![]() |
Ne bi znao, ja sam tamo kupio i bilo je 1GB. Pola onboard, pola 512 modul, ako se ne varam.
Evo fotke: http://img231.imageshack.us/img231/5734/ejservp7.th.jpg |
wee i ja sam svog naručio :P brown sa 160GB i 1GB rama za 2723kn ... valjda necu pozalit :P
samo da me boja ne razocara XD |
kreso jel ima odozdola kakve warranty naljepnice tj jel se može otvorit a da ne izgubim garanciju.
Pricao sam sa deckom iz mcomputersa i kaže da je sva pošiljka drugacija sad je 512mb / 120gb plavi 2550kn i smeđi 1gb /160gb 2700kn ima i razlike u baterijama, još nije 6 cell trenutno je 2200mah u plavom i 2400mah u smeđem, bar tako kažu u mcomputersu... Čudno... Eto ja cu probat pricekat 6cell koji je cca 5400mah. |
To mi je cudno...Valjda taj od 120 gb ima gigu rama, jer tako je kod mene...
|
Kako koji neki 512 neki 1gb :)
|
Glede warranty naljepnice, prilicno sam siguran da se nalazi ispod gumenih nozica. Jer su na kucistu ispod vidljiva samo dva, na donjem dijelu. Zato su se relativno lako i brzo obje gornje nozice odlijepile. Fakat nisam bolje gledao, no bilo je lijepilo gore, vjerojatno treba probusiti to, a time gubis garanciju.
|
jel zna netko di ima kupit neka torba za ovaj laptop?
|
od danas sam i ja ponosni vlasnik aao :D
... mislio sam da ce brown izgledat koma, al prevario sam se :D 2400mah baterija, 160gb disk, 1gb rama, bas kako sam i narucio mališani rulaju XD |
evo i ja piknuo jednog, 120Gb HDD, 1Gb RAM - prezadovoljan, kvaliteta izrade, tipkovnica i ekran su me ugodno iznenadili, wlan super radi, ustvari za stvarčicu koja mi je trebala služiti kao remote desktop je i predobar, mislim da ću ga ipak koristiti i za druge stvari
|
Citiraj:
Ako možeš otvori sa donje strane poklopac onaj mali i vidi dali imaš konektor nalemljen, jer ovi 1gb/120 modeli nisu imali konektor pa nisu bili 3G nadogradivi... Smiješ i fotkat.. Ja jucer obilazio grad i nigdje brown.. :( btw 2400mah je isto kao i 2200 3-cell, samo malo jača :) 6 cell će biti 5xxxmah... |
Citiraj:
|
Dok se uploadaju slike da napisem koju riječ :D ... Ja sam htijeo bijeli al nisam nasao od 160GB i sa gigom rama. Pa sam na blef uzeo brown misleci da ce izgledat koma. Znam da je baterija 3cell, kazem samo da nije 2200 nego 2400mah (jos je nisam ni otpakirao :fiju:)
Kad sam trazi slike od brown najvecu koju sam nasao bila je 200 x 150px :D .. pa evo par slika :beer: http://pce.hostili.com/images/I_3784ga5j_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/I_37871xzo_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/I_3788f5yi_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/I_37914lto_thumb.jpg za onaj slot iza, provjerit cu kad mi dodje malo odvijač :D btw pošto nikad nisam posjedovao notebook/netbook zanima me kako je najbolje koristiti bateriju prvi put. da ju napunim i ostavim sa strane jer ju ne namjeravam koristit slijedecih 5-6 dana, a onda kasnije da ju punim dok je netbook isključen? |
Citiraj:
|
Ipak mi je u plavoj boji lijepsi. :care:
Zanimljivo je da iako na kutiji imamo nacranog crnog acer aspire one taj laptop jos nije pusten u prodaju. |
e ljudi, koliko treba bateriji da se napuni? nema nikakvog indikatora kad je puna
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kaj si daltonist?
