temu hlađenja, s1 koliko je visok/nizak? znam da prvi pci slot ispod pci-e ide u klinac, ali šta je sa drugim pci slotom ispod? jer mi je u taj drugi ubodena audigy.
|
thedream voli srackat previse, ne kaze nitko da inace nije dobar :)
ali gledaj samo ovo sad kada raspravu o 7600gt vs x800 svodi na propusnost memorijske sabirnice a sve se zapravo svodilo na to da je ati "zaboravio" na super karticu staviti sm3.0 podrsku i da je ista postala neupotrebljiva godinu i pol prije nego 7600gt. A u zivotu jedne graficke to je poprilicno puno. No to je detalj koji on samo tako "zaboravi" kako bi istaknio svoju poantu. Dokazuje odredjenu prisutnost inteligencije kod pisanja posta ali isti i dalje ostaje samo srackanje :D Kao i njegovo pisanje iz iskustva...da, ali je isto ograniceno a on ga odbija prosiriti tudjim. Eto, samo kako je jednostavno x1950 podijelio na dvije grupe. Jednu s dva modela s dualslot coolerima koja je dobra i drugu grupu sa singleslot hladjenjima koja su sva bila smece. Koliko je ta teorija netocna znaju valjda svi vlasnici nereferentnih ali i dalje singleslot kartica iz tog vremena. Ali ne i on. Jer vidio je samo te i nist drugo ne postoji. Googlanje? ne daj boze. Inace cijela ova rasprava je pomalo besmislena. Covjek trazi nesto sto se nikako ne moze uklopiti. Sto zbog budgeta sto zbog napajanja i samog kucista. A vecina rjesenja je nemoguca zbog oboje. I nije mi jasno zasto se forsiraju te stare kartice. Jesu stare i za danasnje prilike spore ali to ne znaci da trose manje struje. Plus sto su velike i vecinom se griju poprilicno, barem ove spomenute ATIeve. U kombinaciji s malim kucistem jako lose rjesenje. Na njegovom mjestu ja bi isao u postepenu zamjenu svega pocevsi od kante. To naravno zahtjeva sredstva koja nema pa bi mozda prva stvar trebala biti neki posao u fusu :D @zEko94 Stvarno ocekujes koristan savjet dok nisi ni "moj komp" popunio? |
Citiraj:
|
dobro, nhf, ili ću sad kupit x1950, ili neću ništa i čekat neku dobru priliku na tržnici za karticu novije generacije. da sam osoba koja se igra puno onda ajde, dao bi neku ok cifru za grafičku (iako vidim ljudi kupuju one bijesne po 2-3 k kn i još 2 stave u sli/crossfire, moja cijela konfa košta kao jedna takva grafička), ali da li bi itko od vas dao više love za nešto šta im treba malo onako usput. kao da sad kupite novu biciklu za 700 kn umjesto second hand za 300 samo zato jer ima npr stariji mjenjač gore, a treba vam da odete samo do obližnjeg marketa kupit kruh ujutro. mislim da sam potrefio analogiju.
zamolio bi samo odgovor koje sam postavio 1 post višlje glede s1. kada kupim novu grafičku obavijest ću vas šta sam kupio. i stvarno nije mi cilj da se sad svađate ovdje oko jedne grafičke. hvala svima koji su mi preporučili x1950, i hvala svima onima koji su mi preporučili nešto drugo. |
Nek sam proklet ako na tom napajanju X1950pro uđe u windowse,a kamoli odigraš nešto uspješno.:) greg ti je dobro rekao,nemaš podlogu za nadogradnju,jer bile kartice starije,neznači da manje troše. Sretno,šta reći. Fortron 400W + x1950pro u prvu ruku bi ti sjajno došao,i prođeš za 450kn koliko bi te došla jedna 4670,s kojom ne bi valjda ni bootao.
|
Citiraj:
ako ne, ide u ormar sačekat novi case sa novim psu. da li ju uzmem i stavim sada ili za 3 mjeseca je isti vrag, neće igra u međuvremenu postat zahtijevnija a ja teško da ću htjet zaigrat nešto drugo. |
Citiraj:
Javi kako si prošao,e usput,ne znam koristiš li newse,imaš x1950xt za 250kn,malo više troši od pro,ali je i brža. Ideš li već na išta ili ništa,evo napajanja za 159kn,420W,sa dedicated 6 pin adapterom,znači da nije ipak preslabo, u odnosu na tvoje,moralo bi biti bar 40% jače. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.740.019 |
problem je šta imam matx psu. da imam normalan case ne bi bilo problema oko psu.
