![]() |
to je viđenje stvari iz kuta vlasnika VF900:D
A sad kad jos uzmemo u obzir tisinu (koja je na starni S1+120), cijenu (koja je opet na strani S1, zalman je skuplji 50 % od S1 ali tu jos racunam dobar vent (40 kn) i to ispadne 210 kn, sto je opet manje), i performanse koje su bolje, ja mislim da je ocito sta napraviti sa 210 kn namjenjenih za VGA cooler. I ako se ne varam onaj orginal vent na Zalmanu je jako bucan i preporuca se zamjena sa tisim..znaci jos na cijenu 20-30 ak kuna.. Mislim kad se sve zbroji i oduzma da je S1 trenutno najbolja kupnja za VGA.. Jer po meni davat 300+ kn za vga cooler nema smisla.. |
S1 je najbolja kupnja ako ga dobiješ za 150kn a ne za 250+ kolko se trži tu po forumu, za tu lovu kupim drito VF1000 (kao što i jesam) koji je isti (pa možda i jači) cooler od S1 tako da ne stoji baš matematika...
VF900 je onako granično dosta za VF900 a uvjerljivo je dosta za 3870 ona ima manje mikrona GPUa i manju termalnu discipaciju i sigurno ju može hladiti VF900 koji je btw u rangu S2 po sposobnostima prijenosa, naravno sa ventom iste veličine na sebi jel... |
Citiraj:
S1 se prodaje tu na forumu po 250 (nema ga u ducanima). kvalitetni vent je oko 50 kn. koliko te to ispada? opet 300. a ja pricam za zalmana na 40% jer sam ga spojio direkt u graficku pa ga onda drzi na 40%- necujan je , i daje ovakve rezultate kakve sam napisao. |
Ma to je pretjerivanje.Treba kupiti grafu na kojoj dolazi aftermarket hladnjak kao stock. Tako sam si i ja uzeo ovu PowerColor X1950Pro sa AcceleromX2. Tiha velika zvijer.
|
eh da, zaboravio sam napomenuti, sa S1 i ventilatorom grafa zauzima 3 slota sto je IMO malo previse, max 2 slota bi po meni bilo ok. I nije ovo moje vidjenje iz kuta vlasnika vf900 (imao sam i vf700 no on je osjetno slabiji, te HR03GTi Silencere itd...). Da cooler koji je stock na grafi hlade kao bilo koji od prijenavedenih aftermarketa te da kao takav zauzima 1 slot, ja bih bio presretan. No stanje je takvo kakvo je....
|
@Srale - kao sto je netko rekao, S1 se prodaje po 250kn+dobar 120mm vent(tih) 50ak kn = 300kn, a Zalman nov dodje 220kn u Autronicu, tako da ipak mi je Zalman jeftiniji, i to cak 80ak kn.
A sto se tiče onoga sto je netko rekao da S1 plus vent zauzima 3 slota, iskreno, to mi baš nista ne znaci, jer ne namjeravam tako skoro na SLI, dapace, nisam zbog toga uzimao ni SLI capable maticnu, a PCI kartica nemam nijednu, a ako nesto i stavim, ima mjesta. Ugl, velicina i zauzimanje prostora mi ne igra ulogu, nego cijena, buka i hladjenje, s tim da mi ne treba hladiti OC-anu grafulju, jer nemam potrebe za tim, nego da ju bez OC-a drzi na kojih max 70° u loadu. Ne treba mi cak ni 60 ili nesto tako slicno, 70° mi je dosta s obzirom dqa je sa stock kulerom na 90 Nego, kakav je taj hr03GT? Jel bolji od S1? I gdje ga ima za kupit i po kojoj cijeni? |
hr03GT je preheben cooler za grafe, trenutno mislim da nema bolji od njega na trzistu. kao sto sam napisao gore, 3870 OCana, 33-34 idle, 47-48 full oad max temperatura. nema trenutno boljeg. pogledaj i reviewe na netu. no cijena je bila oko 400 kn kad sam ja kupovao (samo hladnjak bez venta). sto se tice zauzetosti slota, ako ti ne smeta super, tako sam i ja mislio dak sam uzimao hr03, no kad mi je ustrebalo pci slot vise, nisam mogao ustekati jer je smetao cooler od grafe tako da ipak razmisli i o tome.
|
Koja panika oko coolera za grafu..kao da treba projektirat hladjenje reaktora u nuklarki..
Da spomenem, ja sam svoj S1 dobio za 100 kn, novi upakiran, u biti 2 za 200..stoga, nista nije nemoguce..a vent sam dobio s kucistem.. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I kao sto je Eurovindizel rekao, to je totalna glupost davat za cooler 400 kn+ vent.. |
Mislim stvarno, kud je to otislo da prodaju graficke sa shit hladnjacima kao stock...ili smo mi svi postali razmazeni konji kad bacamo tolike pare na aftermarket hladnjake.
