![]() |
Imam privjesak za ključeve od puhovog repa jel se i to broji...? :D
|
Citiraj:
Kad mi oslabi feder u zračnici vidjet ću da li se može pripasati feder od Gamo Huntera 1250 i dignuti brzinu na 280 m/s. Kod kupovine sam bio na vagi između ove moje, Comete Mod. 300N, Crosmana Quest 1000X, Crosmana Phantom 1000X, Hatsana MOD 125 MW i Slavije 634. Sve u kalibru 5,5 mm jer 6,35 je jak, ali ima veliki pad nakon 25 metara dok 4,5 mm je brz, ali dosta je ovisan o vremenskim uvjetima jer je diabola lagana i na veće daljine je neprecizan. Od svih gore navedenih je najpreciznija slavija jer su u 634 stavili jedan žl*** više, ali su njihovi modeli slabi dok Turski Hatsan je jak, ali neprecizan. |
Citiraj:
|
Citiraj:
E(k)=(m*v^2)/2 ali odnos jacine ostaje:) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
svatko u naslovu vidi ono kaj i SAM prizeljkuje :D:D:D:D:D cudna spika. pogotovo ovo sa ogromnim kalibrima. lijepe slike, no koliko ih je to uopce vidjelo u zivo, a kamoli isprobalo? kaj se tice dozvola za ovakav tip zracnica. ne trebas dozvolu, ali trebaj je prijaviti. a kada prijavis takvo nesto, s takvim karakteristikama, moze ti se desiti da to i ne prode samo tako. pogotovo sada kada se radi hajka na public oruzje. no fora su te zracnice. isprobah raznorazne djidje i ok. no, za bilo kaj ozbiljnijeg citaj neku public-pce tekmu, uzet cu si anschutza. bit ce dovoljan i 335 model..s diopterom..standard necemo spominjat ;) |
Dobro sam proučio zakon o oružju i obaveza je prodavača da kod nabavke vatrenog oružja kupac ima nabavnu dozvolu. Bez nabavne dozvole u trgovini oružjem može se samo gledati, NE i primiti u ruke.
Kod nabavke plinskog oružja prodavač je dužan uzeti podatke i dostaviti policiji podatke i tip plinskog oružja. Kod nabavke zračnog oružja i oružja na tetivu prodavač samo provjerava da li je osoba navršila 18 godina. Ne uzima podatke. E sad da li netko možda drugačije tumači zakon nebih znao, ali pogledajte Čl. 6 i 7 novog zakona o oružju. http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/1959.htm |
evo da se i ja pohvalim. nakon 11 godina druženja sa slavijom 631 danas sam nabavio novu pušku.
gamo hunter 440, 5,5 kalibar s gamo 3-9x40 optikom pušku sam kupio u pevecu, cijena je 1550, ali je moja imala par sitnih ogrebotina na kundaku, a bila je zadnja 5,5 kalibra pa sam ju dobio za 1400. optiku sam uzeo u drugoj trgovini za 550kn. kada sam s vratio kući bio je već mrak pa nisam mogao ništa ozbiljnije testirati, ali sutra upucavam optiku pa ću moći reći nešta više. evo i slika: http://web.vip.hr/kresimir.bacic.vip/gamohunter440.jpg kad dobijem digitalac stavit ću sliku s optikom. izgleda prilično opasno to je u biti ista puška kao AMDova, samo što ima drveni kundak. i ljepša je:) |
Citiraj:
Ali krajem 70-ih i 80-ih, posebna egzota su bili zracni pistolji. Sjecam se kako ni najveci dileri u Germaniji nisu imali cesto te pljuce. Do danas mi nije jasno sto je tako posebno bilo u tim zracnim pistoljima? Uglavnom, za more (mini streljana na KRK-u) stari je iz (tadasnje) Cehoslovacke kod nekog Hokejaskog prijatelja nasao par takvih pljuca u nekom njihovom ducanu. Dobro se sjecam kako su se svi cudili kad sam ga pokazivao. Zao mi je sto nemam sliku od tog pistolja. Ni Krüger iz Otpisanih, nebi ga se posramio imati. Odavno me to nezanima, ali pitam se... dal su i danas zracni pištoljerosi malo viđena roba ili samo demode? Ovo me sjetilo i na popularne MG-ejce. Burence pistolu si mogao svudje naci. Ali MG-ac saržer koji se najbliže u Trstu mogao naci... bio je poput PPK-a! Prava egzotika. Ima li netko uopce sliku takvog MG-jca? Cisto radi podsjetnika. |
Bit če mrtvih!!