a newse ne koristim, forumi su mi jednostavniji. možeš mi nekakav direkni link poslat na pm da vidim o čemu se radi? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam vise terao HD4670 zbog navedenog (manje grijanje, manja potrosnja, manje dimenzije, novija arhiktetura), i ako se uzima nova - puna garancija sto nema niti jedna polovna 1950PRO za 250-350 kuna ;). sve 5, 1950PRO je i dan danas dobra kartica i sposobna vrtiti prakticki sve igre uz odredeno odricanje na grafici. i ako covjeku je stiska sa parama, i zeli takvu karticu, svakako ok kupovina. samo ponavljam, namjerno sam HD4670 terao zbog navedenog, ne zbog boljih perfomansi. cisto zbog toga, pogotovo jer se na pocetku cijene potrage trazilo kartica, pa sam pretpostavio da je rijec o novome. |
Moja grafa ima samo 2 digitalna izlaza pa me zanima dal će taj DVI kabel doći sa monitorom il ga treba posebno kupovat?
|
DVI kabel dolazi sa monitorom uz uvjet da monitor ima DVI izlaz. Ako monitor ima samo D-Sub konektor, dobiti ćeš VGA kabel i morat ćeš iskoristiti DVI-VGA adapter koji dolazi sa grafom.
|
T220 pretpostavljam ima DVI izlaz?
|
Citiraj:
|
sasuke the king moj savjet ti je jednostavan sacekaj ljeto i usparaj postenu paru i kupi case napajanje i grafu i miran si ovako za ove pokusaje ces dat pare a ne mora znacit da ces ista dobit. Zato sto sam uvjerenja da te prvo case onda i napajanje jako sputavaju u bilo kakvoj kupnji. A vjeruj mi da sad nesto kupis i stoji je totalna glupost jer doci ce jos bolje i novije kartice (a ove ces dobit jos jeftinije nego danas u svakom slucaju). I zato ti ja tu savjetujem a ova rasprava bilo kako da krene lose ce zavrsit jer imas i napajanje ili duzinu kao neprijatelja
|
Citiraj:
A mozes ih naci second-hand za 120+/- kn (iako malo rjedje, istina). Ak ti nije prevelika hica, ja bum prodavao svog za nekih 2-3 tjedna... |
Citiraj:
nego, ako bas neces da odustanes od x1950 onda kupi onu novu u hgspotu za 300kn. Ajde garancija ali ima pasivni S1 na sebi tako da rjesavas dvije muhe jednim udarcem. Pa kud puklo da puklo....a nesto ce vec puknit, to je sigurno u tvom slucaju :D |
nova u hgspotu, akcija, 399 kuna. sve to 5, samo da nije raspolozivo samo u vinkovcima :rtfm:
koliko je takvih abitica i 8800gts g92 bilo....... |
Gledam ima i u m-computersu,512mb je,449kn.Ali onda stvarno u qrc uzmi 250kn i uzmi polovnu,tako može za 450 stvarno uzeti 8800GTS 320 polovnu/9600GT za 50kn više/vrhunsku 3850/70 ddr3.:chears:
Mislim da se može naručiti i par dana sačekaš,pa iz vinkulje dođe u zgb-kad već mora biti novo. 399kn za x1950pro,ja to ne mogu čitati. :) Ne volim je,ali mj. dana stara : http://www.oglasnik.hr/oglasi/inform...s-9840715.html Ima još solidnih : http://www.njuskalo.hr/oglas388550 http://www.njuskalo.hr/oglas384801 http://www.njuskalo.hr/oglas383190 http://www.njuskalo.hr/oglas381144 Glupo je do boli to pisati kad kako kaže greg,nešto će grunuti,da ga hebeš tako da ne želim sudjelovati u tome :). |
Citiraj:
Ali kao sto je covjek rekao za njega je rasprava gotova (a time bi trebala biti i za nas) tako da mozemo i mi malo na godisnji :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:04. |