![]() |
Citiraj:
T-Com -> http://i170.photobucket.com/albums/u...tfudoinmg4.jpg |
To te ja pitam sada imam 5 znaci uskoro 16, zanima me koliko moj modem more gutati ako netko zna a radi se o Siemens SE555
|
UP će sigurno biti 384 kod osnove brzine jer ta je gamad uvijek bila škrta i postepeno je dizala umjesto da malo više dignu
|
Meni je trenutacno na 5120 vezu 512 je UP,mislim da je ratio uvjek 1/10
|
A ja se nadam da će Amis popravit situaciju na Pešćenici, jer ja nedobivam ništa kak spada iznad 4Mbit. Probao i 6 i 8, vrlo loše, na 4Mbit mi je najmanji ping, te najveći upload.
|
Jej...tek sam ovaj tjedan dobio ADSL nakon godine izje*** od strane T-Coma i preporodih se. Ovo povećanje će mi dobro doći. Samo već sad vidim da mi giga nije nešto...LOL. Ali vidim da imaju akciju ako uzmeš dodatnih 18 mjeseci i min 5GB prometa dobiješ 2 mjeseca flat. 5 gigi sam ionako mislio uzet, a ovaj flat kad već daju....hah pa što da ne. Samo me muči ovih 18 mjeseci bit vezan za njih...:suicide:
|
Vjerojatno će do kraja godine regulirati i pakete tako da bi to onda trebalo biti ok. Verzija 2, 10, flat bi po meni bila ok.
|
Citiraj:
Btw, koliko ja znam, na 24mbit po adsl2+ standardu max UL kod nas bi mogao biti 1mbit. Dalje i sami vidite omjere. :) Hebiga, nije to SDSL da imamo paralelke kao vani 10/10, 100/100 ili cak i 100/10 zvuci jako dobro. :D |
Samo da je na 2MB paketu -> 512... i ja hepi :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
nego, jel se zna kad ce pocet prebacivanje na nove brzine? barem otprilike... |
Pocelo je vec....receno je u prosloj temi. Dogadjati ce se problemi sa pingom i pucanjem veze kako je to i do sada bilo uoci promjena brzina.
|
ne vjerujem da ce nam dizat brzine UL-a, imali smo i 1mb/192kb dugo vremena tako da ce i sad....vidjet cemo kad izadju reklame od tcoma, ako tamo ne pise onda ni nece sigurno.
|
Citiraj:
|
U Njemackoj se provodi slijedece kod uvodjenja ADSL2+ u kuce:
16mbit/1024kbits 6mbit/576kbits Oni imaju malo drugacije ponude, no to bi trebalo biti cca nesh slicno jel... Imaju recimo paket od 16mbita, FLAT, flat telefonija unutar fiksne mreze, a naplacuju se pozivi van i na mobilne uredjaje...cijena je 50€. Postoje jos dodatne mogucnosti poput ISDN za 4 dodatna € mjesecno itd... |
Bilo bi super da dignu brzine uploada na 512, međutim realno je na 384, ipak kad već uvede adsl2+ nije realno očekivat da bi čak i t-com ostavio 256 upload ali ni da bi dao nešto više od toga:D
Međutim je li to samo meni ili je i drugima ajmo reč čudno da dižu brzinu na samo 2 mb ? Mislim jes to 100% povećanje ali 2 , 8 ,16 je ono..... brutalno malo u usporedbi s drugim brzinama moguće je da smanje brzo cijene srednjeg paketa brzine da nas sve pomame na 8 mb:D Ja se ne bi bunio kad bi bila mala razlika ali ono.... |
A što je s vlasnicima starih Siemens C-010 (ili koji vec broj) modema?
Koliko je kod njih ograničenje? 8mbit? |
Bilo bi idealno kad bi stavili još 2 paketa, 5MB i 10MB, i da, cijene ne moraju dirat samo neka povečaju UL. .)
|
E hebiga, nisht meni neznaci sto cu sad imat 2Mbit-a DL, kad mi paket ostaje na 5GB, ja bi prooomeeeetaaaaaa viiiseeeee aaaahahahaahhaa....ja ocu curi kupit Simse preko neta jer ce me onda vise volit, a ovak nemogu jer su simsi na devedeju, a to mi je vise od pol prometa mjesecnoga xaxa xD ....
|
E , da je 2 mbita i flat rate bi bilo ok. Ovako sa 5 gb jes malo zahebano :D
Ispada da sam ja kroz godinu i po koliko imam adsl skinuo ko prijatelj s flatom za mjesec i po ...... ( iako treba uzet u obzir da sam ja imo 128/512 u startu lol ja sam dobio modem i spojio ga 2 dana nakon reklame povečanja brzine s 64/384 koliko je u startu bila i odma vozio 512 :D |
Gore sam krivo napisao za ratio mislio sam 10/1 a ne 1/10 za ratio down/up.
Sada bas gledam za prosli mjesec koliko sam skinio i samo 244 gb :kafa: , pitam se koliko ce onda biti na 16mb vezi.:goood: |
ma da je 30 Mbita šta ti znaći kad to ne mogu progurati kroz ove parice a da bude stabilno.
btw moja parica bi mogla povući cca 12 Mbita a udaljen sam niti 100 m od centrale i infrastruktura je u relativno dobrom stanju. 16 Mbita je san za sadašnje stanje hrvatskih parica |
WooHoo, najs, sad vec mozemo pricati o nekim omjerima dobiveno/ulozeno
:chears: |
Ako neće ništa promjeniti sa guzičarskom forom da možeš birati samo start, 5 gigi ili flat-odo ja drugom provideru.
Osim toga-svi drugi imaju kombinacije paketa tel/net osim njih... |
Možda počnu konačno s Triple-Play uslugom, trebali bi...
|
To su spominjali jos krajem 2005., no nikakvih pomaka nisam primijetio...
|
samo flat i 1 Mb. to je sve sto meni treba
|
Koliko sam upoznat (a nisam previše :D) nije isto kodiranje kod adsl-a i adsl2+ i navodno iste parice bez problema mogu progurat veću brzinu.
Npr. adsl 1 ima ograničenje na 8 mb , a u nas te parice ne bi to mogle stabilno čak nekima ni blizu podnijet , međutim ta bi se granica trebala BITNO promijenit na adsl2+ tako bi npr (sad fakat lupam ) umjesto max 24 mb(deklariranih) mogle podnijet 18 npr...nekome više nekome manje jer što je veća brzina veća su i odstupanja od boljih i lošijih parica. Frekvencija adsl-a 1 je od 25.875 do 138 KHz upload i od 138 do 1104 KHz download dok je za adsl2+ od POTS-a ( 4KHz ugrubo) do 0.14 MHz upload , a download od 0.14 MHz do 2.2 MHz . (Može se spajati više fizičkih linija i postizati još veće brzine ) |
Citiraj:
|
I ja, nakon dva dana sam shvatio da je premalo 1Mbit za flat. Fino sad 2Mbita, 110Kb/s za skidanje, 110Kb/s za normalno surfanje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41. |