svaka čast |
AMD jesi li iznajmio jednog fratra da čita molitve za mrtve pacove, voluharice,...?
|
Citiraj:
Jooooj tih MG-jaca (onih revolvera) sam valjda 10 promijenio. Mislim da ih je UNIS radio. Bili su od nekog kilavog železa pa im je uvijek pucala pregrada u dršci na koju se kvačio feder. Trajnost je bila između 6 meseci do max. godine dana. Kasnije smo skužili da se može stavit ispucana čahura u cijev s prednje strane i tada je MG-jac postao respektabilna pošast za golubove obzirom da razne pračke, špriherice, lukovi i strele, čepovke i slične naprave nisu baš imale ozbiljnijeg efekta. Jednom je stari dofurao iz trsta neki pištolj kaj se isto punio tim mecima, ali u neki mali šaržer koji nije išao u dršku nego u cijev, ali odostraga. Čudna neka spravica. Ni taj nije predugo trajao. |
1 privitaka
eh emgejci :care::D
Vecina nas je koristila ovakve revolvere u crnoj i niklovanoj verziji :goood: http://www.pobjeda-sport.com/Blank%20revolver.html Evo i skuplje verzije blank pistolja UMAREX a ovih metaka je bilo na svakoj trafici, vise nego zvaka :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nadam se da to nije dugo trajalo i bez trajne stete zavrsilo po njih. |
Bez brige... dok smo mi to skužili, brzo smo prerasli fazu da hodamo po kvartu s MG-jcima i ganjamo golube.
|
kad se vec spominjete puske, nema bolje zracne od anschutz 335 magnum, imao sam obicnu 335 koja je probijala lim sa dvije di***ole u isto mjesto(spic dijabola) i dasku od 2,5cm. prodao sam je za 150eura, a i tesko ih je nabaviti kod nas.
|
imao sam problema s prošlom puškom, i nakon puno čekanja, dobio sam novu. danas sam stavio i optiku, a to sve skupa izgleda ovako:
link |
Prijatelj kupio JING GONG BAR-10 G-SPEC sa www.hristo.hr , pucao sam iz nje i mogu reci da je i vise nego dobra. To je Bolt snajper za AirSoft
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:beer::beer: |
Koliko grama ima ono plastično zrno i da li bi se to dalo modificirati na brzinu preko 1000 FPS.
|
Citiraj:
ali ne vjerujem da bi se dalo toliko modificirat... velik bi to bio mod s obzirom da se vrte oko 400 fpsa. bas me zanima kako je kad te plastika opali. :D :beer: |
Citiraj:
Domet cca 50m. Što si bliže, više boli. |
Citiraj:
|
U paketu s dijabolama standardna oprema - sterilna kocher hvataljka i drvce za zagrist... :fiju: :D
|
Frend neki dan donio pokazat ovo. Dodana optika i silencer.
|
pozz decki, eto namjeravam se malo poceti zezati sa ovime, pa me zanima koju airsoft pusku da si uzmem za pocetnike? htio bi neki automat sto dobro lezi u velikim rukama i da je precizan? optika nije na odmet! :) hvala vam!
|
Pozdrav ljudi! Jel ima ko ovdje šta od pravog naoružanja?
Od zanimljivijh stvari imam na raspolaganju: Colt M16A1 sa Heckler & Koch optikom:) M1A1 Thompson SMG -trofejno AK-47 - trofejno CZ 30-06 - ruši jelensku divljač na 200m bez problema |
Ovo prvo je ilegalno držati.
|
Citiraj:
|
Oružje kategorije A su:
6. vojno oružje 10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju. Oruže kategorije B su: 5. poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje sa spremnikom i ležištem naboja za najviše tri naboja, kod kojeg se spremnik može skinuti, odnosno nije sigurno da li je oružje takve konstrukcije da ga je moguće uobičajenim alatom preinačiti u više nego trostrijelno oružje s jednim punjenjem, Zakon sam sebe kolje. Možeš reći pod koju kategoriju ga je registriral? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:06. |