![]() |
Jel je možda koristila privatni MSA? U tom slučaju BL se nalazi spremljen tam.
Ali nevjerojatno da ovi iz AAI nemaju to podešeno, il da se nisu sreli s BitLockerom, pa to je bar osnova bilo kakvog centralno menađiranog sustava. |
ma pusti. pociscena particija i instaliran ponovo win. sve iz 0. bitlocker zablokan.
|
Citiraj:
veracrypt koristi svoje implementacije algoritama koje ne zahtjevaju kernel buildan sa supportom istih. nakon kernel rebuilda cryptsetup moze dekriptirati veracrypt containere, IO operacije su nesto brze i mislim da bi brzine mogle parirati bitlockeru kada je u pitanju AES. davno sam radio benchmark pa se ne sjecam tocnih rezultata. kada se veracrypt container sa triple cipherom dekriptira cryptsetupom, device mapper napravi tri block device-a, svaki sacinjava jedan layer enkripcije. prvih 512 byte standardnog veracrypt containera je hashirani kljuc. kod hidden veracrypt containera, kljuc je iste duzine ali pocinje na 1537 byte-u od kraja containera. nisam pokusao mountat hidden volume sa cryptsetupom. ovisno o podacima koji se stite (i potencijalnom mucenju), treba odlucit koje algoritme koristit i ukoliko je sigurnije ici na varijantu koja pruza plausible deniability. - /usr/pkg/bin/veracrypt --verbose /dev/sdd4 /mnt/veracrypt = - /usr/sbin/cryptsetup open --type tcrypt --veracrypt --debug --veracrypt-query-pim /dev/sdd4 csdd4 brzina hashiranja whirlpoola sa 2x rtx3070 hashcat v6.2.1. # Progress.........: 2871521/3198429 (89.77%) # Speed.#1.........: 5 H/s (0.37ms) @ Accel:32 Loops:15 Thr:1024 Vec:1 # Speed.#2.........: 6 H/s (0.46ms) @ Accel:32 Loops:15 Thr:1024 Vec:1 # Recovered........: 1/1 (100.00%) Digests ovih dana mi treba stici nesto noviji hardware pa ako mi se dadne odradim benchmarke veracrypt vs cryptsetup i javim kako je proslo. |
Veracrypt nije spor na SSD-u zbog tipa chiphera koji koristi već zbog loše napisanog kernel drivera koji vuče korijene još iz doba kad nije bilo SSDa.
Problem je šta se driver ne može nositi s velikim brojem IOPSa koje su današnji SSD-ovi sposobni. Govorim o Windows driveru. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:59. |