![]() |
evo nastavljam pod ovom temom...cuo sam za djelitelj i mnozitelj :D, htio sam da mema bude 1:1 za super pi , sta si odmah poludio? ovak i onak mi za proc treba puno vise voltaze nego mu ja mislim dat, tako da je ono bio max onoga sta sam htio izvuc.
evo tebi za gust sam navuko jos par mhz da se smiris :kafa: dao sam mu 1,47V i tu stajem sa daljnjim OC-om procesora...Btw srgao sam jos jednu nozicu od drzaca BT-a , tak da bi bilo u redu da mi neko donira novi drzac da mogu nekaj trgat :lol2: 3843mhz http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=246180 |
LOL, meni za gušt :D
Ma nisam poludio ;), evo samo par tipova za pomoć: Za SuperPi forsiraj samo i samo visok takt uz što niže latencije, CL4 je optimalan. Kakav 1:1, to forsiraj ako misliš memu držati na CL3 i visokim voltažama (2.9v+) za preko 500MHz. Druga stvar sa četiri modula nećeš baš puno postići. Tako lijepo povadi sva 3 i testiraj s jednim. Treće, nemoj clockati ako ti je cooler u qurcu, (bolje stavi box (barem stoji kako treba)), naravno ako su ti temp. kritične, u što nekako sumnjam... I četvrto, 1.47v je još uvijek malo :p ;) Peto, vidiš kako ide bolje sa multijem 9 :) Ajde sad nastavi obojici za gušt ;) |
bas ti hvala , opet me nabrijavas , to moze vodit samo tome da strgam i 3 nozicu :D
pa zvadil sam 2 sticka kad sam testiral memoriju , mada mi se cini da je i dalje nekak mlohava bila, mozda jednog dana probam i sa jednim stickom... opet mi je trebalo abnormalno voltaze za normalan rezultat.za sve preko 1000mhz i 400 fsb-a nezeli dizat win na 5 5 5 x sa kolko god voltaze dam... forsal sam 1:1 jel mi je onda najveci write a to se trazi ko pi-a jel ? temperature i nisu neki problem ali kuciste stoji vodoravno , to je jedini nacin da hladim sve 4 jezgre :stoopid: |
Nabavi novi kuler i potjeraj procesor i na 1,6V, a gledaj temperaturo. Tamo do 70C bez problema.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pogledaj 3DMark06 rezultati temu ;)
|
Overclock Q6600 + DS3P
Pozdrav ekipi.
Molio bih dobre duše :D da pomognu početniku. Dakle složih novu konfiguraciju pa bih je lagano clocknuo kad se već može. CPU Quad 6600 MBO Gigabyte p35 DS3P Cooler ThermalTake BT 120 VX RAM 4gb DDR2 Kingmax 800 Dakle, neki okvirni newbie(tm) korak-po-korak: što i gdje u biosu, na što paziti, s čim istestirati... Google daje nešto, ali ja bih htio domaća iskustva. Cilj bi mi bio recimo nekih 2.8-3ghz. Hvala najljepša! |
Digni fsb na 333, memoriju spusti na 667, trebalo bi ic bez dizanja voltaza, napajanje?
|
Napajanje je CORSAIR 450W, VX Series
|
q6600 + 1066ram + mbo
Oprostite ako je to negdje već bilo, međutim nigdje nisam našao konkretan odgovor.
Dakle drugi tjedan uzimam q6600. Napikirao sam crucial 1066 memu, 2x1 gb. E sad, trebala bi mi neka ploča, ne neka perverzno skupa, gdje bii lagano mogao klokati taj proc na cca 3ghz, a da mema pri tome radi na 1066 (+- nešto :)) Da li je to uopće izvedivo/ ima li smisla, ili je dovoljno na tim intelima mem držati na 800/667, pošto se jako dugo nisam bavio intelom, samo AMD :) Svaka preporuka dobro došla. |
Asus P5K ili Abit IP35-E
|
za relativno dobar clock asus p5k-e cca 1200kn-1300kn ima i wirlles i ostalo nije losa!
|
za ploču uzmi Asus P5K
a za memu uzmi Crucial Ballistix PC5300 ima iste čipove ko i PC6400 i PC8500 a jeftinija je |
Ok, hvala na savijetima.
Moj izbor bude asus p5k-e (pošto je cca 150kn skuplji od normalnog p5k, a ima wifi), q6600 i crucial PC5300. Nadam se da bude ok radilo :) Gledao sam cijene i najpovoljnije je u ADM-u, pa me sad zanima da li netko zna da li oni to drže na lageru ili treba naručivati (da ne idem bez veze u zg po to) |
Citiraj:
|
evo ja na toj ploci drzim super stabilnih 3.3ghz sa vodenim i quadom i to b3 revizija.... tako da moja preporuka i lagano se clocka itd... da ne govorim....
|
Citiraj:
Da, za memoriju sam i planirao links. Al bude vozanja u ponedjeljak po zg.. :) |
Evo uzeo u austriji ipak ploču i proc, na kraju me ispalo 327€ s povratom poreza ili ti ga 2415kn :) U pon se ide na klokanje :)
|
Par pitanja u vezi OC-a Q6600 G0
Maticna je Asus P5K-e Wifi AP, 2GB ballistix 800Mhz
Stavio sam Vcore na 1.2250 ukljucio Volt damper memu stavio na 667 da bude 1:1 sa FSB-om koji je na 333 i stavio CPU spread spectrum na Disable, sada me interesira sta sa PCIe Spread spectrumom? i njega isto na disable ili?? Stavio sam Pcie na 100Mhz da ga ne dize automatski i skuri mi grafu :) CPU-z mi u idle-u ocita 1.192V a u load-u 1.184, dali je to velik Vdrop, i dali bi dobijo jos veci da nisam eneblo opciju Volt damper?? Hvala! |
PCIe Spread spectrumom disabled ostavi,vdrop je veliki..bolje mu daj jos malo "soka" tako da bude na sigurnih 1.220v kad se optereti ...i to je to pod uvjetom da je stabino...testiraj orthosom ;)
|
ja i njega držim disable,ili ostavi na auto,jesi baš stavio za Volt damper enable,jer ima i opcija auto ,baš mora biti na enable.meni je v-drop 0.0100 kad uključim tu opciju,znači vrlo mali.
|
Citiraj:
da stavio sam volt damper na enable, a da nisam sta bi imao jos veci VDrop?? |
Moze li mi netko reci koja je default voltaza tom Quadu??
Prica se da mu je default dovoljan za FSB 333 pa me zanima KOJA JE TO DEFAULT VOLTAZA? Hvala! |
Def. voltaža je 1.25v.
A vdrop je prevelik...probaj baš koliko će biti bez vdampera... |
Meni p5k-e isto ima jako velik drop. Kad stavim na 1.4 u biosu, onda tek imam oko 1.315 na ploči...
|
Citiraj:
sa 1.192 na 1.184 sta nije to 0.008? Kolki treba bit da bi bio optimalan i sto minimalniji? |
U BIOS-u imaš postavljeno 1.25v, a ne 1.192, tak da je krajnjih 1.184v velik drop.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A što da ti ja pričam, u BIOS-u imam 1.300, CPU-z očitava 1.264, a ponekad 1.248, a pod punim opterećenjem zna past na momente i na 1.200. Eh... pa ti vidi :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:41. |