Kad se samo sjetim svog srotavca sa Asusove V3800 Ultra Deluxe :D Treba dobro odvagnuti kud se bacaju pare i cemu sve to. Ja sam se dobro zamislio kad sam kupio svojevremeno R 9800XT kad je istom izasla...stock je radio kako je radio, nisam bio zadovoljan kad se zalaufa. Ali onda su AC Silenceri, tocnije ATi Silencer 3 bili dosta povoljni i radili besprijekorno cca 150kn za mrcinu od hladnjaka. Otkad su dosle ove pipe sve je otislo u kurac s preseravanjem tko ce skinuti 1 prokleti celzijus. i kao sto rekoh negdje na pocetku threada, zivo me zaboli papak za temperature VRM-a, do 100 celzijusa je sve okej, ako izgori ide natrag u trgovinu :D |
Citiraj:
evo jos jedna s kojom se slazem.. kazem mene je moj S1 kostao sa ventom 100 kn.. dao bih mozda sve zajedno 200 za vga cooler..ali ni kune vise..radje zapijem nego za to.. a ne daj boze dat 400+ vent..ali ako se ima para, onda samo dajte.. |
Citiraj:
|
Prvo hvala na pohvalama za nick.. Razumijem te da zelis proci jeftinije, naravno kao i svi mi..zasto pisem u topicu, ne znam navukao sam se na njega:D
Nego daj mi ti reci jel si se ti odlucio za cooler ili imas neki u planu? |
Citiraj:
|
Sad cu biti dobar, i ako hoces da ti to vidim na svojoj kartici?
Ali sad si malo kombiniram..to ti je 0 bodova.. jer znam kad igram recimo Crysis jedno 2 sata, i to ti je najbolji load za grafu, da iza na ispusnom ventu izlazi vruc zrak temperature jedno 50 stupnjeva. A to je s 120mm gorena S1 @12v. Kuzim te da hoces pasivno, ali ova kartica imka malo problema sa pasivnim rijesenjima, odnosno on funkcioniraju bas najbolje. A zasto ti je problem kupiti jedan 120 Cieftec u ve milu i stavit ga na 5V i on ti je ne gotov ne cujen, vec necujan..i fino hladi.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako ne računaš na pasivu isti ti je jack kupio zalmana vf1000 ili ovog accelera s1 za 250kn sa 120mm jer neće ti se ništa bolje grafa hladiti zato kaj je gore 120mm, eventualno možeš rreć da je lakše zamjeniti vent ako rikne pa zato...
Inače to kaj izlazi topli zrak je za očekivati taj čip ima discipaciju kao CPU ali to ne znači da nebi mogao sa adekvatnim coolerom radit u pasivi, išao bi on do 70-75C u CM690 sa pasivnjak accelerom ali nebi se pregrijao radi toga, samo bi trebalo ccase fanove tako složit da radi... Naravno ko misli sa jednim 80mm i PSUom ispuhivati zrak iz nekog skrampanog casea to nebi išlo... O da i da presretnem komentatore koji bi uletitli sa koja je svrha pasive na nekoj komonenti ako je na caseu brdo ventova ponavljam opće poznate moder aksiome... Više low rpm ventova je bolje (manja buka) od manjeg broja high rpm ventova... I fan na caseu (pretpostavlja se da ubuhuje ili ispuhuje) hladi CJELI case i SVE u njemu a fan an bilo kojoj komonenti najčešće hladi SAMO NJU i ništa drugo a tek rijetko i još nešto ako je baš na meti zraka (primjer je gemin sa svojim ventovima ili cnps serija)... I zato ću ja i dalje reć da si slobodno ko oće tihi komp kupi dobar prozračan case i može radit kaj oće s pasivama unutra, samo terba ispravno složit upuh i ispuh smjerove (pa i pregrade ako treba) da se ne rade vruće točke... Evo već su polako u porastu temperature meni komp nejde u fast mod (panjenje je na CPU 60) baš često a u idleu nikada i sa nekim HR-03 ili sl momkom bi isto išlo i pasivno, sve i da moram mrvicu ubrzati ventove (ili samo jedan vent) to se nebi čulo kad su na 500rpm jel... |
Citiraj:
|
Netreba ti vent koji dolazi na VF1000 je dovoljan (štoviše možda bi čak i on mogao pasivno hladiti GPU ali nema smisla kad nije bučan) on je daleko jači od VF900 namjenjen je da hladi 8800GTS/X/Ultra sa G8x čipovima koji se jako griju...
Caka je kaj VF900 (novi naravno ne računam tržnicu) košta oko 250kn a VF1000 300ak tako da ako već ideš na 300kn troška onda IMHO uzeti VF1000 ima više smisla nego VF900, ako nađeš VF900 na tržnici možda i za 150kn prođeš... Sad kako se kreću cjene thermalrighta neznam niti sam gledao jer od kad sam kupio VF1000 ne pratim cjenike VGA coolera pa ali ako su kao prije onda ako ideš na 350+ rješanje najbolje ti je njega ubosti, svakako bolje nego s1 platiti toliko, on je dobar cooler ali ipak nije toliko dobar da se plaća kao thermalright - IMHO, njegova prava vrijednost je jedino i bila u tome što je za 150kn bio to što jest, za cjenu od 250+ ja ga bome nebi uzeo nikad... |
VF900 novi ima, kao sto sam rekao za 220kn. a necu davati iznad 250kn, i to max, tako da me taj vf1000 ne zanima previse. volio bih proci oko 200kn. a steta, jer taj vf1000 je bas sexy:D
|
Onda si kupi VF900 i mirna Bosna..
I evo ti ga za 140 kn http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105552 i jos i svijetli.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:40. |