Ako je narancasta - puni se i nije do kraja puna baterija. Ako je zelena, baterija je puna i radi na struju preko punjaca. |
Citiraj:
|
Uf, sori :/
A cuj, uvijek imas indikator u trayu. |
njuskalo hoces nabicit sliku dolje otvorenog poglopca dolje da vidimo šta ima :)
svrbi me lova.. moram na nešta potroši a uzeo bi brown samo radi tog slota ... |
hm neznam kak to treba izgledat al mislim da ga nema
http://pce.hostili.com/images/I_37975ruq_thumb.jpg |
Citiraj:
treba bi konektor biti zalemljen tu ljevo. Pozz. |
Jel netko ima kakav program za gledanje temperature procesora. Ja sam gledao sa Everestom i CPU "gori" na 60-70°C ... sad pošto neznam dali je to normalno i dali je stvarno tolika temperatura naznem s kojim jos programom mogu pogledat temp.
Razlog: Dok ga drzim na krilu osijetim da je topliji ali ne previse pa mi je cudno tih 60-70°C EDIT: http://img442.imageshack.us/img442/7...0602an2.th.jpg Tko laže :P |
Da se prvo pohvalim uzeo sam Acer One, te cu napisati par kometara veznaih uz isti.
Wireless odlicno hvata, ekran ima lijepe boje,lap je po sebi dosta cvrst te bijela boja nije osjetljiva na packanje. Tipkovnica skoro netreba nikakvo privikavanje, touchpad je precizan i nemam nikavih zamjerki na njega. Baterija mu kraje oko 2h sa upaljenim wirelessom, sto po meni je najveca mana ovog strojcica. Isto tako imam zamjerku za upgrade rama, vrlo kompliciran postupak, Mora se skidati tipkovnica i i nalazi se ispod maticne, ja se nisam jos odlucio za taj podhavat. OVDJE mozete vidjeti taj postupak. Mene je zhavatila verzija sa 512mb i 160gb hdd ali je cijena bila povoljna zato se nezalim. Kupio sam ga preka jednog clana foruma. Pohvala ide jos tome da lap ima card reader+ jos jedan solt za SD karticu. Jedino mi jos fali na njemu je TV out, da ga lagano mogu spojiti na tv za pustanje divixa. HD materija nisam probao niti jojs nikakve igre. Ako nekog zanima bilo sta neka pita. |
Nakon sto su mi se obje gornje nozice odlijepile (ocito namjerno slabo zalijepljeno zbog sarafa ispod, ali idiotska zamisao IMO), poceo mi se klackati. Onak, svaki dan ga koristim na faksu, dodjem doma neki dan, stavim ga na stol, ukljucim da nastavi skidati neke stvari i odem van. Sve bilo ok. Vratim se nakon par sati i laptop se klacka! Nitko ga nije dirao niti nist... Kao da je donja lijeva nozica (ili gornja desna, kak hocete) cca milimetar i pol kraca i visi u zraku. Zasad sam stavio par slojeva crne izolir trake da bude ravno, no to drzi par dana dok se ne odlijepi. Iritantno uglavnom. A nije mi uopce jasno u cem je problem jer ispod sve izgleda ok. Mislim, vidjelo bi se da je neka nozica... "propala" malo unutra pa je prekratka... Sve jednako "vire" iznad plasticnog kucista. Razmisljam da jednu nozicu skratim i natrag zalijepim, no nije mi to najprivlacnija ideja :-/
|
Citiraj:
Od igrica stavio sam si UT, CS 1.6, Warcraft, Star Wars Jedi Academy, Emulator za Nintendo i Playstation te mogu reć da sve navedene igrice skupa s emulatorima rade odlično. Za zezanciju sa strane, perfektno (Imam 1GB rama) Informativno 3DMark 2001 na rezi 1024x600 je 2980 :respekt: Citiraj:
|
Imam ga mjesec i tjedan-dva. Pocelo prosli tjedan. Zato mi je i toliko cudno...
