PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74385)

killerbee 08.08.2008. 22:47

Skinuo sam jučer DEMO, neznam jel official, ali se pojavio na jako puno mjesta na internetu, ali mi nije radio, možda zbog Viste, neznam.

d^_^b 13.08.2008. 13:59

Ne znam je li ovo prava tema... Ali nigdje ne mogu naci temu starog STALKERA...

Dakle, imam jedan problem...

Igram STALKER-a, shadow of chernobyl...
I izvrsio sam prvu misiju... Tj. sa onim Nimble-om (cini mi se) sam pobio bandite koji su bili u parku....
Sad radim drugu misiju.... Trebam pronaci nekog stalkera i ubiti ga...
Ali prvo moram otici do nekog trupla koje se nalazi negdje na nekoj livadi kod nekog tunela, ta je zona radioaktivna... Ali ja sam to uradio kako treba...
Dalje, sljedeci dio te misije je da pobijem neke vojnike koji mi stoje na putu...
Oni su ispod nekog mosta... Ja sam pokusavao, ali ne ide mi... Ubijem ih nekoliko, ali me ostali dokrajce...

Sto se tice oruzija, imam: "pistolj sa prigusivacem, obican pistolj (najskuplji kojeg sam mogao nabaviti), jednu bombu (ali ne znam je koristiti, tj. stoji mi gdje i ostala moja oprema, ali je nikako ne mogu namjestiti tako da je upotrijebim)...

ShebY 13.08.2008. 14:26

!!!!WARNING SPOILER!!!

Tamo ljevo od mosta imaš tunel u kojem se pojavljuju anomalije, anomalije imaju redoslijed tako da kad malo promatraš možeš proći kroz tunel...

d^_^b 13.08.2008. 15:10

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1110364)
!!!!WARNING SPOILER!!!

Tamo ljevo od mosta imaš tunel u kojem se pojavljuju anomalije, anomalije imaju redoslijed tako da kad malo promatraš možeš proći kroz tunel...

Evo prosao sam kroz njega...

Samo moram se vratiti i srediti jednog od tih vojnika kako bih uzeo pusku...
Sa sacmarom i pistoljem nemam sanse protiv vojnika koji cuvaju Streloka i dokumente...

Mozda cete reci da sam dosadan, ali... Kako da naredim ekipi da me prati?

žile 13.08.2008. 15:31

Da,te vojnike se ne ubija.
Dobit ćeš oružje kad malo ojačaš,sada im nemožeš ništa napravit.
Koji vojnici čuvaju stalkera (nije ti to strelok ;) ),ne sjećam se tog dijela.

IceFisherman 13.08.2008. 15:54

ja se zmislim ... da čim zajdeš s onog prvog sela .. na desno imaš nekakvu stanicu prepunu neprijatelja .. i ja sam njih napal sa nekakvih "low" oružjem ... uspel sam ih pobjediti uz upotrebu grmlja , drveča i svih mogučih zaklona .. ( najefikanijse je bilo napamiti ih na nekakav kup u onda bombu među njih ... ili čekati iza vrata dok oni jedan po jedan nutra dolaziju :D )

sry na of topicu

d^_^b 13.08.2008. 15:57

Citiraj:

Autor žile (Post 1110435)
Da,te vojnike se ne ubija.
Dobit ćeš oružje kad malo ojačaš,sada im nemožeš ništa napravit.
Koji vojnici čuvaju stalkera (nije ti to strelok ;) ),ne sjećam se tog dijela.

Greskom sam izbrisao FRAPS, pa ti ne mogu napraviti SS...

To ti je sami pocetak...

Ustvari ne znam da li ga cuvaju...
Prosao sam te vojnike kod mosta bez okrsaja, znaci kao sto mi je Sheby opisao... (Kroz tunel)...
Kada sam izasao dosao sam do neke 2 napustene kuce... gdje su mi se pridruzila jos 3 clana ekipe...
Ali, nisu me htjeli slijediti... Pa sam sam posao putem i naisao na nekog stalkera koji mi je rekao da nesto (zbog slabih odnosa sa engleskim, nisam bas najbolje razumio:D)...
Kad sam zavrsio s njim nastavio sam niz put i dosao kod neke baze, ili sta je vec, i tu trebam uzeti neke dokumente...
Problem je sto se ne smijem usuditi sukobiti sa vojnicima koji cuvaju tu bazu... Jer oni imaju dobre puske (kalasnjikove, mislim) a ja samo imam pistolj i sacmaricu...
Pa zanima me kako bi ih mogao proci a da me ne zapaze... Kada bih imao svoju AK-47, bilo bi toliko lako i zabavno :D...

