PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Regristracija auta (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=73640)

syss 11.06.2008. 23:33

ma 200kn my ass... to se na lijepe oči sredi kod bilo koga ko zna :)

Fleks 12.06.2008. 00:16

Citiraj:

Autor syss (Post 1054034)
ma 200kn my ass... to se na lijepe oči sredi kod bilo koga ko zna :)

Je, ak imas mehanicara susjeda nema problem.

Al ovak bas i ne. Evo frend nedavno zatezao rucnu i 200kn ga opalili...

srale7 12.06.2008. 00:18

a sta ako nema lijepe oci?

Gledam ja vas tu koji imate aute, koliko vi imate placu kad to uzdrzavate, ono gorivo, rega, troskovi?
Ja jucer natankao u sluzbeni za 500 kn, nekih 50 l eurodizela i nakon mislim 200 km potrosio 17 litara..a masina 1.9 D.. uglavnom za par dana opet za 500 kn.. Mislim vozim za firmu taj auto, ali ono racunam da imam svoj, troskovi su stvarno prebolesni..

Fleks 12.06.2008. 00:31

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1054083)
Gledam ja vas tu koji imate aute, koliko vi imate placu kad to uzdrzavate, ono gorivo, rega, troskovi?
Ja jucer natankao u sluzbeni za 500 kn, nekih 50 l eurodizela i nakon mislim 200 km potrosio 17 litara..a masina 1.9 D.. uglavnom za par dana opet za 500 kn.. Mislim vozim za firmu taj auto, ali ono racunam da imam svoj, troskovi su stvarno prebolesni..

Da samo znas...

Da neznam oko kompova i da nisam vrijedan, qurtza bi se vozio stalno... SC Ftw :D .

A da nemam auto, tj. da ne tocim u njega brijem da bi imao najjaci komp (a dobro nije ni ovak da je puno losiji :D ) na forumu i svaka 3 mjeseca si otisao malo na maltu.

Al opet kad gledam sa druge strane. Figu bi ja iso delat na zitnjak ili slicno da nemam auto... Ovak mi se da delat, jer nema onog ubitacnog putovanja u busu.

Al znam danas sutra kad zavrsim fax i pocnem delat za stalno, uopče necu razgovarat sa poslodavcem ako mi neda sluzbeni auto + benga. Necu bez toga razgovarat.

srale7 12.06.2008. 00:37

Citiraj:

Al znam danas sutra kad zavrsim fax i pocnem delat za stalno, uopče necu razgovarat sa poslodavcem ako mi neda sluzbeni auto + benga. Necu bez toga razgovarat.
Fleks bi odmah bio direktor:D S tim da kad on zavrsi faks cijena litre benzina ce biti jedno 22 kn:lol2:

Fleks 12.06.2008. 00:43

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1054096)
Fleks bi odmah bio direktor:D S tim da kad on zavrsi faks cijena litre benzina ce biti jedno 22 kn:lol2:

Sta oces reci da je to lose sto razmisljam u napred ? :D

syss 12.06.2008. 08:48

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1054083)
a sta ako nema lijepe oci?

500-600kn mjesečno na bengu
1100kn rata za kola mjesečno
7000kn godišnje na regu i servis
500-1000kn godišnje misc troškova (mirisi, tekućine, lampice, brisači etc.)

grand total godišnje = 16-17k kn... pro stuff :(

Hrvoje xyz 14.06.2008. 20:43

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1053977)
Malo si se vrtio sa rucnom, a?

Treba ti sajlu zategnut. Mislim da ti je to oko 200kn kod majstora, vozis opepela, jel tak? Onda ti je to jeftino za rijesit.

probao jesam ,tak sam i detektirao taj malfankšn rucne kocnice :lol2:
bilo je prije vec sjebano , nije bas auto u cvvijetu mladosti , i da Opl je .. kad cu prvi put ic kdo mehanicara , a pozanvajuci svoj auto nebum dugo cekal , rec cu mu da zategne to . da se nebih ja prljao , lol . imaju zato ljudi koji to rade.

Citiraj:

sve nam je relativno blizu bit ce . bar meni.

Citiraj:

poslodavaca koji jedva cekaju diplomca sa praznim cvom je puna burza .

ne

lowrider 15.06.2008. 10:04

Kaj ti se tiče ručne kočnice, ako ti ručna uopće ne lovi ni kad ju zategneš, morat ćeš zadnje pakne mijenjati i potokariti unutrašnju stranu onog bubnju po kojem pakne stružu i provjeriti jerl dobro rade poluge koje preko sajle pokreću pakne kod kočenja. Morat ćeš provjeriti i sajle, možda su iznutra oksidirale pa i tu pružaju otpor.
ja prekjučer bio na tehničkom, čak je i amortizere testirao na vibrirajućim pločama, ekotest me ne brine kad imam plin, skakao je oko auta i tražio da nađe nešto neispravno (sam održavam auto pa je u top stanju) i na kraju je prigovorio da je dugo svjetlo malo previsoko valjda 2mm al kao dobro je.
Rega mi je bila skuplja 500kn cestarine radi plina, al zadovoljstvo vožnje na plin već 4 godine-NEOPISIVO.
Znam da će plin poskupiti na 4-5 kuna, al onda bude benga i dizel debelo preko 10 kuna
Btw, radim 40 000km godišnje

kilyQ 16.06.2008. 11:41

Citiraj:

