PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Football manager 2009 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=126144)

MimiX 03.12.2008. 09:09

...

Citiraj:

Autor giga (Post 1207737)
Preljevate iz praznog u suplje!

Ja igram sa Rijekom i nejde me bas.(BTW igram razne menagere vec 15ak godina LMA, onaj ja mislim manager gdje je atkinson bio zvijer ako je tko igrao,LMA i sl druge).
Ima tko da igra sa Rijekom?
Je li odigrao tko vise od jedne sezone?
Ja sam prije uvijek pocinja sa Rijekom i Milanom,ali Milan mi dosadio vec,uvijek isti igraci...

:spam: Sjeca li se netko jednoga managera. Na njemu su karakteristike igraca bile od 1-99,moglo se na treningu na nekoj ploci predociti igracima akcije koje bi onda vjezbali i izvodili u tekmama, sucelje je bilo sareno sa slikama je bilo objasnjeno sto je sto, igrac je predstavljao ulaz u momcad, stadion je predstavljao sve oko stadiona, dolar sve oko financija i tako u tom stilu sucelje. Ne mogu se sjetiti jesam li to igrao na Amigi i PCu ali mislim da je bio PC negdje tamo prije 10ak godina. Se sjeca tko? Kraj :spam:a

Mislim da je bio Ultimate manager... iz sredine 90tih... simpatičan, ali skroman što se tiče baze igrača...

p.s. Rekao sam da je CM naslijednik starog Football managera zato što mu je sličan, zašto je bitno tko ga je radio i tko je kome prodao dionice....
Umjesto novinskih članaka imajte malo više povjerenja u sebe, i da, provjerite sve prije nego što se složite s nekim...

Ovaj mi je bio omiljen: cjelodnevna razbibriga

http://www.youtube.com/watch?v=5AyuPdAO1wo

Mr.Ex.President 29.12.2008. 18:52

Spojilo se nas par prijatelja preko hamacija pa igramo malo...

Skoro pa ništa novo u odnosu na FM09, osim bugova i gluposti. 3D mi je preloše kvalitete da bi ga pratio, konferencije za tisak su predosadne i za cilj imaju samo sjebavanje atmosfere u svlačionici ako baš ne paziš šta ćeš reć:D
Taktička razina igra je ostalo na nekakvoj arkadnoj verziji ka i do sada, milijun i jedan "gumbić", milijun i jedna opcija, a šta više podešavaš, više igre sjebeš, pa ispada da je još najbolje igrat na defaultu ili promješat makismalno par opcija...

Al sve u svemu da ne bi ispalo da pljujen po igri, ništa neočekivano. Sve ovo je očekivano jer je manager iz godine u godinu isti kao prethodnik sa par novih opcija. I kao takav je sasvim solidan za ovakvu LAN zajebanciju s ekipon u kojoj su grafika, taktika, realnost najmanji problem, pošto je cilj samo zajebancija.:no2drug:

morph 29.12.2008. 20:36

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1233519)
Spojilo se nas par prijatelja preko hamacija pa igramo malo...

Skoro pa ništa novo u odnosu na FM09, osim bugova i gluposti. 3D mi je preloše kvalitete da bi ga pratio, konferencije za tisak su predosadne i za cilj imaju samo sjebavanje atmosfere u svlačionici ako baš ne paziš šta ćeš reć:D
Taktička razina igra je ostalo na nekakvoj arkadnoj verziji ka i do sada, milijun i jedan "gumbić", milijun i jedna opcija, a šta više podešavaš, više igre sjebeš, pa ispada da je još najbolje igrat na defaultu ili promješat makismalno par opcija...

