![]() |
Citiraj:
ROFL. |
i kako napreduje ova "sapunica"?
|
Pa daddyu ostaje još 30 i kusur dana za pronalaženje kvara... :D
|
ma.....barem je svojim preseravanjem potvrdio sve lose sto se prica o serviserima tamo :)
mislim, ili covjeku priznas garanciju (nije da ide iz tvog djepa pa cak ni iz djepa tvoje firme) ili mu ne priznas garanciju i sutis. ovakvo ponasanje na razini djece iz vrtica...to bas i ne ocekujem od normalnih odraslih ljudi. iako, moram mu priznati da ste ga vukli za jezik, prvi post mu je ipak bio razuman i kulturan :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad, nije mi jasno, zašto je onda neki puta na trošak firme? Proizvođačeva politika (reklamacije firma "plaća" iz svog džepa) ili? |
Citiraj:
Prodani proizvod moze imati nekoliko nacina kako se jamstvene obaveze izvrsavaju, a za koje kupac ne zna, recimo: 1. Jamstvene troskove kompletno snosi proizvodjac - znaci zamjenski dio, troskove transporta, naknadu servisu itd. 2. Dio proizvodjac dio distributer u RH - proizvodjac daje dio, distributer mozda snosi troskove transporta i servisa itd. 3. Proizvodjac daje samo dio, distributer pokriva sve ostalo. 4. Proizvodjac proda proizvod distributeru bez jamstva - svi troskovi su na distributeru. 5. Proizvodjac i distributer prodaju sve krajnjem trgovcu bez jamstva, trgovac se brine za apsolutno sve. Ima toga jos, naravno, a i cijena proizvoda (nabavna i prodajna) je direktno ovisna o nekoj od gornjih varijanti. Isto tako je i sam postupak trgovca / distributera / servisa jako ovisan o tome, kao i rok popravka. Takve stvari kupac ne zna (niti ne mora znati), no nekad je dobro znati da neki brandovi stoga i imaju vecu cijenu i bolji support od drugih. |
Aha, tako znači, hvala Iggy! :chears:
|
Citiraj:
Inace, to je jako kompleksna problematika, jos kad se u to uplete oprema kupljena vani i da "Worldwide warranty" kod mnogih vendora ne znaci ono sto kupci misle da znaci, dobijes takav cuspajz da kod mene na tome radi brdo ljudi i takvo sto nije ni priblizno jednostavno. |
Da wordwide warranty koji ima caku da je jedina registrirana poslovnica u Huadong Gund Road 1456 Hong Kong... :D :D :D
|
Citiraj:
Pa jel moja stvar javno traziti da se (a i bio bi red) onaj koji je zapoceo ovaj prejadni i ofucani thread zahvali ili bi saminicijaticno kako ga i je pokrenuo zavrsio nekom zahvalom. Tz4r, koliko znam disk je zamjenjen. |
ne znam sta je sa diskom nitko me jos nije zvao ali budem ja njih ovaj tjedan....
posto sam ja u temi o ballistixsima vidio da daddy radi u linksu i da postoji mogucnost da drugi ljudi koji isto rade po shopovima ovo citaju ja sam prvobitno napisao pravi naziv ducana u kojem sam ga kupio ali posto sam primijetio da je to glup potez ubrzo sam ga zamijenio sa linksom..... @ daddy: ako ti je to prouzrocilo neugodnosti ja ti se ispricavam.... ali ni tvoji postovi nisu bili uzoriti previse..... edit: naravno da se zahvaljujem svima na pomoci i savjetima.... ali ovo je trebalo doci na kraju kada bi saznao sta je sa hardom i kada bi usljedio lock.... |
Citiraj:
|
Na kraju zelis reci da nisi kupio disk u Linksu?!
AKo ti je bed reci javno, posalji mi na PM gdje si ga kupio i na kraju reklamirao. Previse mi se slucajnosti ovdje preklapa da bi na kraju ovako ispalo. |
Citiraj:
1. disk nije kupljen u Linksu.... 2. Zar je bitno gdje je kupljen ??? 3. sto se veze na 2. koje slucajnosti se preklapaju... ???? |
Reklamacija je uvazena.... Dobio sam danas novi hard.... imao vise srece nego pameti....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40. |