PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Ubuntu Hardy, Ati 9550, fglrx...problemi! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106520)

WraGG 27.05.2008. 20:35

Danas update ponudio novu verziju kernela (2.6.24.17) i naravno prihvatim u nadi da su sredili nesto u vezi video playbacka. Nakon restarta dobijem samo white screen :stoopid:
Ajd ok, rekoh, ctrl+F1 i pokrenem EnvyNG u text modu, napravim uninstall 8.5 catalysta i opet restart. Nisam htio instalirati driver kroz envy jer je kod njih zadnji 8.3, nego sam htio ici kroz restricted driver manager, kad tamo kaze da nema restricted drivera za moj hardware :wtf2:
Mislio sam da M$ radi gluposti sa svojim OS-ovima, ali ovo je stvarno postalo previse.

danij3l 27.05.2008. 21:11

neznam stvarno zasto idete koristiti te aplikacije sumljive kvalitete. taj envy je u najmanju ruku neozbiljna stvar.

kompajlaj modul na kernelu na kojemu radish napravi paket i nikad problema.
uputstva su stvarno trivijalna. nakon SVAKOGA update-a kernela morash rekompajlat fglrx modul(osim kod promjene zadnjeg broja u verziji kernela (recimo iz 2.6.25.3 >> 2.6.25.4) dok promjena iz 2.6.24>>2.6.25 zahtjeva rekompajlanje modula)

koja je verzija kernela bila prije update-a? (moguce je da paketi koje inst. envy nisu josh update-ani - tj. koriste staru verziju fglrx modula)

ubuntu developeri su pojeli govno s tim "Restricted driver managerom". Zar je toliko tesko natjerati korisnike da instaliraju DVA drivera (wlan i vga)(vrijedi za 30 % slucajeva, ostali imaju intel wlan koji ima opensoruce driver koji je dio kernela i moraju inst. JEDAN driver)
koliko mi se samo puta pojavilo zeleno u RDM a nema price o tome da je modul load-an ili sam ga cak rucno obrisao ili sl.

@zvonac - otvorena je tema na kojoj se mogu postavljati pitanja koja "nisu vrijedna" nove teme. link

WraGG 27.05.2008. 21:45

Stvar i jeste u tome sto je promjenjen samo build, tj. zadnja brojka u verziji kernela. Bio je 2.6.24.16 a sada je 2.6.24.17. Ono, van pameti je da ce mi radi toga trebati rekompajlirati kernel.
Envy koristim jer se pokazao kao jako dobar alat za ovakve situacije (driver prethodni driver sam naravno instalirao ručno, jer samo sebi vjerujem :D), a restricted manager sam slučajno pogledao nakon restarta.
Update situacije: na novoj verziji kernela compiz ne radi niti sa jednom verzijom drivera :(

speedy-3 27.05.2008. 22:37

Citiraj:

Autor WraGG (Post 1040215)
Stvar i jeste u tome sto je promjenjen samo build, tj. zadnja brojka u verziji kernela. Bio je 2.6.24.16 a sada je 2.6.24.17. Ono, van pameti je da ce mi radi toga trebati rekompajlirati kernel.
Envy koristim jer se pokazao kao jako dobar alat za ovakve situacije (driver prethodni driver sam naravno instalirao ručno, jer samo sebi vjerujem :D), a restricted manager sam slučajno pogledao nakon restarta.
Update situacije: na novoj verziji kernela compiz ne radi niti sa jednom verzijom drivera :(

e sad malo losih vijesti od mene,,,,, dok sam bio na 9600 pro compiz na ubuntu je bio nemoguca misija (to je bilo prije hardya) ali ono mislim da ces s tim cudom imat problem dok ne predes na nvidiu :D

ili back to old kernel ili se pomiri s time da nece biti compiza :(

WraGG 27.05.2008. 23:09

Ima Compiza! Natjerao sam ga da radi na novom kernelu. 2 puta rekompajlirao fglrx i valjda sam negdje potrefio :D
Naravno, problem sa video reprodukcijom ostaje, ali to je vec do samog drivera i njegove nesposobnosti da vrti 2x OpenGL odjednom. Cekamo nove Catalyste :D

danij3l 28.05.2008. 00:09

@speedy - jesi ti siguran da je u to vrijeme bio AIGLX podrzan?

speedy-3 28.05.2008. 01:41

Citiraj:

Autor DaNiJ3L (Post 1040379)
@speedy - jesi ti siguran da je u to vrijeme bio AIGLX podrzan?

radilo mi na prastaroj 9200SE jos dok je bio cisti BERLY :D

compiz-fusion nije isao na ubuntu ali savrseno radio na Mandrivi :D (to sad sa 9600)

e sad ti meni reci u cemu je tu bio problem....... ja mislim da je samo u ATIju i nigdje dalje

WraGG 28.05.2008. 08:38

Evo upravo skidam LinuxMint, pa cemo vidjeti do cega je. Iako ne mislim da ce ista bolje biti. Ipak je i Mint na Debianu.

daigu 01.06.2008. 20:25

Blažena NVIDIA. Jučer sam nainstalirao openSUSE 10.3 na HP COMPAQ 8710w. Nakon godina ATI-a, konačno sam vidio uživo kako compiz ustvari izgleda...
:-)

zvonac 16.07.2008. 13:09

ljudi nabavil lap hp 6720s,e sad kak sredit da surfam u ubuntu bežično tj wlan?

speedy-3 27.07.2008. 18:08

Citiraj:

Autor zvonac (Post 1087683)
ljudi nabavil lap hp 6720s,e sad kak sredit da surfam u ubuntu bežično tj wlan?

a jesi i stavio pitanje,,,,, ti ubuntu uopce prepozna karticu......??

ili je problem samo su spajanjnu na router ili nesto deseto,,,,,,,, daj malo detaljnije opisi problem

i lol opet spamas ovu temu :D ae sva pitanja nevezana za Ati drivere puca ovdje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:36.