Al sve u svemu da ne bi ispalo da pljujen po igri, ništa neočekivano. Sve ovo je očekivano jer je manager iz godine u godinu isti kao prethodnik sa par novih opcija. I kao takav je sasvim solidan za ovakvu LAN zajebanciju s ekipon u kojoj su grafika, taktika, realnost najmanji problem, pošto je cilj samo zajebancija.:no2drug:

Valjda u odnosu na FM 08. :D
Meni je 3d odlican, mislio sam da cu ga ugasiti nakon 2 utakmice ali jos uvijek ga drzim upaljenim (druga sezona sa 4 kluba).
Ovo za takticke opcije - opcije su tu za "fine tuning" i sa njima mozes poboljsati igru. Naravno da to nije uvjet za uspjesnost jer se uvijek mora ici niz dlaku dijelu novih korisnika i ne uplasiti ih gomilom opcija.
IMHO daleko je to od amaterskog.

Mr.Ex.President 02.01.2009. 13:48

Citiraj:

Autor morph (Post 1233637)
Valjda u odnosu na FM 08. :D
Meni je 3d odlican, mislio sam da cu ga ugasiti nakon 2 utakmice ali jos uvijek ga drzim upaljenim (druga sezona sa 4 kluba).
Ovo za takticke opcije - opcije su tu za "fine tuning" i sa njima mozes poboljsati igru. Naravno da to nije uvjet za uspjesnost jer se uvijek mora ici niz dlaku dijelu novih korisnika i ne uplasiti ih gomilom opcija.
IMHO daleko je to od amaterskog.

Je, tipfeler:D

Ma ono, opcije su ok, kada bi ih bar pola radilo, ovako sve to skupa djeluje jako amaterski, smiješno i nekorisno. Mislim nema sad smisla da nabrajam šta sve nevalja, ako ste pokušavali finije podesit, svi ste imali priliku vidit nedosatke...

Najveća mi je baza 4411 taktike, dakle ( DL-DC-DC-DR / ML-MC-MC-MR /AMC - FC) koju igra jednostavno "prekrsti" u totalni fijasko, naime ona 2 napadača, AMC i FC, igra postavi tako da jedan igra skroz lijevo, a drugi skroz desno u istim "redovima" u kojima su bili. Tako recimo AMC postane AML, a FC bude prebačen kraj desne korner zastavice:D

Al dobro, kažem...sve super, igra koju rado nabavim i malo se zajebajen kako san gori veeć opisa. Jer unatoč svim manama i nedostatcima, konkurencije jednostavno nema, na papiru možda, u praksi...ništa.

MimiX 07.01.2009. 12:19

Da što se algoritama i baze tiče...
Ja volim "sim" igre pa valjda zato tražim nadogradnju...
Kao što rekoh spoj bi bio fantastičan, FM i FifaMeng...
Mislim, ako već ima 2D prikaz, zašto nebi imao 3D prikaz sa FIFA engineom...
Meni nema većeg gušta kad pijući kavu i pušeći cigar gledam tekmu koja skoro kao da je kao na TVu.... Komentator komentira igru sadržajno(ima i sukomentatora[nekog škotskog veterana]) a igrači ovisno o sposobnostima igraju... a ti kao trener na klupi imaš mogućnost dovikivati(tj.djelomično upravljati), tipa: pucaj mali, dodaj papak, lobuj ga, nabaci krkane, ukliži mu nalagano, sasjeci ga ko božićnu jelku i td....
Paljenje i gašenje opcija upravljanja i prebacivanje dotičnih na pomoćnike(koji se mogu i školovati)...
Imaš osjećaj da si pravi trener koji vodi klub a ne matematičar koji postavlja verijable i čeka izračun od procesora....
Ukratko svaka čast FM, skidam mi kapu jer otkad znam za sebe(a to je dosta dugo) igram FM i CM.... ali Fifa je dodala ono nešto što je falilo... par sitnica još treba doraditi(povećati bazu igrača[iako i ova nije baš mala], riješit CRUSH bugove i naravno[isto kao i u FMu] - još više povećat brzinu obrade podataka)...

R@zzoR 15.02.2009. 11:46

Je li netko instalirao 9.2.0 update. Naime ja ga instalirao i gledam u Milana nema Beckhama i nijednog transfera u 1. HNL :stoopid: . U čemu je problem(je li možda patch napravljen prije zimskog prijelaznog roka ili je to zato što imam "pristupačniju" kopiju igre)?

