![]() |
Znači, da potvrdim: nitko od vas kod klokanja nije dirao druge voltaže osim CPU? FSB, HTT, Vcore, Northbridge i ostale voltaže ste ostavili na normal?
|
ja sam probo do +0.2v na svakom od tih i u isto vrijeme, ali nije pridonjelo nicemu tako da sam vratio na normal...u nekom pravilu bi ti to nebi trebalo nicem koristit diok nisi preso nekih 400mhz fsb-a jer je to za stabilizaciju ploce, a 99% ih moze do 400 i vise bez dizanja toga
|
To sam si i mislio, ja mijenjam samo CPU i DDR voltažu (kad klokam memoriju), ali čitao sam malo review i oni su se tamo igrali i sa FSB i system i svim drugim voltažama, pa rek'o možda me zato zeza...
|
e moze jedno pitanje malo offa hehe
dns sam instaliral power dvd 7 i swe noramlno fura prek proc snage al kad idem enejblat da mi radi prek avivo još u zgradi piše ati nes hardwer mi se zbloka jel to sad treba negdje enejbalt u profilu ili je do powera plesae help jer ak več imam tak jaku grafu zasto je i ne iskorist .p.s mozete mi preporučit i neki bolji kompatibiliniji soft puno tnx unaprijed pozz |
ponovo kloknuo na 3.0 uz memu na 833mhz i cpu tepa u loudu pokazuje jezgra 1.47 jezg.2 48 po ewerestu ;) idem sad testirat več sam odvrtil par 3d mark 05 i 06 :=)
|
na koju foru ti je mema na 833? moze ti bit ili na 666 ili 886mhz
|
evo moga, odvrtio sam ga na occt-u prije mj. dana na 6 sati i stabilan je
http://img381.imageshack.us/my.php?image=cpuan3.jpg e da, a gore imam BigTyp 120 |
moze čekiraj http://img406.imageshack.us/my.php?i...chemem2nk7.png
mult nije na 2.0 neg 2.50 pa je 833 uprvo vrtim everest i orthos odjednom a cpu jezgre su mi na 58 59 temp onak taman ;) edit: @ gagi e tak sam ja drzo neki dan na 356 sam su mi latencije bile na 55515 i to u SCu a i cooler je bio malo krivo namjesten :lol2: sad swe šjaka na 3.0 pa ču sutra probat do 3.3 ili .3.4 ak mi sintetčki bog da hehe :D:care: p.s box cooler ipak šljaka ak se dobro namjesti jer je za***an grrrr :fiju::goood: |
hm, pa iamo istu plocu, ja nemam 2.50 divider, imam 2.0, 2.66 itd??
valjda zato jer ti imas ddr2 5400 |
Citiraj:
|
ja imam F10 zasad, nisam nigdje vidio da F11 daje vise opcija za memoriju, ali ako je tako, onda definitivno flasham :)
|
A zašto je važno da kod klokanja omjer FSB/mema bude 1:1? Što fali 5:4, 3:2 ili čak unlinked opciji gdje nezavisno se moš igrat sa FSBom i memorijom...
|
Citiraj:
|
heh, dobro, nije bas da mi treba 2.50 al ok...ima jos kojih novih opcija osim 2.50?
Citiraj:
|
Citiraj:
Domy je spominjao neka poboljšanja u cold bootu, al ja nisam ništ osjetio... |
eo več mi se 11 sati vrti ewerest i orthohos a cpu jezgre su od 58,57 na ewerestu dal da još vrtim test ili da prekinem pa prebac na oba 3d mark par puta
za redom :) |
Bolje vrti Orthosa, nego Marka...
|
Mislim da si sa nekih 15-tak sati Orthosa sasvim miran što se tiče stabilnosti...
|
znači za 4/5 sati mogu ga zgasit i rec da mi je clock sa box coolerom uspio
pri 3,0 i 833mhz memi :)? jer nebi išo na više 3.0 mi za sad ok dok ne kupim frezzera :) p.s postam kasnije SS ;) |
Kako veli Profiler, za cca 5h možeš komotno ugasiti Orthosa...ako je toliko stabilan, mislim da ond amožeš biti miran, ja ću svog danas isto malo zdrmat na nekih 15-20h Orthosa, nemam ništ pametnog za radit na kompu :)
|
a eweresta da sad zgasim ili ostavim isto kolko i orthosa ?
p.s ak swe dobro prođe onda možemo reč da box cooler ipak nije za bacit ;):D |
Svejedno za Everest, ako ti je on za temp, ostavi ga, čisto da vidiš kako se kreću temperature...
|
eo prošlo je 15 sati orthosa i eweresta
http://img257.imageshack.us/img257/2...0007er3.th.jpg jel to dovoljno il da sad još nes odvrtim ? :) |
Jok, dovoljno. Stabilno. Moš' sad vrtit memtest isto toliko da vidiš jel ti memorija stabilna...iako vjerojatno je...
|
eo sad sam malo prije prekinuo eweresta i orthhosa cca 16h i stavil sam memtest ali oba po 731 mb ide po postocima znaci kad dođe do 100% Coverage je swe ok ?:)
|
ma neda mi se više eo prekinuo mem test tepa ne prelazi 60 swe je ok
dakle 3.0 Ghz uspjelo i to sa box-om schok i ***enica pozz i veliko fala svima strpljenju i trudu ;) :) edit: tempa u idlu mi je sad jezgra 1.38 jezgra 2. 42 tak varira :goood: |
možda ti orthos nije zagrijao proc do kraja. istina sad sve radi ok ali što će bit kad ga nešto zagrije jače? odvrti occt 1.1.0 cpu test pa pogledaj. i pripremi protupožarni aparat :)
|
a kaj bi ga moglo pa nebum čuda radio neka po 20h na dan tip rendanje slika i te pizdarije,bitno da je za stabilan rad i igre ok ;)
al ok odvrtit ču i njega ,jesi strog :P ehhe ;) edit: eo stavil sam ga na 1h neda mi se više ;) pa ak swe dobro prođe ja sretan :chears: |
Citiraj:
|
eo swe ok prošlo uz tempu koja je varirala 60 do 65
znaci da sa boxom mi ide stabilno do 3.0 više neču ni pokušavat dok ne kupim frezzera ;) eod http://img242.imageshack.us/img242/8...0004hb7.th.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:05. |