Autor silent-hunter (Post 1049343)
daj probaj ovdje di sam i ja nista te ne kosta sam si mozes izracunat premiju

https://www.allianzdirect.hr/

bas me zanima dali ce i tebi biti cijena povoljnija nego u poslovnici,zato sam se i odlucio putem interneta osigurat,a jos nisam vidio niti jedno osiguranje osim Allianza da se moze polica ugovorit putem interneta

Evo ja sam isto imo dilemu kao i ti ,i regao sam auto to jest osigurao preko allianzdirecta stvar super funkcionira i prezadovoljan sam eto ako neko zeli a ne usudi se nesto mozda mogu pomoc sa svojim skromnim iskustvom

Ipsens 25.09.2008. 00:47

Kasko

Ej ljudi, treba mi informacija u svezi kasko osiguranja.
Preko Jadranskog osiguranja sam uzeo Potpuni kasko bez fransize.

Kazu mi da prvo ostecenje placaju u potpunosti, bez obzira na iznos, dok sva ostala 50%

Jeli to istina ili me muljaju?

Killer_99 29.09.2008. 21:25

Pravno pitanje- prenosenje auta

Postovane kolegice i kolege :chears:

Da skratim pricu idemo odma na probem:

Tata si je kupio auto i meni ostavio svoj, naime prebacio je i policu :fiju:
Sad trebao bi prenjeti auto da glasi na mene, tako da ga mogu registrirati?
( barem mislim da je tako neka me netko ispravi ako grijesim )
Koji bi bio najisplatljiviji nacin i kako to provesti??
More mi jednostavno darovnicom nekom dati auto ili moram ga kao "otkupiti"?

Amd-ac ajde uskoci pravince i imas pivkana :goood:

RAK 29.09.2008. 22:04

otac ti može prenjeti auto darovnicom. Imao takav slučaj. Nema nikakvih poeza i sl. Isto tako i policu osiguranja ali tada on nema popuste koje je nabrao s ovim. Osim, naravno, onih nelegalnih.

SilentException 29.09.2008. 23:35

nedavno (6i mjesec) sam imao slucaj da sam htio svoj auto prepisati na staru ali cak i darovnicom trebalo bi platiti 5% od trenutne cijene (procjene)... tako da f*ck that, odustao sam...

Milentije 29.09.2008. 23:56

Darodavni ugovor. To je kod nas besplatno. Ne znam kakvo je stanje kod vas, pogledaj.

EDIT: ROFL tek sad vidim da mi je tab bio otvoren predugo. :D

Killer_99 30.09.2008. 07:54

@Rak
Daj mi malo reci kako je isla ta procedura koga bi prvo morao za rukav vuci poslje tate?

I gdi bi sad to isao gledati na opcinu ili? Koga bi bilo najpametnije pitati?

yedwy 30.09.2008. 08:14

Promjena vlasnika

Vozilo registrira policijska uprava/postaja prema mjestu prebivališta (fizička osoba), odnosno sjedištu (pravna osoba) novog vlasnika.

Prilaže se:
1. dokaz o vlasništvu (račun, kupoprodajni ili darovni ugovor, rješenje o nasljeđivanju…)
2. knjižica vozila i prometna dozvola s upisom odjave,
3. obrazac za promjenu vlasnika,
4. polica obveznog osiguranja (na uvid),
5. registracijski list (ako je isteklo važenje prometne dozvole)

Troškovi:
1. 35,00 kuna za obrazac prometne dozvole
2. 35,00 kuna za obrazac knjižice vozila
3. 35,00 kuna u državnim biljezima
Ustupanje registarskih pločica

U slučaju promjene vlasništva vozila na istom registarskom području, bivši vlasnik, ukoliko to želi, može novom vlasniku ustupiti s vozilom i registarske pločice, s tim da to navede u kupoprodajnom ugovoru ili da o tome u policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji u kojoj odjavljuje vozilo, dade pisanu izjavu.

Edit:
Zaboravih što se poreza tiče otac/majka -> sin -> izravna nasljedna linija = nema poreza kod darivanja, sin-> roditelji -> tretira se kao drugi red (ne pitaj me zašto) i plaća se 5% procjenjene vrijednosti...

Visage 30.09.2008. 08:20

Citiraj:

Autor SilentException (Post 1150838)
nedavno (6i mjesec) sam imao slucaj da sam htio svoj auto prepisati na staru ali cak i darovnicom trebalo bi platiti 5% od trenutne cijene procjene)... tako da f*ck that, odustao sam...