CroFoX 15.02.2009. 13:09

ja evo igram s domacim klubovima i odma u prvoj sezoni na zimskoj stanci Real Madrid kupi Srnu za 57 milijuna eura iz Šahtara,,,,,, nisam mogo vjerovat,,,,,,,,,,,

Crash009 16.02.2009. 13:48

Jel vama radi igra na visti?
Ja probao instalirati i samo mi izbacuje "FM09 has stopped working" pri ulasku u igru. Na XP-u radi bez greske :S

Mr.Ex.President 16.02.2009. 14:00

Citiraj:

Autor Crash009 (Post 1279026)
Jel vama radi igra na visti?

Radi ok.
Da nemaš možda dual boot? Jer ako si instalira igru na XPu, a probao je vrtit na Visti, onda neće ići kao ni kod velike većine ostalih igara.

Crash009 16.02.2009. 14:13

Nemam dual boot, samo je vista gore.
Probao sam i reinstalirati par puta igru, i uvijek isto.

Mr.Ex.President 16.02.2009. 14:27

Citiraj:

Autor Crash009 (Post 1279054)
Nemam dual boot, samo je vista gore.
Probao sam i reinstalirati par puta igru, i uvijek isto.

Prika pojma ti neman...Meni je radila ok dok san vrtija dual boot, priki dan danas radi ok samo na Visti. Probaj čačkat po Compatibilityju;)

Crash009 16.02.2009. 14:33

Ma probao i compitabilty na XP i Win2000 i opet isto.
Brijem da moja legalna kopija ne radi na Visti.

Carmelo 16.02.2009. 21:20

...

Crash009 16.02.2009. 21:48

Pitaj Tor-a on uvijek ima na lageru ;)

swordfish 20.02.2009. 17:52

Citiraj:

Autor Crash009 (Post 1279440)
Pitaj Tor-a on uvijek ima na lageru ;)

vec vidim o cemu se tu radilo:D:D:D
nego da malo spamam, imam netbook sa atomom na 1.6 ili ti ga nesto u rangu pentijuma 833:D, e sada, posto mislim da si necu uspijeti kupiti nista konretnije ovaj put, za brod, htjeo bi pitati koji je najnoviji menager sta bi mogao staviti na to cudo.. onaj 2005 mi je radio ok na spomenutom pentijumu, mislim nije letio, ali ne biste vjerovali, imam vreeemena (4 mjeseca:D). sad neznam dal da probam sa 2007 ili mozda cak 2008? isto tako me zanima stabilnost necije sigurnosne kopije igre, ili mozda cak orginala ako uzmem neki stariji, vjerovatno su cijene manje onda. nemam tamo gdje skinuti pacheve pa zato.

Crash009 20.02.2009. 18:31

2007 radi provjerno na starom celeronu na 2ghz koji je po mojem misljenju cak i slabiji od tog atoma.

Samo nabacaj rama i igraj.

alan_poh 25.02.2009. 00:48

ljudi jeste li uspjeli pokrenut fm 2009 sa novim patchom 9.2. ? naravno na onaj drugi način...

ja Mali laf 10.03.2009. 16:11

Crash009 10.03.2009. 16:16

Kupi original jer je na forumu zabranjen razgovor o crackovima.

skare 12.06.2009. 19:30

ima li netko dobar tko bi bi mogao objasniti kako se instalira igra.
imam xp x64 bitni OS.
nekoliko puta sam ga instalirao i javlja mi neku grešku.
možete li me uputit na link ili ako ne na pm?
http://forum.pcekspert.com/ima%20li%...0ne%20na%20pm?http://img199.imageshack.us/i/fm2009.gif/
hvala!
p.s. stavio sam patch 9.0.3.
riješio sam tu grešku, ali bi mi trebalo nešto pomoći o stvarima koje ovdje ne mogu postat. bi li mi netko tko zna javio na PM?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:48.