PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Može li overclockanje athlona 5000 BE na 3.2 Ghz bit pogubno za procesor. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=96595)

Pippincro 23.07.2008. 11:28

Citiraj:

Autor Valg (Post 1093562)
Ma nije prevelik napon, moj barton 2500+@3200+ radi na 1.86V :D
A drugo, moj freezer radi na 2200RMP konstantno (CNQ iskljucen). Takodjer je moj 65nm proc, tako da se jako malo grije. Mozda mi i krivo ocitava, ali sa box hladnjakom mi je na 3.2GHz sa 1.53V radio na 47°C, tako da mislim da dobro ocitava. :D

pa meni ddr2 radi na 3.0v, kad je na tolko isto radila i ddr1.

not

Kako su i drugi rekli - lijepo forumsku trazilicu u ruke i malo prouci kako se mjere temperature, zatim spomenute probleme kod senzora na brisbane jezgrama, pa i o samoj razlici u arhitekturi izmedju generacija razlicitog hardware-a (to s voltazom sta si izjavio nema veze s vezom).

I eto, nakon par dana proucavanja bit ces puno pametniji, sretno :beer:

edit. I sta ti u occupation-u pishe "Computer Service", to neka zajebancija ? :)

Valg 24.07.2008. 16:39

Citiraj:

Autor Pippincro (Post 1093938)
pa meni ddr2 radi na 3.0v, kad je na tolko isto radila i ddr1.

not

Kako su i drugi rekli - lijepo forumsku trazilicu u ruke i malo prouci kako se mjere temperature, zatim spomenute probleme kod senzora na brisbane jezgrama, pa i o samoj razlici u arhitekturi izmedju generacija razlicitog hardware-a (to s voltazom sta si izjavio nema veze s vezom).

I eto, nakon par dana proucavanja bit ces puno pametniji, sretno :beer:

edit. I sta ti u occupation-u pishe "Computer Service", to neka zajebancija ? :)

Nope, to mi je zvanje... Tehnicar za racunalstvo... Jednog dana mozda mr.scr.dipl.... tko zna... ;)

Uglavnom, tek sam nedavno presao sa "bartona 2500+" na X2 arhikteturu, pa jos nisam "skroz" upoznat sa senzorikom i tom problematikom... Thx.

dejanbinladen 24.07.2008. 17:43

"senzorikom i tom problematikom"
"to mi je zvanje... Tehnicar za racunalstvo"

majko mila :hitthewal:

Botlorn 24.07.2008. 20:57

Citiraj:

Autor dejanbinladen (Post 1095485)
"senzorikom i tom problematikom"
"to mi je zvanje... Tehnicar za racunalstvo"

majko mila :hitthewal:

OT
A da prestanete tako skakati na covjeka? Ovaj prije mu je lijepo rekao kako se informirati, a ti odmah moras ismijavati njegovo zvanje i neznanje?
Kad sam ja dolazio na forum, cini mi se da je bilo dosta ljubaznijih ljudi koji su imali razumijevanja za poneka glupa pitanja. A sada ako ne znas da senzor na Brisbaneu ne radi kako spada, i da su se nedaj boze voltaze smanjile s proizvodnim procesom, ispadas najveca neznalica. Damn, ja mrzim glupa pitanja i dosadne ljude, ali mi se ovaj jednostavno ne cini takvim :stoopid:

a vjerojatno sam zabrijao

Valg 25.07.2008. 20:32

Jel mi mozete dati linkove od tema u kojim spominjete senzore na ovim procesorima, pa da to proucim. Nisam bas dugo na forumu, pa nisam u toku,

hvala.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:26.