Ja sam stalkera vec jednom presao.... Ali sam igrao na najlaksoj razini, pa nije bilo toliko tesko... Ali sada sam na najtezoj razini... :)

EDIT: Ice, tako sam i mislio isprobati...
Nego, da ne off topicamo (:D) ima li tko link od stare teme STALKER-a jer je ja nikako ne mogu naci :)...

EDIT: Ti likovi sto cuvaju taj objekt nisu vojnici... Izledaju isto kao i oni banditi koje sam pobio u parku...
Evo sad ih ja ubijem 3 komada, i spremam se da bacim bombu i napade me ona divljac :D

hammer_of_thor 13.08.2008. 16:41

:rolleyes:
Prešao si, a sad neznaš kako proči kroz tunel?

I šta je Fraps neophodan za SS?
Printscreen i kopi pejstanje u paintu radi i bez frapsa ;)

Čak i instalacija Frapsa je sad postala yebačka nuklearna fizika :D

veve 13.08.2008. 16:55

Citiraj:

Autor d^_^b (Post 1110454)
Nego, da ne off topicamo (:D) ima li tko link od stare teme STALKER-a jer je ja nikako ne mogu naci :)...

http://forum.pcekspert.com/showthrea...=36880&page=23

d^_^b 13.08.2008. 17:47

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1110472)
:rolleyes:
Prešao si, a sad neznaš kako proči kroz tunel?

I šta je Fraps neophodan za SS?
Printscreen i kopi pejstanje u paintu radi i bez frapsa ;)

Čak i instalacija Frapsa je sad postala yebačka nuklearna fizika :D

Vidis, presisao sam promet za nekoliko stotina kuna, pa mi je skidanje frapsa nepotrebno :D... I evo upravo C/P u paintu neke slicice... :)

presao sam, ali na najlaksoj razini i sa nekim cheatovima... Tako da sam prosao vojnike bez pola muke... :D
Sad, za kaznu, moram ga proci bez cheatova i najtezoj razini...

EDIT: Hvala Vave... Digao sam staru temu, pa da se preselimo tamo :D

hammer_of_thor 23.08.2008. 00:20

Clear Sky izašao u Rusiji, znači i kod nas bi trebao kroz par dana :)

pipe 23.08.2008. 00:43

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1117881)
Clear Sky izašao u Rusiji, znači i kod nas bi trebao kroz par dana :)

Hm, neznam bas. Isto je tako bilo i s Assassin's creed-om. Ja cekam release date.

hammer_of_thor 23.08.2008. 01:46

Citiraj:

Autor pipe (Post 1117894)
Hm, neznam bas. Isto je tako bilo i s Assassin's creed-om. Ja cekam relase date.

A moglo bi biti, al evo na gamespotu pise Release Date: Sep 5, 2008

IceFisherman 23.08.2008. 02:03

http://gamevideos.1up.com/video/id/19902

:)

kasper_sky 24.08.2008. 22:59

jel to onaj stalker od 4gb šta kruži po netu

GodsKiller 25.08.2008. 15:40

vojnike se da srediti i sa dvocijevkom samo triba biti strpljiv(stalker težina)....ili još bolje ako imaš jednu bombicu...malo ih provociraš...kad se okupe svi ili većina na jednom mistu kresneš bombu i to je to...inače onaj njihov AK47 i nije nešto stoga žali truda

Connected_031 25.08.2008. 15:53

Citiraj:

Autor GodsKiller (Post 1119859)
vojnike se da srediti i sa dvocijevkom samo triba biti strpljiv(stalker težina)....ili još bolje ako imaš jednu bombicu...malo ih provociraš...kad se okupe svi ili većina na jednom mistu kresneš bombu i to je to...inače onaj njihov AK47 i nije nešto stoga žali truda