Mene je isto zacudila ta prica. Darovni ugovor na relaciji roditelj > celjade = nema reketarenja. Ali na drugu stranu nije tako. Prije par godina, zbog duzeg izbivanja vani, isto sam prepisao jedan auto na starog i pljunuo tu nejasnu sumu.

ZED 30.09.2008. 08:45

Stvar vam ide ovako

Stari i ti odete kod biljeznika potpisat darovni
Nakon toga ti ides u poreznu ovjerit taj ugovor da si oslobođen plačanja poreza(moras ponest rodni list), po zakonu o posebnim porezima na motorna vozila.( isti kaže da su poreza u slucaju darovanja oslobođeni oni u prvom nasljednom koljenu u odnosu na darovatelja, znaci otac->sin ide ali obrnuto nejde)
E i onda na MUP obavit prijenos. Bonus od osiguranja nemožes prenest u ovom slucaju, njega eventualno mozes nasljedit od blize rodbine. Znaci pri registraciji placas punu cijenu osiguranja(osim ako...)

daytripper 30.09.2008. 08:51

I na darovnom ugovoru oznaci da li se prenose ili ne reg. tablice na daroprimatelja. :D

Killer_99 30.09.2008. 09:31

E ljudine to me zanimalo :)
Kad je sljedeci meting u blizini placam pivu ;)

@daytripper
Kaj se tice tablica mislim ih ostaviti iste na auto, to nije valjda problem?

daytripper 30.09.2008. 09:42

Zakaj bi bil? nema frke, samo oznaci na ugovoru.:beer:

Gradjanin 30.09.2008. 10:07

nekaj se trubi da vise nema darovnica. namet je na sve vrste stabala :)

Killer_99 30.09.2008. 12:19

Citiraj:

Autor Gradjanin (Post 1150984)
nekaj se trubi da vise nema darovnica. namet je na sve vrste stabala :)

Nadam se da si u krivu jer mi je to onda jos + trosak na policu i registraciju :zdero2:

Al sve u svemu ce se nesto rijesiti, kad uspijem sve obaviti postam konacan ishod :goood:

yedwy 30.09.2008. 13:05

A dobro gle tablice koštaju 75kn IIRC tak da te to nebu ubilo, a novu prometnu i knjižicu svakako plaćaš tako da je to parsto kn max, najgora sranja su ti porezi koji se znaju naglo udebljati i čim to nemaš na grbači je ok iako ono ti je c/p sa MUPovih stranica valjda su aktualne...

Killer_99 03.10.2008. 10:18

Evo sve rijeseno.
Kaj se tice postupka je sve klasika prvo biljeznik-porezna-MUP ( ocito jos vrijedi ono da se ne placa porez s prijenosa s oca na sina )
Troskovi su bili samo oni formulari i biljeki ( sve skupa kojih 250-300 kn nemojte me ubiti tesko se sjetiti kolko tocno kad letis s jednog mjesta na drugo i na zeit roku si :) )
Policu osiguranja sam normalno moral izvaditi novu i onda sam odma regal auto da nemam s tim posla poslje. ( inace ono bi moral za mjesec dana opet na registraciju i sl bullshit )

Normalno da sam mogel cekati zadnji cas da registracija istekne ali onda bi fakat bilo malo zaj..no sa vremenom. Ovako sve rijesono komotno u 2 dana makar malo s posla moral bezati i sl :D

yedwy 03.10.2008. 12:26

:goood:

Rekoh da su valjda aktualne, MUP u zadnje vrijeme dosta solidno ažurira stranice, posebno od kad su tjeralice počeli gore stavljati... :fiju: :D

Ziiky 03.10.2008. 13:21

Citiraj:

Autor syss (Post 1054211)
7000kn godišnje na regu i servis
:(

Za svoju "pilu" od 105HP/78kw reg. sa svim popratnim troskovima je 3,000 kn (50 % popusta)
Srednja klasa, hrvatski prosjek ... recimo. Znaci ispada da ti dajes 4,000 kn za servis (+,- 2,000 kn opet mi je previse, zastrašujuće puno) :wtf2:

Milentije 05.10.2008. 15:33

ROFL Pa ovaj Punto sto stari vozi ide na servis svakih 10000km redovno. I jedan takav servis ga ne kosta nikada ispod 250-300KM (1000-1200kn). Uzmite u obzir da je stari sa tim autom za 5 godina presao 200000km, pa sracunajte koliko kosta odrzavanje. :D

syss 06.10.2008. 17:35

nešto ispod 7k... prvi servis je bio oko 100€, drugi će vjerovatno biti skuplji, na ao imam neku mizeriju bonusa tipa 10%, pa je to oko 3k, tehnički/porez je kolko već je (100€ sve skup ak se ne varam) i još 2k kasko sa 50% dolje i još nekim bonusima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:28.