![]() |
Mi govorimo o novom celeronu, a ne tulcu koji je super proc.
Barton i P4 jesu pile i na njima se jedino može pošteno raditi ripanje dvd-a (originalnog naravno :D ) |
hej stani malo. Imas tulca? tulac nije smece, tulac je ludilo proc kojeg sam ja blento prodao a mogao sam s njim slozit jos jednu makinu. Tulac je hladan,brz i pouzdan. Kazem da su s478 celeri smece ali tulci su bili procesori.:D
|
Ma tulac je bio proc i pol. Tulac 1400 malo overclockan na dobroj matičnoj bi zgazio s478 celera i to pošteno. Novi celeron je isprika od proca.
|
Tulac + s370 ddr matična, oc do 2ghz, + radeon 97(8)00 fx 58(9)00 = pila i gotovo!
To sam ja htio napraviti u 10 mjesecu ali nisam našao matičnu u HR:( |
E tu sam vas čekal!
Imam tulca 1100@1466 sa 512 sdrama. I je, hladan je (do 30°) i brz i pouzdan i koristim ga za sebe. A imam i komp za klinca sa duronom 1600@2000 i isto 512 ali DDR-a koji u glavnom vrti pucačine. Obzirom da ponekad nemam pametnijeg posla uzel sam bartona od frenda samo da vidim jesam li bio dovoljno pametan da ušparam 400 kn na procu. I zaključak iz života a ne iz bencha je: -bart je krasan proc ali ne 400 kuna brži od durona. -duron je sporiji od barta ali ne 400 kuna sporiji a igre furaju par fps manje nego na bartu a dosta fps više nego na celeru -celer je sporiji od durona ali i 10° hladniji pa radi i u desktop uvjetima. |
mmmm celer s370 zaaaakon! ja sam imao 1,4, oc @ 1,7 i po sandri sam gazio tadasnje nove p4 @ 2 ghz! ocito da se sad treba cekat da intel opet promjeni socket i da nabriju zadnju generaciju celera :smoke:
|
Citiraj:
|
Smatram da je AMD trenutno na konju sto se tice cijene i performansi i tako ce se jos neko vrijeme i nastaviti.Duron je solidan proc i odvrtit ce vecinu danasnjih igara a za standardne aplikacije je super ali nemogu se ocekivati cuda.Takodjer ovi novi Celeroni nisu losi za osobu koja piskara,malo zaigra i zeli biti sigurna da ce mu buduci windowsi i programi normalno radit ali u igrama stvarno se gusi.Za celerona nisu zahtjevne aplikacije.AMD-ova XP serija je za pohvaliti.
|
Tako je!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:10. |