|
a mene zanima jel netko pokusao pokrenut football managera na tom cudu...ako se ne varam on trazi min rez 1024*768? nadam se da cete me razuvjeriti :nono:
|
Citiraj:
|
A iste su jebemu. I bilo je ok 2-3 tjedna nakon sto sam ih zalijepio natrag. Nisam ni jedini kojemu se ovo dogodilo :-/
I je, igram FM na njemu. Moras sloziti shortcut target ovako: "C:\Igre\Football Manager 2008\fm.exe" -small_screen -windowed Nije najidealnije, jasno, falit ce ti prostora po vertikali. Malo sporije ide, jasno, ali je igrivo. Evo, stavio sam na AAO forumu par sshotova prije, pa pogledaj: http://aspireoneuser.com/forum/viewt...hp?f=21&t=1651 |
jel se vama ponasa kamera reverse? kako nariktati da kamera neprati obrnuto pokrete?
|
evo da se pohvalim i ja napokon uzeo one... ipak mi se nije cekalo 6cell verziju sa zalemljenim mini pci slotom....
uzeo sam plavi 120gb harda 1 gb rama... radi odlicno prezadovoljan sam, cjeli lap djeluje vrlo kvalitetno... maknuo sam hrpu sranja iz startupa pa sad radi jos bolje nego nov :) fino podesio synaprics touchapad i radi super prije je trebalo prilicno stisnut prst......... maloprije sam ga flashao na zadnji bios koji ispravlja neke stvari oko kalibracije baterije pa se nadam da ce vise trajat, sa starim biosom je izdrzao preko 2 sata... nakon ovog ekrana kad pogledam na pc 21.6" samsung... na njemu mi izgleda slika pixelasta za razliku od one na aspireu.... u svakom slucaju odlican gadget i tipkovnica... vrlo upotrebljiv komp... preporucam svima... |
pozdrav ljudi,
zanima me kupnja tog notebook, uzimam ga ovaj tjedan pa imam jedno pitanje, razlika izmedju, ACER Aspire One A150-Bb, i ACER Aspire One A150-Bw da vidim da je razlika u HDD-u i naravno cijeni, e da,.. sada me zanima dali je razlika u grafickim "karticama",.. ili, ? sad bas i nije svejedno dali je INTEL945, ili x3100, iako su slicne (i ne snazne), ... memoriju uzimaju obje od rama,.. na netu nisam nista nasao,. ... Oba sam nasao u Linksu, sada ne znam dali je to ona serija kao sto ima kolega Njusskallo, samo sto su ova oba bijela,.. hvala, |
Bb je plavi, a Bw je bijeli model.
Ako se ne varam A150 su modeli sa tvrdim diskom, A110 je SSD verzija. A sad unutar toga imas varijacije sa velicinom tvrdog diska i memorije. Svi modeli imaju GMA950 grafiku. Memorije mozes staviti do 1.5GB, pa ako ima 512MB RAM-a u servisu reci da ti odmah stave jos jedan modul od 1GB. Nego, pitanje za ostale... Mi koji imamo 1GB memorije, a od toga 512MB onboard, moze se jos 512 staviti? Odnosno, ima li samo jedan slot za memoriju koji je popunjen sa ovih 512? |
ima li kakvih informacija o dolasku verzije sa 6 ćelijskom baterijom?
|
da, tako sam i ja to mislio, ali oba su bijela,..
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=013.100.174 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=013.100.158 razlika je u HDD-u, i tome GS965 i x3100,.. e sad,.. vjerojatno cu uzeti ovaj s 160Gb, i 1Gb rama,. a taj model s x3100 nisam nigdje nasao osim u Linksu, ne znam dali su oni mozda zezli s tiskarskom greskom ili ,.?? |
Prilicno sam siguran da se radi o greski u oba slucaja.
|
nemam pojma zato sam i pitao,.. hvala,
i jos jedno pitanje,. meni se jako svidja bijeli model pa me zanima dali jako ostaju otisci prstiju na tipkovnici i na kucistu, pa ako netko ima molio bih odgovor,. Vidio sam plavi i dosta se vide, pa me zanima,. hvala |
Citiraj:
jep mi imamo 512MB onboard + 512MB .. iskreno kakva korist od tih +512MB EDIT: i nema više slobodnih slotova, samo taj 1 Ako sa 1GB rama imam pagefile isključen, radim u photoshopu i igram warcraft bez problema nevidim korist od te nadogradnje Vista je priča za sebe :D Nego nesto mi se otkačilo unutra sad skakuče, morat ću ga otvorit i pogledat šta je to :fuming: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14. |