![]() |
pa ko i ovaj 500+ obični. nemreš skoro ništ s njim...
zašt ne onda BE !? |
Citiraj:
nevjerovatno mi je kako ljudi bez problema u zivotu uvijek nesto izmisle, uvijek se sjetim jedne scene iz mislim prvog matrixa..... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tek će onda govoriti, uvijek može bolje ;) Iskreno, ne mogu vjerovati da iti jedan proc ne ide niti malo gore... |
a mora ici nesto ali ne vjerujem da ide puno, vjerovatno kao i moj pocme kasljucati na rangu 5200/5400+ iliti 2700/2800mhz a to bas i nije neki OC s 2400mhz. e sad, zasto bi netko to prodavao i kupio proc koji ce ici 300mhz vise....to je pitanje za psihologe :D
osim u nekom benchu nece bas vidjeti razliku a i tamo ne bas veliku. a ako mu je to neki cilj u zivotu mislim da je na krivoj platformi :) |
Mislim da je 5000+ x2 BE trenutno najisplativiji x2 procesor na tržištu (bez obzira što intelovci mislili o tome :D), ali upgrade s x2 procesora koji radi na par stotina Mhz nižem taktu je neisplativ. Ja sam imao 3600+ x2 koji je uglavnom radio na 2.7-2.8 Ghz, a prodao sam ga bratu kad je htio upgredati komp.
Jedino gdje ga 5000+ x2 gadno šije je kodiranje videa, igre pokreće gotovo identično. Velika prednost za one koji žele safe overclocking mu je i otključani množitelj, mada ga ja držuim na defaultu jer mi je i to više nego dovoljno za sve. Čak sam i ballistixe izvadio van i puknuo unutra 4x1gb crucial renditiona (stavio sam 64bitne xp-e) i prezadovoljan sam. Čak sam i svoju glupu ploču uspio s novim biosom dovesti u red... Tako da što se mene tiče - čekam 45nm deneba i novu reviziju 790fx čipseta :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
to je kao da ja prelazim sa e4400 na e4500, nepotrebno.... |
Citiraj:
taj procesor mu je bio preporod s obzirom na dotadašni krš, a i buraz ipak zarađuje bolje od mene :D |
5000+ be
jel ima u kojem ducanu sa hladnjakom?
:respekt: |
5000+BE je iskljucivo bez hladnjaka.
Ak ga misliš kupit kupi i hladnjak |
S obzirom na to koliko košta freezer 64 pro mislim da to stvarno nebi trebao biti issue... :)
|
Što je bolje uzeti AMD Athlon64 X2 6000+, AMD Athlon64 X2 5000+ "Black Edition ili AMD Athlon64 X2 5200+"?
Gledano po pitanju overclocka te općenito? |
Blekija uzmi to je sigurno jer sa običnim hladnjakom imaš 3.0GHz il 3.1GHz zavisi od matične a od samog proca. Sa malo boljim hlađenjem možeš radit na 3.3GHz. Ja bi (i jesam) uzel BE zbog malo igranja sa OC-om, al ne razmišljamo svi isto. ;)
|
Jeftiniji, što znači BE 5000+. OC na njemu nije problem za nikoga, a 300kn razlike bolje utuci negdje drugdje.
Kod OC-a, ovisno kakav x2 6000+ pokupiš. Ako je dobar, ići će do 3400Mhz uz neki malo veći napon. No opet, BE ide na 3300 isto uz malo veći napon (priča se o 1.45V) pa ti na kraju opet ostaje - 300kn više u slučaju BE-a... Čak i da se x2 6000+ više OC-a, razlike su sve manje i manje što ti više OC-aš... |
Dal bi se osjetila kakva razlika u igrama između blekijevih 2x512 kb i 6000+ 2x1mb?
|
Vjerujem da se ne bi to nigdje osjetilo.
|
Kao što ste i preporučili uzeo sam blekija i cijeli komp napokon..ne mogu vjerovat kako mi sve radi predobro..
Kao što je i bila preporuka nekih od vas uzeo sam sljedeće: amd athlon x2 5000+ black edition ati radeon 3870 512mb 256bitna matična ma69g-s3h seagate 250gb 16mb... hladnjak ovaj(rekli da je dobar pa uzeo..i stvarno dobro hladi) http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=1030043 uzeo sam i 2gb rama buffalo 800mhz također i njihova preporuka Uglavnom sve super radi,a sad ću ga malo probat i clockat:D:D |
Samo mi recite točno koliko se diže voltaža cpu-a?nekih 1.45V šta ne??
I za fsb u par riječi (koliko preporučujete da clockam) Hvala |
Imaš otključani množitelj. Ne moraš dizati FSB (kojeg ovdje niti nema, već HTT). Napon ne dižeš dok nije potrebno (što vidiš po testovima stabilnosti).
Sticky, sticky i samo sticky... Na overclockingu... |
Ma pročitao sam ja cijeli sticky bez brige..:)
Samo sam mislio ako netko ima isti proc i memu ko ja da mi napiše njegove postavke množitelja i meme pa da se ravnam po tome da ne krećem od nule nadalje..nek netko napiše ukratko i voltaže isto ali ne neke extra visok clocking nego nešto srednje stabilno pa ću od tud krenut.. Thx |
Svaka proc/ploča/mema kombinacija je iindividualna, niko ti nemre napamet izdekaririrati kaj da postaviš, kad bi to tako išlo nebi trebao onaj sticky zato se prihvati BIOSa i sam saznaj... :)
Kao što reče Vuco ne diraj napon dok nema potrebe, osim ako ti ploča radi veliki vdrop pa moraš kompenzirati, a to ćeš saznati tako da pogledaš default voltažu na kojoj se vrti po deklaraciji i iznos koliki daje ploča... A s obzirom da netreba dizati fsb tj HTL onda netrebaš dirati čipset napone, ram ne diraj dok ne rješiš prooc stabilno... I trebat će ti kalkulator za računaje takta memorije za AM2 ako misliš točno na hertz pogađati taktove rama... |
imao taj proc... max overclock 3.3 GHz neide preko toga :( zato sad prelazim na Intel
|
Za taj BE 5000+ ima mali mlijon postavki ovdje na forumu. Jelc je valjda 10 puta pisao kako obično idu BE-i od 5000+...
|
Citiraj:
|
ma kakvi, 1.47 V mu je pre malo mozda?
EDIT: 1.5V boota al kada dodje do Winsa se srusi (3356 MHz) najstabilnije sto mi je bilo je 3301 MHz na 1.4 V |
Hmm, pa nije to je dosta sokića, moj je čak išao i preko 3.4 (ne sjećam se točno al sam mu morao dati 1.5V) al s obzirom na minorne razlike nema smisla ga držati na par sto meg više...
|
a cuj i na 3300 mi nije bio neki Super PI 1M score :( dobio 22s
|
hvala bogu pa AMD i Intel rade proceve samo da po cijele dane vrte super pi 1M pa ti onda tih 5-6 sec zivot znaci
|
he he, zato se i kupuju:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:41. |