![]() |
Ubija nas veliki load na bacu. Sad je svako večer preko 300 korisnika gore, moramo opet neke stvari promijeniti u bazi, pa da to fercera. No, dok je Fleksa tu... :D
|
Ja sam ti reko stavis me za admina i svi problemi su ti rijeseni. Ocistim bazu za 5minuta :D
|
Ma i ja sam to mislio. Ima previse korisnika u isto vrijeme pa dođe do overlouda :D . Mora se server malo oladit.
|
Citiraj:
|
nema to veze već broj trenutno aktivnih korisnika.
|
A da uvedemo lutriju za 50ak ljudi koji smiju bit aktivni navečer?
|
Citiraj:
Ti to ozbiljno? |
Citiraj:
a možda bi njegov ban stvarno olakšao patnje serveru... probajmo na, recimo, 7 dana? pa napravimo anketu da li forum radi brže sa fleksom ili bez. :banned: |
Citiraj:
Pa, kakav to onda server imaju na forumu.hr , toliko članova ,a letiiiii.... :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
:sweating: |
Citiraj:
|
meni isto zdrokava,al sam mislio da je do mene hehe :D
ja se slazem sa majmunom da treba fleksa na pause pa probat... |
Citiraj:
|
Evo kako izgleda kad ne radi. Tada slijedi zivcano razbijanje svega i svačega zato jer ne mogu procitat željenu temu.
http://www.imagesforme.com/out.php/i17341_forum.JPG |
Citiraj:
ako vam server lagano preopterecen OC-nite ga :lol2: forum hr ocito leti zato kaj nemaju opciju "moj komp" :lol2: i pol |
Ma to Horza vrti na nekoj Celeron 300 mašini sa friškim 2.2 kernelom :D. Il to ili nešto sistemski opako ne valja. Broj aktivnih korisnika "my ass".
|
Citiraj:
|
Treba uvest pretplatu na forum od 50 kuna da se smanji broj korisnika :D:D:D
|
Neka se kupi server s vecim bandwidthom, možda bi neki i pomogli (mislim financijski)
|
Citiraj:
|
pozdrav
Pa treba dodati malo goriva(kerozina):D možda če onda letjeti.
Več neka 2-3 dana šteka valjda če popraviti. |
Sporo sporo treba ubrzati definitivno i ja imam slicne simptome
|
meni radi čist ok :p
|
Nekom radi ok, zato jer je 20 min dnevno na forumu i ne zapadne ih database error ili pad servera. Mi koji smo ovisnici, mi gledamo sta ima novo svakih 20 min. Mi primjetimo
|
Citiraj:
|
Sve se to da rijesiti ako imas znanja.. Ili ako nemas znanja, das pare nekome da ti to napravi. No ako nemas ni jedno ni drugo... Onda imas polu upotrebljivi forum i nezadovoljne ljude.
1. Neaktivne definitivno brisati da se obrisu nebitne tablice. Smijesno je da se nisam logirao 8mj., dok se u to vrijeme sigurno netko htio registrirati i doprinijeti ovom forumu.Takodjer redovito optimizirati, cistiti, popravljati te nesretne tablice i rekalkulirati sve logove i statistike. 2. Ako nije vec na dedicated serveru, onda ga posloziti kako spada. Ovako velik forum bi cak trebao i 2 komada. Apache pojede CPU i RAM, dok mySQL baza izuzetno voli sta brza RAID polja diskova. 3. Posto se radi o vbulletinu, poslati na http://www.vbulletin.com/forum/forumdisplay.php?f=14 postavke svog servera kao "server optimization request". 4. Ukljuciti cachiranje i persisent mysql connections ako vec nije ukljuceno. Odrediti max broj konekcija prema bazi da ne iskacu timeouti i database error pogreske... 5. Ograniciti divljanje spidera i botova od trazilica. Trenutno je 28 instanci yahoo-ovog bota. Primjera radi, na sajtu na kojem radim, samo googlebot i adsense bot generiraju vise od par gigabajta prometa mjesecno, a nije ovoliko aktivan forum. Itd... Bubam prvo sto mi je palo na pamet, moze se tu jos jako puno toga uciniti ako se zna i moze platiti. |
Zanimljiva zapažanja vezana na temu. Do prošlog petka s posla (via Iskon) odziv foruma je bio ok bez errora a sad i odavde štuca tu i tamo. Doma na T-Scum u udarnom većernjem terminu je blago rećeno koma.
Oće bit promjene na bolje ?? Možda treba ko u onom afričkom selu kad mužjaci nisu htjeli napravit svoje obaveze onda sve ženke rekle nema sexa dok ne napravite šta trebate. |
Forum navečer nije hteo da radi. Isto i danas, sve nešto usporeno... Pa dajte skockajte taj server ili što već treba da bude. Priredili budemo neku dobrotvornu akciju, skupljaćemo za vas kape, šalove, rukavice, čarape, penkale, flomastere i sve ,samo popravite ovaj užas!
|
Bez panike, sređuje se.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:25. |