žali,žali :lol2::lol2:

BraBUS 31.08.2008. 18:54

taj stalker mi e cisti promasaj

Gilbert5 31.08.2008. 19:20

Citiraj:

Autor BraBUS (Post 1125005)

A jesi rječit :kafa:

Malo upalio rusku verziju, proc trenutno na defaultu, 8800GT 512 na 700/2100 i 2x1GB ballistix - 1920*1200 - 15-20 FPS-a :stoopid:

nemam pojma kako su filtriranja namještena jer ne čitam ruski, a ovak na slijepo sam micao slidere ali frame rate stoji zacementiran ~ 20 FPS-a.

Grafika je ista kao i prošli stalker... biti će okej valjda kada dođe koja zakrpa i engleska verzija. :beer:

ShebY 31.08.2008. 19:22

Citiraj:

Sumnjam da bi pravili ekxpanziju da je tako...

fps_gamer 01.09.2008. 15:43

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 1125030)
A jesi rječit :kafa:

Malo upalio rusku verziju, proc trenutno na defaultu, 8800GT 512 na 700/2100 i 2x1GB ballistix - 1920*1200 - 15-20 FPS-a :stoopid:

nemam pojma kako su filtriranja namještena jer ne čitam ruski, a ovak na slijepo sam micao slidere ali frame rate stoji zacementiran ~ 20 FPS-a.

Grafika je ista kao i prošli stalker... biti će okej valjda kada dođe koja zakrpa i engleska verzija. :beer:

stavi si static lighting umjesto dinamic... trebalo bi pisati nesto kao (znam nesto cirilicu) ctatiчиo ocbjetљeњe -> sto znaci statično osvjetljenje
pokusaj...

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1125032)
Sumnjam da bi pravili ekxpanziju da je tako...

own :care:

Gilbert5 01.09.2008. 15:48

Citiraj:

Autor fps_gamer (Post 1125720)
stavi si static lighting umjesto dinamic... trebalo bi pisati nesto kao (znam nesto cirilicu) ctatiчиo ocbjetљeњe -> sto znaci statično osvjetljenje
pokusaj...

Jesam, još jučer ubacil prijevod i na static dela super. 60-180FPS-a :)

Nisam imao vremena igrati, bacim koji ss večeras ako stignem.

joolka 01.09.2008. 15:59

...static u stalkeru znaci dx8,nije ni cudo sto leti.

fps_gamer 01.09.2008. 22:29

jel prijevod bas za sve ili samo izbornik itd?
ma ja cu cekati sluzbenu en

Gilbert5 01.09.2008. 22:33

Samo izbornik. Da se igrati, imaš radar i strelicu :D

Sada me rashebali, 15 ljudi na mene bokca sa malim pištoljem i sačmom :( :D

xtrem3 02.09.2008. 10:43

Jao eno Clear Sky mi trune kod kuce na disku a moja radeonka 9550 ga netjera dobro ko starog stalkera :P , tj netjera ga uopce FPS u "minusu" :D
Jedva cekam da na steamu izadje :)

triple_9 02.09.2008. 11:36

Citiraj:

BAN!!!:Machineg:

Stvarno ne znam sto si pokusao postici sa takvim bezveznim postom?

To je ko da udjes na u Torcidin stožer i pocnes urlati DINAMO DINAMo:lol2:

Mogao si jednostavno reci da ti je stalker kompliciran i da se ne mozes snaci te da volis lagane igrice tipa COD...

Btw. jos 3 i pol dana do CLEAR SKY-a , tko ce docekati!?!?

Roberto 04.09.2008. 10:11

Dečki iz IGN-a nisu oduševljeni novim STALKERom:

IGN: S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky UK Review

GodsKiller 04.09.2008. 11:13

7/10 nije loša ocjena +od mene još 1,5..nisam još igra...ustvari ni prvi još nisam priša više od prvog glavnog questa:goood:

žile 04.09.2008. 11:17

Isto znači,ni prošlom ja nebi bio dao više od 70% ocjenu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:46.